יהודה בר-שלום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף יהודה בר שלום)
יהודה בר-שלום
לידה 1960 (בן 64 בערך)
ארגנטינה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל, ארגנטינה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום מגורים ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה אוניברסיטת תל אביב עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יהודה בר שלום (נולד ב-1960) הוא פרופסור לחינוך ישראלי. הוא שימש כרקטור ונשיא של "Universidad Hebraica" במקסיקו סיטי. ב-2020 הקדים את שובו לישראל (בשל מגפת הקורונה) ומשמש כעת כראש התכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי במכללה האקדמית רמת גן.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בר שלום בוגר החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, בעל שלשה תארים שניים: בחינוך, בייעוץ חינוכי ובטיפול בהתמכרויות. כמו כן, יש לו דוקטורט בחינוך מטעם הסמינר התאולוגי היהודי בניו יורק, כאשר את החלק התאורטי בתחומים של פסיכולוגיה אנתרופולוגית, מחקר משפחות והנחיית קבוצות למד בTeachers College של אוניברסיטת קולומביה בניו יורק. הוא נולד בארגנטינה בשנת 1960, ועלה לישראל ב-1970.

שימש עד יוני 2017 כראש בית הספר לחינוך וחברה בפקולטה למדעי הרוח בקריה האקדמית אונו.

בין השנים 2004 עד 2010 הוא שימש כראש לימודי החינוך במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין, וסיים את דרכו במכללה כסגן נשיא ודיקן הסטודנטים ויו"ר ועדת המינויים במכללה. בר שלום היה יו"ר שותף עם ד"ר מיכל גולן (מכון מופ"ת) של הכנס הבינלאומי הששי להכשרת מורים: חינוך משנה מציאות.

עשייתו ומחקריו עוסקים לרוב בקו התפר שבין חינוך, יזמות חברתית, ייעוץ וטיפול. בספרו הראשון "אידיאה של תיקון: יזמות חינוכית בחברה רב תרבותית" בר שלום חקר את מעשיהם של מוסדות חינוכיים ייחודיים בישראל העוסקים בתיקון האדם והחברה. בתי הספר שנחקרו מפגישים בין יהודים וערבים, חילוניים ודתיים, מעצימים אוכלוסיות חלשות ומטפחים זהות ביקורתית. הספר תורגם לאנגלית ב-2006 והוצא לאור בארצות הברית על ידי Palgrave MacMillan, תחת השם "Educating Israel: Educational Entrepreneurship in Israel’s multicultural Society."

ב-2007, בר שלום הוציא את ספרו "הפואמה הפדגוגית של לובה אליאב" שעניינו המפעל החינוכי של אליאב מעת היותו מפקד אוניית מעפילים, דרך מפעל הקליטה של שנות החמישים ועבודה אישית ומאומצת עם עולי קוצ'ין.

בספרו "עושים לשם שינוי: על יזמים חברתיים בישראל" שהוא הוציא לאור ב-2011 יחד עם דר' עמירם שראל, פסיכיאטר מבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, בר שלום ניתח את פועלם של יזמים בולטים בישראל בתחומי הרפואה, הטיפול, הארגון הקהילתי והחברתי והחינוך.

ב - 2015 פרסם עם דר' עדנה גרין, עובדת סוציאלית, את הספר "עמם ולמענם: סיפורם של מורים טובים", בהוצאת כרמל

בר שלום נשוי ואב לשלשה. בנוסף לעיסוקיו האקדמיים המגוונים, הוא מורה לקראטה ומקיים מדיטציית ויפאסנה.[1]

ספרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • גרין, ע, בר שלום, י'. (2015) עמם ולמענם: סיפורים של מורים טובים. הוצאת כרמל[2]
  • בר שלום, י., שראל, ע. (2011) עושים לשם שינוי: על יזמים חברתיים בישראל. הוצאת כרמל.
  • בר שלום, י., (2007) הפואמה הפדגוגית של לובה אליאב, ירושלים: הוצאת כרמל
  • בר שלום, י. (2004) אידיאה של תיקון: יזמות חינוכית בחברה רב תרבותית. בני ברק: הוצאת הקבוץ המאוחד, סדרת קו אדום. (מהדורה נוספת, 2007).
  • שי, א., בר שלום, י. (2002) המחקר האיכותני בחקר החינוך: מהתאוריה אל השדה ומהשדה אל התאוריה. ירושלים: הוצאת המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין.
  • שי, א., בר שלום י. (1999) המחקר האיכותני בחקר החינוך. גיליון מיוחד של "במכללה” (11), הוצאת המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין.
  • Bar Shalom, Y. (2006) Educating Israel: Educational Entrepreneurship in Israel’s Multicultural Society, New York: Palgrave MacMillan.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ישעיהו תדמור, "עושים לשם שינוי: על יזמים חברתיים בישראל" מאת יהודה בר שלום ועמירם שראל | יש להם אלוהים, באתר הארץ, 13 באפריל 2011
  2. ^ "להעז ללמוד". כלכליסט - www.calcalist.co.il. 2016-09-14. נבדק ב-2017-08-27.