אסף אבידן
| אסף אבידן | |
|---|---|
אסף אבידן בהופעה |
|
| מידע כללי | |
| תאריך לידה | 23 במרץ 1980 |
| מקור | ירושלים, ישראל |
| שנות פעילות | 2006 - היום |
| סוגה | רוק, פולק רוק, בלוז רוק |
| כלי נגינה | גיטרה, פסנתר, מפוחית |
| חברת תקליטים | Telmavar Records Sony-Columbia |
| אתר אינטרנט | www.asafavidanmusic.com |
אסף אבידן (נולד ב-23 במרץ 1980) הוא זמר ישראלי, סולן להקת אסף אבידן והמוג'וס.
תוכן עניינים |
ביוגרפיה [עריכה]
אסף אבידן גדל בירושלים, לצד שני אחים. בגיל שבע עבר אבידן יחד עם משפחתו לג'מייקה, שם שהה ארבע שנים במסגרת שליחות של אביו מטעם משרד החוץ.
כשהיה בן 11 חזרה משפחתו לגור בשכונת רמות בירושלים, אך לאחר זמן מה עברו לגור בקסטל[1]. מאוחר יותר עבר ללמוד קולנוע בבית ספר לאמנויות. הוא שירת עשרה חודשים בצה"ל, בהתחלה בגדוד דוכיפת ואחר כך כמתורגמן מאנגלית ביחידת קשרי חוץ. אחרי שהשתחרר, נרשם אבידן לבצלאל במסלול אנימציה, ואף זכה במסגרת זו בפרס בפסטיבל חיפה.
בגיל 21 סבל מלימפומה, ממנה החלים.
קריירה מוזיקלית [עריכה]
בשנת 2006 עזב אסף אבידן את תל אביב ואת חברתו דאז, וחזר לירושלים, שם החל לכתוב שירים, ברוח הפרידה וההתחלה חדשה. שירים אלו נאספו לEP שנקרא "Now That You`re Leaving" ויצא לאור ביולי 2006. אלבום זה הוצא בצורה עצמאית, כמו כן הנגנים באלבום זה אינם חברי הלהקה הנוכחית, אלא חבורת חברים - מוזיקאים - יוצרים מירושלים, ביניהם תמר אייזנמן שהייתה גם חברה בהפקת האלבום הראשון, וחברה בכתיבת וביצוע השיר "Wait For It", מאותו אלבום.
לאחר יציאת האלבום, החל אבידן להופיע מצויד בגיטרה ובמפוחית, בבארים ברחבי הארץ, כשמדי פעם חוברת אליו הצ'לנית הדס קליינמן. באחת מההופעות פגש את רן ניר, אז הבסיסט של "The Fans", לימים שותפו להופעות ולאחר מכן אף הבסיסט של המוג'וס. רועי פלד, הגיטריסט, הצטרף ללהקה דרך החברות המושתפת עם תמר אייזנמן. יוני שלג, המתופף, המוכר גם כג'וני סנואו, הצטרף דרך היכרות מוקדמת עם רן ניר. ג'וני ניגן אז בלהקת "Driive".
בתחילת 2007 החל ההרכב בעבודה על אלבום הבכורה, וסיבוב הופעות ראשון תחת השם ה"אסף אבידן והמו'גו ג'ייב קטס".
ביולי 2007 נכנסה הלהקה לאולפני העוגן והחלה בהקלטת אלבום הבכורה "The Reckoning", בעזרת המפיק המוזיקלי אורי ווינקור, תחת השם החדש "אסף אבידן והמוג'וס".
אבידן הופיע ברחבי ישראל ובמקומות שונים בעולם עם להקתו. אבידן שר באנגלית על יחסים ומוות. קולו של אבידן ייחודי ורבים, בהם המבקר יואב קוטנר, משווים אותו לקולה של הזמרת ג'ניס ג'ופלין. בשנת 2008 חימם את ההופעות של מוריסי ושל The Gutter Twins בישראל.
אף על פי שאבידן ולהקתו לא היו חתומים בחברת תקליטים, אלבום הבכורה שלהם, "The Reckoning", שיצא ב-2008, נמכר בלמעלה מ-20,000 עותקים, מה שהעניק לו מעמד של אלבום זהב. באוגוסט 2009 חתמה הלהקה על הסכם עם חברת סוני-קולומביה באירופה, אשר רכשה את הזיכיון לארבעת האלבומים הראשונים של אבידן, מחברת ההפקות שלו ושל אחיו רועי, "טלמבר".
ב-9 בספטמבר 2009 יצא אלבום בשתי מהדורות בעלות שם שונה ועיצוב עטיפה שונה. האחד נקרא "Poor Boy" והשני "Lucky Man". סינגל ראשון ממנו, "Small Change Girl", יצא ביוני 2009; הסינגל השני מתוכו, "Got It Right", יצא באוגוסט 2009, ולקראת סוף אוקטובר יצא הסינגל השלישי שעל שמו נקרא האלבום. גם אלבום זה הגיע למעמד של אלבום זהב.
