ספריות לאומיות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

ספרייה לאומית הנה ספריה המיועדת וממומנת על ידי הממשלה כדי לשרת את העם. מטרת הספרייה הלאומית היא שימור אוסף מקיף של התוצרים הספרותיים של האומה כולה, כולל פרסומים של הממשלה עצמה. מרבית הספריות הלאומיות אחראיות גם על בנייתה של ביבליוגרפיה לאומית ורובן משמשות כספריות הפקדה של עבודות שנוצרו באותה מדינה. ‏[1]

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – ספרייה לאומית


רשימה זו מכילה את הספריות הלאומיות של מדינות ואזורים תלויים נוספים. למקצת המדינות יש יותר מספרייה לאומית אחת ויש מדינות בהן אין ספרייה לאומית רשמית ואחת או יותר מהספריות הגדולות ממלאות דה פקטו את תפקידי הספרייה הלאומית.

ספריות לאומיות של קולוניות, אוטונומיות ושטחים תלויים אחרים (גם אם הן נמצאות מעבר לים) מופיעות תחת המדינה השולטת בהן.

תוכן עניינים:   א - ב - ג - ד - ה - ו - ז - ח - ט - י - כ - ל - מ - נ - ס - ע - פ - צ - ק - ר - ש - ת

רשימת ספריות לאומיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

א[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Uganda.svg אוגנדה הספרייה הלאומית של אוגנדה קמפלה [1]
Flag of Uzbekistan.svg אוזבקיסטן הספרייה הלאומית של אוזבקיסטן טשקנט [2]
Flag of Austria.svg אוסטריה הספרייה הלאומית האוסטרית (Österreichische Nationalbibliothek) וינה [3]
Flag of Australia.svg אוסטרליה הספרייה הלאומית של אוסטרליה (National Library of Australia) קנברה [4]
Flag of Ukraine.svg אוקראינה הספרייה הלאומית של אוקראינה על שם ורנדסקי (Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського) קייב [5]
Flag of Uruguay.svg אורוגוואי הספרייה הלאומית (Biblioteca Nacional) מונטווידאו [6]
Flag of Azerbaijan.svg אזרבייג'ן הספרייה הלאומית של אזרבייג'ן ע"ש אקונדוב ( Axundov adına Azərbaycan Milli Kitabxanası) באקו [7]
Flag of the United Arab Emirates.svg איחוד האמירויות הערביות הספרייה הלאומית של איחוד האמירויות הערביות אבו דאבי  
Flag of Italy.svg איטליה הספרייה הלאומית המרכזית פירנצה (Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze) פירנצה [8]
הספרייה הלאומית המרכזית של רומא (Biblioteca Nazionale Centrale di Roma) רומא [9]
הספרייה הלאומית ויטוריו אמנואלה השלישי (Biblioteca Nazionale "Vittorio Emanuele III" di Napoli) נאפולי [10]
Flag of the Solomon Islands.svg איי שלמה שירות הספרייה הלאומי (National Library Service) הוניארה  
Flag of Indonesia.svg אינדונזיה הספרייה הלאומית של רפובלית אינדונזיה (Perpustakaan Nasional Republic Indonesia) ג'קרטה [11]
Flag of Iceland.svg איסלנד הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית של איסלנד (Landsbókasafn Íslands Háskólabókasafn) רייקיאוויק [12]
Flag of Ireland.svg אירלנד הספרייה הלאומית של אירלנד (Leabharlann Náisiúnta na hÉireann, National Library of Ireland) דבלין [13]
Flag of Iran.svg איראן הספרייה הלאומית של איראן טהראן [14]
Flag of El Salvador.svg אל סלוודור הספרייה הלאומית של אל סלוודור פרנציסקו גאביניה (Biblioteca Nacional de El Salvador "Francisco Gavinia") סן סלוודור [15]
Flag of Albania.svg אלבניה הספרייה הלאומית (Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë) טירנה [16]
Flag of Algeria.svg אלג'יריה הספרייה הלאומית של אלג'יריה (Bibliothèque nationale d'Algérie) אלג'יר [17]
Flag of Andorra.svg אנדורה הספרייה הלאומית של אנדורה (Biblioteca Nacional d'Andorra) אנדורה לה ולה [18]
Flag of Angola.svg אנגולה הספרייה הלאומית של אנגולה (Biblioteca Nacional de Angola) לואנדה  
Flag of Estonia.svg אסטוניה הספרייה הלאומית של אסטוניה (Eesti Rahvusraamatukogu) טאלין [19]
Flag of Ecuador.svg אקוודור הספרייה הלאומית יוג'יניו אספג'ו (Biblioteca Nacional Eugenio Espejo) קיטו [20]
Flag of Argentina.svg ארגנטינה הספרייה הלאומית של רפובליקת ארגנטינה (Biblioteca Nacional de la República Argentina) בואנוס איירס [21]
Flag of Armenia.svg ארמניה הספרייה הלאומית של ארמניה ירוואן [22]
Flag of the United States.svg ארצות הברית ספריית הקונגרס (דה פקטו) וושינגטון הבירה [23]
הספרייה הלאומית לחינוך של ארצות הברית [24]
הספרייה הלאומית לתחבורה של ארצות הברית [25]
הספרייה הלאומית לחקלאות של ארצות הברית בלטסויל [26]
הספרייה הלאומית לרפואה של ארצות הברית בת'סדה [27]
Flag of Ethiopia.svg אתיופיה הספרייה הלאומית של אתיופיה אדיס אבבה [28]

