זבולון מושיאשווילי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
זבולון מושיאשווילי
זבולון מושיאשווילי, 2013
זבולון מושיאשווילי, 2013
זבולון מושיאשווילי, 2013
לידה 23 ביולי 1971
א' באב ה'תשל"א
כותאיסי, גאורגיה הסובייטית, ברית המועצות עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 4 באוגוסט 2023 (בגיל 52)
י"ז באב ה'תשפ"ג
ירושלים, מדינת ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה נוף הגליל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 19942023 (כ־29 שנים)
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
זבולון מושיאשווילי

זבולון מושיאשווילי (23 ביולי 1971, א' באב ה'תשל"א4 באוגוסט 2023, י"ז באב ה'תשפ"ג) היה שחקן, מפיק, קומיקאי, מוזיקאי וזמר ישראלי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מושיאשווילי נולד בעיר כותאיסי שבגאורגיה הסובייטית (כיום גאורגיה) להוריו אביו מרדכי ואמו נני. בשנת 1972, כשהיה בן תשעה חודשים, עלה עם משפחתו לישראל, והם התגוררו בנצרת עילית. בילדותו היה שקט וביישן. בביתו דיברה המשפחה רק בשפה הגאורגית. על ילדותו סיפר: "בגיל 16 הגעתי לראשונה לחוג דרמה במתנ"ס המקומי. היה לי קשה, אבל ידעתי שזה עשוי לפתור את בעיית הביישנות שלי [...] הפעם הראשונה שאזרתי אומץ לעלות על במה הייתה במסיבת הסיום בכיתה י"ב. כשהשתחררתי מהצבא החלטתי להיבחן לסטודיו של יורם".

מושיאשווילי למד במקיף אורט שבנצרת עילית. את שירותו בצה"ל עשה בנח"ל מוצנח. לאחר השחרור למד בבית הספר למשחק של יורם לוינשטיין.

בתחילת 2007 טען מושיאשווילי שאורי גלר גנב ממנו את הפורמט לתוכנית "אורי גלר מחפש את היורש". מושיאשווילי טען שהוא זה שיזם והגה את הרעיון, קיים פגישות והתכתבויות רבות בנושא, ואף חבר אל "מעיין הפקות" שהחלה בתהליכים להפקת התוכנית. מושיאשווילי דרש 750 אלף דולר כפיצוי,[1] אך בסופו של דבר הפרשה לא הגיעה לבית משפט.[2]

קריירה בטלוויזיה ובקולנוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם סיום לימודיו החל לשחק בסרטים קצרים. הסרט הקצר הראשון בו שיחק הוא סרטו של אבי מוסל "החברה של קורבי", על פי סיפור של אתגר קרת. על כך סיפר בראיון: "קרה לי משהו מיוחד בשבוע הראשון שהגעתי לתל אביב, עוד לפני הלימודים... היה לי אז שיער ארוך וראיתי בסינמטק מישהו עם שיער ארוך, ניגשנו אחד לשני [...] אמרתי לו שאני רוצה ללמוד משחק והוא אמר לי שהוא רוצה אותי לסרט גמר שלו".[3] הסרט זכה בפסטיבל הסרטים ביפן במקום ראשון ובפרס וולג'ין בפסטיבל הקולנוע ירושלים.

הסרט השני בו שיחק הוא "המנהל" של שרון הולצמן. הסרט זכה בפרס במקסיקו.[דרושה הבהרה]

ב-1997 שיחק בסרט הקצר "עם חוקים" של דובר קוסאשווילי; גילם את משה קדברה בסרט "עפולה אקספרס" וגילם את ניר בסרט "הממלכה הקסומה של הוגו" שיצר בני רדום.

