שרית חדד – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
ברוקולי (שיחה | תרומות)
מ שוחזר מעריכות של 80.179.30.76 (שיחה) לעריכה האחרונה של יוסי
שורה 167: שורה 167:
* שרית בן נון, [http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/133/681.html?hp=47&cat=309 הייתי בגן עדן: לאן נעלמה שרית חדד?], [[nrg מעריב]], 16 ביולי 2010
* שרית בן נון, [http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/133/681.html?hp=47&cat=309 הייתי בגן עדן: לאן נעלמה שרית חדד?], [[nrg מעריב]], 16 ביולי 2010
* {{ישראל היום|ערן סויסה|"לא כל בחורה חולמת על שמלה לבנה"|14521|}}
* {{ישראל היום|ערן סויסה|"לא כל בחורה חולמת על שמלה לבנה"|14521|}}
* [http://www.lalatribe.com/Pages/SongsResults.aspx?o=art&q=%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%AA+%D7%97%D7%93%D7%93&p=1&oid=18729 שרית חדד מילים]


== הערות שוליים ==
== הערות שוליים ==

גרסה מ־17:14, 9 בפברואר 2012

תבנית:מוזיקאים שרית חדד (נולדה ב-20 בספטמבר 1978) היא זמרת מוזיקה מזרחית ישראלית.

ביוגרפיה

הילדות

חדד נולדה בעפולה כשרית חוּדָדָטוֹב למשפחה יהודית יוצאת קווקז. היא הייתה בת זקונים, הצעירה מבין ארבעה אחים וארבע אחיות. כשמלאו לה שלוש שנים עברה משפחתה להתגורר בחדרה. הוריה רצו שתהיה רופאה או שחקנית, ובלבד שלא תבחר תפקיד בתחום המוזיקה. בסיוע אחותה נהגה חדד לחמוק מהבית ולהופיע במועדונים. בגיל 10 השתתפה חדד בפסטיבל כשרונות צעירים כשניגנה על פסנתר. השופטים בתחרות כתבו שיש לה פוטנציאל גדול כפסנתרנית, אף על פי שאינה קוראת תווים. בגיל 12 גילו הוריה את סוד הופעותיה, ולא הותר לה לצאת מהבית. בתקופה בה לא הופיעה למדה בעצמה לנגן על גיטרה, פסנתר, קסילופון, אורגן, עוגב, דרבוקה, צ'לו, אקורדיון, טרומבון ועוד. בגיל 15 הצטרפה ללהקת צעירי חדרה, ובאחת מהופעותיה של הלהקה בנתניה ראה אותה האמרגן אבי גואטה. גואטה התרשם מקולה המיוחד והציע לה חוזה הקלטות.

תחילת הקריירה

כשהייתה בת 17 יצא לחנויות אלבומה הראשון, "ניצוץ החיים", שכלל את הלהיטים "שלום חבר" ושיר הנושא. האלבום מכר למעלה מ-50 אלף עותקים והקריירה של שרית החלה לנסוק. ב-1996 הקליטה את האלבום "הופעה חיה בצרפת", שלמרות שמו, הוקלט באולפן בישראל וקולות מחיאות הכפיים בו מוקלטים (ורעיון זה, של הופעות מזויפות-מבוימות, היה חלק מ"צו האופנה" של המוזיקה המזרחית והים תיכונית). האלבום המשיך לקדם את מעמדה במוזיקה המזרחית. ב-1997 יצא אלבומה השלישי, "הדרך שבחרתי". האלבום, שסגנונו מזרחי כבד, אמנם לא זכה להצלחה המסחרית לה זכו קודמיה, אך הפופולריות של הזמרת הצעירה המשיכה להתעצם.

באותה תקופה, קובי אוז, סולן להקת "טיפקס", החליט לצרף את שרית לדואט בשיר "למה הלכת ממנו". השיר הפך ללהיט ענק, וחשף את חדד לקהל הרחב בישראל. באוקטובר 1997 הופיעה חדד כחודש בממלכת ירדן תחת השם "שרית חדד אל מוטרבת אל כרמל" (בערבית: שרית חדד הזמרת מהכרמל), והוציאה שם תקליט בשפה הערבית ("שרה בערבית") שהפך ללהיט בירדן ובמדינות ערב, אף על פי שאינה דוברת את השפה‏‏[1].

