אבראוקוס
| אבראוקוס | |
|---|---|
| תקופת שלטון | 1006 לפנה"ס לערך - 966 לפנה"ס לערך |
| הקודם | ממפריקיוס |
| יורש | ברוטוס ירוק המגן |
| צאצאים | אסארקוס ברוטוס ירוק המגן בסה"כ 20 בנים ושלושים בנות |
| שושלת | המלכים האגדיים של בריטניה |
| אב | ממפריקיוס |
| תאריך פטירה | 966 לפנה"ס לערך |
אבראוקוס או אפרוג (באנגלית: Ebraucus ; בוולשית: Efrawg או Efrog; נפטר בשנת 966 לפנה"ס לערך) היה מלך בריטניה על פי ספרו של ג'פרי ממונמות' "ההיסטוריה של מלכי בריטניה". אין כל תיעוד היסטורי למלכותו, ולכן אבראוקוס נחשב לאחד המלכים האגדיים של בריטניה.
אבראוקוס היה בנו של המלך ממפריקיוס שקדם לו. ממפריקיוס שהיה הומוסקסואל (כדברי ג'פרי "העדיף מעשי סדום") נטש את רעייתו ואת אבראוקוס. לאחר מותו של ממפריקיוס, עלה לשלטון אבראוקוס ושלט 39 שנים. ג'פרי מציין כי אבראוקוס נערץ בשל גובהו וחוזקו הפיזי, והיה הראשון מבין מלכי בריטניה שתקף את הגאלים מאז מלכותו של ברוטוס. אבראוקוס בזז את ערי גאליה והרג רבים מתושביה. ביזות אלה העשירו את בריטניה. אבראוקוס ייסד את העיר קאארברוק ("עירו של אבראוקוס" - כיום יורק) ואת העיר אלקלוד (כיום דאנבארטן).
ג'פרי מציין כי לאבראוקוס היו 20 נשים ונולדו לו 20 בנים ו-30 בנות, שכולן נשלחו לאיטליה על מנת להינשא לפליטי מלחמת טרויה. כל בניו ובראשם אסאראקוס (למעט ברוטוס ירוק המגן) יצאו לגרמניה והקימו שם ממלכה. במותו של אבראוקוס עלה לשלטון בנו, ברוטוס ירוק המגן.
[עריכה] קישורים חיצוניים
| הקודם: ממפריקיוס |
המלכים האגדיים של בריטניה | הבא: ברוטוס ירוק המגן |