הופעתו הטלוויזיונית המשמעותית, איתה מושיאשווילי מזוהה מאז, הייתה בין השנים 19972004 כאשר שיחק בקומדיית מצבים הישראלית "שמש", ששודרה בערוץ 2 על ידי הזכיינית קשת. בסדרה הוא גילם את שַׂשִׂי שווילי, טבח שמתנהג כמו ילד בעקבות היפנוט שחווה בעברו. על ההשפעה של הערצת הרחוב בתקופה זו סיפר: ""ארבעה-חמישה חודשים בשנה הטלפון שלי היה סגור... מסתם בן אדם ברחוב פתאום קוראים לך עשרה אנשים בדקה, וזה עוד אלה שהיה להם אומץ".[3]

בשנת 2001 שיחק בסרט "חמש דקות בהליכה" בבימויו של איתי לב. ב-2005 שימש כמפיק שותף בסרט "ימים קפואים" של הבמאי דני לרנר. ב-2008 גילם את ארקדי בסרט "מפטיר" של דויד בן ארי. באותה שנה שיחק לצד אבי ביטר ואורית פוקס בפרסומת של החטיף "קליק". ב-2009 שיחק בסרטו של חיים בוזגלו "סרק סרק". ב-2010 גילם רוצח שכיר בסרטו של חיים בוזגלו "כבוד".

ב-2012 שיחק בסדרת הטלוויזיה "קטמנדו" ובסרטו של עודד דוידוף "הדילרים". בין השנים 20092013 שיחק בסדרת הטלוויזיה "קופיקו". ב-2013 גילם את זבולון בעונה השנייה של הסדרה "חסמבה דור 3".

ב-2014 שיחק בסרט הקולנוע "שושנה חלוץ מרכזי". ב-2014 החל להופיע גם בפני הציבור הדתי כשבשיאו הופיע בתהלוכת ל"ג בעומר של פעילי חב"ד בפני מעל 10,000 ילדים.

ב-2015 הופיע בסרטו של עמוס גיתאי "רבין – היום האחרון".

בשנת 2011 היה חבר בוועד המנהל של שח"ם - ארגון השחקנים בישראל.

קריירה בתיאטרון[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי הסדרה "שמש" מושיאשווילי הופיע בתיאטרון ושיחק בהצגות ילדים.

בין השנים 19951996 שיחק בהצגה "חלק אינטגרלי" שכתבו גיל קופטש ושלומי מוסקוביץ וביימה דדי ברון. הצגה זו הופקה במסגרת הסטודיו של יורם לווינשטיין והמשיכה לרוץ כהפקה פרטית.

בתיאטרון הקאמרי ב-2010 גילם את גרישה בקומדיה "חורף מתחת לשולחן" מאת המחזאי הצרפתי רולאן טופור בבימוי אלינור אגם בן דוד.

קריירה מוזיקלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2002 הוציא את הסינגל "צעד קדימה" – דואט לצד הזמרת שמרית יפרח. את השיר כתב והלחין מיכאל ועקנין.

ב-2007 הוציא סינגל בשם "תמנה אותי", במסגרת ההרכב "זוריקופ". על סינגל זה אמר: "האמת היא שמההתחלה הייתה לי התלבטות עם השיר. הרגשתי שאני חייב לעשות אותו, אחרי שנפגעתי מכל מיני עניינים, אבל דווקא כשסיימתי את ההקלטות – לא בא לי לשווק את הסינגל, כי הייתה בו יותר מדי ביקורת. נכון שזו ביקורת חברתית עניינית, אבל חכמי ישראל אומרים שיש להבליט דווקא את הצד הטוב בעם ישראל".

ב-2019 הוציא את הסינגל "היום יפנה" יחד עם האמן יוסף מאצנר והזמר אילן דמרי.

ב-2021 הוציא את הסינגל "אנא בכח-ראפ" יחד עם האמן יוסף מאצנר.

ב-2022 הוציא את הסינגל "טאטע" יחד עם הזמר אילן דמרי.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2005 חזר בתשובה.

ב-4 באוגוסט 2023 נפטר ממחלת כבד בבית החולים הדסה עין כרם ונקבר בבית העלמין בנוף הגליל.[4]

הוא לא היה נשוי ולא היו לו ילדים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זבולון מושיאשווילי בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ מירב קריסטל ויונתן גת, זבולון מושיאשוילי ומשה שרוני נגד אורי גלר, באתר ynet, 15 בינואר 2007
  2. ^ ענת קם‏, ששי הפסיד לקשת, באתר וואלה!‏, 22 בדצמבר 2008
  3. ^ 1 2 בני יזרעאל, "אני מתחזק": זבולון מושיאשווילי חוזר לבמה, באתר nrg‏, 12 בינואר 2011
  4. ^ רן בוקר, השחקן זבולון מושיאשווילי ("שמש") הלך לעולמו בגיל 52, באתר ynet, 4 באוגוסט 2023