Assassin's Creed (סדרת משחקים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אמונת המתנקש
Assassin's Creed
לוגו המשחקים
לוגו המשחקים
כללי
תאריך הוצאה 2007 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה משחק פעולה-הרפתקאות, התגנבות
משחק תפקידים (Origins, ‏Odyssey, ‏Valhalla)
פיתוח יוביסופט מונטריאול
Gameloft
Griptonite Games
הוצאה לאור יוביסופט עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה יוביסופט
סדרה הראשון:
"Assassin's Creed"
13 בנובמבר 2007
האחרון:
"Assassin's Creed Mirage"
5 באוקטובר 2023
דרישות תוכנה
מנוע משחק Anvil עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series X/S, Microsoft Windows, MacOS, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Nintendo DS, Wii U, Nintendo Switch, Android, iOS
https://www.ubisoft.com/en-us/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Assassin's Creed (תעתיק: "'אססינס קריד"'; בתרגום חופשי לעברית: "אמונת המתנקש") הוא זיכיון משחקי פעולה-הרפתקאות-התגנבות המתרחש בעולם פתוח, שמופץ בידי חברת יוביסופט ומפותח בעיקר בידי יוביסופט מונטריאול באמצעות מנוע המשחק של הסטודיו, "Anvil". סדרת משחקי הווידאו מתארת מאבק בן מאות שנים בין מסדר המתנקשים, שנלחם למען השלום ורצון חופשי ומסדר הטמפלרים, אשר חפץ בשלום דרך שליטה וכוח. המשחקים מתרחשים בהיסטוריה בדיונית, תוך שימוש באלמנטים מדע בדיוניים ודמויות בדיוניות המשולבות לתוך אירועים ודמויות היסטוריים מהעולם האמיתי. במרבית המשחקים, השחקנים שולטים במתנקש מתקופה היסטורית מסוימת, כמו גם במתנקש חניך או כזה שנלכד במרכזו של סכסוך בין המתנקשים לטמפלרים בסיפור מסגרת המתרחש בימים מודרניים. סדרת המשחקים נחשבת לממשיכת דרכם של משחקי הנסיך הפרסי ושאבה השראה מרומן בשם אלמות בידי הסופר הסלובני ולדימיר ברטול, המבוסס על אירועים היסטוריים של מסדר החשישיון במזרח התיכון של ימי הביניים.

המשחק הראשון בסדרה, "Assassin's Creed", יצא בשנת 2007, והסדרה כוללת נכון להיום שלושה עשר משחקים עיקריים, כאשר האחרון שבהם, "Assassin's Creed Mirage", יצא בשנת 2023. הסדרה כוללת גם מספר משחקי ספין-אוף, שפותחו לניידים בידי חברת Gameloft ו-Gryptonite. סדרת המשחקים הראשית מתרחשת בעולם פתוח ומשוחקת מנקודת מבט שלישי. משחקיות הסדרה כוללת קרב פנים אל פנים, התגנבות וחקירה, כאשר התנועתיות במשחקים נעשית באמצעות אמנות הפארקור. המשחקים כוללים משימות ראשיות ומשימות צדדיות(אנ'), וכמה משחקים אף שילבו מצבי משחק מרובה משתתפים ותחרותיות.

בכל משחק בסדרת המשחקים מוצג סיפור חדש ולעיתים תקופת זמן היסטורית חדשה, כאשר האלמנטים של המשחקיות מתפתחים גם הם. קיימות שלוש קשתות סיפור מרכזיות החופפות ביניהן. חמשת המשחקים הראשונים עוקבים אחר דמותו של דזמונד מיילס, צאצא ישיר של מתנקשים חשובים מרחבי ההיסטוריה, שמשתמש במתקן בשם אנימוס כדי לחיות מחדש את זכרונותיהם של אבותיו וכדי למצוא ממצאים עתיקים ועוצמתיים הידועים בשם פיסות עדן, בו בזמן שהוא מנסה למנוע אסון מתקרב המאיים להשמיד את האנושות עד לסוף שנת 2012 (התייחסות לתופעת 2012). מהמשחקים "Assassin's Creed IV: Black Flag" ועד ל-"Assassin's Creed Syndicate", חניכי מתנקשים ועובדים של תאגיד אבסטרגו (חברה המשמשת כחזית לפעולותיהם של הטמפלרים המודרניים) מקליטים זכרונות גנטיים באמצעות מערכת הליקס, ועוזרים לטמפלרים ולמתנקשים למצוא פיסות עדן בעולם המודרני. שלושת המשחקים הבאים, "Assassin's Creed Origins", ‏"Assassin's Creed Odyssey" ו-"Assassin's Creed Valhalla" עוקבים אחר עובדת לשעבר של אבסטרגו בשם ליילה חסן במסע משלה להציל את האנושות מפני אסון. דמויותיהם של המתנקשים הראשיים בסדרה כוללים את אלטאיר אבן לא-אחד מתקופת מסע הצלב השלישי; אציו אודיטורה דה פירנצה מתקופת הרנסאנס האיטלקי; קונור קנוויי מתקופת מלחמת העצמאות של ארצות הברית; אדוארד קנוויי מתור הזהב של הפיראטים; היית'ם קנוויי ושיי פטריק קורמק, המתנקש שהפך לטמפלר מתקופת מלחמת הצרפתים והאינדיאנים; ארנו דוריאן מתקופת ההמהפכה הצרפתית; האחים ג'ייקוב ואיווי פריי מתקופת המהפכה התעשייתית השנייה, באייק מסיווה מתקופת מצרים התלמיית; שכירי החרב אלכסיוס וקסנדרה מתקופת המלחמה הפלופונסית; אייבור ורינסדוטיר, לוחמת ויקינגית מהתקופה הוויקינגית; ובאסים אבן אישאק מתור הזהב של האסלאם.

המשחקים הראשיים בזיכיון משחקי "Assassin's Creed" זכו לביקורות חיוביות בשל הוויזואליות המרשימה, העיצוב והסיפורת. ביקורת שלילית נמתחה על זמן הפרסום הקצר שבין כותרי המשחקים, הבאגים החוזרים והנשנים וכן העדפתה של מכניקת משחק תפקידים במשחקים מאוחרים יותר (מאשר התגנבות שהייתה מוכרת ממשחקים מוקדמים). סדרת המשחקים זכתה למספר רב של פרסים והוקרה, ביניהם פרסי משחק השנה. זיכיון המשחקים מצליח גם מבחינה מסחרית, כאשר נכון לספטמבר 2022 נמכרו יותר מ-200 מיליון עותקים, והפך לזיכיון הנמכר ביותר של יוביסופט ולאחד מזיכיונות המשחקים הנמכרים ביותר של כל הזמנים. בשעה שסדרת המשחקים הראשית הופצה עבור קונסולות המשחקים ומערכות ההפעלה, משחקי הספין אוף הופצו עבור הקונסולות הניידות ומכשירים ניידים. זיכיון הסדרה הוביל לפרסומם של ספרי אמנות, אנציקלופדיות, קומיקס, רומנים ונובלות ספרותיות. עיבוד קולנועי של סדרת המשחקים בשם "אמונת המתנקש" יצא לאקרנים בשנת 2016.

היסטוריית פיתוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשעה שלמשחקים בסדרה יש מספר קשתות נרטיביות, חברת יוביסופט מחשיבה את הסדרה כזו שכוללת שלוש תקופות זמן של פילוסופיה התפתחותית ועיצובית. עד למשחק "Assassin's Creed Syndicate" של שנת 2015, זיכיון המשחקים נבנה לפי מודל משחקיות של שחקן יחיד, ולמרות שכלל סביבה של עולם פתוח ואלמנטים של משחק תפקידים, הם התמקדו יותר בסגנון משחק של פעולה-הרפתקאות והתגנבות. תקופת הזמן השנייה, החל מהמשחק "Assassin's Creed Origins" ועד ל-"Assassin's Creed Mirage", הציגה יותר אלמנטים של משחקי תפקידים ותכנים בזמן אמת כדי לעודד את השתתפותם של השחקנים. תקופת הזמן השלישית תחל מהמשחק "Assassin's Creed: Codename Red" ותשתמש בהפקת הלקחים שהושגו מתקופת הפיתוח השנייה כדי ליצור משחקים מאתגרים יותר לשחקן יחיד, הדומים למשחקים המוקדמים בסדרה אך כוללים אלמנטים המאפשרים לשחקנים לשתף את הישגיהם ואת התכנים עם אחרים - הכל תחת רכזת אחת.

תקופה ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק "Assassin's Creed" הראשון נוצר כתוצאה מרעיונות למשחק המשך ל"הנסיך הפרסי: חולות הזמן" - אף הוא של יוביסופט, והוא תוכנן לצאת לדור השביעי של קונסולות המשחקים. צוות יוביסופט מונטריאול החליט לקחת את המשחקיות של "חולות הזמן" תוך נקיטת גישה לעולם פתוח ותוך התחשבות בכוח המעבדים המשופר לרנדר שטחים גדולים יותר וקהל אנשים רחב יותר. מבחינה נרטיבית, הצוות היצירתי רצה להתרחק מהעובדה שהנסיך יהיה הבא בתור לעלות לשלטון, וכי הוא צריך לעבוד בשביל מעמדו. בנוסף, מחקרם לשלב תרבויות נסתרות בסיפור הוביל אותם לתרבות מסדר המתנקשים, בהתבסס על סיעת החשישיון הקדומה של האסמאעיליה, שהיו חסידי האסלאם השיעי, ושאבו השראה נכבדת מספרו של ולדימיר ברטול אלמות (על-שם מצודת אלמות). חברת יוביסופט פיתחה נרטיב לפיו השחקן ישלוט במתנקש המלווה דמות שאינה שחקן של נסיך, והם החליטו לקרוא למשחק "הנסיך הפרסי: מתנקש", או "הנסיך הפרסי: מתנקשים". אולם, החברה התנגדה למשחק של הנסיך הפרסי ללא דמות הנסיך כשחקן שניתן לשחק בו. הדבר הוביל להצעת מחלקת השיווק לקרוא למשחק בשם "אמונת המתנקש", בהתאם לאמונה (Creed, אמנה או שבועה) ש"שום דבר אינו נכון, הכל מותר". חברת יוביסופט מונטריאול פעלה לפי זה ויצרה קניין רוחני ללא דמותו של הנסיך, וביססה אותו על המתנקשים ועל מסדר הטמפלרים של ארץ הקודש במהלך המאה ה-12. בנוסף, צוות המפתחים שיער לגבי התנקשויות נוספות ברחבי ההיסטוריה וחשב על הרעיון ל"זיכרון גנטי". לפיכך, הם יצרו את מכשיר האנימוס והוסיפו אלמנטים מודרניים לסיפור. הדבר איפשר להם לחקור אזורים נוספים של משחקיות, תוך התחשבות בזמנים בהם השחקן נהרג, למשל, כמו במשחק "חולות הזמן".

