גדי סוקניק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
גדי סוקניק

גדי סוקניק (נולד ב-26 באוגוסט 1952), עיתונאי, קריין ומנחה טלוויזיה ישראלי, שימש כמגיש מהדורת החדשות המרכזית של חדשות 2 בערוץ 2.

[עריכה] ביוגרפיה

סוקניק נולד בטבעון כגד סוקניק, בנו של מרדכי ממקימי הפלי"ם. את שירותו הצבאי עשה בשייטת 13[1]. והשתתף בין השאר במבצע אביב נעורים.

לאחר שהשתחרר שינה את שמו לגדי ולמד פילוסופיה ותיאטרון באוניברסיטה העברית בירושלים.

בתחילת דרכו העיתונאית שימש כתב כלכלי בקול ישראל ובגלובס, בהמשך שימש ככתב פלילי. במשך שנים רבות שימש ככתב מדיני ופוליטי, תחילה ברשת ב' של קול ישראל ולאחר מכן בערוץ הראשון. בתקופה בה עבד בערוץ הראשון היה מעורב בשערוריה-זוטא, כאשר שעות אחדות לפני שהותר לפרסום שהמבצע לשחרורו של נחשון וקסמן נכשל, רמז סוקניק על כישלון המבצע באומרו בשידור חי ש"זהו אינו ערב שמח"‏[2]. באמצע שנות התשעים עבר לערוץ 2. בערוץ השני שימש ככתב פוליטי ולאחר מכן הגיש את תוכניות האקטואליה "אולפן שישי" לצדו של עמנואל רוזן, ולאחר עזיבתו של רפי רשף את חברת החדשות הגיש את "חמש עם גדי סוקניק".

לאחר שיעקב אילון עזב את הגשת המהדורה המרכזית של "חדשות ערוץ 2" ב-2001, תפס סוקניק את מקומו לצידה של מיקי חיימוביץ'. מאז עזיבתה של חיימוביץ' בסוף שנת 2002, הגיש סוקניק את המהדורה לצדה של יונית לוי. ביולי 2007 הודיע כי אין בכוונתו לחדש את חוזהו ובמקביל, חתם על חוזה עם בנק לאומי למשכנתאות, לפיו ישמש כפרזנטור של הבנק במשך שלוש שנים. את מהדורת החדשות האחרונה הגיש ב-1 באוגוסט 2007 אף על פי שתוכנן שיסיים את תפקידו בסוף השנה.

ב-24 בינואר 2007, עת היה נוכח במסיבת העיתונאים של הנשיא משה קצב שעה שהנשיא הואשם באונס, תקף משה קצב את כלי התקשורת ואת סוקניק בפרט כמייצג של ערוץ 2, על כך שלפי טענתו, הציגו אותו כאנס וחרצו את גורלו עוד טרם החליט בית המשפט בעניינו.

בנוסף להנחיית מהדורת החדשות, הגיש סוקניק גם משדרים מיוחדים של הזכיינית קשת, כמו משדרי "יומטוב" למען ילדים ונוער בסיכון בישראל (לצד אסי כהן בשנת 2005 ולצד אייל קיציס בשנת 2006), "עשר הכי" (על עשירי המדינה), "סודי ביותר" (על היחידות המובחרות בצה"ל), את טקס אנשי השנה 2007 לצד יובל סמו, את השעשועון "הפוליגרף" ועוד. התוכנית "הפוליגרף" ספגה ביקורות רבות, הגורסות שמדובר בתוכנית וולגרית, עם נושאי שיחה גסים מדי לשעת צפייה כזאת.

בין השנים 2008 עד 2010 כיהן בתפקיד יו"ר רדיו לב המדינה. שימש ככתב ומגיש בתוכנית התחקירים '360' של זכיינית ערוץ 2 , רשת. חזר לעבוד בגלובס, במסגרת מגזין סוף השבוע. הגיש את התוכנית האקולוגית 'האיש הירוק' (רשת, ערוץ הבריאות), עד אשר הורדה משידור עקב טענות על מכירת אייטמים, וסיקור חיובי לפרויקט של כימיקלים לישראל, אחת החברות המזהמות בישראל, שנתנה חסות לאחד הפרקים בסדרה. סוקניק טען שלא ידע איך מומנה התוכנית. [1] [2]

[עריכה] הערות שוליים

  1. ^ איזה פריט צה"לי היה הכי משמעותי עבורכם?, אתר פז"ם, ‏ 26.09.2011.‏
  2. ^ יהודה נוריאל, יחיד קרבי, ראיון עם גדי סוקניק במוסף 7 לילות של ידיעות אחרונות, 25.6.10
כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
הדפסה/יצוא