רשימת מדינות על-פי עתודות הגז המוכחות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
הגידול ברזרבות הגז הטבעי העולמיות בשנים 1960 - 2012

להלן טבלה של התפלגות עתודות הגז המוכחות בעולם לפי מדינות המבוססת על נתוני כתב העת האמריקני "אויל אנד גז ז'ורנל" (באנגלית: Oil and Gas Journal), נכון ל-1 בינואר 2013, שכוללת גם הערות, תיקונים והבהרות. רוסיה (כרבע מכלל העתודות), איראן (17%), וקטאר (13%) הן בעלות עתודות הגז הגדולות בעולם. כ-50 אחוזים מכלל עתודות הגז המוכחות בתבל מצויות בידי אופ"ק.

דירוג שם המדינה עתודות (מיליארד רגל מעוקבת/BCF) אחוז מסה"כ
1 Flag of Russia.svg רוסיה 1,688,228 24.85%
2 Flag of Iran.svg איראן[1] 1,187,000 17.47%
3 Flag of Qatar.svg קטאר[1] 890,000 13.10%
4 Flag of Saudi Arabia.svg ערב הסעודית[1] 287,844 4.24%
5 Flag of the United States.svg ארצות הברית 272,509‏[2] 4.01%
6 Flag of Turkmenistan.svg טורקמניסטן 265,000‏[3] 3.90%
7 Flag of the United Arab Emirates.svg איחוד האמירויות הערביות[1] 215,035‏[4] 3.17%
8 Flag of Venezuela.svg ונצואלה[1] 195,100 2.87%
9 Flag of Nigeria.svg ניגריה[1] 182,008 2.68%
10 Flag of Algeria.svg אלג'יריה[1] 159,054 2.34%
11 Flag of the People's Republic of China.svg סין 124,230 1.83%
12 Flag of Iraq.svg עיראק[1] 111,520 1.64%
13 Flag of Indonesia.svg אינדונזיה 108,400 1.60%
14 Flag of Kazakhstan.svg קזחסטן 85,000 1.25%
15 Flag of Malaysia.svg מלזיה 83,000 1.22%
16 Flag of Egypt.svg מצרים 77,200 1.14%
17 Flag of Norway.svg נורבגיה 73,100 1.08%
18 Flag of Canada.svg קנדה 68,166 1.00%
19 Flag of Uzbekistan.svg אוזבקיסטן 65,000 0.96%
20 Flag of Kuwait.svg כוית[1] 63,000 0.93%
21 Flag of Libya.svg לוב[1] 54,630 0.80%
22 Flag of India.svg הודו 43,825 0.65%
23 Flag of the Netherlands.svg הולנד 43,436 0.64%
24 Flag of Australia.svg אוסטרליה 43,037‏[5] 0.63%
25 Flag of Ukraine.svg אוקראינה 39,000 0.57%
26 Flag of Azerbaijan.svg אזרבייג'ן 35,000 0.52%
27 Flag of Israel.svg ישראל 33,545‏[6] 0.49%
28 Flag of Oman.svg עומאן 30,000 0.44%
29 Flag of Vietnam.svg וייטנאם 24,700 0.36%
30 Flag of Pakistan.svg פקיסטן 24,001 0.35%
31 Flag of Mexico.svg מקסיקו 17,224 0.25%
32 Flag of Yemen.svg תימן 16,900 0.25%
33 Flag of Brazil.svg ברזיל 13,967 0.21%
34 Flag of Brunei.svg ברוניי 13,800 0.20%
35 Flag of Trinidad and Tobago.svg טרינידד וטובגו 13,257 0.20%
36 Flag of Angola.svg אנגולה[1] 12,925 0.19%
37 Flag of Peru.svg פרו 12,700 0.19%
38 Flag of Argentina.svg ארגנטינה 11,742 0.17%
39 Flag of Thailand.svg תאילנד 10,060 0.15%
40 Flag of Myanmar.svg מיאנמר 10,000 0.15%
41 Flag of Bolivia.svg בוליביה 9,940 0.15%
42 Flag of the United Kingdom.svg הממלכה המאוחדת 8,687 0.13%
43 Flag of Syria.svg סוריה 8,500 0.13%
44 Flag of Bangladesh.svg בנגלדש 6,489 0.10%
45 Flag of Colombia.svg קולומביה 6,000 0.09%
46 Flag of Papua New Guinea.svg פפואה גינאה החדשה 5,483 0.08%
47 Flag of Cameroon.svg קמרון 4,770 0.07%
48 Flag of Mozambique.svg מוזמביק 4,500 0.07%
49 Flag of Germany.svg גרמניה 4,414 0.06%
