מועדון כדורגל סביליה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

(הופנה מהדף סביליה (כדורגל))
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
מועדון כדורגל סביליה
מידע כללי
כינוי Sevillistas

Rojiblancos (אדומים-לבנים)
"Palanganas" (משטחי ניקוי)

תאריך ייסוד 1905
אצטדיון אסטדיו ראמון סנצ'ז פיז'חואן,
סביליה, אנדלוסיה, ספרד (45,500)
בעלי הקבוצה {{{בעלים}}}
נשיא ספרד חוזה מריה דל נידו
יו"ר {{{יו"ר}}}
מנכ"ל {{{מנכ"ל}}}
מאמן ספרד מאנולו חימנז
ליגה לה ליגה
תארים
מספר אליפויות 1
מספר גביעים 3
תארים אחרים {{{תואר אחר}}}
תלבושת
צבעי קבוצה צבעי קבוצה צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
 
תלבושת בית
צבעי קבוצה צבעי קבוצה צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
 
תלבושת חוץ

מועדון כדורגל סביליה הוא מועדון כדורגל מקצועני מסביליה שבספרד. המועדון נוסד ב-14 באוקטובר 1905 ומשחק כיום בלה ליגה הספרדית.

בעונת 2005/06 התחזק מעמדו של המועדון בכדורגל הספרדי, בהובלתו של חואנדה רמוס, ובסוף העונה זכתה בגביע אופ"א, אחרי גמר מול מידלסברו שהסתיים בתוצאה 4-0. עונת 2006/07 הייתה העונה המוצלחת ביותר של הקבוצה - היא סיימה במקום השלישי, מה שהבטיח את השתתפותה בליגת האלופות וזכתה פעם נוספת בגביע אופ"א.

תוכן עניינים

[עריכה] היסטוריה

[עריכה] השנים הראשונות (1905-1948)

ב-15 באוקטובר 1905, המושל של סביליה הכריז באופן רשמי על הקמת מועדון הכדורגל סביליה. הנשיא הראשון של המועדון היה: ד. חוזה לואיס גלאוס. בשנת 1908 הקבוצה שיחקה את המשחק הרישמי הראשון בהיסטוריה, מול רקראטיבו הואלבה. בשנת 1914 הקבוצה זכתה לראשונה ב"קופה דה סביליה"(גביע סביליה). בשנת 1935 הקבוצה זכתה לראשונה בגביע הספרדי(קופה דה לה ריי) כאשר גברה על קבוצת הכדורגל סבדל, 3-0.

אחרי מלחמת האזרחים בספרד, המועדון זכה לראשונה בקופה דה לה גנרליסימו(זכייה שנייה בגביע ספרדי), לאחר שהביס את ראסינג דה פרור(משחקת היום בליגה השנייה בספרד) בתוצאה 6-2.

עונת 1939/40 הביאה את סביליה להתקרב מאוד לזכייה ראשונה בלה ליגה. הליגה חזרת לאקשן לאחר מלחמת האזרחים בספרד ולקבוצה היו מספר משחקים מדהימים; הבסת ברצלונה בתוצאה המדהימה 11-1, ניצחון 10-3 על ולנסיה וניצחון 8-3 על הרקולס. בכל אופן, זה היה המשחק האחרון של העונה בו סביליה הוציאה רק 3-3 עם הרקולס והאליפות ניתנה לאתלטיקו מדריד. בעונת 1942/43, סביליה לקחה שוב את המקום השני בליגה ובעונה שאחריה סיימה במקום השלישי. אחרי עונת מעבר, ב-1945/46, המועדון זכה בפעם האחת והיחידה בהיסטוריה בלה ליגה, בעיקר בזכות החלוץ הזריז והמוכשר אולי ווארד שהצליח לכבוש 29 שערים. בשנת 1948 סביליה זכתה בגביע המלך הספרדי בפעם האחרונה ל-59 שנים הבאות, על ידי ניצחון על סלטה ויגו 4-1 באצטדיון צ'אנמרטין.