בשנת 1998 יצא אלבומה החמישי, "חוק החיים", שהביא איתו את הפריצה האמיתית של חדד, בזכות הלהיט "הכל סגור", שכתבו זאב נחמה ותמיר קליסקי מלהקת אתניX, אשר עבדו באותה התקופה גם עם אייל גולן, זמר נוסף מהז'אנר המוזיקלי של חדד. לאלבום כתבו אמנים מוכרים, ונכללו בו להיטי רדיו רבים, בהם "לב זהב" (שאיבד מהפופולריות שלו בעקבות אסון ורסאי בו הושמע השיר בזמן קריסת הרצפה, אבל בהמשך קיבל בחזרה את הפופולריות) ו"ירח שחור". האלבום תרם לחדירתה של חדד ללב המיינסטרים. באותה השנה השתתפה חדד בפסטיגל עם השיר "חברים בכל מיני צבעים", שזכה במקום השני.

ההצלחה

בשנת 1999 יצא אלבומה השישי, "כמו סינדרלה", שהצליח אף יותר מקודמו. הוא כלל את השירים "כמו סינדרלה", "הייתי בגן עדן" ו"כשאני איתך אני כמו דג" (דואט נוסף עם להקת "טיפקס"). באותה שנה הופיעה חדד בהיכל התרבות בתל אביב, כשהיא בת 21 בלבד. ההופעה תועדה על גבי דיסק ו-DVD. חדד זכתה בתואר "זמרת השנה" במצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג', והייתה לזמרת המזרחית הראשונה שזוכה בתואר זה. כמו כן זכתה בטקס "אנשי השנה", בטקס "תמוז", בשבועוני הנוער ובתחנות הרדיו. באותה שנה היא השתתפה בשנית בפסטיגל, וזכתה במקום השלישי עם השיר "נסיכה של שמחה".

לאור הצלחתו של האלבום "כמו סינדרלה" יצא באותה שנה אלבומה השביעי, "מגה מיקס", המכיל שתי מחרוזות "מגה מיקס". לאחר מכן יצא אלבומה ה-8, "ההופעה בהיכל התרבות".

בשנת 2000 חזרה חדד עם מקצב לטיני באלבום "לעשות מה שבא לי". הלהיטים שהובילו את האלבום היו שיר הנושא, "רק שתדע את האמת", ו"קח את הכל", שתירגם יוסי גיספן על פי שיר הנושא של הטלנובלה הארגנטינאית "בובה פראית". באלבום נמצא השיר "אבא", שהלחינה בעצמה חדד לזכרו של אביה, שמת בגיל 63 ממחלת כבד ב-1996, בהיותה בת 17.

ב-2001 החליטה חדד על שינוי הסגנון המוזיקלי, ופנתה לכיוון פופ-אוריינטלי חדשני, בעזרתו של קובי אוז. כמו כן, החליטה לעשות מהפך במראה החיצוני שלה, ופצחה בדיאטה, עיצוב שיער וסטיילינג. אלבומה מאותה שנה, "אשליות מתוקות", נחשב עד היום לאחד האלבומים הנמכרים ביותר בשנים האחרונות, לאחר שמכר יותר מ-175,000 עותקים. הסינגל הראשון מתוכו, "יאללה לך הביתה מוטי", הפך מיד לשיר המושמע ביותר ברדיו, והסינגל "כשהלב בוכה (שמע ישראל)" שכתב יוסי גיספן ללחן של שמואל אלבז היה להמנון תקופת הפיגועים והוסיף לחדד מימד ממלכתי. שירים מצליחים נוספים באלבום היו "תשתוק תשתוק" ו"אשליות מתוקות" שכתב אוז. השיר "יאללה לך הביתה מוטי" נבחר כ"שיר השנה" במצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג' לשנת ה'תשס"א, וחדד נבחרה כ"זמרת השנה".

