שולי מועלם-רפאלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

שולי מועלם-רפאלי (נולדה ב-1965) היא אחות ופעילה פוליטית דתית לאומית. נבחרה לכנסת התשע עשרה מטעם רשימת הבית היהודי.

קורות חייה

שולי מועלם נולדה בחיפה ב-1965, כילדה שמינית מתוך תשעה, למשפחת תורג'מן, שעלתה ממרוקו חודשיים לפני הולדתה. היא גדלה בשכונת נווה דוד והדריכה בתנועת בני עקיבא. מועלם שירתה בצה"ל כמורה חיילת. לאחר שחרורה מצה"ל, סיימה תואר ראשון בסיעוד מבית הספר לאחיות "שערי צדק" ותואר שני בהנדסת תעשייה וניהול מהטכניון.

מועלם עבדה כאחות וכמנהלת תחום ניהול סיכונים בבית החולים סורוקה בבאר שבע. היא מרצה באוניברסיטת בן גוריון ומדריכת משלחות לפולין.

מועלם נכנסה לתודעה הציבורית, לאחר שבעלה הראשון, סגן אלוף משה מועלם, ממנו יש לה שתי בנות, היה הקצין הבכיר ביותר שנהרג באסון המסוקים. הספדה של מועלם על בעלה שכלל מניית ניגודים רבים ביניהם, בהם העובדה שהוא היה חילוני והיא דתייה, זכתה לתהודה רבה. לאחר נפילת בעלה, כיהנה כסגנית ומ"מ יו"ר ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, ופעילה בעמותת משפחות אסון המסוקים. מועלם הייתה ממובילות המאבק להמשך מתן קצבה לאלמנות צה"ל שנישאו בשנית[1]. במסגרת זאת, לאחר שהיא נישאה מחדש לד"ר אלי רפאלי, אב לשלושה, פיזיקאי העובד בתעשייה האווירית, ממנו יש לה שני ילדים נוספים, נמנעה מלרשום את נישואיה השניים במשרד הפנים, והמשיכה לקבל כספים כאלמנת צה"ל. עם שינוי החוק היא הייתה זכאית למפרע לכספים שקיבלה.

מכתביה לבעלה שנכתבו לאחר מותו יצאו בספר "מועלם, אהובי" (בהוצאת ידיעות אחרונות 2001)[2].

מועלם מתגוררת בנווה דניאל והיא חברה בהנהלת מתנ"ס גוש עציון.

בשנת 2012 התמודדה מועלם בבחירות הפנימיות בבית היהודי לקראת הכנסת ה-19, ללא הבעת תמיכה פומבית באחד המתמודדים לראשות המפלגה[3] ושובצה במקום ה-12 ברשימה המשותפת עם האיחוד הלאומי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:Ynet

    פרמטרים ריקים [ 5 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    טלי חרותי-סביר, אלמנות צה"ל נאבקות: "המדינה מבזה אותנו", באתר ynet, 1 במאי 2006
  2. ^ עדי כץ, "במכתבים היה מותר להוציא הכל, את כל הקישקעס". שולי מועלם חשבתי שאם אני מתמודדת כל- כך יפה הוא יחזור, nrg, 13 במאי 2002
  3. ^ שולי מועלם תתמודד על מקום ב"בית היהודי", 9 ביולי 2012