ב[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of the Bahamas.svg איי בהאמה ספריית הקולג' של איי בהאמה (דה פקטו) נסאו [29]
Flag of Bhutan.svg בהוטן הספרייה הלאומית של בהוטן (འབྲུག་རྒྱལ་ཡོངས་དཔེ་མཛོད།) טהימפהו [30]
Flag of Botswana.svg בוטסואנה שירות הספרייה הלאומי של בוטסואנה (National Library Service of Botswana) גאבורון [31]
Flag of Bulgaria.svg בולגריה הספרייה הלאומית סיינט סיריל ומתודיוס (Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий") סופיה [32]
Flag of Bolivia.svg בוליביה הארכיון והספרייה הלאומיים של בוליביה (Biblioteca y Archivo Nacional de Bolivia) סוקרה [33]
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg בוסניה והרצגובינה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית של בוסניה והרצגובינה סרייבו [34]
Flag of Burkina Faso.svg בורקינה פאסו הספרייה הלאומית (Bibliothèque nationale) ואגאדוגו [35]
Flag of Bahrain.svg בחריין הספרייה הלאומית ואולם הכנסים ע"ש שייח' עיסא בין סלמאן אל-ח'ליפה (בבנייה) מנאמה  
Flag of Belarus.svg בלארוס הספרייה הלאומית של בלארוס (Национальная библиотека Белоруссии) מינסק [36]
Flag of Belgium (civil).svg בלגיה הספרייה המלכותית של בלגיה (Koninklijke Bibliotheek van België, Bibliothèque royale de Belgique) בריסל [37]
Flag of Belize.svg בליז שירות הספרייה הלאומי של בליז (National Library Service of Belize) בליז סיטי [38]
Flag of Bangladesh.svg בנגלדש הארכיון הלאומי והספרייה הלאומית של בנגלדש דאקה [39]
Flag of Benin.svg בנין הספרייה הלאומית של בנין (Bibliothèque Nationale du Bénin) פורטו נובו [40]
Flag of Barbados.svg ברבדוס שירות הספרייה הלאומי (National Library Service) ברידג'טאון  
Flag of Brunei.svg ברוניי ספריית האקדמיה לשפה המלאית (Dewan Bahasa dan Pustaka Library) בנדר סרי בגוואן [41]
Flag of Brazil.svg ברזיל הספרייה הלאומית של ברזיל (Fundação Biblioteca Nacional) ריו דה ז'ניירו [42]

