ג'ין גריי
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
- ערך זה עוסק בדמות קומיקס. אם התכוונתם למלכת אנגליה ב-1553, ראו ג'יין גריי.
| מארוול גירל | ||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
ג'ין גריי (באנגלית: Jean Grey) היא דמות בדיונית של גיבורת על מוטאנטית ביקום של מארוול קומיקס. היא אחת מחמשת חברי האקס-מן המקוריים. הדמות הופיעה לראשונה ב-X-Men #1 (שנת 1963), נכתבה ע"י סטן לי ואוירה ע"י ג'ק קירבי.
כשאר חברי הקבוצה, גם ג'ין ניחנה בכוחות על טבעיים - היא מסוגלת לקרוא ולשלוט במוחם של אחרים (טלפתיה), וכן להזיז חפצים בעזרת מוחה (טלקינזיס). כוחותיה של ג'ין פרצו בגיל העשרה כאשר צפתה בחברתה הטובה ביותר נדרסת מול עיניה, והחזיקה אותה בזרועותיה כאשר גססה. הטראומה שנוצרה בעקבות כך הכניסה את ג'ין לתרדמת, מה שהדחיק אישיות אפלה בתוכה. מאוחר יותר היא נאספה לשורות האקס-מן, ופרופסור X הצליח לחסום את הצד האפל שבה כדי שלא ישתחרר.
מתחילת חוברות הקומיקס החלה ג'ין לפתח רגשות כלפי אחד מהמוטאנטים האחרים בקבוצתו של אקסבייר - סקוט סאמרס (סייקלופ). השניים הפכו לזוג, והתחתנו שנים לאחר מכן.
[עריכה] סאגת הפניקס
אחד הסיפורים המפורסמים ביותר אודות ג'ין גריי, שזכה להצלחה והכרה מדהימים, הוא סיפורה של הפניקס בסוף שנות ה-70. איום על קריסטל יקר-ערך ובעל כוחות מיוחדים גורם לציפור האש האדירה, שמטרתה שמירה על היקום והאיזון, לחפש גוף ממנו תוכל להלחם במלך הרשע הרוצה את הקריסטל. הפניקס קולטת את אשיותה האפלה החבויה בתוך ג'ין גריי, חודרת לגופה ושתיהן, יחד עם האקס-מן, מצילים את היקום ומחזירות את האיזון.
לאחר מכן הפניקס נשארת בתוך ג'ין, וכוחה הרב גורם לג'ין לאבד שליטה. בסופו של דבר ג'ין לא מצליחה לשלוט בפניקס יותר, והיא הופכת לפניקס הרעה.
בתור הפניקס הרעה מאיימת ג'ין על היקום כולו, וגורמת לרצח של 5 מיליארד חייזרים. האקס-מן מצליחים לעצור אותה, אך הקיסרות של אימפריית השי'אר - קיסרות של חייזרים רבי עוצמה - דורשת להרוג את ג'ין למקרה שהפניקס תחזור. האקס-מן נלחמים בחייזרים כדי להציל את חברתם לקבוצה, אך רגע לפני שהחייזרים גוברים עליהם, הפניקס הרעה פורצת שוב. ג'ין הרעה בורחת מהאקס-מן ומבצעת התאבדות - וכך מסתיים לכאורה מה שזכה להיקרא "סאגת הפניקס".
[עריכה] החזרה לחיים
אך כמו עוף החול המיתולוגי, גם פניקס לא יכלה להשאר מתה לזמן רב. לקראת אמצע שנות ה-80 חוזרת ג'ין גריי לחייהם של האקס-מן, בטענה שהיא כלל לא מתה מלכתחילה. היא חזרה עם כוחותיה הרגילים, ביניהם - שליטה במוח וקריאת מחשבות, אך מאז שנות ה-80 כוחותיה האדירים של הפניקס חזרו ושבו ללא הפסק, וכך גם חייה - ג'ין גריי מתה וקמה לתחייה הלוך ושוב, בפרקי זמן קצרים מאוד.
בשנים האחרונות חייה של ג'ין לא היו קלים: ניסיונותיה לנהל את אחוזת אקסבייר, כמו גם כוחות הפניקס החבויים בתוכה ואיחודו של סקוט לתוך אישיותו של אפוקליפס הרחיקו את הזוג זה מזה. נוסף על כך, נסיונותיה לקרב בין שניהם עלו בתוהו, דבר אותו ניצלה אמה פרוסט, שהחלה לנהל עם סקוט מערכת יחסים. לפני כשנה ג'ין גריי מתה שוב, הפעם בקרב מול מגנטו, נבל האקס-מן המפורסם. אחרי מותה, סאמרס ואמה פרוסט התאהבו, והם מנהלים יחדיו את אחוזת אקסבייר.
|
הסדרות העיקריות: |

