שיחה:הסנה הבוער

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
  • מה המקור לכך שהקול בקע מגרונו של משה?! יודא.
מתוך הערך מגיד (מאגיה): גם רבי יהודה אבן מלכה כותב על הקול שיצא מהסנה הבוער, שהיה זה קול שבקע מגרונו של משה. בןאישאחד 03:19, 7 באוקטובר 2007 (IST)[תגובה]


  • זו דעה יחידה מאד. ולא אמינה במיוחד. איני מבין מדוע היא צריכה להכנס לתוך הערך. יודא.

איזה צמח נקרא בשם זה? 38.117.214.252 05:34, 1 ביוני 2009 (IDT)[תגובה]

מה לגבי אבני הסנה?

משוב מ-27 בנובמבר 2011[עריכת קוד מקור]

קול בוקע מתוך הגרון של משה?![עריכת קוד מקור]

כלומר הקול מהסנה לא היה אלוקים? איזה 'רב' יגיד דבר כזה?!

נא לצטט מאמוראים ומעלה. (אמוראים, תנאים, נביאים, זקנים, יהושוע, משה. לפי סדר עולה).

אני לא יודע אם יש אפילו רב כזה, ואם יש אז אין לי מקור שהוא אמר את זה, וגם אם יש והוא אמר את זה... יש והיו מספיק שרלטנים ביהדות. בלי להזכיר שמות.

תבנית השלמה לערך[עריכת קוד מקור]

נוספה תבנית {השלמה} לערך היות והוא מתעסק כמעט אך ורק בסנה, ולא במעמד עצמו, בדו-שיח בין אלוהים למשה, ובשליחותו של משה. בנוסף, יש מקום לשנות את שם הערך למעמד הסנה. נת- ה- - שיחה 13:39, 27 במרץ 2014 (IST)[תגובה]

--84.228.72.5 16:57, 18 באוקטובר 2015 (IDT)באסוש--84.228.72.5 16:57, 18 באוקטובר 2015 (IDT)[תגובה]

באסוש --84.228.72.5 16:56, 18 באוקטובר 2015 (IDT) 84.228.72.5 16:56, 18 באוקטובר 2015 (IDT) השאלה ששלי היא למה משה דיבר בסנה עם ה שבוע![תגובה]

מצטער, אך לא סיפקתם לי תשובה!ָ‏

מושה והסנה הבוער[עריכת קוד מקור]

מושה והסנה הבוער

הַסְּנֶה הַבּוֹעֵר הוא אירוע תנ"כי, בו חווה משה התגלות אלוהית מתוך צמח קוצני בשם "סנה", הבוער באש ויחד עם זאת אינו נשרף. במעמד זה נתמנה משה על ידי אלוהים לשליחו להוצאת בני ישראל מעבדות מצרים ולהבאתם לארץ ישראל.

תיאור המחזה מופיע בספר שמות:



”וּמֹשֶׁה הָיָה רֹעֶה אֶת צֹאן יִתְרוֹ חֹתְנוֹ כֹּהֵן מִדְיָן וַיִּנְהַג אֶת הַצֹּאן אַחַר הַמִּדְבָּר וַיָּבֹא אֶל הַר הָאֱלֹהִים חֹרֵבָה. וַיֵּרָא מַלְאַךְ ה' אֵלָיו בְּלַבַּת אֵשׁ מִתּוֹךְ הַסְּנֶה וַיַּרְא וְהִנֵּה הַסְּנֶה בֹּעֵר בָּאֵשׁ וְהַסְּנֶה אֵינֶנּוּ אֻכָּל. וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אָסֻרָה נָּא וְאֶרְאֶה אֶת הַמַּרְאֶה הַגָּדֹל הַזֶּה מַדּוּעַ לֹא יִבְעַר הַסְּנֶה. וַיַּרְא ה' כִּי סָר לִרְאוֹת וַיִּקְרָא אֵלָיו אֱלֹהִים מִתּוֹךְ הַסְּנֶה וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה מֹשֶׁה וַיֹּאמֶר הִנֵּנִי. וַיֹּאמֶר אַל תִּקְרַב הֲלֹם שַׁל נְעָלֶיךָ מֵעַל רַגְלֶיךָ כִּי הַמָּקוֹם אֲשֶׁר אַתָּה עוֹמֵד עָלָיו אַדְמַת קֹדֶשׁ הוּא. וַיֹּאמֶר אָנֹכִי אֱלֹהֵי אָבִיךָ אֱלֹהֵי אַבְרָהָם אֱלֹהֵי יִצְחָק וֵאלֹהֵי יַעֲקֹב וַיַּסְתֵּר מֹשֶׁה פָּנָיו כִּי יָרֵא מֵהַבִּיט אֶל הָאֱלֹהִים.“

