אורן שחור
| אורן שחור | |
|---|---|
| נולד | 1946 |
| השתייכות | |
| דרגה | |
| תפקידים צבאיים | |
| תפקידים אזרחיים |
יו"ר עמידר, נשיא קבוצת חברות קצא"א, יו"ר לשכת המסחר הבינלאומית בישראל, מגיש רדיו וטלוויזיה |
אורן שחור (נולד ב-1946) אלוף בדימוס בצה"ל, לשעבר יו"ר ונשיא קצא"א ובעבר מגיש תוכניות בטלוויזיה הישראלית. כיום יו"ר ICC ישראל (לשכת המסחר הבינלאומית) וחבר נשיאות ICC העולמי.
תוכן עניינים |
[עריכה] ביוגרפיה
שחור הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי והמכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה, בעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב וכן למד לקראת תואר שני ביחסים בינלאומיים באוניברסיטת חיפה.
[עריכה] שירותו הצבאי
שחור התגייס לצה"ל בשנת 1964 שירת במודיעין הקרבי ובאגף המודיעין, היה קצין המודיעין של פיקוד הדרום.
בשנים 1982-1986 מילא שחור תפקידים מרכזיים בחטיבת המחקר של אגף המודיעין. ב-1986 הועלה לדרגת תת-אלוף ומונה לתפקיד מפקד יחידת הקישור לכוחות זרים. בתוקף תפקידו זה שימש גם כיו"ר הוועדה המשותפת לישראל ומצרים וכן שימש כנציג מערכת הביטחון בכל הקשור למשא ומתן ולבוררות הבינלאומית בסוגיית טאבה. במסגרת תפקידו זה סיכם וחתם על הנספח הביטחוני של בוררות טאבה.
ב-1988 התמנה לתפקיד קצין מודיעין ראשי. בתפקיד זה כיהן במשך כשלוש וחצי שנים, ובהן בין היתר, בזמן מלחמת המפרץ.
החל מ-1992 כיהן בתפקיד הסגן הצבאי למבקר מערכת הביטחון. בתפקיד זה היה אחראי על תיאום ועריכת הביקורת הצבאית במערכת הביטחון.
ב-1995 הועלה לדרגת אלוף, ומונה על ידי שר הביטחון וראש-הממשלה דאז, יצחק רבין, למתאם פעולות הממשלה ביהודה, שומרון וחבל עזה.
שחור סיים את שירותו הצבאי בעקבות פגישה עם שמעון פרס (ראש האופוזיציה דאז), כאשר ראש הממשלה המכהן היה בנימין נתניהו. נתניהו שיחרר אותו מתפקידו בצוות ההדברות מול הפלסטינים, בטענה שנתפס כקצין צבא המתערב בעניינים פוליטיים. נוכח פגיעה זו בכוחו ובסמכויותיו, בחר שחור להשתחרר מצה"ל ביוני 1997, לאחר 33 שנות שרות.
[עריכה] פוליטיקה ועסקים פרטיים
לאחר פרישתו מהצבא, הצטרף שחור למפלגת העבודה והתמודד בבחירות המקדימות לקראת הבחירות לכנסת ה-15, אך לא הגיע למקום אשר אפשר לו כניסה לכנסת.
ב-1999 נבחר גם על ידי האסיפה הכללית ה-41 של איגוד לשכות המסחר בישראל, כחבר נשיאות ומשמש כיו"ר הוועדה לקשרים בינלאומיים באיגוד וכסגן נשיא האיגוד.
אורן שחור שימש כיו"ר מועצות המנהלים של "קו-אופ הריבוע הכחול" ושל קבוצת C.S.I אחזקות (קבוצת חברות בתחומי הייעוץ הביטחוני). בשנים 2000-2003 שימש חבר במועצת המנהלים של עמידר, ולאחר מכן כיו"ר מועצת המנהלים שלה.
מאמצע שנת 2003 עד שנת 2008 שימש כנשיא ויו"ר חברת קו צינור אילת אשקלון (קצא"א).
שחור משמש כיו"ר ICC ISRAEL - לשכת המסחר הבינלאומית (מאז 2003) וחבר הוועד המנהל של ICC העולמי (משנת 2007). הוא מכהן כשופט-נציג ציבור המעסיקים בבית הדין הארצי לעבודה (מ-2004) ומשמש כחבר בחבר הנאמנים של המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון באריאל (משנת 2006).
יחד עם ד"ר חיים משגב, הנחה שחור את תוכנית הטלוויזיה "אש צולבת" ואת תוכנית הרדיו "שחור ולבן". עיקר התוכניות היה עימות בין משגב, המוגדר כבעל דעות ימניות, לשחור, המייצג את הצד השמאלי של המפה הפוליטית.
בנובמבר 2008, כחודשיים בלבד לפני מועד הבחירות, החל שחור בהתמודדות על ראשות עיריית תל אביב-יפו, אך זכה בכאחד-עשר אחוזים מקולות המצביעים. "אורן", רשימתו למועצת העיר, לא עברה את אחוז החסימה.
[עריכה] קישורים חיצוניים
- אורן שחור, באתר ICC ישראל
- אורן טוקטלי, ראיון עם אורן שחור, באתר בוגרי מב"ל
- אפי מלצר ורון כתרי, "חולשת מצרים תכתיב את מה שיקרה באזור", מבט מל"מ 59, אפריל 2011, עמ' 4 - ראיון עם אורן שחור
| מתאמי הפעילות בשטחים | ||
|---|---|---|
|
