מדברידג'

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מדברידג'
Medbridge
מדינה צרפת עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון פריז עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסדים וילי דה קלר עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 2003–הווה (כ־21 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.medbridge.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מדברידג' אנגלית: MedBridge) הוא ארגון אירופי הפועל לחיזוק הדו-שיח וההבנה ההדדית בין מדינות אירופה והמזרח התיכון. מטרתו היא לאפשר לפוליטיקאים ומנהיגי דעת קהל אירופאים אשר מעוניינים לקבל מידע אודות המזרח התיכון, או לתמוך במאמצי השלום בין ישראל ומדינות ערב, גישה למידע הישיר, המקיף והאובייקטיבי ביותר. משרדי הארגון נמצאים בפריז.

הארגון נוסד בשנת 2003 על ידי פוליטיקאים אירופאים המשתייכים לזרמים שונים, בין היתר[1] וילי דה קלר (Willy De Clercq), מרקו פנלה (Marco Pannella), אנה פלאסיו, פרנסואה לאוטאר ( Francois Leotard), ופרנסואה זימריי (Francois Zimeray).

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאז שנוסד בשנת 2003, יזם הארגון כתריסר אירועים בינלאומיים: הרצאות, תערוכות, וביקורים של חברי פרלמנט ומובילי דעת קהל אירופאים במזרח התיכון[1].

ביקורים במזרח התיכון[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדברידג' מארגן באופן קבוע ביקורים של פוליטיקאים אירופאים במזרח התיכון. עד כה נטלו בהם חלק כ-500 חברי פרלמנט משלושים ארצות[1].

הדיפלומט הישראלי יגאל פלמור טען כי הארגון ליווה את המשלחת הפרלמנטרית הגדולה ביותר אשר ביקרה אי פעם במזרח התיכון בשנת 2003 [2]. במשלחת זו השתתפו כ-160 חברי פרלמנט מ-28 ארצות אירופאיות[3]. בינואר 2008, ביקרה במזרח התיכון משלחת גדולה נוספת, של 60 חברי פרלמנט מ-21 ארצות[4].

בנוסף למשלחות פוליטיות, ארגן מדברידג' גם ביקורים של מובילי דעת קהל אירופאים. ביוני 2007 יזם הארגון ביקור של סופרים צרפתים יחד עם עיתון "לה מונד"[5].

פעילויות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחמוד עבאס ופרנסוא זימריי ב-2008.

מדברידג' ארגן מספר הרצאות בהן השתתפו בין היתר אהוד ברק, אדית קרסון, אנטואן ספר ואלכסנדר אדלר[6].

מדברידג' ארגן גם תערוכות, בין היתר בסנאט הצרפתי[1].

בשנת 2005, יחד עם ארגון "הום דה פרול" (באנגלית: Hommes de Parole), ארגן מדברידג' את קונגרס "רבנים ואימאמים למען השלום" הראשון, בו השתתפו כמאה רבנים ואימאמים מכל העולם, בחסות מוחמד השישי, מלך מרוקו, ואלברט השני, מלך בלגיה[1]. בשנת 2006 ו-2008 אורגנו מפגשים נוספים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]