בית דטלף-רובדר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
בית דטלף-רובדר
מזרח גרמנים מאושרים-ציור קיר בחזית הצפונית של המבנה

בית דטלף-רובדרגרמנית: Detlev-Rohwedder-Haus) הוא מבנה הממוקם ברחוב וילהלמשטראסה שבמרכז העיר ברלין בירת גרמניה. במקורו נבנה כמשכנו של המיניסטריון האווירי (Reichsluftfahrtministerium) של גרמניה הנאצית, וכיום הוא משמש כמשכנו של משרד האוצר הגרמני.

המבנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בית דטלף-רובדר נבנה בשנים 1935-1936 על חורבותיו של משרד המלחמה הפרוסי שהוקם בשנת 1819 ונהרס. הבניין תוכנן על ידי האדריכל ארנסט זאגביל (Ernst Sagebiel) שתיכנן גם את חידוש שדה התעופה טמפלהוף בברלין. תכנון המבנה בסגנון הניאו קלאסי מהווה דוגמה לאדריכלות הנאצית המתאפיינת במבנים עצומי ממדים, בעלי קנה מידה בלתי אנושי.

ממדים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המבנה בנוי משלד של בטון מזוין, ומכוסה בצפוי של אבן גיר ושיש, אשר הגיעו מכ-50 אתרי כריה שונים. אורכו של המבנה יותר מ-250 מטרים, והוא נמשך לאורך כל הקטע שבין הרחובות פרינץ אלברכט ולייפציגר. למבנה 7 קומות ושטחו הכולל 112,000 מטר רבוע. בבניין 2,800 חדרים ולאורכו נמתחים מסדרונות באורך שבעה קילומטרים. בבניין 4,000 חלונות ו-17 גרמי מדרגות. עם השלמתו הועסקו בו כ-4,000 עובדי חיל האוויר ועובדי מנהל התעופה האזרחית של גרמניה הנאצית.

לאחר מלחמת העולם השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בית דטלף-רובדר כמעט לא נפגע מהפצצות בעלות הברית במהלך מלחמת העולם השנייה, ולאחר סיומה שופץ במהירות בידי הסובייטים. כוחות הכיבוש מיקמו בבניין את מפקדתם ובשנת 1948 הועבר המבנה לידי שלטונות גרמניה המזרחית.

בשנים 1950-1952 נוסף לחזיתו הצפונית של המבנה הפונה לרחוב לייפציגר, ציור קיר באורך 18 מטר העשוי מלבני פורצלן והמתאר את האידאל הסוציאליסטי של מזרח גרמניה הצועדת לעבר עתיד מזהיר ומאושר.

בשנת 1990, לאחר איחוד גרמניה עבר הסניף הברלינאי של משרד האוצר הגרמני למשכנו בבניין, ובשנת 1999 ולאחר שיפוץ מקיף שעבר המבנה, השתכן בו משרד האוצר של גרמניה.

קואורדינטות: 52°30′31.31″N 13°23′2.4″E / 52.5086972°N 13.384000°E / 52.5086972; 13.384000

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]