ג[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Georgia.svg גאורגיה ספריית הפרלמנט הלאומית של גאורגיה (საქართველოს პარლამენტის ბიბლიოთეკა) טביליסי [43]
Flag of Gabon.svg גבון הספרייה הלאומית של גבון (Bibliotheque National Gabonaise) ליברוויל  
Flag of Guatemala.svg גואטמלה הספרייה הלאומית של גואטמלה ע"ש לואיז קרדוזה אראגון (Biblioteca Nacional de Guatemala "Luis Cardoza y Aragón") גואטמלה סיטי [44]
Flag of Guyana.svg גיאנה הספרייה הלאומית ג'ורג'טאון [45]
Flag of Guinea.svg גינאה הספרייה הלאומית של גינאה (Bibliothèque nationale de Guinée) קונאקרי  
Flag of Guinea-Bissau.svg גינאה ביסאו המכון הלאומי ללימוד ומחקר (Instituto Nacional de Estudos e Pesquisa) ביסאו  
Flag of Jamaica.svg ג'מייקה הספרייה הלאומית של ג'מייקה (National Library of Jamaica) קינגסטון [46]
Flag of The Gambia.svg גמביה הספרייה הלאומית של גמביה בנג'ול  
Flag of Germany.svg גרמניה הספרייה הלאומית של גרמניה (Deutsche Nationalbibliothek) מחולקת בין: [47]
- הספרייה הגרמנית של פרנקפורט (Deutsche Bibliothek Frankfurt) פרנקפורט
- הספרייה הגרמנית של לייפציג (Deutsche Bücherei Leipzig) לייפציג
- ארכיון המוזיקה הגרמני (Deutsches Musikarchiv) ברלין

ד[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Denmark.svg דנמרק הספרייה המלכותית (Det Kongelige Bibliotek) קופנהגן [48]
הספרייה הדנית הלאומית לחינוך (Danmarks Pædagogiske Bibliotek) [49]
Flag of the Faroe Islands.svg איי פארו : הספרייה הלאומית של איי פארו (Føroya landsbókasavn) טורסהאבן [50]
Flag of Greenland.svg גרינלנד : הספרייה הלאומית של גרינלנד (Nunatta Atuagaateqarfia, Det Grønlandske Landsbibliotek) נאוק [51]
Flag of South Africa.svg דרום אפריקה הספרייה הלאומית של דרום אפריקה (National Library of South Africa, Nasionale Biblioteek van Suid Afrika) קייפ טאון,
פרטוריה
[52]

ה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Haiti.svg האיטי הספרייה הלאומית של האיטי (Bibliothèque Nationale d'Haïti) פורט-או-פרנס  
Flag of India.svg הודו הספרייה הלאומית של הודו קולקטה [53]
הספרייה הלאומית למדע של הודו ניו דלהי [54]
המכון הלאומי לתקשורת מדעית ומשאבי מידע (NISCAIR - National Institute of Science Communication and Information Resources ) ניו דלהי [55]
Flag of the Netherlands.svg הולנד הספרייה המלכותית (Koninklijke Bibliotheek) האג [56]
Flag of Aruba.svg ארובה : הספרייה הלאומית של ארובה (Biblioteca Nacional Aruba) אורנייסטאד [57]
Flag of Hungary.svg הונגריה הספרייה הלאומית על שם סצ'ני בודפשט [58]
ספריית אוניברסיטת דברצן דברצן [59]
Flag of Honduras.svg הונדורס הספרייה הלאומית חואן רמון מולינה (Biblioteca Nacional Juan Ramón Molina) טגוסיגלפה  
Flag of the United Kingdom.svg הממלכה המאוחדת הספרייה הבריטית לונדון [60]
Flag of Wales.svg ויילס : הספרייה הלאומית של ויילס (Llyfrgell Genedlaethol Cymru, The National Library of Wales) אבריסטווית' [61]
Flag of Scotland.svg סקוטלנד : הספרייה הלאומית של סקוטלנד (National Library of Scotland) אדינבורו [62]
Flag of Bermuda.svg ברמודה : הספרייה הלאומית של ברמודה (Bermuda National Library) המילטון [63]
Flag of the Philippines.svg הפיליפינים הספרייה הלאומית של הפיליפינים (Pambansang Aklatan ng Pilipinas) מנילה [64]
Flag of the Dominican Republic.svg הרפובליקה הדומיניקנית הספרייה הלאומית סנטו דומינגו  

