אמילי קרפל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אמילי קרפל
תמונה חופשיתאין תמונה חופשית
מידע כללי
תאריך לידה 2 בינואר 1980
מקום לידה קנדה
שנות פעילות 2005— היום
סוגה פופ, רוק, ניו ווייב אלקטרוניקה
חברת תקליטים הליקון להלה דלקס

אמילי קרפל (נולדה ב-2 בינואר 1980 בקנדה) היא זמרת, מוזיקאית, פזמונאית ומלחינה ישראלית.

[עריכה] ביוגרפיה

קרפל נולדה בקנדה. בתו של אבי קרפל, מייסד להקת "עוזי והסגנונות", שהייתה אחת מלהקות הקצב המצליחות בשנות השישים. בגיל 3 עלתה לישראל.

את הקריירה המוזיקלית שלה החלה בגיל 15 בלהקת "צעירי תל אביב". בצבא שירתה בלהקה הצבאית הייצוגית של חיל החינוך. עם שיחרורה מצה"ל הצטרפה קרפל להופעותיה של ריקי גל כזמרת ליווי וגיטריסטית. ב-2004 יצא בחברת התקליטים EMI ,VIRGIN הסינגל "Surfing on a rocket" של הצמד הצרפתי AIR ועליו גרסה מיוחדת שבה קרפל שרה, בהפקתם של Nomo Heroes- תומר אדם לנצינגר ועופר מאירי. ב-2005 חברה להרכב "מטרופולין". באלבום הראשון של ההרכב "מטרופולין" ביצעה את השיר "תוך דקה". לאחר כמעט שנה של הופעות עם ההרכב, עזבה על מנת לעבוד על אלבום הסולו הראשון שלה.

ב-15 באוגוסט 2008 הוציאה קרפל את אלבום הבכורה שלה, "נמשים", בהפקתם של תומר אדם לנצינגר וניר אוורבוך. האלבום יצא בחברת התקליטים הליקון. קדמו ליציאת האלבום הסינגלים "טיפה", "כאן אני עומדת" ו"נמשים", שזכו להצלחה והושמעו בתחנות הרדיו והטלוויזיה. את רוב שירי האלבום כתבה והלחינה קרפל. כמו כן כלל האלבום את השירים "אינך מבקש דבר", חלק ב' מתוך הטרילוגיה "למי שאינו מאמין" של לאה גולדברג בלחן של עובד אפרת, "עונות" שהלחינה קרפל למילותיו של יצחק לאור ובו מתארח סמי בירנבך, סולנה של להקת מינימל קומפקט. כמו כן באלבום, גרסתה של קרפל לשירה של להקת בוטן מתוק בקרקס "יום עדין".

סינגלים נוספים שיצאו מאלבום הבכורה "נמשים" היו השירים "חוץ ממך", (שתורגם לאנגלית. כ-"No One Else" ונבחר כפסקול לפרסומת של פוקס עם נועם טור ובר רפאלי וכן הדואט "בין השורות" עם אסף אמדורסקי, שכתב והלחין את השיר עם קרפל.

בנובמבר של אותה שנה זכה הקליפ "נמשים" מתוך אלבומה של קרפל בפרס הבימוי הטוב ביותר בפסטיבל שנערך בנוואדה, ארצות הברית. [1]

בסוף 2008 העלו קרפל, לנצינגר ואוורבוך מופע מקלדות ל"פסטיבל הפסנתר", שהביא עיבודי פסנתר סינטיסייזר ומכונת תופים לאלבום.

ב23 למרץ 2012 הוציאה קרפל את אלבום האולפן השני שלה, "II" , בהפקתם של תומר אדם לנצינגר וגיל לואיס. האלבום יצא בלייבל של קרפל ולנצינגר, Lala Deluxe והפצתה של חברת היי פידליטי. קדמו ליציאת האלבום הסינגלים "הכפתור" ו"אושר" שזכו להצלחה ומושמעים בתחנות הרדיו והטלוויזיה. שני הוידאו קליפים שיצאו עד כה כיכבו במקומות הראשונים במצעדי ההשמעות ע"פ מדיה פורסט. קרפל כתבה והלחינה את כל שירי האלבום, משתתפים גם כן: תומר אדם לנצינגר וגליה ירון.

[עריכה] דיסקוגרפיה

[עריכה] קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
הדפסה/יצוא