יעקב חגואל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יעקב חגואל
יעקב חגואל, 2018
יעקב חגואל, 2018
לידה 19 בפברואר 1971 (בן 53)
כ"ד בשבט ה'תשל"א
תל אביב-יפו, ישראל
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה הקריה האקדמית אונו עריכת הנתון בוויקינתונים
מפלגה הליכוד
יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית
22 באוקטובר 2020 – מכהן
(3 שנים ו־25 שבועות)
יו"ר הסוכנות היהודית לארץ ישראל בפועל
8 ביולי 202121 באוגוסט 2022
(שנה ו־6 שבועות)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יעקב חגואל (נולד ב-19 בפברואר 1971, כ"ד בשבט ה'תשל"א) הוא יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית. עד לשנת 2020 שימש כסגן יו"ר ההנהלה הציונית וראש המחלקה לישראל ולמאבק באנטישמיות. כיהן כיו"ר תנועת הליכוד העולמי וכמנכ"ל תנועת בית"ר העולמית.

ב-7 ביולי 2021, לאחר בחירתו של יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, לתפקיד נשיא המדינה, החל חגואל לכהן כיו"ר הסוכנות בפועל. כיהן בתפקיד עד כניסתו של דורון אלמוג לתפקיד, ב-21 באוגוסט 2022.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

יעקב חגואל נולד בתל אביב להורים ילדי הארץ, האב ממוצא יווני והאם ממוצא פולני. הוא גדל בערד ולאחר סיום חוק לימודיו התנדב לשנת שירות באופקים. לאחר מכן התגייס לשירות צבאי בגרעין נח"ל. בתום השירות הסדיר שובץ לכוחות המילואים באוגדת עזה.

חגואל בעל תואר L.L.B במשפטים. בגיל צעיר הצטרף לשורות תנועת הנוער בית"ר שם שימש כחניך ומדריך ובתפקידי ניהול שונים. לימים שימש כמנכ"ל תנועת בית"ר העולמית. כיהן כיו"ר מועצת תנועות הנוער הציוניות העולמיות וכיום, במסגרת תפקידו מכהן כחבר הנהלה של הסוכנות היהודית, יו"ר עמית בצוות המשימה למאבק באנטישמיות של חבר הנאמנים בסוכנות, חבר דירקטוריון בקרן היסוד, חבר המועצה להנצחת זכרו של בנימין זאב הרצל והמועצה להנצחת זכרו של זאב ז'בוטינסקי, במשרד ראש הממשלה וחָבר בחֶבר הנאמנים של אוניברסיטת אריאל. חגואל מכהן גם כחבר מועצת יד ושם, חבר במועצה הארצית לתכנון ולבנייה וחבר בוועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת"ע). בעברו, כאמור, כיהן כיו"ר הליכוד העולמי.

בהסתדרות הציונית העולמית[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2010, בקונגרס הציוני הל"ו, נבחר לתפקיד ראש המחלקה לפעילות בישראל ולמאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית. במסגרת תפקידו, ניהל חגואל מאבקים, הרצאות וכנסים למאבק באנטישמיות. ביניהם בניו יורק, בצרפת, בבלגיה, בבריטניה ובדרום אמריקה. חגואל הקים את מרכז התקשורת למאבק באנטישמיות של ההסתדרות הציונית העולמית והגה ויזם את חידון הציונות והמורשת למשפחות. במסגרת תפקידו, היה אמון גם על המועצה הציונית בישראל, על הוצאת ספרים "ביאליק", על הארכיון הציוני המרכזי ועל ארכיון הסרטים היהודיים ע"ש סטיבן שפילברג. בחודש יולי 2017, יזם והוביל חגואל את התיקון לחוק בנימין זאב הרצל בכנסת על פיו תשתתף המדינה במימון הפעילות השוטפת של מוזיאון הרצל ומרכז הרצל, באחזקתם השוטפת, בפעילויות ההדרכה ובפעילויות נוספות אותן תבצע ההסתדרות הציונית העולמית בהר הרצל.

יעקב חגואל מקבל את פניו של נשיא יוון פרוקופיס פבלופולוס בהר הרצל, מרץ 2016

כיהן כסגן ומ"מ יו"ר הארגון בין השנים 2015 ל-2020.

ב-22 באוקטובר 2020, במסגרת הקונגרס הציוני הל"ח, נבחר חגואל לכהן כיו"ר ההסתדרות הציונית העולמית - יו"ר ההנהלה הציונית.

הסוכנות היהודית[עריכת קוד מקור | עריכה]

יעקב חגואל בפגישה עם נשיא הרפובליקה של קונגו פליקס צ'יסקדי אוקטובר 2021

בכ"ח בתמוז ה'תשפ"א, 7 ביולי 2021, נבחר חגואל על ידי הנהלת הסוכנות היהודית לכהן כיו"ר בפועל של הסוכנות היהודית. את המינוי קיבל עם סיום תפקידו של יצחק הרצוג כיו"ר וכניסתו לתפקיד נשיא מדינת ישראל[1] חגואל כיהן בתפקיד זה עד כניסתו של דורון אלמוג לתפקיד ב-21 באוגוסט 2022.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

חגואל מתגורר בנתניה. נשוי לתחיה, אב לארבעה וסבא לנכד אחד.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יעקב חגואל בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]