סרט מגנטי
סרט מגנטי הוא סרט ארוך, עשוי מחומר פלסטי שבו חומר הניתן למגנוט, המיועד להקלטת אותות אנלוגיים או דיגיטליים.
הסרטים המגנטיים בנויים מבסיס של סרט מחומר פלסטי דק, אשר מצופה בשכבה דקה של המכילה חלקיקים של תחמוצת ברזל, אשר משנים את התכונות המגנטיות שלהם בהתאם לשדה מגנטי שיוצר ראש ההקלטה של מכשיר ההקלטה.
בעבר סרטים מגנטיים היו מלופפים על גלגלים יחידים. מטעמי נוחות נפוץ איחסונם של סרטים מגנטיים בקלטות המכילות במארז אחד שני גלגלים אחד לאספקת הסרט והשני לקליטתו.
סרט מגנטי משמש באלקטרוניקה בידורית, להקלטה של צליל בפורמטים שונים על גבי סרטי הקלטה וכן בקלטת אודיו רגילה או קלטת אודיו דיגיטלית מסוג DAT, וכן להקלטה של תמונה וקול בקלטת וידאו. במחשבים משמש הסרט המגנטי להקלטה של נתונים.
סרט מגנטי משמש לאחסון נתונים. היתרון של שמירה על סרט מגנטי היא קיבולת נתונים (כמות הנתונים שניתן לשמור בסלילים או על קלטת) גדולה.