ו[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Vietnam.svg וייטנאם הספרייה הלאומית של וייטנאם (Thư viện Quốc gia Việt Nam) האנוי [65]
Flag of Vanuatu.svg ונואטו הספרייה הלאומית של ונואטו פורט וילה [66]
Flag of Venezuela.svg ונצואלה הספרייה הלאומית של ונצואלה (Biblioteca Nacional de Venezuela) קראקס [67]
Flag of the Vatican City.svg קריית הוותיקן ספריית הוותיקן קריית הוותיקן [68]

ז[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Zimbabwe.svg זימבבואה הספרייה הלאומית החופשית של זימבבואה (National Free Library of Zimbabwe) בולוויו  

ח[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Côte d'Ivoire.svg חוף השנהב הספרייה הלאומית של חוף השנהב (Bibliothèque nationale de Côte d'Ivoire) אבידג'אן  

ט[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Tajikistan.svg טג'יקיסטן הספרייה הלאומית של טג'יקיסטן דושנבה  
Flag of Tuvalu.svg טובאלו הספרייה הלאומית והארכיונים של טובאלו (National Library and Archives of Tuvalu) פנאפוטי  
Flag of Togo.svg טוגו הספרייה הלאומית של טוגו (Bibliotheque nationale du Togo) לומה  
Flag of Turkey.svg טורקיה הספרייה הלאומית (Milli Kütüphane) אנקרה [69]
Flag of Turkmenistan.svg טורקמניסטן ספריית המדינה קרל מרקס של טורקמניסטן (Bibliotheque d Etat Karl Marx du Turkmenistan) אשגאבט  
Flag of Tanzania.svg טנזניה הספרייה הלאומית של טנזניה (Tanzania Library Services Board) דאר א-סלאם [70]
Flag of Trinidad and Tobago.svg טרינידד וטובגו הספרייה הלאומית ורשות מערכת המידע של טרינידד וטובגו (National Library and Information System Authority of Trinidad and Tobago) פורט אוף ספיין [71]

י[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Greece.svg יוון הספרייה הלאומית של יוון אתונה [72]
Flag of Japan.svg יפן ספריית הדיאט הלאומית טוקיו [73]
Flag of Jordan.svg ירדן הספרייה הלאומית של ירדן עמאן [74]
Flag of Israel.svg ישראל הספרייה הלאומית ירושלים [75]

כ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Kuwait.svg כווית הספרייה הלאומית של כווית כווית סיטי [76]
Flag of Cape Verde.svg כף ורדה הספרייה הלאומית (Biblioteca Nacional) פראיה [77]

ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Laos.svg לאוס הספרייה הלאומית של לאוס (Bibliothèque nationale du Laos) ויינטיאן  
Flag of Lebanon.svg לבנון הספרייה הלאומית של לבנון (Bibliotheque Nationale du Liban) ביירות  
Flag of Libya.svg לוב הספרייה הלאומית של לוב בנגאזי [78]
Flag of Luxembourg.svg לוקסמבורג הספרייה הלאומית של לוקסמבורג (Bibliothèque nationale de Luxembourg) לוקסמבורג [79]
Flag of Latvia.svg לטביה הספרייה הלאומית הלטבית (Latvijas Nacionālā bibliotēka) ריגה [80]
Flag of Lithuania.svg ליטא הספרייה הלאומית הליטאית (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) וילנה [81]
Flag of Liechtenstein.svg ליכטנשטיין ספריית המדינה ליכטנשטיין (Liechtensteinische Landesbibliothek) ואדוץ [82]
Flag of Lesotho.svg לסוטו הספרייה הלאומית של לסוטו (Lesotho National Library Services) מסרו [83]

