מחוזות ויסקונסין

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

במדינת ויסקונסין שבארצות הברית יש 72 מחוזות. יצירתם וחלוקתם נעוצה בהיסטוריית המדינה ובחבירתה לארצות הברית.

עם חתימת חוזה פריז בין ארצות הברית לבין בריטניה, הועבר השטח לידי ממשלת ארצות הברית, שהקימה במקום את הטריטוריה הצפון-מערבית. השטח שעליו הוקמה מדינת ויסקונסין הפך למחוז במדינת אילינוי בשם סנט קלייר. עם הקמת מדינת אילינוי וחבירתה לאיחוד, הפכה ויסקונסין לחלק מטריטוריית מישיגן (הישות שקדמה למדינת מישיגן), וחולקה לשני מחוזות גדולים: מחוז בראון ומחוז קראופורד. עם הקמת מדינת ויסקונסין ב-29 במאי 1848, חולקה המדינה ל-28 מחוזות. במשך השנים חולקו המחוזות לפי הצורך, עם גידול האוכלוסייה ופיזורה ברחבי השטחים השונים.

כיום, כאמור, מדינת ויסקונסין מחולקת ל-72 מחוזות, כשהגדול שבהם הוא מחוז מרת'ון (4,001 קמ"ר) והקטן שבהם הוא מחוז פפין (601 קמ"ר), והמאוכלס שבהם הוא מחוז מילווקי (כ-950,000 תושבים). עיר הבירה, מדיסון, נמצאת במחוז דיין.

