עידן יניב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
עידן יניב
לידה 18 באוקטובר 1986 (בן 37)
ט"ו בתשרי ה'תשמ"ז
תל אביב-יפו, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-2005
סוגה מוזיקת פופ עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה פסנתר
חברת תקליטים כחול לבן אומנים / הד ארצי / ע.י בראשית ניהול ויזמות
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

עידן יניב (נולד ב-18 באוקטובר 1986 בתל אביב) הוא זמר ומוזיקאי ישראלי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

יניב גדל בתל אביב. הופעתו הראשונה הייתה בגיל 12 ב-1998, בערב כישרונות צעירים. בגיל 14 בשנת 2000 זכה במקום הראשון בפסטיבל שירי זוהר ארגוב שערכה חברת yes, בו ביצע את השיר "הפרח בגני".[1] בתיכון למד בבית הספר אורט סינגאלובסקי בתל אביב. בשנת 2003, כשהיה בן 17, נוצר קשר בינו לבין הסוכן ינאי רטפן, מנהל אישי שלקח אותו תחת חסותו, והם החלו לעבוד יחדיו על אלבום הבכורה. בסיום התיכון המשיך יניב ללימודי הנדסאות תוכנה בכיתות י"ג וי"ד במכללת אורט סינגאלובסקי. בגיל 22, התנדב לצה"ל לשירות של שנה.[2]

בנוסף שימש בוחן בבחינות קבלה ללהקה צבאית.[3]

2004–2006: חושב עליה[עריכת קוד מקור | עריכה]

באוגוסט 2005 פרסם יניב סינגל ראשון, "מבקש רק לשמוח", אותו תרגם תרגום חופשי מיוונית. באוקטובר 2005 הוציא יניב סינגל שני, "גלגל ענק", שלווה בקליפ עם מיטב אושיות הכדורגל בישראל. בינואר 2006 הוציא יניב את הסינגל השלישי, "חושב עליה", בדואט עם ליאור דטאוקר שכתב והלחין את השיר. השיר צעד בתחילת שנת 2006 במצעד הפזמונים של רשת ג' וזכה להצלחה מועטה, אך כעבור מספר חודשים זכה להצלחה מסחררת במצעד הפזמונים של גלגלצ ובעקבותיה להשמעות רבות בתחנות רדיו אחרות ובערוצי הטלוויזיה השונים. ביולי 2006, לאחר עבודה של שנתיים, יצא אלבום הבכורה של יניב, חושב עליה.

במצעד הפזמונים העברי השנתי תשס"ו של תחנת הרדיו גלגלצ זכה השיר "חושב עליה" במקום השלישי, ובמצעד השנתי של רשת ג' דורג במקום השני. לכבוד המצעד השנתי של גלגלצ חידש יניב את שירה של להקת פונץ' "ונדמה שישוב". על ההפקה המוזיקלית של האלבום אחראיים נדב ביטון, פיליפ גוזלן, עמית עמרמי ופטריק סבג. לאחר שנמכרו 20,000 עותקים מהאלבום הוקלט השיר "לילה לבן" וצורף למהדורת הזהב.

2007–2008: חכי לי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בספטמבר 2007 הוציא יניב את אלבומו השני שנקרא, חכי לי. קדם לו הסינגל "את יפה" שכתבה סמדר שיר והלחין דור דניאל אשר זכה להשמעות רבות בתחנות הרדיו. בסמוך לצאת האלבום יצא הסינגל "סרט הודי" ביחד עם דנה אינטרנשיונל, שגם נכלל באלבומה, הכל זה לטובה. לאחר מכן, פורסמו הסינגלים "בא הביתה" שכתב רמי לב והלחין עדי לאון ו"חכי לי" שכתב והלחין דוד ד'אור. יניב עיבד את רוב שירי האלבום יחד עם עמית עמרמי, פיליפ גוזלן ופטריק סבג, וגם השתתף בהלחנת השיר "רגע לפני". האלבום כלל גם את גרסתו לשיר "ונדמה שישוב".

בסוף שנת 2007 זכה יניב בתואר "זמר השנה" של טקס פרסי עמ"י של ערוץ המוסיקה 24. בשנת 2008 הקליט יניב גרסת כיסוי לשירה של להקת אבטיפוס "תשאירי לי מקום לחבק אותך" עבור הפרויקט "עבודה עברית". בספטמבר 2008 יצא אלבום ההופעה, חכי לי – בהופעה חיה, שתיעד את הופעתו של יניב בבית קשת. ההופעה תועדה גם על גבי DVD. באותה שנה השתתף יניב גם בפסטיגל.

2009: על הרחבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

במרץ 2009 הוציא יניב את אלבומו השלישי, על הרחבה, שהורכב ברובו משירי פופ קצביים. לאלבום קדם הסינגל "מה עם אהבה" שכתב והלחין הנרי. אחריו יצא הסינגל "נשיקה קטנה". בחנוכה באותה שנה השתתף יניב בפעם השנייה בפסטיגל.

2010–2011: כן לאהבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

באפריל 2010 יצא הסינגל "לא מוותר", הראשון מתוך אלבומו הרביעי של יניב. את המילים והלחן לשיר כתב דור דניאל. ביולי 2010 יצא הסינגל השני, "בלתי נשכח", שכתב והלחין רגב דהן ועיבד הנרי.[4] לאחר מספר סינגלים נוספים, ובהם "אנשים אנשים" שכתב והלחין הנרי, יצא במרץ 2011 האלבום המלא, כן לאהבה. באלבום נכללה גם גרסה מחודשת לשירה של להקת משינה "רכבת לילה לקהיר" אותו הפיק מוזיקלית עם הבסיסט והמפיק המוזיקלי דני שניידרמן.[5]

בסוף אותה שנה הוציא יניב אוסף משיריו, מי אם לא עידן יניב, שכולל בין היתר את הלהיטים: "חושב עליה", "את יפה", "סרט הודי", "בא הביתה", "מה עם אהבה", "לא מוותר", "טירה של מלך", "אנשים אנשים" ו"חכי לי". בנוסף, הוקלטו במיוחד לאוסף גם שירים מקוריים חדשים – "קיבוץ ומושב" ו"עומד במקום" (דואט עם לי בירן).