מ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Mauritania.svg מאוריטניה הספרייה הלאומית של מאוריטניה נואקשוט  
Flag of Mauritius.svg מאוריציוס הספרייה הלאומית (National Library) פור לואי [84]
Flag of Madagascar.svg מדגסקר הספרייה הלאומית אנטננריבו  
Flag of Mozambique.svg מוזמביק הספרייה הלאומית של מוזמביק (Biblioteca Nacional de Mocambique) מפוטו  
Flag of Moldova.svg מולדובה הספרייה הלאומית של רפובליקת מולדובה (Biblioteca Nationala a Republicii Moldova) קישינב [85]
Flag of Monaco.svg מונאקו ספריית לואיס נוטארי (Bibliothèque Louis Notari) מונאקו [86]
Flag of Mongolia.svg מונגוליה ספריית המדינה הציבורית של מונגוליה אולן בטור [87]
Flag of Montenegro.svg מונטנגרו הספרייה הלאומית המרכזית של רפובליקת מונטנגרו (Centralna narodna biblioteka Republike Crne Gore "Đurđe Crnojević") סטינג'ה [88]
Flag of Myanmar.svg מיאנמר (בורמה) הספרייה הלאומית של מיאנמר יאנגון [89]
Flag of Malawi.svg מלאווי הספרייה הלאומית של מלאווי (National Library Service of Malawi) לילונגווה  
Flag of Maldives.svg האיים המלדיביים הספרייה הלאומית של האיים המלדיביים מאלה  
Flag of Malaysia.svg מלזיה הספרייה הלאומית של מלזיה (Perpustakaan Negara Malaysia) קואלה לומפור [90]
Flag of Malta.svg מלטה הספרייה הלאומית של מלטה (National Library of Malta, Bibljoteka Nazzjonali ta' Malta) ולטה [91]
Flag of Egypt.svg מצרים הספרייה הלאומית והארכיון הלאומי של מצרים קהיר [92]
הספרייה הלאומית החקלאית של מצרים גיזה [93]
Flag of Macedonia.svg מקדוניה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית הקדוש קלמנט מאוחריד (Народна и универзитетска библиотека "Св. Климент Охридски") סקופיה [94]
Flag of Mexico.svg מקסיקו הספרייה הלאומית של מקסיקו (Biblioteca Nacional de México) מקסיקו סיטי [95]
ספריית העיתונות הלאומית של מקסיקו (Hemeroteca Nacional de México) [96]
Flag of Morocco.svg מרוקו הספרייה הכללית והארכיונים (Bibliothèque Générale et Archives) רבאט [97]

נ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Norway.svg נורבגיה הספרייה הלאומית (Nasjonalbiblioteket) אוסלו [98]
Flag of Nigeria.svg ניגריה הספרייה הלאומית של ניגריה לאגוס  
Flag of New Zealand.svg ניו זילנד הספרייה הלאומית של ניו זילנד (National Library of New Zealand) ולינגטון [99]
Flag of the Cook Islands.svg איי קוק: הספרייה הלאומית של איי קוק טופפה מראינגה, ררוטונגה [100]
Flag of Nicaragua.svg ניקרגואה הספרייה הלאומית רובן דאריו (Biblioteca Nacional 'Ruben Dario') מנגואה  
הספרייה הלאומית לבריאות (La Biblioteca Nacional de Salud) [101]
Flag of Namibia.svg נמיביה הספרייה הלאומית של נמיביה וינדהוק [102]
Flag of Nepal.svg נפאל הספרייה הלאומית של נפאל פולצ'ווק [103]

