האישה באגם

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
האישה באגם
The Lady in the Lake
עטיפת הספר בהוצאת כתר, 2013.
עטיפת הספר בהוצאת כתר, 2013.
מידע כללי
מאת ריימונד צ'נדלר עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת המקור אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה מתח, רומן
מקום התרחשות לוס אנג'לס עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה
הוצאה אלפרד א. קנופף עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הוצאה 1943 עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה בעברית
הוצאה הוצאת כתר
תאריך 2013
תרגום אסף שור
מספר עמודים 280
סדרה
ספר קודם The High Window עריכת הנתון בוויקינתונים
הספר הבא The Little Sister עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
הספרייה הלאומית 003649169
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

האישה באגם הוא רומן מאת ריימונד צ'נדלר, שיצא בשנת 1943. גיבור הספר הוא גיבורו הקבוע של צ'נדלר, הבלש הפרטי פיליפ מרלו, בלש משטרה וחוקר במשרד התובע המחוזי של לוס אנג'לס בעברו[1].

עלילת הספר[עריכת קוד מקור | עריכה]

עלילת הספר נפתחת כאשר בלש הפרטי פיליפ מרלו[2] מתבקש על ידי מר קינגסלי לאתר את אשתו הנעדרת, לאחר שזו ברחה עם מאהבה לבקתת נופש שלחוף אגם בהרי קליפורניה. כבר בראשית החקירה מתגלה גופת אישה אחרת טבועה באגם (ומכאן שם הספר).מרלו נדרש לתמרן בין שתי חקירות ולפענח את הקשר בין מות האחת להיעלמות האחרת? בספר מתמודד מרלו עם נבלים מסוגים שונים ובכלל זה שוטרים מושחתים, שיכורים, סחטנים ואנשי החברה הגבוהה של העיירה "ביי סיטי", המנסים למנוע את גילוי סודותיהם הכמוסים.

מרלו מתואר בספר כגבר קשוח, ציני וחד לשון, המתנגש לעיתים קרובות עם אנשי המשטרה המרובעים, פועל בסביבה העירונית המאוכלסת בלוס אנג'לס, ונע בין בתי פאר של לקוחות עשירים לבין הסמטאות האפלות בשולי הכרך. גובהו כמטר ושמונים והוא שוקל כשמונים וחמישה קילוגרם. הוא שותה ויסקי (בעיקר בורבון) וברנדי. אף כי הוא שותה כמויות גדולות של אלכוהול ואם זאת כמעט אף פעם אינו משתכר עד אובדן שליטה מלא או חלקי. למעשה האלכוהול לא מאט אותו כלל, רק מקהה את הכאב על מנת לאפשר לו להמשיך ללא לאות במרדף אחר פתרון התעלומה שלפניו. הוא לא בררן לגבי טיב המשקה שלו פרט לכך שיוגש בכוס אם כי גם את העיקרון הזה הוא מוכן לנטוש לעיתים עבור משקה הגון. הוא צלף הבקי היטב בשימוש באקדח וכן בעל מיומנות גבוהה בקרב מגע ואיגרוף[3].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האישה באגם בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ריימונד צ'נדלר, השינה הגדולה, הוצאת כתר, שנת 2005, פרק 2 עמוד 11, "אני בן שלושים ושלוש, למדתי פעם במכללה ואני עדיין מסוגל לדבר אנגלית אם יש צורך. במקצוע שלי כמעט אין בכך צורך. עבדתי בעבר אצל מר ויילד, התובע המחוזי, כחוקר. החוקר הראשי שלו אדם בשם ברני אולס, התקשר אלי ואמר שאתה רוצה לפגוש אותי. אני לא נשוי כי אני לא אוהב נשות שוטרים".
  2. ^ ריימונד צ'נדלר, "האישה באגם", הוצאת כתר, שנת 2013, עמוד 49.
  3. ^ ריימונד צ'נדלר, "האישה באגם", הוצאת כתר, שנת 2013, עמוד 181.