שיחה:סאמרהיל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

שלום למחפשי סאמרהיל. בברכה נפתח ערך זה שבוודאי עוד רבות יכתב עליו איל רם

[עריכה] תרגום?

הערך בויקי האנגלית:

"Summerhill School was founded in 1921 in Hellerau near Dresden, Germany by A.S. Neill."

כאן:

"פנימיתו של א.ס. ניל (Neil, 1883-1973) שהוקמה באנגליה ב-1921"

וזה עוד רק במשפט הראשון. זהר דרוקמן - אהמ 18:53, 6 אוגוסט 2006 (IDT)

נראה שצריך לשכתב. odedee שיחה‏ 19:19, 6 אוגוסט 2006 (IDT)
בית הספר החופשי הראשון של ניל אכן הוקם בדרזדן אך הוא לא נקרא סאמרהיל (וניל לא היה מנהלו היחידי, אם זכרוני אינו מטעני) - הוא היה בית ספר בינ"ל בגרמניה. סאמרהיל עצו הוקם באנגליה. רענן פורשנר 09:37, 27 באוגוסט 2006 (IDT)
לפי הנאמר באתר הבית של בית הספר על ההיסטוריה שלו, הוא אכן קם בגרמניה - אין פירוט לגבי שמו אז. odedee שיחה‏ 09:58, 27 באוגוסט 2006 (IDT)

בערך םמרהיל כתוב "חיי מין חופשיים אלו יגרמו, לדעתו, לחיי מין בריאים כמבוגר, ומבחינתו זה כולל שלבי התפתחות ברורים והיעדרות הומוסקסואליזם ." קראתי את סמרהיל מספר פעמים בחיי ולא זכור לי שניל התייחס בספרו להומוסקסואליות כאל עיוות או מחלה .

גם לי לא זכור יחס כזה. מחקתי את זה. זו תרומה של אלמוני שאיכותה נמוכה, אתה מוזמן לשפר. odedee שיחה‏ 20:45, 22 באוגוסט 2006 (IDT)
למרבה הצער, המשפט הזה נכון.

אני אומר למרבה הצער כי אני מעריך על גבול מעריץ את ניל (אף הרצתי על דרכו החינוכית, ואני מתכנן ברגע שיהיה לי זמן לעבוד על הערך הזה:) ) אבל ההתייחסות הזאת אכן הופיעה.
למען הדיוק, בתחילת דרכו החינוכית ניל אכן התייחס להומוסקסואליות כאל מצב לא בריא, בספר "סאמרהיל" המלא (כלומר הספר "סאמרהיל, גישה רדיקלית לגידול ילדים" שזה הספר עצמו + תוספות, שיצא בארץ בשנות ה-70, בניגוד לתרגום שיצא לפני שנים אחדות שהכיל רק את הספר המקורי) ניל מסביר כי בסאמרהיל אין ילדים הומוסקסואלים כי בסאמרהיל יוצאים ילדים בריאים מבחינה מינית. מאז הייתה התפתחות כזאת: בספר "חופש לא מתירנות", שמרכז שאלות ותשובות לניל - יש שאלה של אם לילד הומוסקסואל. ניל עונה לה כי הומוסקסואליות אינה מחלה ומי שחולה זאת החברה המדכאת הומוסקסואלים ויצא בפירוש נגד החוקים האוסרים הומוסקסואליות. יחד עם זאת, הוא מסיים את תשובתו בהמלצה, כי אולי יפנה הילד ההומוסקסואל לטיפול פסיכואנאליטי. בסוף ימיו ניל הודה בטעותו בהתייחסו להומוסקסואליות כמחלה, אך ככל הידוע לי, עשה זאת רק בשיחות ומועלם לא פירסם זאת בספר. קראתי מאמר קצר על ניל והומוסקסואליות (באנגלית) אך אני לא זוכר איפה קראתי אותו. חיוך. רענן פורשנר 09:37, 27 באוגוסט 2006 (IDT)

זכרוני כנראה בגד בי (הספר שלי, מההדפסה הישנה, לא איתי). הקורא שכתב את הביקורת ב-Amazon‏ [1] מתייחס אף הוא לציטוט הזה (וגוגל מוצא התייחסויות נוספות), ולפיכך אפשר לכלול את הענין בערך. odedee שיחה‏ 09:58, 27 באוגוסט 2006 (IDT)

חברים, הערך עוד רחוק מלהיות מגובש אבל הוספתי עוד כמה מילים, לגבי ההומוסקסואליזם, אנא ראו:

 ניל, א.ס. (1973),סאמרהיל: גישה רדיקלית לגידול ילדים, תרגם: רפאל אלגד, תל אביב: יהושוע צ'צ'יק, עמ' 188-9. ראה גם: 

Neil, A.S. (1971), Talking on Summerhill, London: Victor Gollancz, pp. 22-3. אשמח מאוד אם מישהו יערוך את הערך כראוי, אני חסר זמן, אבל היה לי חשוב לפתוח אותו. איל

מנין לך odedee שהאתר מפר זכויות יוצרים ? (30.4.07)

האם ידוע לך שספרו של ניל נמצא ברשות הציבור וכל אחד יכול להעתיק ולהפיץ אותו ללא הגבלה? ‏odedee שיחה 02:53, 30 באפריל 2007 (IDT)

האתר קיבל אישור מסאמרהיל.

ייתכן מאוד, אבל בדרך כלל אתר שמאפשר הורדת חומר כזה טורח להציג את האישור במקום בולט. היכן האישור הזה? ‏odedee שיחה 03:07, 30 באפריל 2007 (IDT)

יש להם ספרים רבים. האם אתה מצפה שיציגו אישור על כל ספר?

אם הם מאפשרים לכל דכפין להוריד ספרים, מן הראוי שיציגו לפחות הסבר כללי על חוקיות הפעולה. חלק מהספרים הם ספרים שאין עליהם זכויות יוצרים וניתן גם להורידם מפרויקט גוטנברג, אך אין זה המקרה כאן, ולא ראיתי אפילו דף כללי שמסביר את חוקיות פעולתם. אשמח אם תפנה אותי לדף כזה. ‏odedee שיחה 03:21, 30 באפריל 2007 (IDT)

מי מוסמך לקבוע על "החוקיות" או "אי חוקיות" כאן וכיצד?

קרא בבקשה את ויקיפדיה:זכויות יוצרים. ‏odedee שיחה 05:29, 30 באפריל 2007 (IDT)

look at

Summerhill – A Radical Approach To Child Rearing By: A. S. Neill http://www.vidyaonline.net/bookshelf/books.asp?text=summerhill&Submit=Search+for+Title+or+Author

Material on this site is free for non-commercial purposes http://www.vidyaonline.net/index.asp

מצוין: לדף הזה אפשר לקשר, שכן הוא מציג במפורש את מה שמותר או אסור לעשות עם הטקסט (למשל, אסור למכור אותו לצד שלישי תמורת כסף). ‏odedee שיחה 20:34, 30 באפריל 2007 (IDT)

אתה תתקן?

אתה מוזמן - זה קישור שאתה מצאת, אותיר לך את הכבוד :) ‏odedee שיחה 21:02, 30 באפריל 2007 (IDT)

כל הכבוד...!

כלים אישיים