אחרי שהמשחק הראשון יצא בשנת 2007, חברת יוביסופט מונטריאול ביקשה לעבוד מחדש על המבנה הגלובלי בזמן פיתוח משחק ההמשך, "Assassin's Creed II". הצוות הרגיש שבמשחק הראשון לא נעשה שימוש נרחב דיו באמנות הפארקור, ועיצב את העולם הפתוח במשחק השני שיכלול מערכת של "כבישים ראשיים" בהם ניתן יהיה לרוץ חופשי ולהיכנס למצב של מהלכי פארקור, כמו למשל שימוש בגגות רעפים כאמצעי הימלטות ממרדפים. השינוי ברקע העלילתי איפשר את השימוש בצוות שחקנים חדש, ביניהם פרוטגוניסט חדש בשם אציו אודיטורה דה פירנצה. המשחק השני הביא גם לשימוש בקהל אנשים כדי להתחבא מעיני כל - אלמנט שצוות המפתחים ראה במשחק "Hitman: Blood Money", והדבר הוסיף את אלמנט ההתגנבות לאופן המשחקיות. לבסוף, חברת יוביסופט מונטריאול עיצבה לחלוטין מחדש את מבנה המשימות החוזר ונשנה מהמשחק הראשון, וזאת על ידי הוספת משימות צדדיות, חפצים אותם ניתן לאסוף וסודות שניתן לחשוף. תוספות אלו הפכו לחלק מרכזי בסדרת המשחקים מעתה ואילך, כמו גם במשחקים אחרים של החברה דוגמת Watch Dogs, Far Cry ו-Tom Clancy's Ghost Recon. אחרי המשחק השני יצאו שני משחקי המשך, "Assassin's Creed: Brotherhood" ו-"Assassin's Creed: Revelations", שגם בהם הופיע אציו בתור הדמות הראשית והוצגה האפשרות לגייס דמויות שאינן שחקנים כמתנקשים ולתפעל אותן בזמן משימות.

המשחק השלישי פותח בידי יוביסופט מונטריאול, שרצתה לקדם את הנרטיב של סדרת המשחקים קדימה בזמן, וכן בידי מטה החברה בסינגפור, שפיתח פרויקט שאינו קשור ועסק בלוחמה ימית בין אוניות. בזמן שהצוות הראשי תכנן את פרק הזמן של המשחק בתקופת המהפכה האמריקאית, הוא מצא שמערכת הקרבות בין אוניות התאים לסיפור ועיצב מחדש את התפאורה כדי לשלב בין השניים. שינוי עיקרי נוסף במשחק "Assassin's Creed III" היה המעבר ממערכות הפארקור והריצה החופשית לערבות החופשיות של מסצ'וסטס וניו יורק מהמאה ה-18. הדבר איפשר את הוספתם של עצים וצמחייה בתחומי העיר לא רק כחלק ממערכת הפארקור אלא גם כתפאורה משתנה שתמשיך לקחת חלק בעיצוב משחקים מאוחרים יותר.

עבור ההמשך למשחק "Assassin's Creed III",‏ "Assassin's Creed IV: Black Flag", צוות יוביסופט בנה על יסודות המשחק הקודם - בעיקר בתחום המשחקיות בשטחים ימיים, ומיזג אותו בצורה שוטפת עם המשחקיות על היבשה. הצוות גם השתמש במשחק בתור הזדמנות להתייחס לאלמנטים מסוימים בסיפור המתמשך של סדרת המשחקים. הוא בחר בנקודת מבט חיצונית על הקונפליקט בין המתנקשים לטמפלרים, ומיקם את תקופת הזמן בעת תור הזהב של הפיראטים. הפרוטגוניסט של המשחק, אדוארד קנוויי, מתחיל את המשחק כפיראט אשר נעשה מעורב בקונפליקט למטרות עושר. באופן דומה אחרי סוף הסיפור של דזמונד מיילס במשחק השלישי, המאפיינים המודרניים נותנים לשחקנים להשתלט על דמותו של שחקן חסר שם, שנשלט מנקודת מבט ראשון. הצוות בחר בגישה זו למשחק משום שהאמין שהשחקנים יזדהו יותר עם הדמות. אספקט זה של משחק מנקודת מבט ייחודית ממשיך עד למשחק "Assassin's Creed Syndicate".

פיתוחו של המשחק "Assassin's Creed Unity" החל מעט אחרי השלמתו של "Brotherhood" בשנת 2010, כאשר צוות הפיתוח הראשי התפצל בשלבים המוקדמים לפיתוחו של המשחק השלישי. המשחק "Unity" היה הראשון לצאת לדור השמיני של קונסולות המשחק, והכיל עיצוב מחדש של הגרפיקה והמשחקיות. הרקע למשחק נבחר כפריז במהלך השנים הראשונות של המהפכה הצרפתית, כשהשחקנים השתלטו על דמותו של ארנו דוריאן. אחרי "Unity", חברת יוביסופט הוציאה את "Assassin's Creed Syndicate" בשנת 2015.

תקופה שנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי המשחק "Syndicate", חברת יוביסופט החליטה שהסדרה הזדקקה להמציא את עצמה מחדש הן מבחינת משחקיות והן מבחינת נרטיב הסיפור. הוחלט להפוך את המשחק הבא בסדרה - "Assassin's Creed Origins" - לקרוב יותר למשחק תפקידים ממוחשב מאשר למשחק התגנבות-פעולה, מה שאומר שהדבר יתבטא גם בשעות משחק רבות יותר מקודמיו. כמה מהאלמנטים שהיו נוכחים במרוצת השנים בוטלו למטרה זו, ביניהם מכניקת ההתגנבות. הדבר שינה את הדרך בה מוצגות משימות - שלא בדרך ליניארית דרך האנימוס, השחקן יפגוש בדמויות שונות ברחבי העולם הפתוח אשר יציגו בפניו משימות חדשות. מבחינה נרטיבית, חברת יוביסופט מיקמה את המשחק לפני הקמתה של אחוות המתנקשים בתקופת מצרים העתיקה, ואת הדמות הראשית באייק מסיווה כמג'דאי (שבט נוודים מנוביה) הזוכה לכבודם של אחרים ועוזר להם. הסיפור בזמנים המודרניים השתנה חזרה לדמות יחידה בשם ליילה חסן. צוות המפתחים הגביל את סצנות המשחק של הדמות בהשוואה למשחקים קודמים, אך העניק להן משמעות גדולה יותר, כמו האפשרות לחקור את המחשב הנייד של ליילה, שכולל מידע מקיף על היקום של המשחק.

המשחק "Origins" הוביל ליציאתו של המשחק "Assassin's Creed Odyssey", ששינה את התפאורה ליוון הקלאסית והמשיך את הגישה של קודמו אך עם דגש נוסף על אלמנטים של משחק תפקידים. "Assassin's Creed Valhalla" משנת 2020 התרחש במהלך נורווגיה ואנגליה בימי הביניים במהלך התקופה הוויקינגית, והמשיך את הסגנון של שני קודמיו. המפתחים קיבלו משוב משני המשחקים הקודמים והחזירו אלמנטים של התגנבות, כמו גם הקונספט לעיצוב בסיס הדמות, כפי שהוצג לראשונה ב-"Assassin's Creed II".

בשנת 2023, יוביסופט הוציאה את "Assassin's Creed Mirage", כותר קטן יותר בגודלו שערך מחווה למשחקים המוקדמים של הזיכיון בכך שהתמקד על התגנבות והתנקשות מאשר האלמנטים של משחק תפקידים. המשחק החל כחבילת הרחבה ל-"Valhalla" לפני שהשתנה למוצר העומד בפני עצמו והתרחש בבגדאד של המאה ה-9 בתקופת תור הזהב של האסלאם - כעידן לפני מאורעות "Valhalla", מה שהופך אותו למשחק פריקוול.

עתיד[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2022, חברת יוביסופט הכריזה על משחקים נוספים לסדרה. הפלטפורמה המתוכננת "Assassin's Creed Infinity" תוארה בידי המפיק מארק אלכסיס-קוטה כ"פילוסופיה עיצובית חדשה",[1] וכרכזת משחקים אשר תשחרר את המשחקים העתידיים שבסדרה.[2] עוד היא תוארה כמערכת שירותית שדומה לאלה של פורטנייט ושל Grand Theft Auto Online. שני המשחקים הראשונים אשר יכללו ב-"infinity" יהיו "Assassin's Creed: Codename Red" שיתרחש ביפן הפיאודלית[3] ו-"Assassin's Creed: Codename Hexe", שבהתבסס על שמועות יתרחש במרכז אירופה במהלך המאה ה-16.[4]

משחקיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

דמו של המשחק "Assassin's Creed III" שמראה את משחקיות הפארקור.

משחקי "Assassin's Creed" מתמקדים בחבר בדיוני אחד או יותר של מסדר המתנקשים. הזכרונות שלהם נחווים על ידי דמות שנמצאת בתוך המשחק בזמנים מודרניים באמצעות מתקן בשם אנימוס ונגזרותיו. האנימוס מאפשר למשתמש לחקור את הזכרונות האלו שהועברו דרך גנטיקה. בתוך הקונטקסט של הסיפור, הדבר מאפשר ממשק של דיגסיס (ר' מימזיס) לשחקן האמיתי בעולם הבדיוני, ומראה להם אלמנטים של מד בריאות, מיני-מפה וכן מטרות עוינות כאילו הוצגו בידי האנימוס. בנוסף, אם השחקן יגרום למותה של הדמות ההיסטורית או להיכשל במשימה, הדבר נפתר על ידי סינכרון מחדש של הזיכרון הגנטי, ומאפשר לשחקן לנסות שוב את המשימה. דרך ממשק האנימוס, השחקן יכול לנסות שנית כל משימה קודמת שכבר הושלמה. כך למשל, במשחק "Brotherhood", השחקן מקבל תוצאות סינכרון טובות יותר על ידי ביצוע המשימה באופן מסוים - לדוגמה, הריגת המטרה בלבד. מתקן האנימוס גם שותל יכולות מיוחדות בדמות מהזמנים המודרניים כדי שיוכל לאתר את המטרה דרך קהל אנשים רב או דרך נקודות עניין מיוחדות.