[עריכה] המחצית השנייה של המאה ה-20

סביליה פתחה את האצטדיון אסטדיו ראמון סנצ'ז פיז'חואן בשנת 1958 בהפסד ליריבים המקומיים ריאל בטיס. בשנות ה-60 סביליה התייצבה בחלק האמצעי של הטבלה ובעונת 1967/68, סביליה ירדה לליגה השנייה אך חזרה עונה לאחר מכן ללה ליגה. לאחר עוד ירידה ועלייה בליגות בתחילת שנות ה-70, סביליה נשארה באמצע הטבלה עד 1997/98, בעונה זאת סביליה ירדה שוב לליגה השנייה. לאחר עוד חזרה ללה ליגה בשנת 1999-2000, סביליה סיימה במקום האחרון בלה ליגה כאשר הצליחה להשיג רק 28 נקודות.

[עריכה] התחייה החדשה (2000- הווה)

תחת המאמן החדש חואקין קאפארוס, סביליה זכתה באליפות הליגה השנייה בספרד(2000/2001). נשיא המועדון החדש חוזה מריה דל נידו, הביא כספים למועדון, כאשר מכר את כוכב הקבוצה חוסה אנטוניו רייס לארסנל בינואר 2004, תמורת 10.5 מיליון ליש"ט. באותה עונה (03/04), לא רק שהקבוצה הגיעה לחצי הגמר לראשונה מזה 20 שנה בקופה דה לה ריי אלא גם העפילה לאירופה מהמקום השישי בלה ליגה זכתה בכרטיס לגביע אופ"א 2004/2005.

[עריכה] 2005-2006, גביע אופ"א

כאשר הקבוצה סיימה במקום השישי בעונת 2004-2005 בלה ליגה היא הבטיחה את מקומה בסיבוב הראשון של גביע אופ"א. לאחר שעברה את הסיבוב הראשון ואת שלב הבתים, סביליה פגשה את הקבוצה הרוסית, לוקומוטיב מוסקבה וניצחה. לאחר שהגיע לשלב שמינית הגמר, ב-9 במארס, סביליה הפסידה במשחק החוץ 1-0 לקבוצה הצרפתית ליל אך ניצחה אותה בבית 2-0 וכך העפילה לשלב הבא. ב-30 במארס וב-6 באפריל, בשלב רבע הגמר סביליה פגשה את זניט סנקט פטרבורג הרוסית וניצחה במפגש הכולל 5-2 וכך הפעילה לשלב חצי הגמר, שם פגשה את הקבוצה הגרמנית החזקה, שאלקה 04. לאחר 180 דקות ללא גולים, בהארכה, אנטוניו פוארטה כבש את שער הניצחון.

ב-10 במאי 2006, בגמר גביע אופ"א 2006, סביליה שברה בצורת של 58 שנים ללא תארים והפכה לקבוצה האנדלוסית הראשונה שזוכה בגמר אירופי. סביליה הביסה את מועדון הכדורגל מידלסברו בתוצאה 4-0, באיינדהובן וזכתה לראשונה בגביע אופ"א. גול אחד הגיע מלואיס פאבינו, צמד הגיעו מאנזו מרסכה ואחד נוסף הגיע מפרדי קנאוטה. בכל הזמנים, סביליה היא היחידה ששיחקה בתחרות האירופאיות הבכירות ואל הפסידה אף משחק ביתי.

[עריכה] אופ"א סופרקאפ 2006

במשחק שמפגיש את זוכת ליגת האלופות ומחזיקת גביע אופ"א, פגשה סביליה את ברצלונה במונאקו והביסה אותה 3-0. הודות לגול מוקדם של הברזילאי של סביליה, רנאטו, גול לפני המחצית של פרדי קאנוטה ופנדל שנכבש על ידי אנזו מרסקה בתוספת הזמן של המחצית השנייה. כך זכתה סביליה בגביע האירופי השני שלה.

[עריכה] 2006-2007, גביע אופ"א

סביליה סיימה את עונת 2005-2006 במקום ה5, עקב כך ועקב הזככיות בגביעים סביליה העפילה לסיבוב הראשון של גביע אופ"א לשנת 2006-2007. סביליה ניצחה במפגש נגד הקבוצה היוונית אטרומיטוס והעפילה לשלב הבתים. בשלב הבתים סביליה סיימה שנייה ועלתה לשלב הבא. בשלבי הנוקאואט סביליה עברה את סטיאווה בוקרשט, שחטאר דונצק, טוטנהאם הוטספר ואוסאסונה. מול שחטאר דונצק סביליה כמעט ולא עברה, אך השוער אנדרס פאלופ גרם להארכה לאחר שכבש בזמן הפציעות בנגיחה. בסיכום הכולל, סביליה ניצחו 5-4. ב16 במאי 2007, בגמר גביע אופ"א של 2007 שנארח בגלאזגו, סביליה ניצחה את אספניול בפנדלים והפכה לקבוצה השנייה בהיסטוריה שמגנה על התואר שלה, גביע אופ"א(אחרי ריאל מדריד שעשתה את זה ב-1985, 1986).