50 Flag of Romania.svg רומניה 3,725 0.05%
51 Flag of the Philippines.svg הפיליפינים 3,480 0.05%
52 Flag of Chile.svg צ'ילה 3,460 0.05%
53 Flag of Bahrain.svg בחריין 3,250 0.05%
54 Flag of Poland.svg פולין 3,249 0.05%
55 Flag of the Republic of the Congo.svg הרפובליקה של קונגו 3,200 0.05%
56 Flag of South Sudan.svg דרום סודאן Flag of Sudan.svg סודאן 3,000‏[7] 0.04%
57 Flag of Cuba.svg קובה 2,500 0.04%
58 Flag of Tunisia.svg תוניסיה 2,300 0.03%
59 Flag of Italy.svg איטליה 2,202 0.03%
60 Flag of Namibia.svg נמיביה 2,200 0.03%
61 Flag of Rwanda.svg רואנדה 2,000 0.03%
62 Flag of Afghanistan.svg אפגניסטן 1,750 0.03%
63 Flag of Serbia.svg סרביה 1,700 0.03%
64 Flag of Denmark.svg דנמרק 1,518 0.02%
65 Flag of Equatorial Guinea.svg גינאה המשוונית 1,300 0.02%
66 Flag of New Zealand.svg ניו זילנד 1,039 0.02%
67 Flag of Gabon.svg גבון 1,000 0.01%
68 Flag of Côte d'Ivoire.svg חוף השנהב 1,000 0.01%
69 Flag of Mauritania.svg מאוריטניה 1,000 0.01%
70 Flag of Croatia.svg קרואטיה 880 0.01%
71 Flag of Ethiopia.svg אתיופיה 880 0.01%
72 Flag of Ghana.svg גאנה 800 0.01%
73 Flag of Japan.svg יפן 738 0.01%
74 Flag of Slovakia.svg סלובקיה 500 0.01%
75 Flag of Uganda.svg אוגנדה 500 0.01%
76 Flag of Austria.svg אוסטריה 382 0.01%
77 Flag of France.svg צרפת 378 0.01%
78 Flag of Ireland.svg אירלנד 350 0.01%
79 Flag of Georgia.svg גאורגיה 300 0.00%
80 Flag of Hungary.svg הונגריה 286 0.00%
81 Flag of Ecuador.svg אקוודור[1] 247 0.00%
82 Flag of Tanzania.svg טנזניה 230 0.00%
83 Flag of the Republic of China.svg טיוואן 220 0.00%
84 Flag of Turkey.svg טורקיה 218 0.00%
85 Flag of Jordan.svg ירדן 213 0.00%
86 Flag of Bulgaria.svg בולגריה 200 0.00%
87 Flag of Tajikistan.svg טג'יקיסטן 200 0.00%
88 Flag of Somalia.svg סומליה 200 0.00%
89 Flag of Kyrgyzstan.svg קירגיזסטן 200 0.00%
90 Flag of South Korea.svg קוריאה הדרומית 186 0.00%
91 Flag of the Czech Republic.svg צ'כיה 140 0.00%
92 Flag of Belarus.svg בלארוס 100 0.00%
93 Flag of Spain.svg ספרד 90 0.00%
94 Flag of Morocco.svg מרוקו 51 0.00%
95 Flag of Benin.svg בנין 40 0.00%
96 Flag of Greece.svg יוון 35 0.00%
97 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg קונגו (לשעבר זאיר) 35 0.00%
98 Flag of Albania.svg אלבניה 30 0.00%
99 Flag of Barbados.svg ברבדוס 4 0.00%
-- Flag of OPEC.svg אופ"ק[8] 3,359,363 49.45%
-- סך הכל 6,793,369[9] 100%


סימוכין[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 1.11 חברת אופ"ק
  2. ^ נתון לא מעודכן. מנהל המידע של משרד האנרגיה האמריקאי גורס כי עתודות הגז היבש של ארצות הברית עמדו בשנת 2010 על כ-305 טריליון רגל מעוקבת. ואילו של הגז הרטוב - על כ-318 טריליון רגל מעוקבת באותה השנה. יצוין, כי הנתונים של "המנהל" מתפרסמים באיחור. ראו: EIA, U.S. Crude Oil, Natural Gas, and NG Liquids Proved Reserves, 2010 , August 2012. הנתונים המעודכנים לשנת 2011 יפורסמו על ידו במאי 2013. אין ספק שארצות הברית עוברת מהפכה בתחום הגז במלוא מובן המילה בגלל תגליות רבות של פצלי גז בשנים האחרונות.