בעקבות הצלחת האלבום חדד יצאה לסיבוב הופעות ובין היתר הופיעה לראשונה בתיאטרון הרומי בקיסריה. באותה שנה הוזמנה חדד לפסטיגל בתור זמרת אורחת, לשיר מחרוזת להיטים מתוך האלבום "אשליות מתוקות".

בתחילת 2002 נבחרה חדד לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון. השיר שנבחר מתוך ארבעה שירים שהוצגו לוועדה היה "נדליק ביחד נר" שכתב יואב גינאי והלחין צביקה פיק, אותו צמד כותבים שחיבר את השיר "דיווה" של דנה אינטרנשיונל, שזכה באירוויזיון 1998. טרם נחתה באסטוניה בה נערכה התחרות, יצא האלבום "ילדה של אהבה", שכלל את שיר האירוויזיון ולהיטים נוספים, ביניהם "אתה תותח" ו"לראות את הכאב" שכתב יוסי גיספן. את התחרות היא סיימה במקום ה־12. האלבום "ילדה של אהבה" זכה להצלחה גדולה, ומכר כ-160,000 עותקים, מתוכם 80,000 עותקים ביומיים הראשונים שלו בחנויות. חדד זכתה באותה שנה פעם נוספת בתואר "זמרת השנה".

המשך פעילותה

ב-2003 יצא האלבום "רק אהבה תביא אהבה", מתוכו הלהיט "קצת משוגעת" שנכתב על ידי צמד "נערי רפול", והחידוש לשיר "היום היום" של שלישיית פיקוד המרכז, שהוקלט במסגרת "יומטוב". באחד הראיונות טענה חדד כי שיר הנושא היה מועמד לאירוויזיון, אך הוועדה של רשות השידור דחתה אותו בגלל סיבה טיפשית, כי הוא היה "מזרחי מדי", לטענתה.

ב-2003 זכתה חדד בטקס "נבחרי הילדים" של ערוץ הילדים בתואר "זמרת השנה".

ב-2004 זכתה חדד בתואר "זמרת השנה" של הקהילה היהודית בצרפת. כעבור מספר שבועות יצא אלבומה "חגיגה". האלבום מכר תוך חודשיים פלטינה כפולה (מהם 80,000 עותקים חוקיים), וכלל שיתופי פעולה עם עברי לידר, סאבלימינל והנרי. הפעם יצאה חדד לסבב הופעות ארוך מהרגיל, שכלל בין היתר שתי הופעות בקיסריה, הופעה במרכז הקונגרסים בחיפה והופעה במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב. בדצמבר באותה שנה השיקה בובה בדמותה.

בסוף 2005 יצא אלבומה ה-13, "מיס מיוזיק", שכלל את הסינגלים "בושם צרפתי" שכתבו זאב נחמה ותמיר קליסקי מלהקת אתניקס ו"בין כל הבלאגן" שכתב והלחין הנרי, שתרם רבות להפקת האלבום. האלבום מכר כ-40,000 עותקים (פלטינה), כמות מועטה יחסית לאלבומיה הקודמים. הניסיון למתג את חדד כ"מיס מיוזיק" לא הצליח, הביקורות קטלו את האלבום, וכיום הוא נחשב לאחד האלבומים הפחות מצליחים שלה, וזאת על אף שהגיע למעמד שבדרך כלל נותן לאלבום הצלחה. את האלבום הוציאה עם דף עם אפשרות לשליחת רינגטונים ב-SMS וחפיסת שוקולד פרה של עלית עם תמונתה.

ביוני 2006 ויתרה חדד על השתתפותה בפסטיגל, שהכנסותיה ממנו התקרבו לכמיליון שקלים, כדי לא לחלל שבת[2].

בדצמבר 2006 הוציאה חדד DVD לילדים בשם "נסיכה של שמחה".