בזמן שהשחקן משחק בדמותו של המתנקש, מוצגת לו נקודת מבט מצד שלישי על העולם הפתוח, תוך התמקדות על תנועתיות בסגנון התגנבות או פארקור. המשחקים משתמשים במבנה משימתי כדי לעקוב אחרי העלילה הראשית, ומפקידים בידי השחקן את הצורך בהתנקשות של דמות מפתח או משימה חשאית אחרת. מנגד, קיימות משימות צדדיות כמו מיפוי העיירות הנרחבות מנקודת השתופפות גבוהה ואז קפיצה מגבוה לתוך ערימת חציר למרגלות הבניין (נקראת במשחק "זינוק של אמונה"), איסוף אוצרות החבויים ברחבי העיר, חקר עתיקות לחשיפתם של ממצאים עתיקים, הקמת אחוות מתנקשים לביצוע משימות שונות, או מימון העיר ובנייתה על ידי רכישת חנויות ושדרוגן. בזמנים מסוימים, השחקן משתלט על הדמות מהזמנים המודרניים - שדרך השימוש הממושך באנימוס למד טכניקות התנקשות באמצעות "אפקט הדימום", כמו גם את היכולת הגנטית לראיית נץ, שמפרידה בין מטרות עוינות לטובות על ידי הבהרתן בצבעים מסוימים.

המשחקים משתמשים בקונספט של מהלכים אקטיבים נגד פסיביים. מהלכים אקטיבים כמו ריצה, טיפוס בניינים או קפיצה בין צידי הבניינים, שעלולה למשוך את תשומת ליבם של השומרים. כאשר השומרים נעשים ערים למתרחש, השחקן יכול להילחם בהם או להתחמק מזווית ראייתם ולמצוא מקום מחבוא כמו ערימת חציר או באר מים עד אשר הסכנה חולפת והשומרים מסיטים את מבטם. מערכת הקרב מאפשרת שימוש במספר כלי נשק, שריון או מהלכים מיוחדים, כמו השימוש בלהב נסתרת בכפפת המתנקש כדי להתנקש באחרים.

סיפור[עריכת קוד מקור | עריכה]

כרונולוגיה נרטיבית של משחקי "אססינס קריד"
משחק דמות היסטורית
תקופה
דמות מזמנים מודרניים
Assassin's Creed אלטאיר אבן לא-אחד
מסע הצלב השלישי (1191)
דזמונד מיילס
Assassin's Creed II אציו אודיטורה דה פירנצה
הרנסאנס האיטלקי (1507-1476)
Assassin's Creed: Brotherhood
Assassin's Creed: Revelations אציו אודיטורה דה פירנצה
מלחמת האזרחים העות'מאנית (1512-1511)
אלטאיר אבן לא-אחד
מסע הצלב השלישי ופלישת האימפריה המונגולית ללבנט (1257-1189)
Assassin's Creed III היית'ם קנוויי
מלחמת הצרפתים והאינדיאנים
קונור קנוויי
המהפכה האמריקאית (1783-1754)
Assassin's Creed IV: Black Flag אדוארד קנוויי
תור הזהב של הפיראטים (1722-1715)
"נוב"/אנליסט אבסטרגו
Assassin's Creed Rogue שיי פטריק קורמק
מלחמת הצרפתים והאינדיאנים (1760-1752)
"נאמבסקאל"/אנליסט הליקס
Assassin's Creed Unity ארנו דוריאן
המהפכה הצרפתית (1794-1789)
"החניך"/שחקן הליקס
Assassin's Creed Syndicate ג'ייקוב ואיווי פריי
אנגליה הוויקטוריאנית (1868)
לידיה פריי
מלחמת העולם הראשונה
Assassin's Creed Origins באייק מסיווה ואיה מאלכסנדריה
מצרים התלמית (49 לפנה"ס-44 לפנה"ס)
ליילה חסן
Assassin's Creed Odyssey אלכסיוס וקסנדרה
המלחמה הפלופונסית (431 לפנה"ס-422 לפנה"ס)
Assassin's Creed Valhalla אייבור ורינסדוטיר
פלישת הוויקינגים לאנגליה (872-878)
אודין/חאווי
עידן האיסו
ליילה חסן
באסים אבן אישאק
Assassin's Creed Mirage באסים אבן אישאק
תור הזהב של האסלאם (861)

נרטיב יסוד[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחקי "Assassin's Creed" מתמקדים בעיקר ביריבות ובקונפליקט המתמשך בין שתי חברות סודיות - מסדר המתנקשים שמייצג חופש והמסדר טמפלרים שמייצג סדר. גרסאות שונות של המסדרים היו קיימים במשך העידנים, ובכולם המתנקשים מנסים לעצור את הטמפלרים מלהשיג את ידם על פיסות עדן, ממצאים רבי עוצמה שמסוגלים לבטל רצון חופשי ובכך לשלוט באנשים.

ממצאים אלה הם שרידים מחייזרים קדומים שהיו קיימים משחר האנושות ונקראו האיסו, אשר יצרו את האנושות כדי שיחיו לצידם בשלום. האיסו הבטיחו שהאנושות לא תתמרד נגדם על ידי כך שיצרו את פיסות עדן לשלוט בהם. כאשר נוצרו יצורי הכלאים הראשונים בין בני אדם לאיסו - אדם וחוה - הם היו חסינים להשפעתן של פיסות עדן. הם גנבו אותן, מה שהוביל למלחמה גדולה שהסתיימה בהתפרצות סולארית שהשמידה את פני כדור הארץ. עקב כך, האיסו החלו לגסוס בעוד האנושות שגשגה ופרחה. שלושה מבני האיסו - מינרווה, יונו ויופיטר - ניסו להכין את האנושות להתפרצות הסולארית הבאה שידעו שתגיע כעבור מספר עידנים. מינרווה ויופיטר הכינו כספות שמתוכן האנושות תוכל להפעיל שדה כוח מסביב לכדור הארץ, פיסות עדן והעין - אמצעי לתיקשור כיצד למצוא ולתפעל את אותן כספות. אולם, יונו ראתה את האנושות כאיום וניסתה לחבל בתוכניתם של מינרווה ויופיטר. מינרווה ויופיטר נאלצו להשמיד את יונו מבלי לדעת שהיא החביאה את תודעתה ותתעורר בזמן שהעין תופעל מחדש. כל מה שנשאר מאיסו הם שרידים מזכרונותיהם במיתולוגיות והדתות השונות של העולם, בעוד פיסות עדן נאבדו במרוצת הזמן.

סדרת המשחקים מתרחשת בזמנים המודרניים, בהם הטמפלרים ביססו לעצמם תאגיד ענק בשם תעשיות אבסטרגו. אבסטרגו פיתחו מתקן - האנימוס - שהמשתמש בו יוכל לחיות מחדש זכרונות של אבותיו באמצעות החומר הגנטי שלהם. אבסטרגו חטפו אנשים שהם צאצאיהם של מתנקשים מזמן העבר כדי לאתר את פיסות עדן החסרות דרך השימוש באנימוס. כל מי שמשתמש באנימוס יכול להתנועע בסימולציה של הזכרונות בדמות אבי אבותיהם, אולם ביצוע מעשים שחורגים מגבולות אלה שאבותיהם עשו מוביל ליציאה מסינכרון של הזיכרון. שימוש ממושך באנימוס גורם לאפקט דימום שיכול להעניק למשתמש בו את היכולות של אבותיו.

קשתות סיפור[עריכת קוד מקור | עריכה]

חמשת המשחקים הראשונים בסדרה מתמקדים בדמותו של דזמונד מיילס, ברמן שמגלה שהוא צאצא של מספר מתנקשים חשובים במהלך ההיסטוריה. ביניהם נכללים אלטאיר אבן לא-אחד מהמזרח התיכון בתקופת מסע הצלב השלישי, אציו אודיטורה דה פירנצה מתקופת הרנסאנס האיטלקי של סוף המאה ה-15 ותחילת המאה ה-16, וראדונהאגדו (שמוכר בשם קונור), מתנקש חצי בריטי-חצי מוהוק במהלך המהפכה האמריקאית. תאגיד אבסטרגו עושה שימוש בדזמונד כדי למצוא את פיסות עדן, אך הוא משוחרר בידי לוסי סטילמן, סוכנת סמויה של המתנקשים. היא לוקחת אותו כדי לפגוש את שון הייסטינגס ורבקה קריין, שני חברים נוספים במסדר המתנקשים של ימינו, ואל הקבוצה מצטרף מאוחר יותר ויליאם מיילס, אביו של דזמונד. הם ממשיכים לחקור את זכרונותיו של דזמונד, כשבסופו של דבר הם מגלים את מיקומה של העין ואת אזהרתה של מינרווה לגבי האפשרות של התפרצות סולארית נוספת. בנוסף, הם משחררים שלא במתכוון את יונו, שהורגת את לוסי, ולאחר מותה מתגלה שהיא הייתה סוכנת כפולה של הטמפלרים. הקבוצה ממשיכה לחפש אחר הכספות ברחבי העולם באמצעות זכרונותיו של דזמונד, והוא מפעיל אותם בזמן כדי לחסום את ההתפרצות הסולארית, אולם במחיר חייו.

