ארחנטינוס ג'וניורס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
ארחנטינוס ג'וניורס
ArgentinosJuniorsBadge.png
מידע כללי
כינוי החרקים האדומים (Bichos Colorados)
זרעי הגן (El Semillero)
תאריך ייסוד 15 באוגוסט 1904
אצטדיון אסטאדיו דייגו ארמנדו מראדונה,
בואנוס איירס
(תכולה: 24,800)
נשיא לואיס מיגל סגורה
מאמן נסטור גרוסיטו
ליגה ליגת העל הארגנטינאית
תארים
מספר אליפויות 3
מספר גביעים 2
תלבושת
תלבושת בית
תלבושת חוץ

ארחנטינוס ג'וניורס הוא מועדון כדורגל ארגנטינאי המפורסם בשל השחקנים אשר שיחקו בו. השחקן המפורסם בהם הוא דייגו ארמנדו מראדונה, שעל שמו נקרא גם האצטדיון הביתי של המועדון.

המועדון הנמצא בשכונת ויז'ה קרספו בבואנוס איירס זכה בשתי אליפויות ארגנטינה (1984, 1985) ובשני גביעים יבשתיים (ב-1985 זכתה בליברטדורס ובאינטראמריקנה). כיום הקבוצה נאבקת כדי לשרוד בליגה ולרוב מעורבת במשחקי התחתית.

תוכן עניינים

[עריכה] היסטוריה

המועדון נוסד ב-14 באוגוסט 1904 בשכונת "ויז'ה קרספו" בבואנוס איירס אך כעבור מספר שנים נדד לשכונת "ויז'ה אורקיזה". המועדון הצטרף לליגה הארגנטינאית הבכירה ב-1922 וסיים את עונתו הראשונה במקום השישי.

ב-20 באוקטובר 1976 ערך דייגו ארמנדו מראדונה את הופעת הבכורה במדי הקבוצה כשהוא רק בן 15. מראדונה שיחק בשורות הקבוצה עד שנת 1981 אז עבר לבוקה ג'וניורס.

בשנת 1984 זכתה הקבוצה לראשונה באליפות ארגנטינה (טורניר מטרופוליטנו), את הקבוצה אימן 'מרקוס ספוריטי שהגיע במקומו של אנחל לאברונה שנפטר ב-20 בספטמבר 1983. שניהם דגלו בשיטת משחק התקפית. ספוריטי הוחלף על ידי חוסה ז'ודיקה שהוליך את ארחנטינוס לזכייה שנייה באליפות (טורניר נסיונל). באותה שנה זכתה ארחנטינוס גם בגביע הליברטדורס היחיד בתולדותיה אחרי שגברה על אמריקה קאלי מקולומביה. לאחר מכן זכתה הקבוצה בגביע האינטר-אמריקן שהמפגיש את אלופת דרום אמריקה ואלופת צפון אמריקה.

ארחנטינוס שיחקה מאוחר יותר מול יובנטוס בגביע הביניבשתי אך הפסידה בבעיטת הכרעה מ-11 מטרים.

ב-2010 זכתה הקבוצה באליפות הקלאוסורה, האליפות השלישית בתולדותיה.

[עריכה] אצטדיון הקבוצה

ארחנטינוס משחקת באצטדיון אסטאדיו דייגו ארמנדו מראדונה שנקרא על שמו של דייגו מראדונה. האצטדיון מכונה גם לה פטרנאל בשל מיקומו ברובע לה פטרנאל בבואנוס איירס. האצטדיון נחנך ב-26 בדצמבר 2003 ומכיל 24,800 מקומות. קודם לכן חלקה הקבוצה את אצטדיון אסטאדיו ריקרדו אצ'ברי יחד עם קבוצת פרו קאריל בין השנים 1993 עד 2003.

[עריכה] שחקנים בולטים

אקדמיית הנוער של המועדון נחשבת לאחת המעולות בארגנטינה ובשל כך הקבוצה מכונה "זרעי הגן", רשימת השחקנים שגדלו בקבוצה כוללת בין היתר:

[עריכה] תארים

[עריכה] קישורים חיצוניים


ארגנטינה ליגת העל הארגנטינאית, עונת 2011 - 2012

אול בויז | אולימפו | אוניון | אינדפנדיינטה | אסטודיאנטס לה פלאטה | ארחנטינוס ג'וניורס | ארסנל סראנדי | אתלטיקו דה רפאלה | באנפילד | בוקה ג'וניורס | בלגראנו | גודוי קרוז | ולס סארספילד | טיגרה | לאנוס | ניואל'ס אולד בויס | סן לורנצו | סן-מרטין סאן חואן | קולון סנטה פה | ראסינג קלוב

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא