ניחוח אישה
| ניחוח אישה | |
|---|---|
עטיפת הסרט ניחוח אישה |
|
| שם במקור: | Scent of a Woman |
| בימוי: | מרטין ברסט |
| הפקה: | אובידיו ג' אסוניטיס מרטין ברסט ג' מק בראון רונלד ל' שווארי |
| תסריט: | בו גולדמן על פי ספרו של ג'ובאני ארפינו |
| שחקנים ראשיים: | אל פאצ'ינו כריס אודונל פיליפ סימור הופמן גבּריאל אנואר |
| מוזיקה: | תומאס ניומן |
| חברת הפצה: | Universal Pictures |
| הקרנת בכורה: | 23 בדצמבר 1992 |
| משך הקרנה: | 157 דקות |
| שפת הסרט: | אנגלית |
| פרסים: | 3 פרסי גלובוס הזהב פרס אוסקר לשחקן הטוב |
| דף הסרט ב-IMDb | |
ניחוח אישה (באנגלית: Scent of a Woman) הוא סרט אמריקאי אשר יצא לאקרנים בשנת 1992. בסרט מככבים אל פאצ'ינו, בתור פרנק סלייד, קצין שהתעוור במהלך שירותו הצבאי ופרש, וכריס אודונל, בתור צ'ארלי סימז, תלמיד תיכון שבא לסייע לו. הסרט זכה בשלושה פרסי גלובוס הזהב, לסרט הדרמה הטוב ביותר, לתסריט הטוב ביותר ולשחקן הטוב ביותר (אל פאצ'ינו), ובפרס האוסקר לשחקן הטוב ביותר (אל פאצ'ינו).
הסרט הוא רימייק של קומדיה איטלקית באותו שם משנת 1974 בבימויו של דינו ריזי ובכיכובו של ויטוריו גסמן.
תוכן עניינים |
עלילה [עריכה]
פרנק סלייד הוא קצין בכיר לשעבר בצבא ארצות הברית שהתעוור במהלך שירותו. הוא קשוח, חסר סבלנות וגס רוח כלפי כולם. אחייניתו של סלייד שוכרת את שירותיו של צ'ארלי סימס, תלמיד תיכון בפנימייה יוקרתית סמוכה, לשמור על דודה כאשר היא ובעלה יוצאים לחופשה.
לצ'ארלי בעיה משלו: כתלמיד חסר אמצעים בבית ספר של בני עשירים הוא ניצב בפני דילמה, האם להלשין על מעשה קונדס שביצעו כמה מחבריו, כאשר המלגה שלו עמדה בסכנה אם לא יגלה את שמותיהם.
סלייד מבקש מצ'ארלי להצטרף אליו למסע בניו יורק במהלך חג ההודיה. השניים אוכלים במסעדת יוקרה וישנים במלון מפואר, עד שצ'ארלי מגלה את מטרת הנסיעה האמיתית: סלייד רוצה לאכול ארוחה טובה, לשכב עם אישה יפה, לפגוש את אחיו ואז להתאבד.
בין השניים נוצר קשר חזק, ובסופו של הסרט מסייע סלייד לצ'ארלי סימס להתמודד עם הדילמה שלו.
פרסים [עריכה]
- הסרט היה מועמד לשלושה פרסי אוסקר: השחקן ראשי - אל פאצ'ינו (זכה); הסרט הטוב - מרטין ברסט (מועמד); תסריט - בו גולדמן (מועמד).
- הסרט היה מועמד לארבעה פרסי גלובוס הזהב: שחקן ראשי - אל פאצ'ינו (זכה), תסריט (זכה), סרט הדרמה (זכה); שחקן משנה (מועמד).
משחק [עריכה]
- אל פאצ'ינו - פרנק סלייד
- כריס אודונל - צ'ארלי סימס
- גבּריאל אנואר - דונה
- פיליפ סימור הופמן - ג'ורג' ויליס ג'וניור
קישורים חיצוניים [עריכה]
- "ניחוח אישה", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)