רשימת 100 הספרים של המאה של לה מונד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

רשימת 100 הספרים של המאה של לה מונדצרפתית: Les cent livres du siècle) היא רשימה של 100 הספרים הטובים ביותר של המאה ה-20, על פי סקר שנערך באביב 1999 על הרשת הקמעונאית הצרפתית Fnac, ועל ידי העיתון הפריזאי לה מונד.

הרשימה החלה מרשימה ראשונית של 200 כותרים שנוצרו על ידי חנויות ספרים ועיתונאים. לאחר מכן 17,000 צרפתים הצביעו על הספרים על ידי מתן תשובה לשאלה, "איזה ספרים, מבין אלו שברשימה, נחרתו ברמה הרבה ביותר בזכרונך?".

ברשימה שנוצרה, בעלת 100 הספרים, נמצאים רומנים גדולים יחד עם שירה ותיאטרון, כמו גם מספר ספרים מסוגת הקומדיה.

מקום שם בתרגום העברי סופר שנה שפת מקור
1 הזר אלבר קאמי 1942 צרפתית
2 בעקבות הזמן האבוד מרסל פרוסט 1913–1927 צרפתית
3 המשפט פרנץ קפקא 1925 גרמנית
4 הנסיך הקטן אנטואן דה סנט-אכזופרי 1943 צרפתית
5 חיי אנוש אנדרה מאלרו 1933 צרפתית
6 מסע אל קצה הלילה לואי פרדינאן סלין 1932 צרפתית
7 ענבי זעם ג'ון סטיינבק 1939 אנגלית
8 למי צלצלו הפעמונים ארנסט המינגוויי 1940 אנגלית
9 מון הגדול אלן-פורנייה 1913 צרפתית
10 צל הימים בוריס ויאן 1947 צרפתית
11 המין השני סימון דה בובואר 1949 צרפתית
12 מחכים לגודו סמואל בקט 1952 צרפתית
13 היש והאין ז'אן פול סארטר 1943 צרפתית
14 שם הוורד אומברטו אקו 1980 איטלקית
15 ארכיפלג גולאג אלכסנדר סולז'ניצין 1973 רוסית
16 מילים ז'אק פרוור 1946 צרפתית
17 אלכוהול גיום אפולינר 1913 צרפתית
18 הלוטוס הכחול ארז'ה 1936 צרפתית
19 יומנה של אנה פרנק אנה פרנק 1947 הולנדית
20 תוגת הטרופיקה קלוד לוי-שטראוס 1955 צרפתית
21 עולם חדש מופלא אלדוס האקסלי 1932 אנגלית
22 1984 ג'ורג' אורוול 1949 אנגלית
23 אסטריקס הגאלי רנה גוסיני ואלבר אודרזו 1959 צרפתית
24 הזמרת הקרחת אז'ן יונסקו 1952 צרפתית
25 שלוש מסות על התאוריה המינית זיגמונד פרויד 1905 גרמנית
26 היצירה בשחור מרגריט יורסנאר 1968 צרפתית
27 לוליטה ולדימיר נבוקוב 1955 אנגלית
28 יוליסס ג'יימס ג'ויס 1922 אנגלית
29 The Tartar Steppe Dino Buzzati 1940 איטלקית
30 מזייפי המטבעות אנדרה ז'יד 1925 צרפתית
31 The Horseman on the Roof Jean Giono 1951 צרפתית
32 הנאווה לאדון אלבר כהן 1968 צרפתית
33 מאה שנים של בדידות גבריאל גארסיה מרקס 1967 ספרדית
34 הקול והזעם ויליאם פוקנר 1929 אנגלית
35 תרז דסקרו פרנסואה מוריאק 1927 צרפתית
36 זאזי במטרו רמון קנו[1] 1959 צרפתית
37 במבוכת הרגשות שטפן צוויג 1927 גרמנית
38 חלף עם הרוח מרגרט מיצ'ל 1936 אנגלית
39 מאהבה של ליידי צ'טרלי דייוויד הרברט לורנס 1928 אנגלית
40 הר הקסמים תומאס מאן 1924 גרמנית
41 שלום לך, עצבות פרנסואז סאגאן 1954 צרפתית
42 שתיקת הים ז'אן ברולר 1942 צרפתית
43 החיים הוראות שימוש ז'ורז' פרק 1978 צרפתית
44 כלבם של בני בסקרוויל ארתור קונן דויל 1901–1902 אנגלית
45 תחת שמש השטן ז'ורז' ברנאנוס 1926 צרפתית
46 גטסבי הגדול פרנסיס סקוט פיצג'רלד 1925 אנגלית