ס[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Somalia.svg סומליה הספרייה הלאומית של סומליה מוגדישו  
Flag of Syria.svg סוריה הספרייה הלאומית אל-אסד דמשק [104]
Flag of the People's Republic of China.svg הרפובליקה העממית של סין הספרייה הלאומית של סין (中国国家图书馆) בייג'ינג [105]
Flag of Macau.svg מקאו : הספרייה המרכזית של מקאו (Biblioteca Central de Macau, 澳門中央圖書館) מקאו [106]
Flag of Hong Kong.svg הונג קונג: הספרייה המרכזית של הונג קונג (香港中央圖書館) הונג קונג [107]
Flag of the Republic of China.svg הרפובליקה הסינית (טיוואן) הספרייה המרכזית הלאומית (國家圖書館) טיוואן [108]
Flag of Singapore.svg סינגפור הספרייה הלאומית סינגפור [109]
Flag of Seychelles.svg סיישל הספרייה הלאומית של סיישל (Seychelles National Library) ויקטוריה [110]
Flag of Slovenia.svg סלובניה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית (Narodna in univerzitetna knjižnica) לובליאנה [111]
Flag of Slovakia.svg סלובקיה הספרייה הלאומית הסלובקית (Slovenská národná knižnica) מרטין [112]
Flag of San Marino.svg סן מרינו ספריית מדינת סן מרינו (Biblioteca di Stato di San Marino) סן מרינו  
{Flag of Senegal.svg סנגל ספריית הארכיון של סנגל (La bibliothèque des Archives du Sénégal) דקר [113]
Flag of Saint Lucia.svg סנט לוסיה הספרייה המרכזית של סנט לוסיה (Central Library of Saint Lucia) קסטריז  
Flag of Spain.svg ספרד הספרייה הלאומית של ספרד מדריד [114]
Flag of Catalonia.svg קטלוניה : ספריית קטלוניה (Biblioteca de Catalunya) ברצלונה [115]
Flag of Serbia.svg סרביה הספרייה הלאומית של סרביה (Народна библиотека Србије / Narodna biblioteka Srbije) בלגרד [116]
ספריית מטיקה ספרסקה (Biblioteka Matice srpske) נובי סאד [117]
Flag of Sri Lanka.svg סרי לנקה המרכז לספרייה הלאומית ולתיעוד (National Library and Documentation Centre) קולומבו [118]

ע[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Iraq.svg עיראק הספרייה הלאומית והארכיון הלאומי של עיראק בגדאד [119]
Flag of Saudi Arabia.svg ערב הסעודית הספרייה הלאומית ע"ש המלך פאהד ריאד [120]

פ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Poland.svg פולין הספרייה הלאומית (Biblioteka Narodowa) ורשה [121]
Flag of Portugal.svg פורטוגל הספרייה הלאומית של פורטוגל (Biblioteca Nacional de Portugal) ליסבון [122]
Flag of Fiji.svg פיג'י שירות הספרייה של פיג'י (Library Service of Fiji) סובה  
Flag of Finland.svg פינלנד הספרייה הלאומית (Kansalliskirjasto) הלסינקי [123]
Flag of Panama.svg פנמה הספרייה הלאומית של פנמה (Biblioteca Nacional de Panamá) פנמה סיטי [124]
Flag of Papua New Guinea.svg פפואה גינאה החדשה הספרייה הלאומית של פפואה גינאה החדשה ואיגני  
Flag of Pakistan.svg פקיסטן הספרייה הלאומית של פקיסטן איסלמבאד [125]
Flag of Paraguay.svg פרגוואי הספרייה והארכיון הלאומי של פרגוואי (Biblioteca y Archivo Nacional de Paraguay) אסונסיון  
Flag of Peru.svg פרו הספרייה הלאומית של פרו (Biblioteca Nacional del Perú) לימה [126]

צ[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Chile.svg צ'ילה הספרייה הלאומית של צ'ילה (Biblioteca Nacional de Chile) סנטיאגו דה צ'ילה [127]
Flag of the Czech Republic.svg צ'כיה הספרייה הלאומית של הרפובליקה הצ'כית (Národní knihovna České republiky) פראג [128]
Flag of France.svg צרפת הספרייה הלאומית של צרפת (Bibliothèque nationale de France) פריז [129]

