מכון נסיעה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לעדכן ערך זה. הסיבה היא: האם עדיין פעיל?.
אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לעדכן ערך זה. הסיבה היא: האם עדיין פעיל?.
אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
מכון נסיעה
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון ניו יורק עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1985–הווה (כ־39 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.nesiya.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מכון נסיעה, הממותג בשם נסיעה (Nesiya), ארגן מלכ"ר תוכניות חינוכיות לבני נוער אמריקאיים וישראלים בישראל ובארצות הברית. מכון נסיעה נוסד ב-1985 ובמהלך השנים השתתפו יותר מ-2,500 צעירים אמריקאים וישראלים בתוכניות הארגון. מכון נסיעה נתמך על ידי תורמים פרטים וקרנות המקדמות חינוך יהודי.

מטרתו של הארגון היו:

"לבנות קהילה רבגונית הבנויה על יצירת קשרים אישיים בין יהודים מרקעים וממקומות שונים. אנו רואים בהכרת היהדות על כל גווניה בסיס ותנאי ליצירת חיים יהודיים עשירים ותוססים. המפגש הבין-תרבותי בין ישראלים ואמריקאים מרקעים חברתיים, דתיים וסוציו-אקונומיים שונים, מרחיב את עולמו האישי של כל משתתף ומשתתפת, פותח פתח להעצמה אישית ומעשיר את חיי קהילת המשתתפים. התוכנית מפתחת אצל החניכים זהות אישית וחברתית, מקנה כלים לתקשורת בינאישית ויכולת ביטוי עצמי ומחזקת את המודעות והאחריות החברתית."[1]

תוכניות נסיעה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לנסיעה שלושה מיזמים מרכזיים: "התוכנית השנתית", "תוכנית הקיץ" ו"סמינר חורף":

  • התוכנית השנתית היא תוכנית התנדבות במהלך שנת לימודים אחת, כוללת התנדבות קבוצתית פעם בשבוע, לימוד ב"בית מדרש" פעם בחודש, ורצף של שבתונים. קיימות קבוצות התנדבות בירושלים, תל אביב, בית שאן, אשדוד ובאר-שבע. רבים מן המשתתפים באים לתוכנית כחלק מפרויקט מחויבות אישית ואחרים משתתפים כהמשך של תוכניות נסיעה אחרות. המשתתפים מתנדבים במרכז קשישים 'נווה הורים', מועדוניות בירושלים, אשדוד ובאר שבע, מוזיאון ישראל, שכן טוב, בית הגלגלים וגופים נוספים. ב"בית מדרש" לומדים חברי הקבוצה בעזרת לימוד טקסטים (מסורתיים ועכשוויים) וסדנאות אומנות. בשבתות, עוסקים בעניינים חברתיים הקשורים לנושא המרכזי בו עסקו כל הקבוצות ב"בתי מדרש" ושמים דגש על איך לבלות שבת ביחד בקהילה פלורליסטית.
  • תוכנית הקיץ היא תוכנית אינטסיבית שאורכה שישה שבועות לנערים ונערות בגילאי 16-18. במהלכה המשתתפים בונים ביחד קהילה תוך כדי מפגשים תרבותיים בין אמריקאים לישראלים ובין זרמים שונים ביהדות. התוכנית כוללת סדנאות אומנות, התנדבות, לימוד טקסט יצירתי (כמו בתוכנית השנתית) וטיולים ברחבי הארץ.
  • סמינר חורף הוא שבוע של סדנאות אמנות ולימוד טקסטים בארצות הברית שבו משתתפים הבוגרים מתוכנית הקיץ מארצות הברית ומהארץ. מטרת התוכנית היא להמשיך את חוויית הקיץ ולספק הזדמנויות למנהיגות שדרכן הבוגרים לומדים איך ליישם את מה שלמדו בתוכניות נסיעה בחייהם האישיים.

בשנים האחרונות הוא חדל להתקיים, ואין לו אזכור ברשם העמותות או באתרים אחרים בהם מתפרסמות פעולות של מכונים כאלה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]