47 הבדיחה מילן קונדרה 1967 צ'כית
48 A Ghost at Noon או Contempt אלברטו מורביה 1954 איטלקית
49 רצח רוג'ר אקרויד אגאתה כריסטי 1926 אנגלית
50 נדז'ה אנדרה ברטון 1928 צרפתית
51 אורליין לואי אראגון 1944 צרפתית
52 נעל קטיפה פול קלודל 1929 צרפתית
53 שש נפשות מחפשות מחבר לואיג'י פיראנדלו 1921 איטלקית
54 עלייתו הנמנעת של ארתורו אוי ברטולט ברכט 1959 גרמנית
55 Friday Michel Tournier 1967 צרפתית
56 מלחמת העולמות ה. ג'. וולס 1898 אנגלית
57 הזהו אדם פרימו לוי 1947 איטלקית
58 שר הטבעות ג.ר.ר טולקין 1954–1955 אנגלית
59 Les Vrilles de la vigne קולט 1908 צרפתית
60 בירת הכאב פאול אלואר 1926 צרפתית
61 מרטין עדן ג'ק לונדון 1909 אנגלית
62 בלדת הים המלוח הוגו פראט 1967 איטלקית
63 דרגת האפס של הכתיבה רולאן בארת 1953 צרפתית
64 הכבוד האבוד של קתרינה בלום היינריך בל 1974 גרמנית
65 The Opposing Shore Julien Gracq 1951 צרפתית
66 המלים והדברים: ארכאולוגיה של מדעי האדם מישל פוקו 1966 צרפתית
67 בדרכים ג'ק קרואק 1957 אנגלית
68 מסע הפלאים של נילס הולגרסון סלמה לגרלף 1906–1907 שבדית
69 חדר משלך וירג'יניה וולף 1929 אנגלית
70 רשימות מן המאדים ריי ברדבורי 1950 אנגלית
71 The Ravishing of Lol Stein מרגריט דיראס 1964 צרפתית
72 The Interrogation ז'אן-מארי גוסטאב לה קלזיו 1963 צרפתית
73 טרופיזמים נטלי סארוט 1939 צרפתית
74 Journal, 1887–1910 ז'ול רנאר 1925 צרפתית
75 לורד ג’ים ג'וזף קונרד 1900 אנגלית
76 כתבים ז'אק לאקאן 1966 צרפתית
77 התיאטרון וכפילו אנטונן ארטו 1938 צרפתית
78 מנהטן טרנספר ג'ון דוס פסוס 1925 אנגלית
79 בדיונות חורחה לואיס בורחס 1944 ספרדית
80 מורבז'ין בלז סנדראר 1926 צרפתית
81 גנרל צבא המתים איסמעיל קאדרה 1963 אלבנית
82 בחירתה של סופי ויליאם סטיירון 1979 אנגלית
83 רומנסרו צועני פדריקו גארסיה לורקה 1928 ספרדית
84 המקרה המוזר של פיטר לט ז'ורז' סימנון 1931 צרפתית
85 המדונה של הפרחים ז'אן ז'נה 1944 צרפתית
86 האיש בלא תכונות רוברט מוסיל 1930–1932 גרמנית
87 זעם ומסתורין רנה שאר 1948 צרפתית
88 התפסן בשדה השיפון ג'.ד. סלינג'ר 1951 אנגלית
89 בלי זרים על קברה ג'יימס האדלי צ'ייס, שם העט של רנה ריימונד[2] 1939 אנגלית
90 בלייק ומורטימר אדגר פייר ג'ייקובס 1950 צרפתית
91 רשימותיו של מלטה לאורידס בריגה ריינר מריה רילקה 1910 גרמנית
92 Second Thoughts מישל בוטור 1957 צרפתית
93 יסודות הטוטליטריות חנה ארנדט 1951 גרמנית
94 האמן ומרגריטה מיכאיל בולגקוב 1967 רוסית
95 The Rosy Crucifixion הנרי מילר 1949–1960 אנגלית
96 השינה הגדולה ריימונד צ'נדלר 1939 אנגלית
97 מרירות ‏סן-ז'ון פרס 1957 צרפתית
98 Gaston או Gomer Goof André Franquin 1957 צרפתית
99 מתחת להר הגעש מלקולם לאורי 1947 אנגלית
100 ילדי חצות סלמאן רושדי 1981 אנגלית

See also[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • [1], באתר librarything
  • [2]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]