החל מהמשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag", ויליאם יוצא לגלות מרצונו בעוד שון ורבקה ממשיכים לנטר אחר תאגיד אבסטרגו על ידי התחזות לעובדיהם באחת מחברות הבת שלו, "אבסטרגו אנטרטיימנט". תאגיד אבסטרגו שיפר את טכנולוגיית האנימוס, שכעת מאפשרת לכל אחד לחלוק בזכרונות גנטיים מחומר DNA של אדם אחר, מה שמאפשר לאבסטרגו להמשיך ולחפש אחר פיסות עדן במסווה של יצירת מוצרים לצורכי בידור. במשחק "Black Flag", השחקן מקבל שליטה על עובד חסר שם מתאגיד אבסטרגו שהתבקש לסרוק את זכרונותיו של אדוארד קנוויי, פריבטיר שהפך לפיראט במהלך תור הזהב של הפיראטים, וגם סבו של קונור. במהלך חקירתו של השחקן, הוא נסחט כדי לעזור לעובד שותף בשם ג'ון סטנדיש כדי לחשוף מידע רגיש ולהעביר אותו לידי המתנקשים. בהמשך, מתברר שג'ון הוא הנביא - גלגול נשמתו של אייטה, בעלה של יונו, שמנסה להחיות אותה מחדש. אולם, היא נהרגת בידי אבסטרגו לפני שתוכניתו יוצאת לפועל. במשחק "Assassin's Creed Rogue", השחקן שולט בעובד נוסף של אבסטרגו, שמגויס בידי הטמפלרים לנקות את השרתים שלהם אחרי שהמתנקשים פרצו אליהם, ולשחזר מידע על חייו של שיי פטריק קורמק, מתנקש שהפך לטמפלר מהמאה ה-18. המתנקשים נאלצים לרדת למחתרת פעם נוספת ודמות השחקן מוזמנת להצטרף לטמפלרים.

בזמן יציאתו של "Assassin's Creed Unity", תאגיד אבסטרגו מפיץ את מוצר האנימוס בתור קונסולת משחקים בשם הליקס, מתוך מטרה לחשוף מגוון רחב יותר של משתמשים שאינם מודעים למטרתו האמיתית של המתקן - לעזור לטמפלרים לחפש אחר פיסות עדן ולגלות את גורלם של הנביאים השונים כחלק מפרויקט פניקס ("עוף החול"), ניסיון לשחזר מחדש את המבנה הגנטי של האיסו. המתנקשים מאתרים מספר משתמשים ומגייסים אותם כחניכים כדי שיעזרו למטרתם. במשחק "Unity", מתנקש בשם בישופ יוצר קשר עם דמות השחקן ומבקש ממנו לחוות את זכרונותיו של ארנו דוריאן, מתנקש שהיה פעיל בתקופת המהפכה הצרפתית, כדי שהמתנקשים בני ימינו יוכלו לאתר את גופתו של נביא מסוים ולהחביא אותו מפני אבסטרגו. למרות מאמציהם של המתנקשים, אבסטרגו אוסף מספיק דגימות של הנביאים עם תחילתו של המשחק "Assassin's Creed Syndicate" כדי להמשיך עם פרויקט פניקס. פעם נוספת, בישופ יוצר קשר עם החניך ומבקש ממנו לחקור את זכרונותיהם של ג'ייקוב ואיווי פריי, מתנקשים תאומים מתקופת אנגליה הוויקטוריאנית, כדי לאתר את פיסות עדן הנודעות בשם "התכריך" - אותו תאגיד אבסטרגו צריך כדי להשלים את המבנה הגנטי המחודש של האיסו. למרות שהחניך מצליח לאתר את התכריך, הטמפלרים מגיעים אליו קודם.

סיפור חדש מוצג במשחק "Assassin's Creed Origins" ומתמקד בדמותה של עובדת אבסטרגו בשם ליילה חסן. היא מתבקשת בתחילה לאתר ממצאים היסטוריים במצרים העתיקה, אך עד מהרה נתקלת בגופתם החנוטה של באייק המדג'איי ושל אשתו איה - המייסדים של ארגון 'הנחבאים', אביהם הקדמונים של המתנקשים. כנגד הוראותיו של תאגיד אבסטרגו, ליילה משתמשת באנימוס כדי לחיות מחדש את זכרונותיהם של באייק ואיה, מעשה שהופך אותה למטרה של הטמפלרים, ובסופו של דבר היא פוגשת בויליאם מיילס, שמגייס אותה לשורות המתנקשים. במשחק "Assassin's Creed Odyssey", ליילה מוצאת את החנית של לאונידס הראשון, שממנו היא מוציאה דגימות DNA של נכדיו, אלכסיוס וקסנדרה. באמצעות זכרונותיהם, ליילה מאתרת את המטה של הרמס טריסמגיסטוס, פיסת עדן נוספת הנשמרת על ידי קסנדרה, שזכתה לאריכות ימים הודות למטה. קסנדרה מעבירה לרשותה של ליילה את המטה, בהתאם לנבואה שליילה תהיה ראויה לשאת את המטה ותחזיר את האיזון לעולם.

במשחק "Assassin's Creed Valhalla", כדור הארץ ניצב בפני אסון נוסף לאחר שהשדה המגנטי ממשיך להתחזק אחרי שדזמונד הפעיל את העין בשנת 2012. ליילה מוציאה מהקבר את גופתה של אייבור ורינסדוטיר, פושטת דרכים ויקינגית מהמאה ה-9, ומזכרונותיה היא מגלה אודות מקדש של האיסו בנורווגיה. ליילה עורכת מסע לכיוון המקדש, ומשתמשת במטה כדי להגן על עצמה מפני הקרינה שבתוכו. היא נכנסת לעולם וירטואלי שנוצר בידי האיסו, היכן שהיא פוגשת בקורא (שנרמז שמדובר בתודעתו של דזמונד מיילס) ובבאסים אבן אישאק, חבר ארגון 'הנחבאים' ונביא המתיימר להיות גלגול נשמתו של לוקי מהאיסו, ואשר נלכד בעולם הווירטואלי בידי אייבור. באסים עוזר לליילה לעצור את האסון המתקרב בטרם הוא נמלט חזרה למציאות ומשתמש במטה כדי להחזיר לעצמו את נעוריו וכדי לפגוש את מסדר המתנקשים מהימים המודרניים. במשחק "Assassin's Creed Mirage", המתנקשים משתמשים בדגימות של חומר גנטי שנתרם בידי באסים כדי לחיות מחדש את זכרונותיו בתור חבר ארגון 'הנחבאים' בבגדאד במטרה לעמוד יותר על טיבו.

משחקי הזיכיון[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המשחק שנת יציאה פלטפורמת משחק
סדרה ראשית
Assassin's Creed 2007 Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Assassin's Creed II 2009 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, OS X, Nintendo Switch
Assassin's Creed: Brotherhood 2010 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, OS X, Nintendo Switch
Assassin's Creed: Revelations 2011 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Switch
Assassin's Creed III 2012 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Nintendo Switch, Google Stadia
Assassin's Creed IV: Black Flag 2013 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Nintendo Switch, Stadia
Assassin's Creed Rogue 2014 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Switch, Stadia
Assassin's Creed Unity Windows, Xbox One, PlayStation 4, Stadia
Assassin's Creed Syndicate 2015 Windows, Xbox One, PlayStation 4, Stadia
Assassin's Creed Origins 2017 Windows, Xbox One, PlayStation 4, Stadia
Assassin's Creed Odyssey 2018 Windows, Xbox One, PlayStation 4, Stadia
Assassin's Creed Valhalla 2020 Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Amazon Luna
Assassin's Creed Mirage 2023 Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Luna, iOS
משחקי ספין אוף
Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles 2008 Android, Symbian, iOS, webOS, Windows Phone, Nintendo DS
Assassin's Creed: Bloodlines 2009 PlayStation Portable
Assassin's Creed II: Discovery iOS, Nintendo DS
Assassin's Creed: Project Legacy 2010 Browser
Assassin's Creed: Multiplayer Rearmed 2011 iPad, iPhone, iPod Touch
Assassin's Creed: Recollection iPad, iPhone, iPod Touch
Assassin's Creed III: Liberation 2012 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Switch, Stadia
Assassin's Creed: Pirates 2013 Android, iOS
Assassin's Creed Freedom Cry 2014 Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Switch
Assassin's Creed Memories iOS
Assassin's Creed Chronicles: China 2015 Windows, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita
Assassin's Creed Chronicles: India 2016 Windows, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita
Assassin's Creed Chronicles: Russia Windows, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita
Assassin's Creed Identity Android, iOS
Assassin's Creed Unity: Arno's Chronicles 2017 Android
Assassin's Creed Rebellion 2018 Android, iOS
Assassin's Creed Nexus VR 2023 Meta Quest 2, Meta Quest 3, Meta Quest Pro

סדרת המשחקים הראשית[עריכת קוד מקור | עריכה]

Assassin's Creed[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed
לוגו המשחק "Assassin's Creed".

המשחק הראשון בסדרה יצא בנובמבר 2007 לקונסולות המשחקים פלייסטיישן 3 ו-Xbox 360, ובאפריל 2008 למערכת ההפעלה Microsoft Windows. הוא מציג עיבוד היסטורי מחודש לארץ הקודש (בעיקר הערים מסיאף, ירושלים, עכו ודמשק) בסוף המאה ה-12. נרטיב הסיפור כולל דמויות היסטוריות ואירועים מאותה תקופה. הקו העלילתי מתחלק לשני חלקים - האחד מתרחש בזמנים המודרניים ועוקב אחר דמותו של דזמונד מיילס, ואילו השני מתרחש בשנת 1191 ועוקב אחר עלילות אלטאיר אבן לא-אחד, אבי אבותיו של דזמונד וחבר במסדר המתנקשים במהלך מסע הצלב השלישי. סיפורו של דזמונד מתחיל עם חטיפתו בידי תאגיד התרופות אבסטרגו, שהמדען הראשי שלו ד"ר וורן וידיק מאלץ אותו לחקור את זכרונותיו של אלטאיר באמצעות מתקן הנקרא אנימוס שמאפשר לו להתחבר עם ה-DNA של אבותיו. על ידי כך, אבסטרגו מקווה למצוא ממצאים רבי עוצמה הנקראים "פיסות עדן" והסיבה המרכזית ליריבות העתיקה בין מסדר המתנקשים לבין מסדר הטמפלרים. סיפורו של אלטאיר מתחיל עם הורדתו בדרגה למתנקש חניך, אחרי שהוא קלקל ניסיון של המתנקשים להשיג את ידיהם על פיסת עדן - תפוח גן עדן - מידי הטמפלרים. כדי לכפר על חטאו, על אלטאיר להתנקש בחייהם של תשעה מחברי הטמפלרים ברחבי ארץ הקודש.

המשחק הראשון הציג אלמנטים מרכזיים שנותרו למשך הסדרה כולה. המשתמשים יכולים לחקור את העולם הפתוח של המשחק באופן חופשי, ולהשתמש ביכולות הטיפוס והפארקור של אלטאיר כדי לנווט בסביבה. המשחק גם מציג מערכת לחימה משופרת של "הכה ושסף", לפיה המשתמשים מסוגלים לחסום תקיפות ולבצע תמרון נגדי, כמו גם מכניקת התגנבות כמו התחבאות בקהל אנשים גדול, מה שמאפשר לשחקנים להתחמק מגילוי בידי אויביהם ולאבד את עקבותיהם. למרות שהשחקנים יכולים לבחור בסדר לפיו הם יהרגו את מטרותיהם הראשיות, עיצוב המשימות הוא ליניארי וחוזר על עצמו מכיוון שהשחקנים חייבים להשלים משימות צדדיות לפני כל התנקשות. הדרישה לביצוען של המשימות הצדדיות היו כמה מהאספקטים עליהם נמתחה ביקורת רבה כלפי המשחק, מה שגרם לביטולם במשחקים מאוחרים יותר.

Assassin's Creed II[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed II
לוגו המשחק "Assassin's Creed II".

המשחק השני הוא ההמשך הישיר למשחק הקודם, והוא יצא בנובמבר 2009 לקונסולות פלייסטיישן 3 ו-Xbox 360, במרץ 2010 ל-Microsoft Windows ובאוקטובר 2010 ל-OS X. נרטיב הזמן המודרני עוקב שוב אחר דזמונד, שנמלט מתאגיד אבסטרגו (שהתגלה בסוף המשחק הקודם כחזית לטמפלרים מהזמן המודרני) בעזרתה של לוסי סטילמן, חפרפרת מטעם המתנקשים, ונלקח למקום מחבואם. מתוך תקווה לאמן את דזמונד בדרכי המתנקשים, הם מחברים אותו למתקן מתקדם יותר של האנימוס, והוא מתחיל לסבול מאפקט הדימום. הדבר מאפשר לדזמונד לרכוש את יכולות אבותיו, אך גם פוגם במוחו והוא מתחיל לחוות הבזקים מזכרונות אבותיו גם מחוץ לחיבור עם האנימוס. בינתיים, הנרטיב המרכזי מתרחש בשיאו של הרנסאנס האיטלקי בסוף המאה ה-15 ועוקב אחר אבי אבותיו האיטלקי של דזמונד, אציו אודיטורה דה פירנצה, אציל צעיר מפירנצה שנאלץ להפוך למתנקש אחרי שאביו ושני אחיו נהרגו בידי הטמפלרים. במהלך מסעו לנקום את מותם, אציו רוכש בני ברית בדמותם של לאונרדו דה וינצ'י וקתרינה ספורצה ונלחם באויבים מבית פאצי ובית בארבאריגו כמו גם ברודריגו בורג'ה. אציו גם נתקל בטכנולוגיה שנותרה מאחור בידי הציוויליזציה הראשונה, גזע שיצר את בני האדם ואת פיסות עדן ואשר נספה לאחר אסון קטסטרופלי.

בדומה לקודמו, המשחק השני משלב אירועים היסטוריים בנרטיב הסיפור שלו ומכיל עיבוד מחודש לערים מתקופת הזמן (במקרה זה פירנצה, ונציה, פורלי, סן ג'ימיניאנו ומונטריג'וני). המשימות מתחלקות למשימות סיפור ראשיות המתוארות כרצפי זכרונות המשקפים את חייו של אציו, ומשימות צדדיות שניתן לבצען בכל עת. הגישה למבנה המשימתי נותר עקבי למשך הסדרה כולה. לוילה אודיטורה שבמונטריג'וני, שמתפקדת כבסיסם של המתנקשים במרביתו של המשחק, יש מספר פונקציות שניתנות להרחבה על ידי שדרוג המבנים הסמוכים לה או על ידי רכישת יצירות אמנות, כלי נשק ושריון עבור הוילה. בתמורה, הוילה תשמש כאמצעי מימון עבור השחקן בקצב שמושפע מהשדרוגים ככל שמתקדם המשחק.

Assassin's Creed: Brotherhood[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed: Brotherhood
לוגו המשחק "Assassin's Creed: Brotherhood".

"Assassin's Creed: Brotherhood" (בתרגום לעברית: "אמונת המתנקש: אחווה") הוא המשך למשחק הקודם בסדרה. המשחק יצא בנובמבר 2010 לפלייסטיישן 3 ול-Xbox 360, במרץ 2011 ל-Windows ובמאי 2011 ל-OS X. המשחק ממשיך מיד אחרי אירועי קודמו, שבו דזמונד הוזהר בידי מינרווה, חברת הציוויליזציה הראשונה, על התפרצות סולארית שתכה בכדור הארץ ותהרוג את מרבית האנושות תוך מספר חודשים. דזמונד וצוותו עורכים מסע למונטריג'וני ומבססים לעצמם מקום ממנו ישתמשו באנימוס כדי למצוא את המקדש של יונו (חברה נוספת של הציוויליזציה הראשונה), שמחזיק בתפוח העדן של אציו ובמפתח שיעצור את ההתפרצות הסולארית. הנרטיב ממשיך את הסיפור של אציו, שעורך מסע לרומא - מרכז הכוח של הטמפלרים באיטליה, כדי להקים מחדש את אחוות המתנקשים ולהביס את בית בורג'ה, שתקף את מונטריג'וני וגנב את תפוח עדן.

המשחק שומר על אותם אלמנטים כמו במשחק הקודם, אם כי הוא מתרחש בעיר אחת, רומא. כמו בוילה אודיטורה, השחקן יכול להוציא כספים כדי לקנות ולשדרג חנויות ומתקנים נוספים ברחבי העיר ולהגדיל את הרווח שיוכל לקבל מהם. אולם, השחקן יצטרך להרוס את מגדלי בורג'ה ששולטים בחלקים נכבדים של העיר לפני שיוכל לעשות זאת. אחוות המתנקשים מוצגת לראשונה, כאשר השחקן יוכל לגייס אזרחים מן השורה כמתנקשים אחרי שהציל אותם ממוות. הם יכולים להישלח למקומות רחוקים ברחבי אירופה כדי להרוויח ניסיון וכסף או שיוכלו להיקרא לעזור לשחקן במהלך משימה. בפעם הראשונה בסדרה, המשחק מכיל מצב מרובה משתתפים מקוון, שבו שחקנים ממלאים תפקיד של עובדי אבסטרגו, ובאמצעות השימוש באנימוס חיים את זכרונותיהם הגנטיים של טמפלרים מתקופת הרנסאנס האיטלקי במספר מצבי משחק. היה זה המשחק האחרון בהשתתפותו של יוצר הסדרה פטריס דזילה.

Assassin's Creed: Revelations[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed: Revelations
לוגו המשחק "Assassin's Creed: Revelations".

"Assassin's Creed: Revelations" ("אמונת המתנקש: התגלויות") הוא האחרון בטרילוגיה של אציו ויצא בנובמבר 2011 לפלייסטיישן 3, Xbox 360 ול-Windows. בעקבות אירועי "Brotherhood", בהם יונו השתלטה על דזמונד והוא נאלץ להרוג את לוסי (שהייתה סוכנת כפולה של הטמפלרים ללא ידיעתו), הוא נופל לתרדמת והונח חזרה באנימוס כדי לשמר את מוחו. בתוך המרכז הממוחשב של האנימוס, דזמונד פוגש במושא המחקר הקודם של האנימוס, קליי קצ'מרק, שמסביר שדזמונד צריך להגיע לסינכרוניזציה מלאה עם אלטאיר ואציו אחרת ייכנע לשיטיון. דזמונד ממשיך לחקור את זכרונותיו של אציו, שמספר שנים אחרי אירועי "Brotherhood" עורך מסע לקונסטנטינופול כדי למצוא חמישה מפתחות הנדרשים כדי לפתוח ספריה שנבנתה בידי אלטאיר ואשר נרמז שמכילה את הכוח לסיים את הקונפליקט בין המתנקשים לטמפלרים. בקונסטנטינופול, אציו נקלע למאבקי שלטון בין שני בניו של הסולטאן באיזיט השני, סלים הראשון ואהמט. כמו כן, הוא חייב לחשוף מזימה של הטמפלרים הביזנטים, שמנצלים את הכאוס המתחולל כדי להשיג שליטה מחודשת בעיר וכדי להשיג לרשותם את המפתחות לספריה של אלטאיר.

במקור, המשחק נקרא "Assassin's Creed: Lost Legacy" ("אמונת המתנקש: מורשת אבודה") ופותח ככותר קונספט עבור קונסולת נינטנדו 3DS, שמתמקד באציו בדרכו לעיר מסיאף כדי לחקור את מורשתו של אלטאיר ולחשוף את מקורותיה של אחוות המתנקשים. בהמשך, הרעיון לכותר בוטל ביולי 2011, וחברת יוביסופט בחרה להמשיך ולהרחיב את הרעיון ככותר מרכזי בסדרת המשחקים, המיועד לשיחרור לקונסולות הפלייסטיישן 3, Xbox 360 ול-Windows. הרעיון המקורי נשמר אך התפתח לכדי העלילה שנראתה במשחק הסופי. בין האלמנטים והמערכות החדשות במשחק נכללו להב קרס מוסתר שמשמש את אציו לגלישה זוויתית, מודל להכנת פצצות ומערכת מורחבת לגיוס מתנקשים. מצב ריבוי משתתפים חזר עם דמויות חדשות, מצבי משחק ומפות נוספים, והשחקנים קיבלו פעם נוספת שליטה על סוכנים טמפלרים מתחנכים המתקדמים בשורותיהם, כאשר הם נחשפים להיסטוריה של תאגיד אבסטרגו.

Assassin's Creed III[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed III
לוגו המשחק "Assassin's Creed III".

"Assassin's Creed III" יצא באוקטובר 2012 עבור פלייסטיישן 3 ו-Xbox 360, ובנובמבר 2012 לקונסולת המשחקים Wii U ול-Windows. גרסה מחודשת של המשחק הכוללת גרפיקה משופרת יצאה ל-Windows, לפלייסטיישן 4 ול-Xbox One במרץ 2019, ולנינטנדו סוויץ' במאי 2019. זהו המשחק האחרון שעוקב אחרי דזמונד, שנוסע למיקומו של המקדש הגדול של הציוויליזציה הראשונה בניו יורק עם חבריו ועם אביו כדי להשתמש בטכנולוגיה בתוכו למנוע מההתפרצות הסולארית לפגוע בכדור הארץ. כדי להשתמש בטכנולוגיה זו, על דזמונד לבצע משימות ברחבי העולם ולהשיג 'סוללות' לספק חשמל למקדש, כמו גם מפתח עתיק לפתיחת ההיכל הפנימי. כדי למצוא את המפתח, דזמונד משתמש באנימוס כדי לחיות את זכרונותיהם של שניים מאבותיו שהחזיקו במפתח בנקודות שונות במהלך הזמן - היית'ם קנוויי, טמפלר בריטי מהמאה ה-18 שמגיע למושבות האמריקאיות כדי לבסס נוכחות טמפלרית חזקה ביבשת ולמצוא את המקדש הגדול; וראדונהאגדו (שנודע בהמשך כקונור), בנו חצי-המוהוק של היית'ם, שהופך למתנקש כדי לנקום בטמפלרים על השמדת כפרו ומותה של אמו בצעירותו. למטרה זו, קונור נעשה מעורב במהפכה האמריקאית ועוזר למטרת הפטריוטים בתמורה לעזרתם ברדיפה אחר סיעת הטמפלרים של היית'ם, שמבקשת להשתמש במהפכה האמריקאית כדי לקדם את מטרותיה.

המבנה של המשחק דומה לקודמיו, עם משימות המתרחשות במפת עולם פתוח המתבססות על בוסטון וניו יורק הקולוניאליות. המשחק מציע שטחים פתוחים של ערבות שוממות בצורת 'אזור הספר' ואחוזת דוונפורט, היכן שהשחקן יכול לצוד אחר בעלי חיים בשביל חומרים לבניית אמצעי סחר ברחבי הקולוניה. המשחק מציג לראשונה גם קרבות ימיים, כאשר השחקן צריך לנווט ספינת מלחמה בשם "אקילה" בזרמים מסוכנים ולהשתתף בקרבות בין אוניות הנושאות תותחים ונשקים נתלים. המשחק מרובה המשתתפים שהיה מנת חלקם של שני המשחקים הקודמים חוזר גם כאן עם מצבי משחק, דמויות ומפות חדשים המתבססים על אמריקה הקולוניאלית, אך הפעם ללא אלמנטים נרטיבים עיקריים.

Assassin's Creed IV: Black Flag[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed IV: Black Flag
לוגו המשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag".

"Assassin's Creed IV: Black Flag" ("אמונת המתנקש 4: דגל שחור") יצא באוקטובר 2013 עבור פלייסטיישן 3, Xbox 360 ו-Wii U, וכחודש לאחר מכן לפלייסטיישן 4, Xbox One ו-Windows. בעקבות אירועי "Assassin's Creed III", שבסופו דזמונד הקריב את חייו כדי להציל את כדור הארץ, תאגיד אבסטרגו השיג דגימות מגופו כדי להמשיך לחקור את זכרונותיהם של אבותיו. דמות השחקן הפעם היא של עובד אבסטרגו המתבקש לחקור את זכרונותיו של אדוארד קנוויי, פיראט מפורסם מהמאה ה-18 וסבו של קונור, וזאת כביכול עבור סרט אינטראקטיבי באורך מלא המונע בידי האנימוס. למעשה, אבסטרגו מבקשים לחפש אחר 'המצפה', מבנה של הציוויליזציה הראשונה שמאפשר למשתמש בו לראות דרך עיני נושא המחקר ולאתר אותו בכל מקום בעולם. בתור אדוארד, על המשתמש לחשוף מזימה של הטמפלרים הבכירים להפעיל מניפולציה על האימפריה הבריטית והאימפריה הספרדית לאיתור הנביא, שנודע בהמשך כבארתולומיאו רוברטס, והאדם היחיד שיכול להוביל אותם למצפה.

המשחק שומר על מספר מכניקות של משחקיות מקודמו, כמו חקר ימי וקרבות. בפעם הראשונה בסדרת המשחקים, חקר ימי מהווה חלק נכבד במשחק, והשחקנים יכולים לנווט את ספינתו של אדוארד - הג'קדאו - וללחום בספינות אויב או לצוד אחר חיות ים. המשחק כולל עולם פתוח רחב היקף של איי הודו המערביים, עם אפשרות לחקור את הערים הוואנה, נסאו וקינגסטון, כמו גם איים, מצודות וספינות טרופות. מצב מרובה משתתפים קיים במשחק, אם כי הוא מתרחש ביבשה בלבד.

Assassin's Creed Rogue[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Rogue
לוגו המשחק "Assassin's Creed Rogue".

"Assassin's Creed Rogue" ("אמונת המתנקש: נוכלות") הוא המשחק האחרון שפותח לדור השביעי של משחקי הקונסולות. הוא יצא בנובמבר 2014 לפלייסטיישן 3 ול-Xbox 360 ובמרץ 2015 ל-Windows. גרסה מחודשת של המשחק יצאה במרץ 2018 לפלייסטיישן 4 ול-Xbox One. בזמן ההווה, השחקנים לוקחים שליטה על עובד חסר שם נוסף של תאגיד אבסטרגו, שמתבקש לחקור את זכרונותיו של שיי פטריק קורמק, מתנקש מהמאה ה-18 שערק למסדר הטמפלרים מסיבות שאינן ידועות לאבסטרגו. במהלך חקירתו, השחקן מפעיל זיכרון חבוי שמדביק את השרת של אנימוס. הוא חייב להשלים את הזיכרונות של שיי כדי לנקות את השרתים בשעה שאבסטרגו מצויים בסגר. הנרטיב העיקרי מתרחש במהלך מלחמת שבע השנים ועוקב אחר שיי, שמתחיל כמתנקש חניך מוכשר אך לא צייתן. הוא עד לצביעות המתנקשים ולנכונותם להקריב חיי אזרחים במהלך רדיפתם חסרת הפשרות אחר פיסות עדן, והוא בוגד בהם ומצטרף למסדר הטמפלרים. הוא עוזר לבני בריתו החדשים לרדוף אחר חברים שלו לשעבר ממסדר המתנקשים ולמנוע מהם לסכן את חייהם של חפים מפשע נוספים. לפי יוביסופט ו-"Assassin's Creed Unity", סיפורו של שיי מתרחש בתקופה שבין "Assassin's Creed III" ו-"Assassin's Creed IV: Black Flag", ונועד לגשר על הפער שבנרטיבים השונים, כמו גם לספק קשר חיוני לסאגה של בית משפחת קנוויי. מספר דמויות מהמשחק הרביעי מופיעות, כמו היית'ם קנוויי, אכילס דבנפורט ואדוולה.

במרץ 2014 הוכרז על פיתוחו של משחק אססינס קריד חדש בשם-קוד "קומט" לקונסולות פלייסטיישן 3 ו-Xbox 360, שייצא מאוחר יותר באותה שנה לצד "Unity". עד לסופו של אותו חודש נודע כי המשחק "קומט" יתרחש בעיר ניו יורק של שנת 1758 ויכיל גם שיט ברחבי האוקיינוס האטלנטי. המשחק יהיה המשך ישיר ל-"Black Flag" והוא הראשון שיכלול פרוטגוניסט מצד הטמפלרים. איב גילימוט, יו"ר יוביסופט ציין במאי 2014, כי לעתיד הנראה לעין, משחקי אססינס קריד ישוחררו לקונסולות הדור השביעי למרות שהסדרה תעבור לקונסולות הדור השמיני פלייסטיישן 4 ו-Xbox One עם צאת המשחק "Unity". ב-5 באוגוסט, חברת יוביסופט הכריזה כי שם המשחק הרשמי יהיה "Assassin's Creed Rogue". בשעה שהמשחק משתמש במספר אלמנטים שהוצגו ב-"Black Flag", נכללו מערכות משחק חדשות כמו גם כלי נשק חדשים כמו רובה אוויר וקרבות ימיים משופרים יותר. מצב מרובה המשתתפים הוסר.

Assassin's Creed Unity[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Unity
לוגו המשחק "Assassin's Creed Unity".

"Assassin's Creed Unity" ("אמונת המתנקש: אחדות") יצא בו זמנית עם המשחק "Rogue" בנובמבר 2014 לקונסולות המשחק פלייסטיישן 4, Xbox One, ‏Windows וגוגל סטדיה. בזמן ההווה, דמות השחקן הוא גיימר של הליקס, מערכת משחקים הממונעת בכוח האנימוס ופותחה בידי אבסטרגו כדי למשוך קהל יעד שאינו מודע למטרתו האמיתית של המכשיר - למצוא פיסות עדן נוספות. בזמן משחקו, השחקן נתקל במתנקשים בני זמננו ומתבקש להצטרף אליהם כחניך ולעזור להם לאתר את גופו של נביא מהמאה ה-18. הסיפור הראשי מתרחש בפריז בזמן המהפכה הצרפתית, ועוקב אחר המתנקש ארנו דוריאן ונסיונותיו לנקום את מות אביו המאמץ בידי הטמפלרים. הדבר מוביל אותו לגילוי קונפליקט פנימי בין הטמפלרים כתוצאה מהמהפכה.

במרץ 2014 דלפו תמונות מהמשחק הבא שבסדרה, תחת שם-הקוד "Unity", המראות מתנקש חדש בפריז. עוד באותו חודש, חברת יוביסופט אישרה את קיומו של המשחק, לאחר שהיה בשלבי פיתוח במשך שלוש שנים, עם שחרורו של סרטון המראה את סגנון המשחקיות בשלבים שלפני בדיקת אלפא. המשחק כולל גרפיקה משופרת מקודמיו, בנוסף למספר מכניקות משחקיות חדשות, ביניהם משחק שיתופי בין ארבעה שחקנים - לראשונה בסדרה.

Assassin's Creed Syndicate[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Syndicate
לוגו המשחק "Assassin's Creed Syndicate".

"Assassin's Creed Syndicate" ("אמונת המתנקש: התאגדות") הוא משחק וידאו שיצא באוקטובר 2015 לפלייסטיישן 4, Xbox One, כחודש לאחר מכן ל-Windows ובדצמבר 2020 לגוגל סטדיה. בזמן ההווה, השחקן שולט באותו מתנקש חניך מהמשחק "Unity" כשהפעם עליו לעזור למתנקשים להשיג את תכריך עדן, ממצא רב עוצמה שחבוי במקום כלשהו בלונדון. הסיפור הראשי מתרחש בתקופת לונדון הוויקטוריאנית ועוקב אחרי צמד המתנקשים התאומים ג'ייקוב ואיווי פריי כשהם מנווטים בנבכי הפשע המאורגן כדי להשיג בחזרה שליטה על העיר מידי הטמפלרים, ולמנוע מהם להשיג ידיהם על התכריך. הנרטיב כולל גם חלקים עלילתיים המתרחשים בלונדון שסועת הקרבות במהלך מלחמת העולם הראשונה ועוקבים אחר נכדתו של ג'ייקוב, לידיה פריי, כשהיא נלחמת בחיילים גרמנים ובמרגלים טמפלרים במהלך החיפוש אחר נביא.