במהלך השנים 20122013 הוציא יניב מספר סינגלים מתוך אלבום שנגנז ב-2013: "איך אוכל לשמח אותך", "חוזר לשכונה", "כמה כוח", "שושנה", "חיים שלי בלב" ו"בין הפציעות".

2014–2015: בדרך לעצמי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בדצמבר 2014 השתתף יניב בתוכנית הדוקו-ריאלטי "בוליווד" ב-yes Comedy. באותו חודש הוציא את הסינגל הראשון "זה יותר מדי" שכתב והלחין פבלו רוזנברג והפיק מוזיקלית אורי אבני, מאלבום האולפן החמישי שלו שיצא באוקטובר 2015. הסינגל הגיע למקום השביעי במצעד השבועי של מדיה פורסט.[6] באלבום נכללים הלהיטים "הכל מהכל" שבו יניב משתף פעולה עם הראפר איזי, ואף צולם קליפ ייחודי ראשון מסוגו בישראל בטכנולוגיית 360 מעלות אינטראקטיב. בהמשך, יצאו מאלבום זה גם הסינגלים "בדרך לעצמי" שכתב נעם חורב, הלחין והפיק מוזיקלית ניצן קייקוב, "הבטחת" שכתב והלחין אדיר גץ ו"יכול להיות אני" שכתב נעם חורב והלחין תומר הדדי. באלבום בדרך לעצמי יניב היה מעורב יותר ביצירת חלק מהשירים כמו: "שורף עוד בוקר", "עד שמצאתי אותך" ו"הכל בידי שמיים".

2016–2022: כמה לילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

באוקטובר 2016, לציון 30 שנה לחטיפתו ונפילתו בשבי של הנווט הישראלי רון ארד, חידש יניב את שירם של אהוד מנור ובעז שרעבי – "כשתבוא".[7]

במרץ 2017 הוציא יניב סינגל ראשון בשם "מי" לקראת אלבומו השישי. את השיר כתב והלחין אלון פרץ להפקה מוזיקלית של ארז רוסו. במאי 2018 יצא הסינגל השני "מוצאי שבת" שאותו כתב, הלחין והפיק מוזיקלית דור דניאל. באוגוסט 2019 יצא הסינגל השלישי "למענך" אותו כתב והלחין אופיר כהן, להפקה מוזיקלית של אבי גוטמן. בדצמבר אותה שנה יצא הסינגל הרביעי "אם תלכי" אותו כתבו מורן דוד ויהונתן בן סימון ללחן של הראשונה, להפקה מוזיקלית של עידו בריאן ריבלין. ביוני 2020 יצא הסינגל החמישי "תרופה לגעגוע" אותו כתבה אביה שושני והלחינה ביחד עם מאור תיתון, להפקה מוזיקלית של רועי ושמוליק נויפלד. בפברואר 2021 יצא הסינגל השישי "כמה לילות" אותו כתב יניב בשיתוף עם אבי אוחיון, רותם כהן ומתן דרור שגם הפיק מוזיקלית את הסינגל. באוקטובר 2021 יצא הסינגל "השיר שאת אוהבת" שכתבו והלחינו תום גפן ועידו בריאן ריבלין שגם הפיק מוזיקלית. בדצמבר אותה שנה יצא הסינגל "אש קטנה" שכתבו והלחינו יניב ביחד עם לירון עמרם ועדי רותם שגם הפיק מוזיקלית. במאי 2022 יצא האלבום כמה לילות, כשהוא מלווה בסינגל חדש שנקרא "אוהב בך את הכל" אותו כתב יניב בשיתוף עם אלון פרץ והדס כהן, להפקה מוזיקלית של יניב ואלון פרץ. הקליפ לאותו סינגל נערך כולו מקטעי וידאו ששלחו עוקביו של יניב מאירועים שונים בחייהם, הצעות נישואים, חתונות, ימי הולדת ועוד. לאלבום נוספו גם גרסאות אקוסטיות לחלק משירי האלבום וגם גרסת כיסוי לשיר "אהובה".

דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומי אולפן

אלבומי הופעה

אלבומי אוסף

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עידן יניב בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ערן סויסה, המגזין, העידן של יניב, באתר nrg‏, 26 ביוני 2006
  2. ^ גיל משעלי‏, עידן יניב פעור, באתר וואלה!‏, 4 בספטמבר 2008
  3. ^ רן בוקר, צה"ל קורא להם: לי בירן ועידן יניב מתגייסים, באתר ynet, 28 בנובמבר 2011
  4. ^ "אייל גולן האמן המושמע ביותר ב-2009, באתר חריף, 30 בדצמבר 2009
  5. ^ עידן יניב רכבת לילה לקהיר Idan Yaniv, נבדק ב-2024-03-26
  6. ^ המצעד השבועי של מדיה פורסט, באתר מדיה פורסט, ‏28 בדצמבר 2014 – 3 בינואר 2015
  7. ^ קוביס, עידן יניב מחדש לרון ארד: כשתבוא, באתר ערוץ 7, 29 בספטמבר 2016


הקודם:
2008: אייל גולן
פרס נבחרי הילדים לזמר השנה
2009: עידן יניב
הבא:
2010: דודו אהרון