בשנת 2007 הוציאה חדד את אלבומה "זה ששומר עליי". בטרם צאתו יצאו הסינגלים "עליך ועלי" ו"זה ששומר עלי", שכתבו והלחינו הצמד "דו-סול" - טל שגב ויעקב למאי, שגם עיבדו והפיקו מוזיקלית את כל שירי האלבום. פרט להם השתתפו בכתיבה גם קרן פלס, הנרי, זאב נחמה וחדד עצמה. לאחר צאת האלבום יצאו הסינגלים "תצאי מהכלים" ו"חופשייה" שכתב והלחין הנרי ו"נושאת תפילה" שכתבה והלחינה חדד עם שגב. המבקרים ציינו לטובה את "הנגיעות הרוקיות" שהוסיף טל שגב לאלבום, והביקורות שיבחו את האלבום. בחודש אוגוסט קיבל האלבום תואר אלבום פלטינה על מכירות של למעלה מ-45,000 עותקים.

בספטמבר 2007 הקליטה חדד את השיר "לתת הכל", לכבוד ערב שידורי ההתרמה לארגון "לתת". את השיר כתבו והלחינו צמד דוסול. באוקטובר הפיק עופר ניסים גרסת רמיקס לשירה "זה ששומר עלי", המשולב עם הפתיח משירו של יששכר משה - "שם אל חי", שנכתב על ידי רבי שלום שבזי[3]. הרמיקס זכה באירופה להצלחה גדולה. עם זאת, IMP, חברת התקליטים ששיווקה את הסינגל, השאירה את שמה של חדד בעילום שם. למרות זאת, עיתון הקהילה היהודית בצרפת זיהה את קולה ופרסם את שם הזמרת ברבים.

בדצמבר 2007 זכה השיר "זה ששומר עלי" בפרס "שיר השנה" בטקס פרסי עמ"י לשנת 2007, במשותף עם "בואי נעזוב" של רן דנקר ועילי בוטנר.

בשנת 2008 השתתפה חדד בפרויקט "עבודה עברית" לחגיגות 60 לישראל, בו חידשה את "שיר הפריחה" של עפרה חזה. במקביל להכנות לאלבום הבינלאומי, הוציאה חדד באותה שנה שני אלבומי אוסף - "האוסף הקצבי" ו"האוסף השקט", שכשמם, אחד מהם מכיל שירים קצביים והשני מכיל שירים יותר מלודיים.

ביולי 2008 התברגה שרית בראש רשימת האמנים המרוויחים בישראל, כשסכום הרווחים שלה בשנה מסתכם ב-7.2 מיליון ש"ח בשנה. את הסכום כוללים רווחים מהופעות (כ-300 בשנה), תמלוגים עבור השמעות ברדיו, הורדות תכנים סללוריים והכנסות ממכירות אלבומים. בנוסף, התברגה חדד ברשימתה של אקו"ם אשר דירגה את 20 האמנים המושמעים ביותר ברדיו הישראלי. במקביל, הזמרת הסינית יומיקו צ'נג כתבה גרסה סינית לשירה "בחום של תל אביב", גרסה שזכתה להצלחה חסרת תקדים בסין.

בינואר 2009 הוחתמה חדד בחברת הד ארצי, ובאפריל באותה שנה יצא אלבומה ה-19, "מרוץ החיים". באלבום השתתפו צמד דו-סול, הנרי, משה פרץ ויוסי בן דוד. בפברואר יצא הסינגל הראשון מתוכו, "מקודשת", שכתב צ'ולי זכאי והלחין שי ראובני. באותו החודש חדד השתתפה בפרסומת בערוץ 24 ושם פירסמה את השיר "מקודשת". במרץ יצא הסינגל השני "אהבה בתוכי", שיר יווני שבמקור נקרא Trexe (בתרגום חופשי לעברית: תרוץ). את הנוסח העברי כתב יוסי בן דוד ללחן של חריסטוס דנטיס.

במרץ, השתתפה בקמפיין של רשות המים למניעת בזבוז המים בישראל. בקמפיין כיכבו גם בר רפאלי, נינט, משה איבגי, אייל קיציס ומנשה נוי. ב-1 באפריל יצא הסינגל השלישי - שיר הנושא של האלבום. בנוסף כבר באותו היום הדיסק הגיע למדד של הזמנות 25,000 עותקים - אלבום זהב.

ביוני 2009 חזרה חדד לקיסריה בהופעה "מרוץ החיים", ולאחר מכן חידשה את שירו של אריק איינשטיין "עוף גוזל", כחלק ממופע התרמה לילדים בסיכון.