— שמות, ג', א'-ו'




הסנה הבוער הוא סמל של הכנסייה בסקוטלנד. הסמל בתמונה מעל שער הכנסייה באדינבורו. הסנה נזכר שש פעמים במקרא, רובן בסיפור התגלות ה' למשה במדבר חורב בעת שזה רעה את צאן יתרו חותנו (שמות ג ב-ד). פעם אחת נזכר הסנה בברכת משה לשבט יוסף: "ורצון שכני סנה" (דברים לג טז). לצמח יש זיהויים רבים בקרב התרגומים השונים, כתבי חז"ל ופרשני ימי הביניים. הבולט שבהם הוא הצמח המכונה בימינו פטל קדוש (Rubus sanguineus). זיהוי זה מקובל גם אצל הנוצרים, והם ומטפחים אותו במתחם כנסיית סנטה קתרינה שבדרום סיני.

הצעות זיהוי נוספות גורסות שה'סנה' הוא שם כללי לצמחים קוצניים, או שזהו אינו צמח כלל אלא אבן מאזור הר סיני עליה ניתן לראות כביכול את דיוקן הסנה. מדובר למעשה בסלע גרניט שבתוכו יש התגבשות של תחמוצת מנגן היוצרת צורה מסתעפת כשל עץ. חלק מהחוקרים הציעו שלל הצעות זיהוי, שברובן מסופקות מאוד. יש שסברו שמדובר בצמחים מדבריים בעלי פרחים בגוון זוהר שיצרו אל משה אשליה של צמח בוער. אך קשה לקבל את ההנחה שרועה צאן ותיק שמכיר את צמחי המדבר ישגה בחזיונות שווא[1].

חז"ל במדרש (שמות רבה פ"ב) נתנו הסברים רבים מדוע על פי המקרא ה' ניגלה למשה דווקא בסנה ולא בצמח אחר. כך למשל ר' יהושע בן קורחה סובר, שרצה הקב"ה ללמד שאין מקום פנוי ללא שכינה ואפילו סנה שהינו צמח פשוט שלא נחשב. רבי אליעזר סובר כי התגלות ה' בעולם היא לפי מצבם של ישראל, ומכיוון שישראל היו שרויים בשיעבוד ובמצב קשה, הוא נגלה בשיח הקטן והעוקצני הזה.

הקובץ הבא מוויקישיתוף שמשמש בדף הזה או בפריט הוויקינתונים שלו הועמד למחיקה מהירה[עריכת קוד מקור]

הקובץ הבא מוויקישיתוף שמשמש בדף הזה או בפריט הוויקינתונים שלו הועמד למחיקה מהירה:

באפשרותך לראות את הסיבה למחיקה בדף תיאור הקובץ המקושרים לעיל. —Community Tech bot - שיחה 14:13, 9 ביולי 2022 (IDT)[תגובה]

האם הערך נועד לתאר את ההתגלות[עריכת קוד מקור]

אם כן, הוא חסר מאד Avreymaleh - שיחה 12:01, 15 בינואר 2024 (IST)[תגובה]