בנז'אמן דה רוטשילד
בנז'אמן דה רוטשילד (בצרפתית: Benjamin de Rothschild; נולד ב-30 ביולי 1963) הוא בנקאי שווייצרי, יושב ראש קבוצת אדמון דה רוטשילד, בנק פרטי אותו ייסד אביו והוא בבעלות משפחתו.
ביוגרפיה[עריכה]
נולד בניי-סיר-סן, צרפת, בנו של הברון והבנקאי אדמון אדולף דה רוטשילד, ונאדין לופיטאלייה (נולדה ב-1932), שחקנית. הוא צאצא של הענף הפריזאי (לא של הייננים) של משפחת רוטשילד.
דה רוטשילד למד במכון פלורימונט (Florimont) בשווייץ והוא בעל תואר ראשון במנהל עסקים מאוניברסיטת פפרדין (Pepperdine) במליבו, קליפורניה.
ב-1989, הקים חברה משלו, Trésorerie Benjamin de Rothschild (כיום מכונה Compagnie Benjamin de Rothschild SA), המתמחה בניהול סיכונים כלכליים. הוא אף עבד עבור קבוצת רוטשילד כבנקאי.
לאחר מותו של אביו ב-1997, הפך ליושב ראש של קבוצת בנז'אמן ואדמון רוטשילד, שכיום נקראת קבוצת אדמון דה רוטשילד (Edmond de Rothschild Group). קבוצת אדמון דה רוטשילד שולחת ידה במגזרים פיננסיים רבים, בכללם בנקאות פרטית, אחזקת מבנים, ניהול השקעות ושירותי ייעוץ עסקי. בנז'אמן דה רוטשילד הוא יושב-ראש מועצת המנהלים של קבוצת אדמון דה רוטשילד, יושב-ראש מועצת המנהלים של Compagnie Financière Edmond de Rothschild, יושב-ראש מועצת המנהלים של CBR, Compagnie Benjamin de Rothschild SA ויושב-ראש מועצת המנהלים של הבנק הפרטי Banque privée Edmond de Rothschild SA Genève.
ב-2010 העריך רוטשילד את הונו האישי ב-4 מיליארד אירו (שהם כ-6 מיליארד דולר). אולם, על העסקים שהוא מנהל הוא אמר: "קשה לדעת או אפילו להעריך את שוויים... בכל מקרה הם אינם למכירה".
נישא לאריאן דה רוטשילד (שם נעורים: לאנגנר) ב-23 בינואר 1999 ולזוג ארבעה ילדים.
בנז'אמן דה רוטשילד הוא שייט נלהב וממשיך בכך מסורת משפחתית. ב-2001, ייסד את קבוצת גיטאנה (Gitana Team), קבוצת ספורט שעוסקת בשיט מפרשיות. בקבוצתו חברים השייטים בעלי השם העולמי: לואיק פרון או ליונל למונשואה.
קישורים חיצוניים[עריכה]
- Edmond de Rothschild Group
- Compagnie Benjamin de Rothschild SA
- Gitana Team
- Rothschild takes pleasure in sailing, CNN, 19.11.2002

- Frank J. Prial, Baron Edmond de Rothschild, 71, French Financier, Dies, The New York Times, 4.11.97
- Frank J. Prial, Wine Talk; Another Rothschild Stands Behind a Bordeaux, The New York Times, 1.10.97
- גיא רולניק, איתן אבריאל, הברון בנז'אמן דה רוטשילד בראיון נדיר: "כלכלת ארצות הברית גמורה, לפחות כרגע", באתר דה מרקר, 20 באוקטובר 2010
- אלי ציפורי, ביצת הזהב של קיסריה, באתר גלובס, 28 באוקטובר 2010
- קרן רוטשילד תשקיע 10 מיליון שקל בקידום סטודנטים מהפריפריה, באתר דה מרקר, 15 בספטמבר 2010
- רוטשילד חוזר לארץ: מקים חברה למימון חברות היי-טק וניהול נכסים, באתר גלובס, 14 באוגוסט 2001
- שאטו קלארק, באתר בקבוק