ביולי של אותה שנה הוציאה סינגל חדש בשם "קרוסלה", שהוא שיר הנושא של הסדרה "הבובלילים" המשודרת בערוץ ביפ.

בערב ראש השנה תש"ע נבחרה ל"זמרת השנה" של שנת תשס"ט במצעד הרשמי של רשת ג', רדיו קול רגע, רדיו חיפה, רדיו אמצע הדרך, רדיו לב המדינה, רדיו דרום, רדיו צפון ללא הפסקה ורדיו CLICKEM.

ב-15 באוקטובר 2009 הוכרזה חדד כ"זמרת העשור" עבור העשור שחלף, זאת במסגרת "פסקול העשור", פרויקט משותף של גלי צה"ל וערוץ 24. ב-22 באוקטובר יצא דואט של חדד ושל אייל גולן בשם "רגע גדול".

ב-14 בנובמבר 2009 הוענק לחדד פלטינה עבור 140,000 אלף הורדות סלולריות של השיר "מקודשת".[4]

לקראת יום הזיכרון תש"ע הקליטה חדד ביצוע מחודש של השיר "כשהלב בוכה", בעיבודו של נדב ביטון.

באוקטובר 2010, ערוץ הילדים והמשרד לביטחון הפנים השיקו קמפיין למניעת אלימות בקרב הילדים ובני הנוער, שעבורו הקליטה חדד את השיר "אל תיגרר".

ב-23 במרץ 2011 יצא האלבום ה-20 של חדד, שנקרא גם "20", וכולל 20 שירים. באלבום דואט עם הזמר היווני ניקוס ורטיס[5].

במרץ 2011 שוחרר הסינגל "תגלי לי" בדואט עם הזמרת הבולגרית אליסיה, אשר לווה בקליפ שצולם בארמון הצאר בבולגריה.

ב-14 ביולי 2011 הוענק לחדד תקליט פלטינה על אלבומה "20", שנמכר מעל 40 אלף עותקים.

במקביל הוציאה חדד קאבר לשיר "אתה פה חסר לי" של נורית גלרון במסגרת הפרויקט "שני צדדים למטבע".

בשנת 2012 השתתפה כמנטורית בתוכנית "The Voice ישראל".

דיסקוגרפיה

אלבומים ותאריך הפקת האלבום

  1. "ניצוץ החיים" (יצא ב-8 בנובמבר 1995)
  2. "הופעה חיה בצרפת" (יצא ב-23 ביוני 1996)
  3. "הדרך שבחרתי" (יצא ב-12 באפריל 1997)
  4. "שרה בערבית" (יצא ב-28 באוקטובר 1997)
  5. "חוק החיים" (יצא ב-28 בינואר 1998)
  6. "כמו סינדרלה" (יצא ב-21 בינואר 1999)
  7. "ההופעה בהיכל התרבות" (יצא ב-24 בספטמבר 1999)
  8. "לעשות מה שבא לי" (יצא ב-8 באפריל 2000)
  9. "אשליות מתוקות" (יצא ב-3 באפריל 2001)
  10. "ילדה של אהבה" (יצא ב-24 במרץ 2002)
  11. "רק אהבה תביא אהבה" (יצא ב-11 במרץ 2003)
  12. "חגיגה" (יצא ב-28 ביולי 2004)
  13. "מיס מיוזיק" (יצא ב-20 בדצמבר 2005)
  14. "נסיכה של שמחה" (יצא ב-12 בדצמבר 2006, נמכר עם ה-DVD)
  15. "זה ששומר עליי" (יצא ב-6 ביוני 2007)
  16. "שרית חדד - האוסף הקצבי" (יצא ב-5 במאי 2008)
  17. "שרית חדד - האוסף השקט" (יצא ב-5 במאי 2008)
  18. "מרוץ החיים" (יצא ב-2 באפריל 2009) הגיע למעמד פלטינה
  19. "שרית חדד בקיסריה, "מרוץ החיים 2009" (יצא ב-15 בינואר 2010)
  20. "20" (יצא ב-23 במרץ 2011)