ב-30 בנובמבר 2010 יצא אלבום שלישי בשם "Through The Gale". האלבום הוא אלבום קונספט בו השירים שזורים יחד לסיפור מסע של ספינה על מנהיגה ועל צוותה כמשל על דרכה של הלהקה. אל האלבום מצורפת מפת הדרך של המסע. האלבום נכתב במהלך שהייה של אבידן על אי בודד בהוואי. לאור הצלחתו נבחר ביחד עם להקתו לחמם את הופעתו של בוב דילן באצטדיון רמת גן.
בשנת 2011 נפרדו חברי הלהקה לתקופה בלתי מוגבלת[2]. מאלבום הסולו הראשון שלו, הוציא באפריל 2012 סינגל ראשון הנקרא "Different Pulses". יציאת הסינגל לוותה בקליפ שביים וניה הימן. האלבום "Different Pulses" יצא בישראל בספטמבר 2012 ובחו"ל בתחילת 2013, שם הגיע לראש מצעדי המכירות תוך זמן קצר[3].
אבידן מגדיר את עצמו כאיש שמאל מבחינה פוליטית.[4] לקראת הבחירות לכנסת בשנת 2013 החל לשלב בשיריו מסרים פוליטיים.
דיבוב ועיצוב אנימציה [עריכה]
אבידן גם מדבב סרטים וסדרות הנפשה. בין השאר דיבב את אנשובי מ"החתולים הסמוראים", גיבור הסדרה "רובוטבוי", יאמי יוגי, מוקובה קאיבה וג'יידן יוקי מסדרת "יוגיהו", וכן דיבב בסדרות "סיסי הנסיכה", "אווטאר", "טומי ואוסקר", "קפטן פלמינגו", "ין יאנג יו", "בובספוג מכנסמרובע", "טים גלקאסי", "מרטין מיסטרי", "בן 10", "הדרדסים" "נארוטו" טאק וכוח הג'וג'ו "עידן הקרח 2" "עידן הקרח 3", הפינגוונים ממדגסקר, ועידן הקרח 4. בנוסף דיבב אבידן את כריס רנקין, השחקן שמגלם את פרסי וויזלי בסרטי "הארי פוטר". כמו כן, מבצע אבידן את שיר הפתיחה בתוכנית האנימציה הבריטית "שׁוֹן כִּבשׂוֹן" אותו תרגם לעברית. אבידן השתתף בעיצוב אנימציית הפתיח של התוכנית לילדים "אפצ'י וסיפור" המשודרת בערוץ הראשון.
דיסקוגרפיה [עריכה]
- 2006 - "Now That You're Leaving" (מיני אלבום)
- 2008 - "The Reckoning"
- 2009 - "Poor Boy/Lucky Man"
- 2010 - "Through the Gale"
- 2012 - "Avidan In A Box" (אלבום אקוסטי שמכסה את שיריו הישנים יותר, נמכר דיגיטלית בלבד)
- 2012 - "Different Pulses"
קישורים חיצוניים [עריכה]
- אסף אבידן האתר הרשמי
- דף ה-MySpace של אסף אבידן והמוג'וז
- אסף אבידן, באתר MOOMA
- רונית מזרחי, מושיק לין, בגובה העיניים עם אסף אבידן, באתר nrg מעריב, 22 באוגוסט 2008
- אור ברנע, מדבר על הקול, באתר ynet, 19 בספטמבר 2008
- דפנה יודוביץ', "היצירה מוציאה ממני אגרסיה", באתר גלובס, 26 במאי 2009
- אבישי מתיה, לא מתחנף ולא מאנפף, באתר גלובס, 12 ביולי 2009
- אסף אבידן והמוג'וז, כרטיס ללונה פארק, באתר ynet, 15 ביולי 2009
- גיא חג'ג', אסף אבידן והמוג'וס: כבר לא זמר של טריק אחד, באתר עכבר העיר, 21 בספטמבר 2009
- אסף נבו, אודיסיאה, באתר mako, 30 בנובמבר 2010 - על האלבום השלישי
- שגיא בן נון, גיטר הירו: ראיון עם אסף אבידן, באתר nrg מעריב, 2 באפריל 2011
- יואב קוטנר, אסף החדש, באתר ישראל היום, 7 בספטמבר 2012
- חן הוניג, אימפולסים שונים, באתר Music News, 30/09/2012
הערות שוליים [עריכה]
- ^ אסף (שבי) גטניו וארז לוטרינגר, ראיון עם אסף אבידן, ראיונטו, 9.10.2009
- ^ אלעד בילו, אסף אבידן והמוג'וז לוקחים פסק זמן, באתר עכבר העיר, 31 ביולי 2011
- ^ אסף אבידן כובש את מצעדי המכירות באירופה, באתר וואלה!, 2 בפברואר 2013
- ^ איתי שטרן, ההישרדות של אסף אבידן, באתר nrg מעריב, 6 ביוני 2008