[עריכה] 2006-2007, קופה דה לה ריי והסופרקאפ הספרדי

אחרי כמעט שישים שנה ללא לקיחת גביע ספרדי, סביליה זכתה בקופה דה לה ריי בשנת 2006-2007 שניצחה את חטאפה 1-0 בגמר. הגול של פרדי קנאוטה בדקה ה-12 הספיק בשביל לעצור את חטאפה בריצה המפתיעה לעבר הקופה דה לה ריי. בזכייה בקופה דה לה ריי העניקה לסביליה מקום בסופרקאפ הספרדי שמפגיש בין זוכת הקופה דה לה ריי לאלופת הלה ליגה. כאשר יש שני משחקים, בית וחוץ. באוגוסט 2007 נערך המשחק בין סביליה לריאל מדריד, בו סביליה עלתה ליתרון 1-0 במשחק הביתי(12 באוגוסט 2007). במשחק במדריד, שנערך שבוע לאחר מכן, סביליה ניצחה 5-3, מה שהעניק לה בסיכום הכולל ניצחון 6-3 על ריאל מדריד, וזכייה בסופרקאפ הספרדי.

[עריכה] אנטוניו פוארטה

באחד הימים הראשונים של הלה ליגה בעונת 2007/2008, נערך משחק בין סביליה לחטאפה. כאשר אנטוניו פוארטה החל ללכת ברחבת השוער של קבוצתו ולפתע נפל. שחקני סביליה והצוות הרפואי רצו לעברו וניסו לוודא שהוא אינו בולע את הלשון. הוא התעורר והוחלף. בחדר ההלבשה לאחר מכן, הוא התמוטט שוב. הוא אושפז בבית חולים ומצבו הוגדר כקריטי. לאחר 3 ימים בתקשורת הספרדית החלו הפרסומים שהוא נפטר. לאחר זמן מה הפרסומים אושרו והתגלה כי אנטוניו פוארטה מת. לאחר מכן נערך משחק הסופרקאפ האירופי בין מילאן לסביליה כאשר המשחק הוקדש לזכרו של אנטוניו פוארטה ושמו הודפס על חולצות המשחק.

[עריכה] הדרבי של סביליה

בשנת 1909, אי-הסכמה בין רוב מועצת המנהלים גרם לפילוג(פיצול), שממנו נולד קבוצת ריאל בטיס. יותר מאוחר בשנת 1914, נוסד קבוצת כדורגל ריאל בטיס מתוך האיגוד של Betis FC ו-Sevilla Balompie. המועצה רצתה לשכור את שירותיהם של שחקנים מקצועיים אבל בגלל שבסבילה לא שילמו לאף אחד, הוחלט ליצור קבוצה חדשה.

ב-8 באוקטובר 1915 הדרבי הראשון של סביליה נערך שהסתיים בתוצאה 4-3 לסביליה. הדרבי של סביליה נחשב לאחד ממשחקי הדרבי האלימים ביותר בספרד. עד 2006/2007, נערכו עד כה 77 משחקי דרבי "סביאליינים", בהם: 35 ניצחונות לסביליה, 26 ניצחונות לבטיס ו-16 פעמים הדרבי הסתיים בתיקו. במהלך רבע הגמר בקופה דה לה ריי ב-28 בפבואר 2007, באצטדיון מנואל רואיס דה לופירה המשחק נעצר ונאלץ להיות מושהה בדקה ה60 עקב כאשר אוהדי בטיס הנלהבים זרקו חפצים לעבר מנג'ר סביליה, חואנדה ראמוס כאשר לאחר מכן הוא נפל. המנג'ר, חואנדה ראמוס נאלץ להתפנות באלונקה ושחקני סביליה עזבו את המגרש במחאה. בטיס הוענשו על ידי ההתאחדות הספרדית ונאלצו לשחק 3 משחקים בייתים לא במגרשם הביתי.

[עריכה] מידע על המועדון

[עריכה] הארגון

סביליה הוא מועדון כדורגל יוצא דופן. המועדון הוא בבעלות האוהדים ונסחר במניות על ידי האוהדים. המועדון תומך באחד מאקדמיות הכדורגל המפורסמת בספרד שהפיקו להם הרבה שחקנים מפורסמים.