  3. ^ חברת ב.פ. (BP) הבריטית העריכה לעומת זאת כי לטורקמניסטן 858 טריליון רגל מעוקבת של עתודות גז (נכון לסוף שנת 2011). ראו דו"ח של ב.פ. למטה "לקריאה נוספת". לפי ב.פ. טורקמניסטן ממוקמת במקום רביעי מבחינת עתודות הגז המוכחות, אחרי רוסיה, איראן וקטאר.
  4. ^ בכלל זה העתודות של ארבע אמירויות: אבו דאבי - 200 טריליון רגל מעוקבת; דובאי - 3.785 טריליון רגל מעוקבת; שארג'ה - 10.11 טריליון רגל מעוקבת; וראס אל-ח'ימה - 1.14 טריליון רגל מעוקבת.
  5. ^ להערכת חברת ב.פ. הבריטית (BP), אוסטרליה מחזיקה עתודות גז גדולות יותר בהרבה - 133 טריליון רגל מעוקבת (נכון לסוף 2011). ראו דו"ח של חברת ב.פ. למטה, "לקריאה נוספת".
  6. ^ נתון מתוקן (לפי "אויל אנד גז ז'ורנל" לישראל יש רק 9.482 טריליון רגל מעוקבת או כ-270 מיליארד מטר מעוקב של עתודות גז מוכחות). הנתון המתוקן של 33.545 טריליון רגל מעוקבת (tcf), מקביל ל-950 מיליארד מטר מעוקב (bcm). ראו: "עתודות הגז של ישראל גדלות לרמה שתאפשר יצוא", גלובס, 10 במרץ 2013 . יצוין, כי ועדת צמח שהגישה את המלצותיה בקיץ 2012 הגדירה את 800 מיליארד מטר מעוקב של גז מקומי כ"רזרבות ומשאבים מותנים". ראו: המלצות הוועדה הבינמשרדית לבחינת מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי בישראל, באתר משרד האנרגיה והמים. יחד עם זאת, דומה כי בדיקות נוספות של המאגרים מאוששות את הטענה כי לישראל פוטנציאל גז אדיר גם אם לא כל העתודות נופלות בקטגוריה של הגדרה מחמירה של "העתודות המוכחות" לפי הכללים היבשים. בכנס ירושלים לסביבה וטבע ה-4 נאמדו עתודות גז טבעי מוכחות ל-2010 ותגליות נוספות של ישראל ב-730 מיליארד מטר מעוקב (bcm) - ראו כאן. אך מאז חלו רק התפתחויות לטובה כך שהנתון המתוקן של עתודות הגז המוכחות של ישראל נראה סביר לחלוטין. דומה שהנתון הנמוך של "אויל אנד גז ז'ורנל" לא כלל משום מה את מאגר לווייתן בחישוביו. בנוסף ראו: "הגדלת רזרבות ב"לווייתן": 18.9 טריליון רגל מעוקב גז מוכח", גלובס, 1 במאי 2013
  7. ^ נתון עתודות הגז מתייחס לדרום סודאן ולסודאן גם יחד.
  8. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטאר. העתודות מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי שנאמדות בטריליון רגל מעוקבת של גז טבעי (ומתחלקות שווה בשווה בין סעודיה לכווית) משלימות את המניין הכולל של עתודות אופ"ק.
  9. ^ נתון מקורי של "אויל אנד גז ז'ורנל" ללא תיקונים כלשהם.

מקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]