אינדימדיה ישראל
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
| ערך זה מועמד לאיחוד ערך זה דן בנושא של הערך אינדימדיה ועל כן, ייתכן שיש לאחד אותם לערך אחד, "אינדימדיה". (דיון) אנא עיינו בגרסאות הקודמות של הערך כדי לגלות מתי הוצבה עליו התבנית.
|
| יש לשכתב ערך זה הסיבה לכך: לא נייטרלי. אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה. |
אינדימדיה ישראל הוא אתר חדשות שהוקם בספטמבר 2000 המהווה חלק מרשת אתרי אינדימדיה העולמית, אשר כל אדם יכול לפרסם בו מאמר ללא התערבות העורכים. על פי האתר, מטרתו היא לספק ביטוי חופשי לכל, באמצעות שיטה המכונה "אזורי פרסום חופשיים" או "במות פרסום חופשיות" - שיטה המאפשרת לכל אחד, מכל מקום בעולם, לפרסם חדשות באופן ישיר ומיידי דרך אתרי הרשת. האתר הישראלי הוא אחד מתוך 135 אתרי הרשת.
בדומה לאתר העולמי, האתר הישראלי מזוהה פוליטית עם השמאל הרדיקלי ורוב הכתבות בו נוגעות בכיבוש, הסכסוך הישראלי-ערבי, איכות הסביבה, זכויות בעלי חיים וכדומה.
תוכן עניינים |
[עריכה] הקמת האתר
אינדימדיה ישראל הוקם ימים ספורים לפני תחילת אינתיפאדת אל-אקצה בקיץ 2000. האתר הורכב מארבע קבוצות שונות - קבוצת האינטרנט, קבוצת הדפוס, קבוצת הווידיאו (שאחראית על הפקת סרטים תיעודיים ותוכניות טלוויזיה) וקבוצת שֵמע, המופקדת על תחנת רדיו המשודרת באינטרנט. באתר לקחו חלק כ- 20 פעילים, ומאות אחרים תרמו מאמרים, סרטוני ווידיאו, תמונות ופרשנויות. לאחר סגירה זמנית של האתר, המשכת פעילותו וסגירת החקירה נגד מפעיליו על יד משרד המשפטים [1] העבירה רשת אינדימדיה את פעילות האתר הישראלי משרת אינטרנט הממוקם בקנדה.
[עריכה] האשמות בהסתה
האתר, שמזוהה עם השמאל הרדיקלי בישראל, הואשם לא אחת בדברי הסתה חמורה [2] [3]. בין השאר פורסם באתר מאמר המביע שבח לפיגוע בציר המתפללים בחברון בו נהרגו 12 חיילי צה"ל ואנשי כיתת הכוננות[2]. מאמרים רבים הוסרו לאחר השערוריה שעוררו. לצידם פורסמו קריקטורות מתסיסות, רובן של הקריקטוריסט הפרו-פלסטיני מברזיל, קרלוס לטוף.
[עריכה] פרשת הקריקטורה
בשנת 2003 הפסיק האתר לפעול זמנית בעקבות החקירות נגדו [4]. שתי קריקטורות גרמו למשטרה לפתוח בחקירה כנגד האתר: אחת מהן מתארת את ראש הממשלה אריאל שרון מתנשק נשיקה צרפתית עם אדולף היטלר, והשנייה (שפרסם הגולש "אופק") מתארת את היטלר כ"אבי הציונות" [5]. בשנת 2005 החליטה הפרקליטות לא להגיש כתב אישום בפרשה ומשד המשפטים הודיע כי סגר את התיק.
האתר טען כי הוא מתנגד לצנזורה על תכניו, ולא הוא פרסם את הקריקטורה אלא משתמש מברזיל (הקריקטוריסט קרלוס לטוף). אולם התביעה טענה כי בעבר כבר הוסרו מאמרים שפרסמו מוצרים מסחריים ולכן אלו לא יכולים לטעון כי לא מוחקים כתבות מהאתר. מספר חודשים מאוחר יותר האתר הועלה בכתובת חדשה, ועם אפשרות למאמרים מוסתרים, כלומר לאחר שהמאמר מוצג, ניתן לדרג אותו. אם מספר משתמשים מדרגים אותו ציון נמוך, הוא עובר למאמרים המוסתרים ויותר מאוחר הוא נמחק.
[עריכה] הערות שוליים
- ^ גל מור, נסגרה חקירת אינדימדיה, אך האם חופש הביטוי מובטח?, ynet, 08/03/2005
- ^ 2.0 2.1 עידו קינן, חקירה נגד אינדימדיה ישראל בחשד להסתה לאלימות, אתר "נענע"
- ^ גל מור, תלונה: הסתה באתר "אינדימדיה", אתר ynet
- ^ אתר האינטרנט "אינדימדיה" הפסיק לפעול בעקבות חקירת שניים מעורכיו ע"י המשטרה, אתר "הגדה השמאלית"
- ^ בראיין אטינסקי, כך משתיקים את חופש הביטוי ברשת, אתר ynet