בזיק ויויו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
בזיק ויויו
BoumBoum.jpg
סוגה אנימציה.
מדבבים בעברית ציפי מור (יויו)
ארץ מקור צרפת
מספר פרקים 39
הפקה
אורך פרק 5 דק'.
שידור
רשת שידור ORTF (צרפת)
תקופת שידור
מקורית
דצמבר 19601963

בזיק ויויו (צרפתית: Joë chez les abeilles)‏ היא סדרת אנימציה צרפתית בת 39 פרקים שהופקה לטלוויזיה בין השנים 1960 ל-1963. בשנת 1973 עובדה עלילת הסדרה מחדש כסרט קולנוע קצר באורך 60 דקות ויצאה לאקרנים. הסדרה שודרה בישראל בערוץ הראשון בשנות השמונים בתחילה בתוכנית "מה פתאום" ומאוחר יותר ב"רכבת ההפתעות".

תוכן עניינים

[עריכה] שיר הנושא

שיר הנושא, אותו שרה שלומית אהרון, היה פופולרי בקרב ילדים ואף עובד למשחק ידיים.

[עריכה] עלילת הסדרה (1960 - 1963)

יויו הוא ילד אשר נתקל יום אחד בשני נערים אשר מנסים לגנוב דבש מתוך כוורת דבורים. הוא מצליח לעצור אותם. על מנת להודות לו, מלכת הדבורים, מבקשת מבזיק, היועץ המועדף עליה, לכווץ את יויו לגודל של חרק בעזרת קסם על מנת לתת לו את ההזדמנות לבקר בממלכת הדבורים כאות הוקרה. בזיק ויויו מגלים יחד ממלכה מלאה בהפתעות וסכנות.

[עריכה] עלילת הסרט (1973)

בגירסת הסרט המקוצרת (באורך 60 דק), קבוצת נערים נתקלת בטירה מפחידה במהלך טיול. הנערים מגלים ענק גדול ממדים אשר גר בה. הענק תופס את הילדים ומכווץ אותם במכונת כיווץ לגודל חרקים. אחד הילדים, יויו, מצליח לברוח מהטירה ויוצא למסע הרפתקאות בכוורת דבורים. כאשר הוא מציל את הכוורת, מלכת הדבורים, מכתירה אותו. לבסוף כל הדבורים בכוורת וחיות אחרות מהיער מתקיפות את הטירה ומצילות את חבריו של יויו אשר בסוף חוזרים לגודלם הטבעי.

[עריכה] קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא