החברים של נטאשה
| החברים של נטאשה | |
|---|---|
לוגו הלהקה על עטיפת האלבום "האוסף" |
|
| מידע כללי | |
| מקור | תל אביב, ישראל |
| שנות פעילות | 1987—1996 |
| סוגה | רוק |
| חברת תקליטים | הד ארצי |
| חברים | |
| ארקדי דוכין מיכה שטרית ז'אן פול זימבריס קוזו (שלמה אלמקיס) מיקי הררי |
|
החברים של נטאשה היא להקת רוק ישראלית מצליחה שפעלה בשנות השמונים והתשעים.
תוכן עניינים |
היסטוריה [עריכה]
תחילת דרכה של הלהקה [עריכה]
בשנת 1987 ייסדו מיכה שטרית וארקדי דוכין, שכבר פעלו מספר שנים ביחד במספר פרויקטים מוזיקליים, בשיתוף עם מיקי הררי ושלמה (קוזו) אלמקיס את להקת החברים של נטאשה. שם הלהקה הוצע על ידי מיכה שטרית, על פי צילום ישן שראה אצל דוכין. ארבעת חברי הלהקה גרו ביחד במלון דירות זול ("המלון של יעקב") ברחוב שלמה המלך בתל אביב, חלמו על פריצה ובינתיים חיו בקושי מעבודות שונות, כשמצבם הכלכלי רעוע באופן מתמיד.
במהלך אותה שנה הצטרפה ליליה פייגין ללהקה, וחבריה בחנו את האפשרות לשלבה בשורותיה כסולנית. היא הופיעה עם הלהקה במשך מספר חודשים, אך עזבה אותה בטרם הוקלט אלבומה הראשון.
באוגוסט של אותה שנה השתתפו חברי הלהקה בתחרות להקות צעירות בגני התערוכה בתל אביב. הלהקה זכתה במקום השני ודני בסן, משופטי התחרות, אהב את הלהקה ועורר כלפיה את תשומת לבם של אנשי חברת ההקלטות הגדולה הד ארצי.
הפריצה [עריכה]
בשנת 1988 חתמה חברת הד ארצי חוזה עם הלהקה, ולואי להב הגיע כמפיק מוזיקלי. להב עזב אחרי זמן קצר, ובמקומו הגיע יזהר אשדות, שבשיתוף איתו הוציאה הלהקה בשנת 1989 את אלבומה הראשון, "החברים של נטאשה". על עטיפת האלבום מונצח יעקב חביב, מנהל מלון הדירות בו גרו חברי הלהקה, עם בני משפחתו. אלבום זה הצליח מאוד, ובסופו של דבר זכה למעמד של אלבום פלטינה (40,000 עותקים נמכרו). בין השירים המצליחים של האלבום היו "מלנכולי", "את לא", "שיר אחר", "נאמר כבר הכל" ו"יש זמן". אך למרות הצלחת האלבום מצבה הכלכלי של הלהקה נשאר קשה בגלל החוזה הנצלני עליו חתמו בתמימותם, שכלל את העברת כל הזכויות על היצירה לחברת הד ארצי.
בשנת 1991 החלו העבודות על האלבום השני של הלהקה, "שינויים בהרגלי הצריחה", בשיתוף עם יוסי אלפנט, ששימש כמפיק מוזיקלי. אלפנט עצמו נפטר מדום לב קצת אחרי סוף העבודה על האלבום, עוד לפני שיצא. רצועה 12 באלבום, שנקראת "כמעט אופטימי" מוקדשת לזכרו. האלבום כלל להיטים רבים, ובהם "על קו הזינוק", "עוד נגיעה", "אני אוהב אותך", "שני סיפורי אהבה קטנים", "איש בלי נצח" ו"אם כבר לבד".
בשנת 1994 יצא אלבום האולפן האחרון של הלהקה, שהוא גם האלבום הנמכר ביותר שלה, "רדיו בלה בלה", עליו עבדו כשנתיים. האלבום היה אלבום קונספט כפול, שזכה לביקורות חיוביות רבות. בין שיריו המוכרים היו "עכשיו אני", "אני לא רוקד כשעצוב" ו"חדשות?".
פירוק הלהקה [עריכה]
הלהקה המשיכה להופיע אחרי אלבומם האחרון עוד כשנתיים, במהלכן גם הוקלט אלבום ההופעה החיה ב-1996. הופעתה האחרונה של הלהקה הייתה בקריית אתא. הלהקה התפרקה בשנת 1996 כתוצאה מנתק בין חברי הלהקה. לאחר הפירוק המשיכו חברי הלהקה כל אחד לדרכו, ופנו לקריירות סולו שונות.
בשנת 2001 הוציאה חברת הד ארצי, בניגוד לרצונם של חברי הלהקה, אלבום אוסף כפול, שכלל את השירים "הצילו", "הנה השמש" ו"שיר נאיבי", שירים שלא יצאו עד אז באלבומי הלהקה.
בשנת 2002 חזרו חברי הלהקה לסיבוב הופעות משותף.
איחוד ופירוק שני 2008 [עריכה]
בינואר 2008 בישרו חברי הלהקה על התאחדות הלהקה לסבב הופעות ולהפקת דיסק משותף חדש.
בחודש דצמבר פורסם שהאלבום החדש בוטל בשל בעיות בין חברי הלהקה ארקדי דוכין ומיכה שטרית, אשר נוצרו כנראה בגלל הבדלים בסגנון המוזיקלי השונה שלהם שהשתנה במשך השנים. כמו כן, דוכין התקדם בכתיבת והקלטת שירים לאלבום מהר יותר משטרית. דוכין כתב והקליט 12-14 שירים בעוד שטרית הקליט רק 2, למרות שהוסכמה תרומה משותפת שלהם. מצב זה תרם להפסקת העבודה על האלבום המשותף.
הוחלט שהשירים שכתב דוכין יופיעו באלבום סולו שלו, כולל שני השירים של שטרית בהסכמתו.
למרות ההכרזה על הפירוק, הלהקה עדיין מופיעה לעתים רחוקות, ולא ברור אם ימשיכו את עשיית האלבום החדש או לא.
איחוד ופירוק שלישי 2013 [עריכה]
ב-20 במאי 2013 נודע כי הלהקה חוזרת לפעילות מוזיקלית ותקליט בקרוב אלבום חדש שיוביל להופעות משותפות, כך חשף הסולן של הלהקה ארקדי דוכין, בראיון לאתר האינטרנט YNET.
המאבק המשפטי עם הד ארצי [עריכה]
בשנת 2004 הגישו חברי הלהקה תביעה בסכום של 2.5 מיליון שקל נגד הד ארצי ובעלי תפקידים בה בטענה כי החברה רמסה את זכויותיהם ברגל גסה. בתביעה צוין כי הלהקה מעריכה את ההיקף הריאלי של התביעה בלמעלה מ-8 מיליון שוקל, אבל מפאת גובה האגרה צומצם סכום התביעה. לאחר 9 שנות מאבק, באפריל 2013 קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי הד ארצי תפצה את הלהקה ב-1.7 מיליון שקל.
דיסקוגרפיה [עריכה]
אלבומים [עריכה]
הופעות [עריכה]
- בהופעה חיה (1996)
אוספים [עריכה]
- האוסף (2001)
חברי ההרכב [עריכה]
- ארקדי דוכין (קלידים, שירה)
- מיכה שטרית (גיטרה, שירה)
- ז'אן פול זימבריס (תופים)
- קוזו (שלמה אמקיס) (בס)
- מיקי הררי (גיטרה)
קישורים חיצוניים [עריכה]
- החברים של נטאשה, באתר MOOMA
- מילים לשירים של החברים של נטאשה, באתר שירונט
- אקורדים לשירים של החברים של נטאשה, באתר tab4u
- ראיון עם מיכה שטרית באתר הבמה (הקישור אינו פעיל, 24.12.2011)
- המחלוקת בעניין אלבום האוסף (הקישור אינו פעיל, 24.12.2011)
- נויה כוכבי, האגו פירק את החברים של נטאשה, באתר עכבר העיר, 29 בספטמבר 2008
- שגיא בן נון, חבר מביא חבר: מיכה שטרית וארקדי דוכין בראיון, באתר nrg מעריב, 16 באוקטובר 2011
- עופר שדמי, סיפור, כיסוי: אלבום הבכורה של החברים של נטאשה, באתר עכבר העיר, 22 ביוני 2012