רשימת מדינות על-פי עתודות הנפט המוכחות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

להלן טבלה של דירוג מדינות על פי עתודות הנפט המוכחות, המבוססת על נתוני כתב העת האמריקני "אויל אנד גז ז'ורנל" (באנגלית: Oil and Gas Journal), נכון ל-1 בינואר 2013. למעלה מ-70 אחוזים מכלל עתודות הנפט בעולם מצויות בידי אופ"ק.

דירוג שם המדינה עתודות (באלפי חביות) אחוז מסה"כ
1 Flag of Venezuela.svg ונצואלה[1] 297,570,000‏[2] 18.17%
2 Flag of Saudi Arabia.svg ערב הסעודית[1] 265,410,000‏[3] 16.20%
3 Flag of Canada.svg קנדה 173,105,194‏[4] 10.57%
4 Flag of Iran.svg איראן[1] 154,580,000 9.44%
5 Flag of Iraq.svg עיראק[1] 141,350,000 8.63%
6 Flag of Kuwait.svg כוית[1] 101,500,000‏[3] 6.20%
7 Flag of the United Arab Emirates.svg איחוד האמירויות הערביות[1] 97,800,000‏[5] 5.97%
8 Flag of Russia.svg רוסיה 80,000,000 4.88%
9 Flag of Libya.svg לוב[1] 48,010,000 2.93%
10 Flag of Nigeria.svg ניגריה[1] 37,200,000 2.27%
11 Flag of Kazakhstan.svg קזחסטן 30,000,000 1.83%
12 Flag of the People's Republic of China.svg סין 25,584,678 1.56%
13 Flag of Qatar.svg קטאר[1] 25,380,000 1.55%
14 Flag of the United States.svg ארצות הברית 20,682,000‏[6] 1.26%
15 Flag of Brazil.svg ברזיל 13,154,200 0.80%
16 Flag of Algeria.svg אלג'יריה[1] 12,200,000 0.74%
17 Flag of Angola.svg אנגולה[1] 10,470,000 0.64%
18 Flag of Mexico.svg מקסיקו 10,263,900 0.63%
19 Flag of Ecuador.svg אקוודור[1] 8,240,000 0.50%
20 Flag of Azerbaijan.svg אזרבייג'ן 7,000,000 0.43%
-- Flag of Europe.svg האיחוד האירופי 6,073,294 0.37%
21 Flag of Oman.svg עומאן 5,500,000 0.34%
22 Flag of India.svg הודו 5,476,138 0.33%
23 Flag of Norway.svg נורבגיה 5,366,000 0.33%
24 Flag of South Sudan.svg דרום סודאן Flag of Sudan.svg סודאן 5,000,000‏[7] 0.31%
25 Flag of Vietnam.svg וייטנאם 4,400,000 0.27%
26 Flag of Egypt.svg מצרים 4,400,000 0.27%
27 Flag of Indonesia.svg אינדונזיה 4,030,000 0.25%
28 Flag of Malaysia.svg מלזיה 4,000,000 0.24%
29 Flag of the United Kingdom.svg הממלכה המאוחדת 3,122,280 0.19%
30 Flag of Yemen.svg תימן 3,000,000 0.18%
31 Flag of Argentina.svg ארגנטינה 2,805,244 0.17%
32 Flag of Uganda.svg אוגנדה 2,500,000 0.15%
33 Flag of Syria.svg סוריה 2,500,000 0.15%
34 Flag of Colombia.svg קולומביה 2,200,000 0.13%
35 Flag of Gabon.svg גבון 2,000,000 0.12%
36 Flag of the Republic of the Congo.svg הרפובליקה של קונגו 1,600,000 0.10%
37 Flag of Chad.svg צ'אד 1,500,000 0.09%
38 Flag of Australia.svg אוסטרליה 1,433,250 0.09%
39 Flag of Brunei.svg ברוניי 1,100,000 0.07%
40 Flag of Equatorial Guinea.svg גינאה המשוונית 1,100,000 0.07%
41 Flag of Denmark.svg דנמרק 805,000 0.05%
42 Flag of Trinidad and Tobago.svg טרינידד וטובגו 728,300 0.04%
43 Flag of Ghana.svg גאנה 660,000 0.04%
44 Flag of Turkmenistan.svg טורקמניסטן 600,000 0.04%
45 Flag of Romania.svg רומניה 600,000 0.04%
46 Flag of Uzbekistan.svg אוזבקיסטן 594,000 0.04%
47 Flag of Peru.svg פרו 579,200 0.04%
48 Flag of Italy.svg איטליה 521,280 0.03%
49 Flag of Thailand.svg תאילנד 453,270 0.03%
50 Flag of Tunisia.svg תוניסיה 425,000 0.03%
51 Flag of Ukraine.svg אוקראינה 395,000 0.02%
52 Flag of Turkey.svg טורקיה 270,433 0.02%
53 Flag of Germany.svg גרמניה 254,160 0.02%
54 Flag of Pakistan.svg פקיסטן 247,530 0.02%
55 Flag of the Netherlands.svg הולנד 243,858 0.01%
56 Flag of Bolivia.svg בוליביה 209,800 0.01%
57 Flag of Cameroon.svg קמרון 200,000 0.01%
58 Flag of Belarus.svg בלארוס 198,000 0.01%
59 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg קונגו (לשעבר זאיר) 180,000 0.01%
60 Flag of Albania.svg אלבניה 172,400 0.01%
61 Flag of Poland.svg פולין 156,520 0.01%
62 Flag of Papua New Guinea.svg פפואה גינאה החדשה 154,260 0.01%
63 Flag of Spain.svg ספרד 150,000 0.01%
64 Flag of Chile.svg צ'ילה 150,000 0.01%
65 Flag of the Philippines.svg הפיליפינים 138,500 0.01%
66 Flag of Bahrain.svg בחריין 124,560 0.01%
67 Flag of Cuba.svg קובה 124,000 0.01%
68 Flag of Côte d'Ivoire.svg חוף השנהב 100,000 0.01%
69 Flag of France.svg צרפת 85,175 0.01%
70 Flag of Guatemala.svg גואטמלה 83,070 0.01%
71 Flag of New Zealand.svg ניו זילנד 81,400 0.00%
72 Flag of Serbia.svg סרביה 77,500 0.00%
73 Flag of Suriname.svg סורינאם 76,800 0.00%
74 Flag of Croatia.svg קרואטיה 71,000 0.00%
75 Flag of Myanmar.svg מיאנמר 50,000 0.00%
76 Flag of Austria.svg אוסטריה 46,700 0.00%
77 Flag of Japan.svg יפן 44,115 0.00%
78 Flag of Kyrgyzstan.svg קירגיזסטן 40,000 0.00%
79 Flag of Georgia.svg גאורגיה 35,000 0.00%
80 Flag of Bangladesh.svg בנגלדש 28,000 0.00%
81 Flag of Hungary.svg הונגריה 27,321 0.00%
82 Flag of Mauritania.svg מאוריטניה 20,000 0.00%
83 Flag of Bulgaria.svg בולגריה 15,000 0.00%
84 Flag of South Africa.svg דרום אפריקה 15,000 0.00%
85 Flag of the Czech Republic.svg צ'כיה 15,000 0.00%
86 Flag of Lithuania.svg ליטא 12,000 0.00%
87 Flag of Tajikistan.svg טג'יקיסטן 12,000 0.00%
88 Flag of Israel.svg ישראל 11,500 0.00%
89 Flag of Greece.svg יוון 10,000 0.00%
90 Flag of Slovakia.svg סלובקיה 9,000 0.00%
91 Flag of Benin.svg בנין 8,000 0.00%
92 Flag of Belize.svg בליז 6,700 0.00%
93 Flag of the Republic of China.svg טיוואן 2,380 0.00%
94 Flag of Barbados.svg ברבדוס 2,259 0.00%
95 Flag of Jordan.svg ירדן 1,000 0.00%
96 Flag of Morocco.svg מרוקו 684 0.00%
97 Flag of Ethiopia.svg אתיופיה 428 0.00%
-- Flag of OPEC.svg אופ"ק[8] 1,204,710,000 73.55%
-- סך הכל 1,637,854,987 100%