רשימת המחוזות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מפת מחוזות ויסקונסין
מפת צפיפות אוכלוסין של ויסקונסין עם חלוקה למחוזות. מעודכן על סמך נתוני מפקד האוכלוסיין של 2010
מחוז מושב המחוז שנת הקמת המחוז המחוז נוצר מתוך אוכלוסייה
נכון לשנת 2010
שטח (בקמ"ר)
מחוז אדמס פריינדשיפ 1848 מחוז פורטג' 20,875 1,672
מחוז אשלנד אשלנד 1860 שטחים בלתי-מאורגנים 16,157 2,707
מחוז בארון בארון 1859 מחוז פולק 45,870 2,234
מחוז בייפילד וושבורן 1845 מחוז אשלנד 15,014 3,828
מחוז בראון גרין ביי 1818 מיצ'לימקינק 248,007 1,372
מחוז בופולו אלמה 1853 מחוז טרמפלאו 13,587 1,740
מחוז בורנט סירן 1856 מחוז פולק 15,457 2,129
מחוז קלומט צ'ילטון 1836 שטחים בלתי-מאורגנים 48,971 824
מחוז צ'יפווה צ'יפווה פולס 1845 מחוז קראופורד 62,415 2,612
מחוז קלארק ניילסויל 1853 מחוז קראופורד 34,690 3,133
מחוז קולומביה פורטג' 1846 מחוז פורטג' 56,833 1,983
מחוז קראופורד פריירי דו שיין 1818 שטחים בלתי מאורגנים 16,644 1,478
מחוז דיין מדיסון 1836 שטחים בלתי מאורגנים 488,073 3,101
מחוז דודג' ג'ונו 1836 שטחים בלתי מאורגנים 88,759 2,268
מחוז דור סטורג'ן ביי 1851 מחוז בראון 27,785 1,248
מחוז דאגלס סופריור 1854 שטחים בלתי מאורגנים 44,159 3,378
מחוז דאן מינומוני 1854 מחוז צ'יפווה 43,857 2,202
מחוז או קלייר או קלייר 1856 מחוז צ'יפווה 98,736 1,652
מחוז פלורנס פלורנס 1881 מחוזות מארינט ואוקנטו 4,423 1,264
מחוז פו דו לאק פו דו לאק 1836 שטחים בלתי מאורגנים 101,633 1,864
מחוז פורסט קרנדון 1885 מחוזות לנגלנד ואוקנטו 9,304 2,626
מחוז גרנט לנקסטר 1836 שטחים בלתי מאורגנים 51,208 2,970
מחוז גרין מונרו 1836 שטחים בלתי מאורגנים 36,842 1,512
מחוז גרין לייק גרין לייק 1858 מחוז מרקט 19,051 905
מחוז איווה דודג'וויל 1829 שטחים בלתי מאורגנים 23,687 1,975
מחוז איירון אורלי 1893 מחוז אשלנד ומחוז אוניידה 5,916 1,964
מחוז ג'קסון בלאק ריבר פולס 1853 מחוז לה-קרוס 20,449 2,558
מחוז ג'פרסון גפרסון 1836 מחוז מילווקי 83,686 1,441
מחוז ג'ונו מאוסטון 1856 מחוז אדמס 26,664 1,986
מחוז קנושה קנושה 1850 מחוז ראסין 166,426 704
מחוז קאווני קאווני 1852 מחוז מאנטיווק 20,574 887
מחוז לה-קרוס לה-קרוס 1851 שטחים בלתי מאורגנים 114,638 1,170
מחוז לה-פאייט דרלינגטון 1846 מחוז איווה 16,836 1,641
מחוז לנגלייד אנטיגו 1879 שטחים בלתי מאורגנים 19,977 2,255
מחוז לינקולן מריל 1874 מחוז מרת'ון 28,743 2,277
מחוז מאנטיווק מאנטיווק 1836 שטחים בלתי מאורגנים 81,442 1,526
מחוז מרת'ון ואוסאו 1850 מחוז פורטג' 134,063 4,001
מחוז מארינט מארינט 1879 מחוז אוקונטו 41,749 3,624
מחוז מרקט מונטלו 1836 מחוז (District) מרקט 15,404 1,180
מחוז מינומיני קשנה 1959 שמורת מינומיני 4,232 926
מחוז מילווקי מילווקי 1834 שטחים בלתי מאורגנים 947,735 625
מחוז מונרו ספרטה 1854 מחוז לה-קרוס 44,673 2,333
מחוז אוקונטו אוקונטו 1851 שטחים בלתי מאורגנים 37,660 2,585
מחוז אוניידה ריינלנדר 1885 מחוז לינקולן 35,998 2,883
מחוז אוטוגמי אפלטון 1851 מחוז בראון 176,695 1,651
מחוז אוזוקי פורט וושינגטון 1853 מחוז מילווקי 86,395 604
מחוז פפין דוראנד 1858 מחוז דאן 7,469 601
מחוז פירס אלסוורת' 1853 מחוז סיינט קרואה 41,019 1,486
מחוז פולק באלסם לייק 1853 מחוז סיינט קרואה 44,205 2,367
מחוז פורטג' סטיבנס פוינט 1836 שטחים בלתי מאורגנים 70,019 2,074
מחוז ראסין ראסין 1836 שטחים בלתי מאורגנים 195,408 861
מחוז ריצ'לנד ריצ'לנד סנטר 1842 מחוז איווה 18,021 1,518
מחוז רוק ג'יינסויל 1836 שטחים בלתי מאורגנים 160,331 1,860
מחוז רוסק ליידיסמית' 1901 מחוז צ'יפווה 14,755 2,366
מחוז סאוק באראבו 1840 שטחים בלתי מאורגנים 61,976 2,152
מחוז סוייר הייוורד 1883 מחוז אוקונטו 16,557 3,256
מחוז שאוונו שאוונו 1853 מחוז אוקונטו 41,949 2,313
מחוז שיבויגן שיבויגן 1836 שטחים בלתי מאורגנים 115,507 1,324
מחוז סיינט קרואה הדסון 1840 שטחים בלתי מאורגנים 84,345 1,871
מחוז טיילור מדפורד 1875 מחוזות קלארק, לינקולן, מרת'ון וצ'יפאווה 20,689 2,525
מחוז טרמפלאו וויטהול 1854 מחוז קראופורד ומחוז לה-קרוס 28,816 1,898
מחוז ורנון וירקווה 1851 מחוז ריצ'לנד ומחוז קראופורד 29,773 2,050
מחוז וילאס אייגל ריבר 1893 מחוז אוניידה 21,430 2,219
מחוז וולוורת' אלקהורן 1836 שטחים בלתי מאורגנים 102,228 1,438
מחוז ואשבורן של לייק 1883 מחוז בורנט 15,911 2,065
מחוז וושינגטון ווסט בנד 1836 שטחים בלתי מאורגנים 131,887 1,116
מחוז ווקשה ווקשה 1846 מחוז מילווקי 389,891 1,423
מחוז וופאקה וופאקה 1851 מחוז בראון ומחוז ווינבאגו 52,410 1,937
מחוז וושארה ווטומה 1851 מחוז מרקט 24,496 1,622
מחוז ווינבאגו אושקוש 1840 קרקעות אינדיאניות 166,994 1,125
מחוז ווד ויסקונסין ראפידס 1856 מחוז פורטג' 74,749 2,054

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]