השערים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
השערים
The Gates
מידע כללי
אמן כריסטו וז'אן-קלוד עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך יצירה 1979 עריכת הנתון בוויקינתונים
טכניקה וחומרים ויניל, ניילון, פלדה עריכת הנתון בוויקינתונים
נתונים על היצירה
מיקום סנטרל פארק
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
השערים לכיוון מזרח

השעריםאנגלית: The Gates) היא יצירה פיסולית של האמנים כריסטו וז'אן-קלוד. יצירה זו כללה 7,503 שערי מתכת לאורך 37 קילומטרים של סנטרל פארק ברובע מנהטן של העיר ניו יורק במדינת ניו יורק שבארצות הברית. מכל אחד ואחד השערים נתלה דגל בצבע זעפרן עשוי בד ניילון. הפסל הוצג בין ה-12 בפברואר 2005 ועד ה-27 בפברואר 2005, אולם התוכניות הראשונות להצבתו הוצעו כבר בשנת 1979.

נתוני היצירה ועלויות ההקמה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסיס אחד השערים בזמן ההקמה (ה-6 בפברואר 2005)
כאשר שיפוע המדרכות הביא למצבים בהם שני חלקי השער לא היו מקבילים, נאלצו מקימי הפסל לאזן את השערים.

לצורך הקמת היצירה נדרשו 5,390 טונות של פלדה, 96 ק"מ של צינורות וינול, 99,155 מ"ר של בד ניילון, ו-15,000 תמוכות. הבדים יוצרו בגרמניה, והשערים יוצרו במפעל בלונג איילנד. לצורך הקמת השערים נוצרו בסיסים מיוחדים בשל דרישת רשות הפארקים שלא יקדחו חורים במדרכות הפארק.

העלות המשוערת של הפרויקט הגיעה ל-21 מיליון דולרים, אולם האמנים סירבו לגלות את העלות המדויקת.

הקמת היצירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-3 בינואר 2005 החלו עבודות הקמת הפסל. שלטים שהונחו בכל שבילי הפארק בהם הוקם הפרויקט סימנו לעובדים היכן להניח את הבסיסים שפוזרו בפארק באמצעות מלגזות בין ה-17 בינואר וה-27 בינואר. סופת שלג שכיסתה את הפארק ב-22 בינואר האטה את עבודות ההקמה.

ב-7 בפברואר הוצבו השערים, שגובהם היה 6 מטרים, על הבסיסים. רוחבם הממוצע של השערים הגיע ל-3.35 מטרים, אולם רוחב זה השתנה בהתאם לרוחב המדרכות.

חנוכת היצירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הפסל נחנך רשמית ב-12 בפברואר 2005 על ידי ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג שפתח את הדגל על השער הראשון בשעה 8:30 בבוקר, בנוכחות כריסטו וז'אן קלוד. שארית הדגלים נפתחו במהלך היום.

השערים לפני פתיחת הדגלים.

במהלך הצגת היצירה תיקנו אנשי הצוות שערים שנפלו בשל פגעי מזג האוויר או בשל ונדליזם. עם תום התערוכה, ב-27 בפברואר, הוסרו השערים.

מקורות ההשראה לפרויקט[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקור ההשראה ליצירה הם השערים המסורתיים היפניים המכנים שערי טוריאי - שערים אלה בנויים ככניסה למקדשי השינטו. שערים אלה מצויים בשער מקדש פושימי אינארי בקיוטו שביפן.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא השערים בוויקישיתוף