חלי גולדנברג
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
| חלי גולדנברג | |
|---|---|
| שם נעורים | רחל גולדנברג |
| תאריך לידה | 25 במאי 1954 |
| מקום לידה | תל אביב, ישראל |
רחל (חלי) גולדנברג (נולדה ב-25 במאי 1954) היא שחקנית קולנוע, דוגמנית, כותבת ספרי ילדים, ובלוגרית ישראלית.
תוכן עניינים |
[עריכה] ביוגרפיה
גולדנברג נולדה וגדלה בתל אביב. את קריירת הדוגמנות החלה בתחילת שנות השבעים והפכה לאחת הדוגמניות המובילות בישראל בשנות השבעים והשמונים ואף נחשבת כדוגמנית-העל הראשונה בישראל. בשנת 1973 התגייסה לצה"ל ושירתה כחיילת בחיל האוויר. בשנת 1977 שיחקה בסרט "מבצע יונתן" בבימויו של מנחם גולן. את פריצתה כשחקנית קולנוע עשתה בסרט "הלהקה" בשנת 1978. בשנת 1979 שיחקה בסרט "דיזנגוף 99" בבימויו של אבי נשר.
לאחר מכן למדה משחק בניו יורק בבית הספר למשחק של סטלה אדלר ולאחר מכן בסטודיו למשחק של לי סטרסברג.
במהלך שנות השמונים הופיעה בסרטי פרסומות שונים בישראל, בהן סדרת פרסומות למעדן החלב "מילקי" ו"תלמה". כמו כן שיחקה בסרטים "הפחדנים" (1980) בבימויו של אבי נשר, בסרט "השגריר" (1982) בבימויו של לי ריצ'רדס, בסרט "בנות" בבימויו של נדב לוויתן, בסרט ההוליוודי "מחץ הדלתא" (1986) בבימויו של מנחם גולן, ובסרט "אבא גנוב 3" בבימויה של איילת מנחמי.
במהלך שנות התשעים הופיעה בסרטי פרסומות שונים, בהן פרסומת לחברת הסלולאר "פלאפון" ולחברת האופנה "קרייזי ליין". כמו כן שיחקה בסרט הטלוויזיה "חתולות הרעם" (1998) בבימויה של עירית לינור.
במהלך העשור הראשון של המאה ה-21 השתתפה בסדרת הטלוויזיה "בנות בראון" (2003), בסרט "צעד קטן" (2003) בבימויו של שחר סגל, בסידרה "אסתי המכוערת", הנחתה תוכנית סגנון-חיים בקשת - "החיים שלנו" בשנת 2004 (המשודרת מפעם לפעם בשידורים חוזרים). בהמשך שיחקה גם בסידרה "אולי הפעם" (2007) ובסידרה "עד החתונה" (2008). בשנת 2008 החלה גולדנברג לככב בטלנובלה "חשופים" של "הוט".
לאורך השנים גולדנברג הוציאה שני ספרי ילדים - ספרה הראשון "חיוכים", ראה אור באמע שנות התשעים בהוצאת מעריב. לאחריו הוציאה, בשנת 2004, את ספרה השני, "הנקודות הצבעוניות של פיתי החיפושית" בהוצאת ידיעות אחרונות.
החל משנת 2006 כותבת גולדנברג בלוג פופולרי באתר "רשימות", וכן כתבה טור אישי ב"ידיעות אחרונות".
בשנת 2008 לוהקה לתפקיד מלכה לב ארי בסדרת הדרמה של HOT, "חשופים" ולתפקיד דידי בסדרה "עד החתונה" של רשת.
[עריכה] חיים פרטיים
גולדנברג הייתה נשואה לאברי גלעד ממנו יש לה בת אחת.
[עריכה] ספרי ילדים
- "חיוכים" (הוצאת מעריב)
- "הנקודות הצבעוניות של פיתי החיפושית" (הוצאת ידיעות אחרונות, 2004)
[עריכה] קישורים חיצוניים
- הבלוג ב'רשימות'
- חלי גולדנברג, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (אנגלית)
- דף התוכנית "החיים שלנו", בשידורי קשת

