ערבה פאוור קומפני
| סוג: | שדות סולארים |
| שנת הקמה: | 2006 |
| מייסדים: | יוסף אברמוביץ' |
| דיויד רוזנבלט | |
| קיבוץ קטורה | |
| דף הבית: | www.aravapower.com |
ערבה פאוור קומפני (באנגלית: Arava Power Company) היא חברה לאנרגיה סולארית בישראל. החברה אחראית על בניית ותפעול השדה הסולארי הראשון בישראל, "קטורה סאן" בקיבוץ קטורה בערבה.
החברה נוסדה ב-2006 על ידי שלושה מייסדים: קיבוץ קטורה באמצעות אד הופלנד המכהן כיו"ר החברה מאז היווסדה; דוד רוזנבלט המכהן כסגן יו"ר החברה; ויוסף אברמוביץ המכהן כנשיא החברה. ב-2009 הצטרפה חברת "סימנס" כשותפה לחברה. משקיעה נוספת בחברה היא הקרן הקיימת לישראל.
תוכן עניינים |
חזון [עריכה]
החברה רואה בייצור חשמל מאנרגיה סולארית מרכיב חשוב ומרכזי בשמירה על כדור הארץ, וכדרך עדיפה ויעילה לצמצום פליטת פחמן דו-חמצני מזיק ומסוכן הנפלט לאוויר כתוצאה מייצור חשמל מדלקים מחצביים.
תפיסת העולם והחזון של החברה משלבים ציונות ועסקים: מלבד המחויבות העסקית כלפי בעלי המניות, מרכיב חשוב בחזון מקימיה הוא כי בזכות פעילות החברה יושקעו משאבים רבים בקיבוצים ומושבים באזורי הנגב, הערבה וצפון הארץ, ויווצרו מקומות עבודה חדשים.
החברה שמה לה למטרה להיות הספק המוביל של חשמל מאנרגיה סולארית בישראל. באמצעות שיתוף פעולה עם קיבוצים ומושבים מתכוונת החברה לייצר כ-1,000 מגה-וואט חשמל סולארי עד שנת 2020.
פעילות [עריכה]
החברה הקימה את השדה הפוטו-וולטאי הראשון בישראל, "קטורה סאן" בקיבוץ קטורה. השדה מורכב מכ-18,500 פאנלים פוטו-וולטאים על פני 80 דונם, והוא מיועד להפיק כתשעה מליון קילוואט שעה של חשמל בשנה (בערך 5 מגהוואט חשמל במשך חיי השדה). השדה מחובר לרשת החשמל הארצית. הפקת חשמל באמצעות השדה עשויה לחסוך במהלך עשרים השנים הבאות הפקה של כ-125,000 טון מטרי של דו-תחמוצת הפחמן. [1] [2]
קישורים חיצוניים [עריכה]
הערות שוליים [עריכה]
- ^ רישיון ראשון לייצור חשמל סולארי הוענק לקיבוץ קטורה, באתר TheMarker
- ^ יעל דראל, בעוד שבוע ייחנך השדה הסולארי בקיבוץ קטורה, באתר ynet, 30 במאי 2011