המועדון גם קידם המצאה של בית ספר של פסיכולוגים לספורט שמעניקה לשחקנים הצעירים תמיכה וקידום, גם רפואה ותזונה נכונה.

עוד הצלחה של המועדון הוא הרדיו של סביליה, המצאה מקורית שהביאה להצלחה רבה יחד עם ערוץ הטלוויזיה "SFC TV" וערוצי מדיה רשמיים נוספים.

[עריכה] האצטדיון

אסטדיו ראמון סנצ'ז פיז'חואן
אסטדיו ראמון סנצ'ז פיז'חואן

האצטדיון נקרא על שם אחד הנשיאים הקודמים של הקבוצה ובו יש 45,000 מקומות ישיבה. האצטדיון ממוקם בשכונת נרוויון בסביליה. הישגיה של סביליה בשנים האחרונות, גרמו לגידול רב במספר המנויים השנתי, וליצירת רשימת המתנה עקב הביקוש הרב לכרטיסים ומנויים.

[עריכה] תלבושת

הקבוצה לובשת לבן עם פסים אדומים, שרוולים אדומים וגרביים שחורות במשחקי בית. הקבוצה לובשת חולצה ורודה/אדומה עם פסם/שרוול לבן למשחקי חוץ או לחילופין תלבושת שחורה מלאה עם פס צהוב- אדום על החולצה.

[עריכה] "ביריס"

האוהדים הנאמנים ביותר שיושבים בסוף צפון האצטדיון, קוראים לעצמם "ביריס". הם קיבלו את השם משחקן עבר אלחאג'י מומודו ניג'ה שכינויו היה "בירי-בירי". אלחאג'י, שחקן גמבי, שהיה ידוע בעוצמתו וזריזותו הטבעית היה כל כך פופולרי בקרב האוהדים שהם החליטו לקרוא לעצמם על שמו.

[עריכה] סגל השחקנים

נכון ליוני 2008

מס' עמדה שם
1 ספרד שוער אנדרס פאלופ
2 ספרד מגן חאבי נבארו (קפטן)
3 סרביה מגן איויקה דרגיוטינוביץ
4 צרפת בלם אסבסטיאן סקילצ'י  
5 פורטוגל קשר דודה
6 ברזיל מגן דריאנו קוראייה
7 ספרד קשר חסוס נבאס
8 דנמרק קשר כריסטין פולסאן
10 ברזיל קשר לואיס פביאנו
11 ברזיל קשר רנאטו ריברסן
12 מאלי חלוץ פרדי קאנוטה
13 איטליה שוער מורגן דה סנטיס
14 צרפת מגן ג'וליאן אסקודה
15 קולומביה מגן אקוילדו מוסקרה
17 ספרד קשר דייגו קאפל
מס' עמדה שם
18 ספרד קשר חוזה לואיס מרטי
19 אורוגוואי קשר חאבייר צ'באנטון
20 גרמניה קשר טום דה מול
22 ספרד קשר פרננדו סלס
24 גרמניה מגן אנדרס הינקל
25 איטליה קשר אנצו מרסקה
26 ספרד מגן זוזה אנגל קרספו
27 ספרד קשר אלחנדרו אלפרו
28 ארגנטינה מגן פדריקו פאזיו
29 ספרד שוער פבלו ורגס
30 ספרד קשר ג'סולי
31 ספרד מגן מנואל ראדונדו
32 הולנד קשר מארק ואן דאן בוגארט
33 ספרד קשר אנטוניו ורה
ארגנטינה קשר אלדו דושר  


  • מציין שחקן שהצטרף בעונה זו למועדון.

[עריכה] הישגים

לפני שהתחילו התחרויות הלאומיות של ספרד, סביליה זכתה ב-17 אליפויות אנדלוסיות והוכתרה פעמיים כאלופת סביליה.

[עריכה] קישורים חיצוניים


ספרד ליגת העל הספרדית, עונת 2008/09

ריאל מדרידויאריאלברצלונהאתלטיקו מדרידסביליהראסינג סנטאנדרמיורקהאלמריהלה קורוניהולנסיה
אתלטיק בילבאואספניולבטיסחטאפהויאדולידרקראטיבו הואלבהאוסאסונהנומנסיהמלאגהספורטינג חיחון

כלים אישיים