בדצמבר 2014 שוחררו מידע ותמונות על המשחק החדש בסדרה תחת שם-הקוד "Victory" ("ניצחון"), והמשחק אושר בידי יוביסופט מעט לאחר מכן. במאי 2015 השתנה שם המשחק ל-"Syndicate" והוא הוכרז רשמית בידי החברה המפתחת. המשחק שומר על אלמנטים של משחקיות מהמשחק "Unity", בו בזמן שהוא מציג מערכת תנועה חדשה כמו כרכרות ומכניקת קרבות משופרת הכוללת וויי הטלה ותפיסה. המשחק הוא הראשון שהציג מספר פרוטגוניסטים, ביניהם השחקן יכול להחליף תוך כדי ביצוע משימות.

Assassin's Creed Origins[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Origins
לוגו המשחק "Assassin's Creed Origins".

"Assassin's Creed Origins" ("אמונת המתנקש: מקורות") הוא אתחול רך של זיכיון המשחקים, שיצא באוקטובר 2017 לפלייסטיישן 4, Xbox One, ‏Windows וגוגל סטדיה. בזמן ההווה, המשחק מציג פרוטגוניסטית חדשה בשם ליילה חסן וחוקר את מקורותיה של אחוות המתנקשים ושל הקונפליקט ביניהם לבין הטמפלרים. הסיפור מתרחש במצרים העתיקה לקראת סופה של התקופה הפטולמאית ועוקב אחרי באייק המדג'אי ואשתו איה, שמלחמתם להגן על בני עמם ממסדר העתיקים - אבי אבותיו של מסדר הטמפלרים - מוביל אותם להקים את מסדר 'הנחבאים', אבי אבותיה של אחוות המתנקשים. שלא כמו משחקים קודמים בסדרה, שהתבססו כמשחקי פעולה-הרפתקה, "Origins" הוא משחק פעולה-תפקידים אשר מציג לראשונה בסדרה אלמנטים חדשים, ביניהם מערכת קרבות חדשה.

בפברואר 2016, חברת יוביסופט הכריזה כי היא לא תשחרר משחק חדש בסדרת המשחקים, וזאת על-מנת "לקחת צעד אחד אחורה ולבחון מחדש את הזיכיון" וכן "לקחת שנת שבתון כדי לפתח יותר את מכניקת המשחקיות וכדי להבטיח חוויית משחקיות ייחודית ובלתי נשכחת". על החלטה זו, היוצר איב גילימוט ציין שמאז המשחק "Unity", יוביסופט החלה לפקפק בנכונותה לשחרר כותרים חדשים בכל שנה. זאת ועוד, למשחק "Syndicate" היה תהליך השקה איטי והמעבר מתאריך הוצאה שנתי נועד כדי לקחת את הזמן הנחוץ לנצל מנועי משחק וטכנולוגיה חדשים. אשרף איסמעיל, המנהל הקריאטיבי של המשחק "Black Flag", ציין שהוא והצוות יהיו מעוניינים ליצור משחק של אססינס קריד שמתרחש במצרים העתיקה, כמו גם לא שלל את האפשרות שלסדרת המשחקים תהיה דמות שחקן נשית. במאי 2017, חברת יוביסופט אישרה את פיתוחו של המשחק, וכחודש לאחר מכן אושרה תקופת ההתרחשות כמצרים בתקופת ממלכת בית תלמי.

Assassin's Creed Odyssey[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Odyssey
לוגו המשחק "Assassin's Creed Odyssey".

"Assassin's Creed Odyssey" ("אמונת המתנקש: אודיסיאה") יצא באוקטובר 2018 לפלייסטיישן 4, Xbox One, ‏Windows ונינטנדו סוויץ', ובנובמבר 2019 לגוגל סטדיה. הנרטיב של הזמנים המודרניים ממשיך את האירועים שהחלו ב-"Origins", ובו ליילה חסן מחפשת אחר אטלנטיס אחרי שגויסה בידי המתנקשים. לפי האמונה הרווחת, אטלנטיס מחזיקה בממצא עתיק רב עוצמה, המטה של הרמס טריסמגיסטוס. הסיפור הראשי מתרחש במהלך המלחמה הפלופונסית בין הברית האטית-דלית שבאתונה העתיקה לספרטה בשיא פריחתה של יוון הקלאסית. השחקנים יכולים לבחור בין שני פרוטגוניסטים, אלכסיוס וקסנדרה, ולצאת למסע לגילוי המסתורין סביב משפחתם, כמו גם להסתנן לשורות "'הכת של קוסמוס"', ארגון חשאי שקדם לטמפלרים מאות שנים קודם לכן.

תמונות ראשונות מהמשחק הודלפו במאי 2018, והמשחק נחשף כחודש לאחר מכן בתערוכת E3‏ 2018 עם תאריך יציאה של אוקטובר 2018. בדומה ל-"Origins", המשחק שם דגש יותר על אלמנטים של משחק תפקידים מאשר המשחקים הקודמים בסדרה ומציג אפשרויות דיאלוג שונות ומשימות בחירה שמסתעפות מהמשימות הראשיות ואשר יכולות לספק סיום אחר למשחק.

Assassin's Creed Valhalla[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Valhalla
לוגו המשחק "Assassin's Creed Valhalla".

"Assassin's Creed Valhalla" ("אמונת המתנקש: ולהאלה") יצא בנובמבר 2020 לקונסולות המשחקים פלייסטיישן 4, פלייסטיישן 5, Xbox One, ‏Xbox Series X/S, ‏Windows, גוגל סטדיה ואמזון לונה. המשחק מסיים את קו העלילה המודרני שמתמקד בדמותה של ליילה חסן, שחייבת למצוא את המקדש של הציוויליזציה הראשונה בנורווגיה כדי להחזיר את השדה המגנטי של כדור הארץ בחזרה לחוזקו הרגיל מאז שהתחזק בעקבות הקרבתו של דזמונד, שרק דחתה את האפוקליפסה. הנרטיב הראשי של הסיפור מתרחש בתקופת המאה ה-9 במהלך פלישתם של הויקינגים אל האיים הבריטיים. השחקנים שולטים בפושטת דרכים ויקינגית בשם אייבור ורינסדוטיר אשר נעשית מעורבת בקונפליקט בין 'הנחבאים' לבין מסדר העתיקים, בו בזמן שהיא מנסה לבסס לעצמה שבט ויקינגי חדש באנגליה.

המשחק הוכרז לראשונה באפריל 2020, וחברת יוביסופט מונטריאול הובילה את תהליך הפיתוח ביחד עם 14 חברות בת נוספות. שם המשחק הודלף בתחילת אפריל 2019 תחת השם "Assassin's Creed Kingdom" ("אמונת המתנקש: ממלכה"). כמו קודמיו, גם "Valhalla" הוא משחק פעולה-תפקידים המתמקד בקרבות ובחקר העולם הפתוח, אם כי הוא מחזיר מספר אלמנטים שהיו חסרים ב-"Origins" וב-"Odyssey" כמו התגנבות בתוך הקהל והתיישבות הניתנת להרחבה. בפעם הראשונה בסדרת המשחקים (ובניגוד גמור למשחק "Syndicate" בו מופיעות שתי דמויות ראשיות), ניתן לבחור במינה של דמות השחקן הראשית.

Assassin's Creed Mirage[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed Mirage
לוגו המשחק "Assassin's Creed Mirage".

"Assassin's Creed Mirage" ("אמונת המתנקש: מיראז'") יצא באוקטובר 2023 לקונסולות המשחקים פלייסטיישן 4, פלייסטיישן 5, Xbox One, ‏Xbox Series X/S, ‏Windows ואמזון לונה. המשחק מתרחש בבגדאד שבתקופת תור הזהב של האסלאם - ובמיוחד פרעות סאמרא, ועוקב אחר באסים אבן אישאק, דמות שהוצגה במשחק "Valhalla", ומעברו מגנב רחוב לאחד מחברי 'הנחבאים' כעשור לפני אירועי "Valhalla". הפילוסופיה העיצובית מאחורי המשחק הייתה לחזור למקורותיה של סדרת המשחקים על ידי התמקדות ביכולת ההתגנבות, באמנות הפארקור ובהתנקשויות מאשר באלמנטים של משחק תפקידים שהופיעו במשחקים המאוחרים יותר שבסדרה.

בתחילת 2022 נודע שמשחק אססינס קריד חדש שנקרא בשם-הקוד "Rift" ("קרע") נמצא בשלבי פיתוח ונועד ליציאה בסוף 2022 או תחילת 2023. לפי שמועות, המשחק החל כחבילת הרחבה ל-"Valhalla" והיה דומה יותר למשחקים הראשונים בסדרה, עם רקע קטן יותר והתמקדות גדולה בהתגנבות. הוא הוכרז לראשונה רשמית בתחילת ספטמבר 2022, והקדימון למשחק הוצג באירוע מטעם חברת פלייסטיישן במאי 2023.

משחקי הספין-אוף[עריכת קוד מקור | עריכה]

Assassin's Creed III: Liberation[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed III: Liberation
לוגו המשחק "Assassin's Creed III: Liberation".

"Assassin's Creed III: Liberation" ("אמונת המתנקש 3: שחרור") הוא משחק ספין אוף למשחק "Assassin's Creed III" אשר יצא לקונסולת המשחקים הניידת פלייסטיישן ויטה באוקטובר 2012. המשחק מתרחש לפני אירועי המשחק השלישי ובמהלכם, ועוקב אחרי אוולין דה גראנדפרה, אשה קריאולית מניו אורלינס, לואיזיאנה הצרפתית ובתם של סוחר צרפתי ואם אפריקנית. אוולין מגויסת לאחוות המתנקשים בידי עבד לשעבר ונלחמת נגד עבדות ונגד הטמפלרים, שמבקשים להשתלט על לואיזיאנה אחרי מלחמת שבע השנים. אוולין משתמשת במגוון רחב של כלי נשק חדשים בעת קרב, כולל מצ'טה וקנה נשיפה להתקפות קרובות, ויכולה להתחפש כדי להטעות אויבים, למרות שמספר תחפושות מגבילות את תנועתה ואת יכולותיה. כל המשחק בכללותו מוצג כמוצר שפותח בידי תאגיד אבסטרגו, וכולל צנזורה נרחבת לקונפליקט בין המתנקשים לטמפלרים. בנקודות מסוימות ברחבי המשחק, השחקן מקבל מסרים מקולקטיב ההאקרים ארודיטו, שעוזר להם להסיר את הצנזורה וללמוד את טיבם האמיתי של האירועים המתרחשים.

