רעידת האדמה בווירג'יניה (2011)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רעידת האדמה בווירג'יניה (2011)
פינוי הפנטגון, 23 באוגוסט 2011
פינוי הפנטגון, 23 באוגוסט 2011
פינוי הפנטגון, 23 באוגוסט 2011
תאריך התרחשות 23 באוגוסט 2011 עריכת הנתון בוויקינתונים
שעה 13:51 (שעון מקומי)
משך האסון כ-20 שניות
מגניטודה 5.8 בסולם מגניטודה לפי מומנט
במדינות או באזורים החוף המזרחי של ארצות הברית; וירג'יניה, ארצות הברית
מוקד מצפון מערב לריצ'מונד, וירג'יניה, ארצות הברית
קואורדינטות 37°56′10″N 77°55′59″W / 37.936°N 77.933°W / 37.936; -77.933
מפת הרעש
מפת הרעש

לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רעידת האדמה בווירג'יניה שבארצות הברית אירעה ב-23 באוגוסט 2011 בשעה 13:51 שעון החוף המזרחי, ברמה של 5.8 בסולם ריכטר[1]. מוקד הרעש היה 60 קילומטר צפונית מערבית לריצ'מונד, 8 קילומטר מהעיירה מינרל, על פי הסקר הגאולוגי של ארצות הברית. הרעש הורגש לאורך כל החוף המזרחי של ארצות הברית ואף בקנדה. לא דווח על נפגעים[2].

רעידת האדמה אירעה בהעתק ספוטסילבניה, קו העתק עתיק היושב באמצע הלוח הצפון-אמריקאי. שני זעזועים בדרגת 2.8 בסולם ריכטר ו-2.2 בסולם ריכטר, התרחשו שעות ספורות לאחר הרעש העיקרי, שאירע באזור שאינו נוטה לפעילות סייסמית רבה[3].

רעש האדמה מתואר כרעידת האדמה החזקה ביותר בארצות הברית שממזרח להרי הרוקי (יחד עם רעידת האדמה בגבול ניו יורק-אונטריו ב-1944) מאז רעידת האדמה ב-1897 שמרכזה היה במחוז ג'יילס והגיעה לרמה 5.9 בסולם ריכטר. כמו כן, הייתה זו רעידת האדמה הראשונה בתולדות וושינגטון די. סי., הרעש הביא לנזקים בשווי של 100 מיליון דולר בשל פגיעה במבנים, ובהם אנדרטת וושינגטון והקתדרלה הלאומית של וושינגטון.

השפעות הרעש[עריכת קוד מקור | עריכה]

כתוצאה מהרעש, הורגשו רעידות באטלנטה, ג'ורג'יה, צפון קוויבק, מערב אילינוי וממזרח לפרדריקטון וניו ברנזוויק.

בארצות הברית[עריכת קוד מקור | עריכה]

בוושינגטון הבירה פונו בניין הקפיטול ובניין ה-FBI והפנטגון, לצד מבנים בפילדלפיה וניו יורק[4].

כמה טיסות הושבתו בכמה נמלי תעופה: נמל התעופה הבינלאומי ג'ון פ. קנדי, נמל התעופה נוארק, נמל התעופה רונלד רייגן וושינגטון נשיונל, נמל התעופה דאלאס ונמל התעופה הבינלאומי פילדלפיה. כעבור זמן הושבו נמלי התעופה לפעילות מלאה.

פינוי הפנטגון נעשה בעקבות פיצוץ צינור מים שהביא להצפת שני מסדרונות. רעידת האדמה גרמה לנזק במגדל המרכזי של הקתדרלה הלאומית של וושינגטון. בנמל התעופה דאלאס, כמה מאריחי התקרה נפלו על הקרקע ובשל כך הופסקו הטיסות. פעילות הרכבת התחתית של וושינגטון הופסקה לאחר שבתחנת לורינג נגרם נזק קל בשל קריסת התקרה בכמה מקומות. כל הרכבות עברו לנסוע במהירויות מופחתות[5].

נוסף לכך, שני כורים גרעיניים בתחנת הכוח הגרעינית צפון אנה כובו אוטומטית, בשל חשש אפשרי להיווצרות סדקים במבני הכורים. כמו כן, רשת התקשורת האלחוטית והסלולרית שותקה זמנית.

בקנדה[עריכת קוד מקור | עריכה]

רעידת האדמה הורגשה גם במזרח קנדה, בעיקר בדרום אונטריו, כמו גם בחלקי החוף של קוויבק. כמה בניינים בטורונטו פונו כאמצעי זהירות אך לא דווח על תאונות או נזקים משמעותיים בקנדה.

גלריית תמונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]