ק[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Cuba.svg קובה הספרייה הלאומית על שם חוסה מרטי (Biblioteca Nacional José Martí) הוואנה [130]
Flag of Colombia.svg קולומביה הספרייה לאומית של קולומביה (Biblioteca Nacional de Colombia) בוגוטה [131]
Flag of the Republic of the Congo.svg הרפובליקה של קונגו הספרייה הלאומית הציבורית (Bibliotheque Nationale Populaire) ברזוויל  
Flag of Costa Rica.svg קוסטה ריקה הספרייה הלאומית מיגל אוברגון ליזאנו (Biblioteca Nacional Miguel Obregón Lizano) סן חוסה  
הספרייה הלאומית לבריאות וביטוח לאומי (Biblioteca Nacional de Salud y Seguridad Social) [132]
Flag of South Korea.svg קוריאה הדרומית הספרייה הלאומית של קוריאה סיאול [133]
- הספרייה הלאומית לילדים וצעירים [134]
הספרייה הלאומית הדיגיטלית של קוריאה [135]
Flag of North Korea.svg קוריאה הצפונית בית הלימוד הגדול של העם של הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה (Grand People's Study House of the DPR of Korea) פיונגיאנג  
Flag of Kazakhstan.svg קזחסטן הספרייה הלאומית של רפובליקת קזחסטן (Национальная библиотека Республики Казахстан) אלמטי [136]
Flag of Qatar.svg קטאר הספרייה הלאומית של קטאר דוחה [137]
Flag of Kyrgyzstan.svg קירגיזסטן הספרייה הלאומית של הרפובליקה הקירגיזית בישקק [138]
Flag of Kiribati.svg קיריבטי הספרייה הלאומית והארכיון של קיריבטי (Kiribati National Library and Archives) באיריקי טאראווה  
Flag of Cambodia.svg קמבודיה הספרייה הלאומית פנום פן [139]
Flag of Cameroon.svg קמרון הספרייה הלאומית של קמרון (Bibliothèque nationale du Cameroun) יאונדה  
Flag of Canada.svg קנדה ספרייה וארכיון קנדה (Library and Archives Canada, Bibliothèque et Archives Canada) אוטווה [140]
מכון קנדה למידע מדעי וטכני (Canada Institute for Scientific and Technical Information, L'Institue canadien de l'information scientifique et technique ) [141]
Flag of Quebec.svg קוויבק : הספרייה והארכיון הלאומיים של קוויבק (Bibliothèque et Archives nationales du Québec) מונטריאול [142]
Flag of Kenya.svg קניה שירות הספרייה הלאומי של קניה (Kenya National Library Service) ניירובי [143]
Flag of Cyprus.svg קפריסין ספריית קפריסין (Κυπριακή Βιβλιοθήκη) ניקוסיה [144]
Flag of Croatia.svg קרואטיה הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית בזאגרב (Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu) זאגרב [145]

ר[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Rwanda.svg רואנדה הספרייה הלאומית של רואנדה (Bibliothèque Nationale du Rwanda) קיגאלי  
Flag of Romania.svg רומניה הספרייה הלאומית של רומניה (Biblioteca Naţională a României) בוקרשט [146]
Flag of Russia.svg רוסיה ספריית המדינה הרוסית מוסקבה [147]
הספרייה הלאומית הרוסית סנקט פטרבורג [148]
הספרייה הנשיאותית על שם בוריס ילצין (Президентская библиотека имени Б.Н.Ельцина) [149]

ש[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Sweden.svg שבדיה הספרייה המלכותית (Kungliga biblioteket) סטוקהולם [150]
Civil Ensign of Switzerland.svg שווייץ הספרייה הלאומית השווייצרית (Schweizerische Nationalbibliothek, Bibliothèque nationale suisse, Biblioteca Nazionale Svizzera) ברן [151]

ת[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה הספרייה הלאומית עיר אתר רשמי
Flag of Thailand.svg תאילנד הספרייה הלאומית של תאילנד (หอสมุดแห่งชาติ) בנגקוק [152]
Flag of Tunisia.svg תוניסיה הספרייה הלאומית תוניס [153]
Flag of Yemen.svg תימן הספרייה הלאומית של תימן עדן  

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]