סינגלים מאלבומים

  • מתוך "ניצוץ החיים": "שלום חבר", "בוא", "ניצוץ החיים"
  • מתוך "הדרך שבחרתי": "הדרך שבחרתי", "אחד פחות", "לאהוב", "ימים רבים"
  • מתוך "שרה בערבית": "טראל יא ממה", "ג'אני ג'אני", "מילי עליי", "סאקן"
  • מתוך "חוק החיים": "לב זהב", "ירח שחור", "הכול סגור", "חוק החיים", קשה בלעדייך"
  • מתוך "כמו סינדרלה": "כמו סינדרלה", "חמותי", "כשאני איתך אני כמו דג", "הייתי בגן עדן", "לדמעות יש פה"
  • מתוך "לעשות מה שבא לי": "לעשות מה שבא לי", "קח את הכל", "הכאב הזה", "כוכב מזל"
  • מתוך "אשליות מתוקות": "יאללה לך הביתה מוטי", "תלך כפרה עליי", "אשליות מתוקות", "כשהלב בוכה"
  • מתוך "ילדה של אהבה": "אתה תותח", "נדליק ביחד נר", "אני לא מדונה", "מיסטר די. ג'יי", "לראות את הכאב"
  • מתוך "רק אהבה תביא אהבה": "קצת משוגעת", "תהיה לי ראש הממשלה", "אהבה בלי סיכוי", "אם תאהב אותי", "רק אהבה תביא אהבה"
  • מתוך "חגיגה": "חגיגה", "בחום של תל אביב", "אור", "הסוד", "אמונה", "רק אתה", "במועדון", "שלך לנצח"
  • מתוך "מיס מיוזיק": "מיס מיוזיק, "כל האנשים השמחים", "בושם צרפתי", "חתיכה מחיי", "בין כל הבלגן"
  • מתוך "זה ששומר עליי": "עליך ועלי", זה ששומר עליי", "תצאי מהכלים", "חופשייה", "נושאת תפילה"
  • מתוך "מרוץ החיים": "מקודשת", "אהבה בתוכי", "מרוץ החיים", "נשמה שלי", "החיים שלך נפלאים", "בשבילך"
  • מתוך "20": "בא לי" , "DO YOU LOVE ME", "אור כוכב", "מאחלת לך", "סוף שבוע בפריז", "mi amor", "מה שלומך יקירי", "משחק החיים (Εμεις οι δυο ταιριαζουμε)", "קומי וצאי".

סינגלים מאוספים

DVD/דיסקים

  1. "כמו סינדרלה" - היכל התרבות 1999
  2. "לעשות מה שבא לי" - היכל התרבות 2000
  3. "אשליות מתוקות"- בתיאטרון הרומי בקיסריה 2001
  4. "ילדה של אהבה" - בתיאטרון הרומי בקיסריה 2002
  5. "רק אהבה תביא אהבה" - בתיאטרון הרומי בקיסריה 2003
  6. "חגיגה" - בתיאטרון הרומי בקיסריה 2004
  7. "כל האנשים השמחים - בתיאטרון הרומי בקיסריה 2005
  8. "נסיכה של שמחה" - 2006
  9. "מרוץ החיים - ההופעה בקיסריה 2009"

קלטות וידאו

  1. "ניצוץ החיים" 1995
  2. "הדרך שבחרתי" 1997
  3. "שרה בערבית" 1997
  4. "חוק החיים" 1998
  5. "כמו סינדרלה" 1999
  6. "ההופעה בהיכל התרבות ת"א" 1999
  7. "שרית חדד בהיכל" 2000

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שרית חדד טענה בראיון: "לא דיברתי מילה בערבית" - עיתון לאשה, 2 בספטמבר 2007‏ (קיטוע מהראיון, אתר ynet)
  2. ^ אתר מאקו (ערוץ 2)
  3. ^ יששכר משה - שם אל חי
  4. ^ "מקודשת" של שרית חדד – פלטינה!, חריף, 16 בנובמבר 2009
  5. ^ שרית חדד מוציאה את אלבומה ה-20 (21), 23 במרץ 2011, charts

תבנית:נציגי ישראל באירוויזיון