סימוכין[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 1.11 חברת אופ"ק
  2. ^ כולל נפט כבד מאוד מרצועת אורינוקו
  3. ^ 3.0 3.1 לא כולל מחצית חלקה - 2.5 מיליארד חביות - מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי
  4. ^ כולל חולות הזפת של אלברטה
  5. ^ בכלל זה העתודות של ארבע אמירויות: אבו דאבי - 92.2 מיליארד חביות; דובאי - 4 מיליארד חביות; שארג'ה - 1.5 מיליארד חביות; וראס אל-ח'ימה - 0.1 מיליארד חביות.
  6. ^ מינהל המידע האמריקאי לאנרגיה לא עדכן את העתודות של ארצות הברית
  7. ^ העתודות של 5 מיליארד חביות מתייחסות לדרום סודאן ולסודאן גם יחד (מרבית מאגרי הנפט מרוכזים בדרום סודאן). אנליסטים אחרים מעריכים את העתודות מטה מזה - 4.2 מיליארד חביות (ווד מקנזי) או מעלה מזה - 6.7 מיליארד חביות (חברת BP), ראו BP Statistical Review of World Energy, June 2012, p. 6. ב-2013 תיקנה ב.פ. את האומדן שלה כלפי מטה ל-5 מיליארד חביות - מזה 3.5 היא מייחסת לדרום סודאן ו-1.5 מיליארד לסודאן, ראו: BP Statistical Review of World Energy, June 2013, p. 6
  8. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטאר. העתודות מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי שנאמדות ב-5 מיליארדי חביות (ומתחלקות שווה בשווה בין סעודיה לכווית) משלימות את המניין הכולל של עתודות אופ"ק.

מקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]