חג האוטיסטים הבינלאומי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
הקהילה האוטיסטית
ארגונים
אספים לחופש
קהילת אנשי הספקטרום האוטיסטי בישראל
רשת האוטיסטים הבינלאומית
רשת הייצוג העצמי האוטיסטית
אמונות
חג האוטיסטים הבינלאומי · תרבות אוטיסטית
גיוון עצבי · תנועת הזכויות האוטיסטית
אנשים
ארי נאמן · ג'ים סינקלייר
אמנדה באגס · מישל דוסון
דון פרינס-יוז · ג'ים סינקלייר
דניאל טאמט · דונה ויליאמס

חג האוטיסטים הבינלאומי, צויין לראשונה בשנת 2005, ומצוין מאז, בכל שנה, ב-18 ביוני. ביום זה חוגגים את הגיוון העצבי של אנשי הקשת האוטיסטית.

החג נוסד בידי אספים לחופש, קבוצת אוטיסטים שמטרתה ללמד את הציבור הרחב אודות הקהילה האוטיסטית.

החג זכה לתשומת לב ציבורית, שכן הוא מהווה חידוש לאנשים רבים, שהתייחסו בעבר לאוטיזם כאל מצב הגורם סבל וחוסר אונים. העובדה שלאוטיזם יש גם צדדים חיוביים שראוי לחגוג אותם התקבלה בקרב הקהילה המדעית, במיוחד בקרב חוקרים כפרופסור סיימון ברון-כהן. כתב העת ניו-סיינטיסט דן בכך במאמר שפורסם בחג האוטיסטים הבינלאומי הראשון ושכותרתו הייתה "גאים להיות אוטיסטים".

תוכן עניינים

[עריכה] האמונות של תומכי חג האוטיסטים

יוזמי חג האוטיסטים הבינלאומי מאמינים שאין מבנה מח מסוים שהוא אידאלי, ולכן עדיף על פני מבני מח אחרים. הרעיון שיש מבנה מוח אידאלי גורם להרבה פסיכיאטרים להניח שכל חריגה ממנו דורשת "מרפא" על מנת להתאים אותו למבנה המוח "הנוירוטיפיקלי". חלק מתומכי החג מאמינים שמחפשי המרפא לאוטיזם מבצעים סוג של טיהור אתני. כל התומכים מאמינים שהמינימום הנדרש הוא התחשבות גדולה יותר בחברי הקהילה האוטיסטית כבאינדיבידואלים ייחודיים.

אנשי תנועת הזכויות האוטיסטית מציינים שגם ההומוסקסואליות סווגה בעבר כמחלת נפש ונהגו לטפל בה באמצעות טיפול הורמונלי להפחתת היצר. סיווג זה הופסק רק בעקבות מחאות פוליטיות מצד הארגונים ההומוסקסואליים.

אחת מצורות הבטוי המסורתיות של התנועה ההומוסקסואלית היא מצעד הגאווה. חג האוטיסטים הבינלאומי מקווה ליצור תהליך חינוך דומה, שמטרתו היא קידום זכויות האדם של האוטיסטים ומציאת מקום מתאים בחברה המודרנית עבור קולותיהם וכישוריהם הייחודיים.

[עריכה] סיסמאות חג האוטיסטים

בשנת 2005, התקיימו אירועי החג תחת הכותרת "לא מרפא, כי אם קבלה".

בשנת 2006, התקיימו אירועי החג תחת הכותרת "חגגו את הנוירודייברסיות שלכם".

בשנת 2007, התקיימו אירועי החג תחת הכותרת "אוטיסטים מדברים. זה הזמן להקשיב".

בשנים 2008 ו- 2009, התקיימו אירועי החג ללא כותרת ספציפית.

בשנת 2010, התקיימו אירועי החג תחת הכותרת "נקודות מבט, לא פחד".

בשנת 2011, התקיימו אירועי החג תחת הכותרת "להכיר, לכבד, להכיל".

[עריכה] ראו גם

[עריכה] קישורים חיצוניים

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא