בית העיתונאים על שם סוקולוב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף בית העיתונאים)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
בית העיתונאים על שם סוקולוב
Prss House.jpg
מידע על המבנה
כתובת רחוב קפלן 4
תל אביב
מדינה ישראל
נחנך 3 באפריל 1957
ארכיטקט שולמית ומיכאל נדלר
שימוש מרכז אגודת העיתונאים
אתר אינטרנט www.jat.org.il
סדר דפוס ישן המוצב בפתח בית בעיתונאים בתל אביב

בית העיתונאים על שם סוקולוב בתל אביב-יפו או בשמו המקוצר "בית סוקולוב", הוא מרכז אגודת העיתונאים המשמש לפעילות העיתונות בישראל בשגרה ובמיוחד בתקופות דרמטיות המצריכות סיקור תקשורתי נרחב דוגמת מלחמות ופרשיות מסעירות. המבנה משמש גם כאולם כנסים וכגלריה לתערוכות אמנות זמניות. הבניין ממוקם ברחוב קפלן 4, בין בית יכין לבית הסופר ובקרבת בית הסוכנות היהודית.

[עריכה] הקמת המבנה

אגודת העיתונאים שכנה בשנים הראשונות להקמתה בשנת 1939 במשרד בשדרות רוטשילד 27, אולם במהרה זה היה צר מהכילה. יוסף הפטמן ומשה רון, מי שהיו יושב ראש האגודה ומזכירה הכללי בהתאמה באותה התקופה, הציעו להקים מרכז עיתונאי עברי שירכז את הפעילות העיתונאית, והציעו שהבית ייקרא על שמו של נחום סוקולוב שהיה אחד מאבות העיתונות העברית ונפטר זמן קצר לפני כן בשנת 1936. המגרש לבניית המבנה ניתן לאגודת העיתונאים על ידי עיריית תל אביב-יפו והתרומות גויסו בראשות פרופ' חיים ויצמן, שהיה אז נשיא ההסתדרות הציונית העולמית. הסכומים הראשונים בארץ התקבלו מהכנסות עצרת שנערכה במאי 1947 לזכרו של נחום סוקולוב ומחו"ל תרמו יהודים מהקהילה במצריים ובאמריקה הדרומית. התרומה המכרעת שאיפשרה את הקמת המבנה הגיעה מקרן התרבות אמריקה-ישראל, ובהושענא רבא תשי"ג (1953) נערך טקס חגיגי להנחת אבן הפינה.

ביום ב' בניסן תשי"ז (3 באפריל 1957) נחנך בית העיתונאים על שם סוקולוב במעמד ראשי המדינה. נשיא המדינה יצחק בן צבי אמר כי "תפקידו של הבית לשמש אכסניה רוחנית לעיתונאי ישראל" וראש הממשלה דאז דוד בן-גוריון אמר: "מכאן צריכה לצאת השראה, שתגביר אמונו של העם בכוחו, ביצירתו, בעתידו".

[עריכה] הפעילות בבית העיתונאים

בית העיתונאים היה עד מהרה למרכז הפעילות של העיתונות בישראל ושימש כמוקד למסיבות עיתונאים ומקום קבוע לביצוע ריאיונות שעד אז הצריכו את העיתונאים להתרוצץ ברחבי הארץ על מנת לקיימם. בנוסף על כך בית העיתונאים מקיים סימפוזיונים בנושאים שונים כגון עיתונות, ספרות, אמנות, תיאטרון, כלכלה וכדומה. לצורך ההכנסה השוטפת ותחזוקת המבנה מתקיימים בבית גם אירועים וכנסים סגורים בתשלום.

[עריכה] קישורים חיצוניים

מיזמי קרן ויקימדיה
כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא