רשימת חברי הכנסת השבע עשרה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

רשימת חברי הכנסת השבע עשרה (אשר נבחרה ב-28 במרץ 2006, והחלה לכהן ב-17 באפריל 2006), ותפקידיהם בממשלה ובכנסת:

(כחול = מפלגות בקואליציה, אדום = מפלגות באופוזיציה)

קדימה (29)
שם תפקיד
אהוד אולמרט ראש הממשלה
ציפי לבני ממלאת מקום ראש הממשלה ושרת החוץ[1]
מאיר שטרית שר הפנים[2]
אבי דיכטר השר לביטחון פנים
מרינה סולודקין  
חיים רמון המשנה לראש הממשלה[3]
שאול מופז סגן ראש הממשלה ושר התחבורה
צחי הנגבי יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, יו"ר הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון
אברהם הירשזון[4]  
גדעון עזרא השר להגנת הסביבה
רוני בר-און שר האוצר[5]
דליה איציק יושבת ראש הכנסת
זאב בוים שר הבינוי והשיכון[6]
יעקב אדרי שר לפיתוח הנגב והגליל[7]
זאב אלקין  
מגלי והבה סגן שרת החוץ[8]
רוחמה אברהם שרת התיירות, השרה המקשרת בין הממשלה לכנסת‏[9]
מנחם בן ששון יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט, יו"ר ועדת חקירה פרלמנטרית בעניין האזנות סתר
אלי אפללו השר לקליטת עלייה[10]
דוד טל יו"ר ועדת הכנסת
רונית תירוש  
עתניאל שנלר סגן יו"ר הכנסת
מיכאל נודלמן יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות
עמירה דותן  
יואל חסון יו"ר הקואליציה
שי חרמש  
יצחק בן ישראל  
יוחנן פלסנר  
שלמה מולה  
עבודה-מימד (19)
עמיר פרץ[11]  
יצחק הרצוג שר הרווחה[12]
אופיר פז פינס יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה[13]
אבישי ברוורמן יו"ר ועדת הכספים
יולי תמיר שרת החינוך
עמי אילון שר בלי תיק
איתן כבל[14]  
בנימין בן אליעזר שר התשתיות הלאומיות
שלי יחימוביץ'[15]
מיכאל מלכיאור (מימד) יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט
מתן וילנאי סגן שר הביטחון
קולט אביטל סגן יו"ר הכנסת
נדיה חילו יו"ר הוועדה לזכויות הילד
שלום שמחון שר החקלאות
אורית נוקד  
יורם מרציאנו  
ראלב מג'אדלה שר המדע והטכנולוגיה, התרבות והספורט
שכיב שנאן  
לאון ליטינצקי  
ש"ס (12)
אלי ישי סגן ראש הממשלה ושר התעשייה, המסחר והתעסוקה
יצחק כהן השר לשירותי דת[16]
אמנון כהן סגן יו"ר הכנסת
משולם נהרי שר בלי תיק, שר במשרד האוצר
אריאל אטיאס שר התקשורת
דוד אזולאי  
יצחק וקנין  
נסים זאב יו"ר הוועדה למאבק בנגע הסמים
יעקב מרגי
חיים אמסלם  
אברהם מיכאלי  
מזור בהיינה  
הליכוד (12)
בנימין נתניהו ראש האופוזיציה
סילבן שלום  
משה כחלון יו"ר ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא עמלות הבנקים‏[17]
גלעד ארדן יו"ר ועדת הכלכלה
גדעון סער[18]
מיכאל איתן יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה
ראובן ריבלין  
יובל שטייניץ  
לימור לבנת  
ישראל כץ  
חיים כץ  
יולי אדלשטיין סגן יו"ר הכנסת
ישראל ביתנו (11)
אביגדור ליברמן[19]
ישראל חסון  
יוסף שגל  
אסתרינה טרטמן  
סטס מיסז'ניקוב‏‏‏[20]
סופה לנדבר יו"ר הוועדה לפניות הציבור
יצחק אהרונוביץ'[21]
רוברט אילטוב  
אלכס מילר  
ליה שמטוב יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה
דוד רותם סגן יו"ר הכנסת
האיחוד הלאומי-מפד"ל (9)
בנימין אלון (האיחוד הלאומי-מולדת)  
זבולון אורלב (מפד"ל) יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה[22]
צבי הנדל (האיחוד הלאומי-תקומה)  
אפי איתם (האיחוד הלאומי-ציונות דתית לאומית מתחדשת)  
ניסן סלומיאנסקי (מפד"ל)  
יצחק לוי (האיחוד הלאומי-ציונות דתית לאומית מתחדשת) סגן יו"ר הכנסת
אליהו גבאי (מפד"ל)  
אריה אלדד (האיחוד הלאומי-מולדת)  
אורי אריאל (האיחוד הלאומי-תקומה)  
יהדות התורה (6)
יעקב ליצמן (אגודת ישראל)‏[23]  
יהושע פולק (אגודת ישראל)  
מאיר פרוש (אגודת ישראל)  
משה גפני (דגל התורה)  
שמואל הלפרט (אגודת ישראל)  
אורי מקלב (דגל התורה)  
גיל (6)
רפי איתן השר לענייני גמלאים במשרד ראש הממשלה והשר לענייני ירושלים
יעקב בן יזרי שר הבריאות
יצחק זיו סגן יו"ר הכנסת
יצחק גלנטי יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
משה שרוני[24]
שרה מרום שלו[25]  
מרצ (5)
חיים אורון יו"ר ועדת האתיקה
רן כהן יו"ר הוועדה המיוחדת לבעיית העובדים הזרים
זהבה גלאון יו"ר ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים
אבשלום וילן  
צביה גרינפילד  
רע"ם-תע"ל (4)
אברהים צרצור (רע"ם)  
אחמד טיבי (תע"ל) יו"ר ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא קליטת עובדים ערבים בשירות הציבורי‏[26]
טלב אלסאנע (רע"ם)  
עבאס זכור (רע"ם)  
חד"ש (3)
מוחמד ברכה סגן יו"ר הכנסת
חנא סוויד  
דב חנין  
בל"ד (3)
ג'מאל זחאלקה  
ואסל טאהא  
סעיד נפאע  
הדרך הטובה (1)
אלחנן גלזר[27]  

חברים לשעבר בכנסת ה-17[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם סיעה תאריך החלפה הוחלף על ידי הערות
אוריאל רייכמן קדימה 28 באפריל 2006 שי חרמש התפטר לאחר שמשרד החינוך, שהובטח לו על ידי אריאל שרון, הוענק לעבודה במסגרת ההסכם הקואליציוני.
נתן שרנסקי הליכוד 21 בנובמבר 2006 חיים כץ פרש למכון המחקר מרכז שלם
יורי שטרן[28] ישראל ביתנו 16 בינואר 2007 דוד רותם נפטר
דני נוה הליכוד 27 בפברואר 2007 יולי אדלשטיין פרש לעסקים פרטיים
עזמי בשארה בל"ד 24 באפריל 2007 סעיד נפאע התפטר עקב חקירות המשטרה נגדו
שמעון פרס קדימה 13 ביוני 2007 יצחק בן ישראל נבחר לנשיא המדינה
שלמה ברזניץ קדימה 27 בספטמבר 2007 יוחנן פלסנר פרש מהחיים הפוליטיים
אביגדור יצחקי[29] קדימה 9 בפברואר 2008 שלמה מולה פרש מהחיים הפוליטיים
שלמה בניזרי ש"ס 27 באפריל 2008 מזור בהיינה הורשע בעבירה שיש עימה קלון
אפרים סנה[30] עבודה-מימד 28 באפריל 2008 שכיב שנאן התפטר בעקבות פרישתו ממפלגת העבודה והקמת "ישראל חזקה"
דני יתום עבודה-מימד 2 ביולי 2008 לאון ליטינצקי התפטר בעקבות המשך תמיכת מפלגת העבודה בממשלת אולמרט והרגשתו שאינו יכול להשפיע כחבר כנסת, פנה לעסקים
יעקב כהן יהדות התורה 31 ביולי 2008 אורי מקלב התפטר בעקבות הסכם סיעתי לפיו יפנה את מקומו בכנסת לבא אחריו ברשימה באמצע כהונת הכנסת
יוסי ביילין מרצ 4 בנובמבר 2008 צביה גרינפילד פרש מהחיים הפוליטיים
אברהם רביץ יהדות התורה 26 בינואר 2009 יהושע פולק נפטר

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ציפי לבני כיהנה כשרת המשפטים עד מינויו של דניאל פרידמן.
  2. ^ מאיר שטרית כיהן כממלא מקום שר המשפטים לאחר עזיבת חיים רמון את התפקיד, וכשר הבינוי והשיכון עד סבב התיקים בממשלה.
  3. ^ חיים רמון כיהן כשר המשפטים עד התפטרותו מהתפקיד בעקבות תלונה שהוגשה נגדו.
  4. ^ אברהם הירשזון כיהן כשר האוצר עד שהשעה עצמו זמנית מהתפקיד בעקבות חקירת משטרה נגדו, לאחר ההשעיה כיהן כשר בלי תיק עד התפטרותו מהממשלה.
  5. ^ רוני בר און כיהן כשר פנים עד סבב התיקים בממשלה בעקבותיו החל לכהן כשר אוצר.
  6. ^ זאב בוים כיהן כשר לקליטת עלייה עד סבב התיקים בממשלה בעקבותיו החל לכהן כשר הבינוי והשיכון.
  7. ^ יעקב אדרי כיהן כשר בלי תיק המקשר בין הממשלה לכנסת עד סבב התיקים בממשלה בעקבותיו עבר לכהן כשר לקליטת עלייה. לאחר מינויו של אלי אפללו לתפקיד, נשאר לכהן רק כשר לפיתוח הנגב והגליל.
  8. ^ מגלי והבה כיהן כסגן יו"ר הכנסת עד מינויו לתפקיד סגן שרת החוץ.
  9. ^ רוחמה אברהם עמדה בראש ועדת הכנסת עד מינויה לשרה בלי תיק.
  10. ^ אלי אפללו כיהן כיו"ר סיעת קדימה וכראש הקואליציה עד מינויו לשר.
  11. ^ עמיר פרץ כיהן כשר הביטחון עד התפטרותו מהתפקיד לאחר הפסדו בפריימריז במפלגת העבודה. במקומו מונה יו"ר מפלגת העבודה הנבחר, אהוד ברק.
  12. ^ יצחק הרצוג כיהן כשר התיירות עד שעבר לכהן כשר הרווחה.
  13. ^ אופיר פינס כיהן כשר המדע התרבות והספורט עד שהתפטר בעקבות צירוף ישראל ביתנו לממשלה.
  14. ^ איתן כבל כיהן כשר בלי תיק הממונה על רשות השידור עד התפטרותו בעקבות דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד.
  15. ^ שלי יחימוביץ' כיהנה כיו"ר הוועדה לזכויות הילד, ופינתה את מקומה לנדיה חילו במסגרת הסכם רוטציה.
  16. ^ יצחק כהן כיהן כשר בלי תיק האחראי על הרשות הארצית לשירותי דת עד הקמת המשרד לשירותי דת.
  17. ^ משה כחלון כיהן כיושב ראש ועדת הכלכלה ופינה את מקומו לגלעד ארדן במסגרת הסכם רוטציה.
  18. ^ גדעון סער כיהן כסגן יושבת ראש הכנסת וכיו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה.
  19. ^ אביגדור ליברמן כיהן כשר לנושאים אסטרטגיים עד פרישת ישראל ביתנו מהקואליציה והתפטרותו מהממשלה.
  20. ^ ‏סטס מיסז'ניקוב כיהן כיו"ר ועדת הכספים אחרי יעקב ליצמן, עד שהוחלף באבישי ברוורמן.‏
  21. ^ יצחק אהרונוביץ' כיהן כסגן יושבת ראש הכנסת עד מינויו לשר התיירות, וכיהן בתפקיד זה עד פרישת ישראל ביתנו מהקואליציה והתפטרותו מהממשלה.
  22. ^ במקביל לכהונתו כיו"ר הוועדה לביקורת המדינה, כיהן ח"כ אורלב גם כיו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, עד להחלפתו בבנימין אלון. באוגוסט 2008 חדל מלכהן כיו"ר הוועדה לביקורת המדינה, הוחלף במיכאל איתן, ושב לכהן כיו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה.
  23. ^ יעקב ליצמן עמד בראש ועדת הכספים עד שהודח והוחלף בסטס מיסז'ניקוב.
  24. ^ משה שרוני עמד בראש ועדת העבודה, הרווחה והבריאות עד שהודח והוחלף ביצחק גלנטי. פרש מסיעת גיל לצדק לזקן ושב אליה עם שרה מרום שלו באוקטובר 2008.
  25. ^ מרום שלו פרשה יחד עם שני חברי סיעתה מסיעת גיל לסיעת צדק לזקן, ובאוקטובר 2008 שבה לסיעת גיל עם משה שרוני.
  26. ^ כיהן כסגן יו"ר הכנסת עד התפטרותו והחלפתו במוחמד ברכה, כחלק מהסכם רוטציה.
  27. ^ גלזר פרש יחד עם שני חברי סיעתו מסיעת גיל לסיעת צדק לזקן. לאחר חזרת חברי סיעתו לסיעת האם הקים את סיעת היחיד "הדרך הטובה".
  28. ^ יורי שטרן כיהן כיו"ר הוועדה לביקורת המדינה עד לפטירתו. הוא הוחלף בממלא מקומו, זבולון אורלב.
  29. ^ אביגדור יצחקי כיהן כראש הקואליציה עד התפטרותו בעקבות דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד.
  30. ^ אפרים סנה כיהן כסגן שר הביטחון עד התפטרותו של שר הביטחון עמיר פרץ.