כותר מקורי למשחק "אססינס קריד" עבור הפלייסטיישן ויטה הוכרז כבר לפיתוח בכנס החובבים "GamesCon" של שנת 2011, לפיו יכלול סיפור חדש ודמויות חדשות. המשחק הוכרז רשמית בתערוכת E3 ‏2012, ובספטמבר 2013 הוכרז שהמשחק ייצא במהדורה בהפרדה גבוהה לפלייסטיישן 3, Xbox 360 ו-Windows בחנויות המקוונות Playstation Network, ‏Xbox Live Arcade וסטים, בהתאמה. במרץ 2019 הוכרז כי מהדורה מחודשת תצורף להוצאה המחודשת של המשחק השלישי עבור Windows, פלייסטיישן 4, Xbox One ונינטנדו סוויץ'. חברת יוביסופט הסירה את תמיכתה במוצר באוקטובר 2022, כשלא נמכרו יותר עותקים מהמשחק המקורי, אלא רק אלה של מהדורת הבאנדל הכוללת את שני המשחקים ביחד.

Assassin's Creed: Freedom Cry[עריכת קוד מקור | עריכה]

לוגו המשחק "Assassin's Creed Freedom Cry".

"Assassin's Creed Freedom Cry" ("אמונת המתנקש: זעקה לחופש") יצא במקור כתוכן הניתן להורדה עבור מרבית מגרסאות המשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag" בדצמבר 2013. גרסה העומדת בפני עצמה יצאה בפברואר 2014 ל-Windows, פלייסטיישן 3 ופלייסטיישן 4. סיפור העלילה מתרחש כשלוש עשרה שנים לאחר אירועי "Black Flag" ועוקב אחר אדוולה, דמות משנה חשובה מאותו משחק ששימש כקצין לוגיסטיקה של הפרוטגוניסט אדוארד קנוויי, לפני שהצטרף לאחוות המתנקשים לקראת סיומו של המשחק. באירועי "Freedom Cry", אדוולה נשטף לחוף סן דומנג של האימפריה הקולוניאלית הצרפתית (האיטי של ימינו), ונתקל בסחר בעבדים החריף ביותר באיי הודו המערביים. בהיותו עבד לשעבר, אדוולה נוטש באופן זמני את מאבקו בטמפלרים ומצטרף לתנועת מחתרת של אלה שננטשו מאחור כדי להציל עבדים.

בהיותו של המשחק תוכן הניתן להורדה במקור עבור "Black Flag", המשחקיות של "Freedom Cry" היא זהה כמעט לחלוטין, למעט מספר תוספות חדשות. העיקרית ביניהן היא אפשרותו של אדוולה להציל עבדים על ידי ביזת מטעים, תקיפת אוניות עבדים או פשוט הריגת אדוניהם. כל עבד משוחרר משמש כמשאב שחיוני לשחקן על מנת לפתוח שדרוגים לאדוולה. בנוסף, כמה מהעבדים החופשיים יכולים להצטרף למחתרת הנטושים ולהיות חלק מצוות ספינתו של אדוולה, "האקספרטו קרדה", או לעזור לשחקן ללחום באויבים.

Assassin's Creed Chronicles[עריכת קוד מקור | עריכה]

לוגו המשחק "Assassin's Creed Chronicles".

"Assassin's Creed Chronicles" ("אמונת המתנקש: כרוניקה") היא תת-סדרה של משחקי גלילה צדדית בני שלושה חלקים בגרפיקה של 2.5 ממדים שיצאו ל-Windows, פלייסטיישן 4, פלייסטיישן ויטה ו-Xbox One.

Assassin's Creed Nexus VR[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed Nexus VR" ("אמונת המתנקש: רשת מדומה") הוא משחק מציאות מדומה שפותח בידי חברת-בת של יוביסופט, "Red Storm Entertainment", למערכת Quest 2 של חברת מטא בנובמבר 2023. במשחק, השחקנים לוקחים שליטה על מתנקש האקר שמסתנן לתוך תאגיד אבסטרגו וחי את זכרונותיהם של שלושה מהפרוטגוניסטים הראשיים - אציו, קונור קנוויי וקסנדרה כדי לחבל בתוכניותיהם של הטמפלרים להשתמש בזכרונות לתועלתם הפרטית.

באירוע דיגיטלי של פייסבוק קונקט בספטמבר 2020, סגנית הנשיא של חברת "Red Storm Entertainment" אליזבת לוברסו חשפה מספר זיכיונות משחקים של טריפל A שמגיעים לפלטפורמת משחקי המציאות המדומה. שניים מהפרויקטים שנחשפו הם משחק חדש של אססינס קריד ומשחק חדש של Tom Clancy's Splinter Cell - שניהם פותחו בידי יוביסופט, ומיועדות לשחרור במערכת אוקולוס. בעוד הפרויקט למשחק ספלינטר סל בוטל ביולי 2022, נודע שהמשחק החדש של אססינס קריד הוא אינו הראשון שנועד למציאות המדומה, אך הראשון שמיועד להפצה פומבית. ביריד גיימינג של חברת מטא ביוני 2023 נחשף שמו המעודכן של המשחק עם תאריך הוצאה לסוף שנת 2023.

משחקים לניידים[עריכת קוד מקור | עריכה]

Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles

"Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles" ("אמונת המתנקש: קורותיו של אלטאיר") הוא משחק ספין-אוף שיצא בפברואר 2008 לקונסולה הניידת נינטנדו DS ולמערכות ההפעלה אנדרואיד, סימביאן, Windows Phone, iOS, WebOS ו-Java Micro Edition. המשחק הוא פריקוול למשחק "Assassin's Creed", והוא מתרחש בשנת 1190. אלטאיר אבן לא-אחד, מתנקש מסדר המתנקשים מימי הביניים, נשלח למשימה להחזיר גביע ממסעי הצלב שמוחזק בידי הערבים. אלטאיר מחויב למצוא שלושה מפתחות קסומים על מנת לנסוע לירושלים ולהתמודד עם ראש הטמפלרים, לורד בסיליסק. בהגיעו, הוא לומד שהגביע הוא לא רק כלי ושיש לו את הכוח לאחד בין כל הסיעות ולסיים את מסעות הצלב בניצחון כל מי שמחזיק בו.

Assassin's Creed: Bloodlines[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed: Bloodlines

"Assassin's Creed: Bloodlines" ("אמונת המתנקש: שושלות דם") הוא משחק הספין-אוף השני שמתרכז בדמותו של אלטאיר, והוא יצא לקונסולה הניידת PlayStation Portable בנובמבר 2009 (יחד עם "Assassin's Creed II"). המשחק משמש כהמשך ישיר למשחק המקורי. אלטאיר נוסע לקפריסין כדי להרוג את אחרוני מסדר הטמפלרים. הוא פוגש בשנית במריה ת'ורפ, צעירה טמפלרית שהוא חס על חייה במשחק הקודם. הם חוברים יחדיו כדי לחסל את הטמפלרים האחרונים שעל האי וללמוד יותר על תפוח עדן ועל ארכיון הטמפלרים המסתורי, היכן שכנראה מוסתרות פיסות עדן נוספות. למרות מגבלות טכניות שבקונסולה הניידת, המשחק מצליח לשמור על מכניקת המשחקיות של המשחק מהקונסולה הביתית והמחשב האישי, כמו גם מספר אלמנטים בלעדיים לגרסה זו.

Assassin's Creed II: Discovery[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed II: Discovery

"Assassin's Creed II: Discovery" ("אמונת המתנקש 2: תגלית") הוא משחק ספין-אוף למשחק "Assassin's Creed II" ויצא ביחד איתו בנובמבר 2009 לקונסולת נינטנדו DS, עם הוצאה מחודשת למערכת iOS בינואר 2010. המשחק הוא משחק גלילה צדדית ב-2.5 ממדים ומתרחש בזמן אירועי המשחק השני בין רצף 12 ל-13, כאשר אציו מחפש אחר תפוח עדן לאחר שהפסיד אותו לטובת ג'ירולמו סבונרולה. בן בריתו של אציו, אנטוניו דה מגיאניס, קורא לו לוונציה כדי לפגוש באחד מאנשי הקשר שלו, לואיס דה סנטנגל, המייצג את כריסטופר קולומבוס. לואיס מבקש מאציו להגן על קולומבוס, מתוך חשש שיתנקשו בחייו. למרות שבתחילה הוא מהסס, אציו מסכים לעזור אחרי שלומד אודות קשריו של קולומבוס עם ראש מסדר הטמפלרים, רודריגו בורג'ה. אחרי שסיכל את ניסיון ההתנקשות בו, אציו מלווה אותו בחזרה ולומד כי מרבית אחוות המתנקשים הספרדית נעצרה בפקודתו של תומאס דה טורקמדה, האינקוויזיטור הראשי של האינקוויזיציה הספרדית. אציו דוחה את החיפוש אחר התפוח ונוסע לספרד כדי לשקם את האחווה.

Assassin's Creed: Multiplayer Rearmed[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed: Multiplayer Rearmed" ("אמונת המתנקש: חימוש רב-משתתפים מחדש") - משחק רב-משתתפים שפותחה למערכת iOS ויצאה לאייפד, אייפון ולאייפוד טאץ' באוקטובר 2011. זהו משחק האססינס קריד היחיד שמונע בידי מערכת כלכלית בתוך המשחק. מטרת המשחק היא להתנקש במספר מטרות מוגדרות תוך כדי התחמקות מצייד שנשלח להתנקש בשחקן. השחקן יכול לרכוש חפצים נוספים, כמו גם דמויות ויכולות נוספות, וכן להתחרות מול שחקנים אחרים מרחבי העולם במצב תחרותי בן ארבעה משתתפים ברשת החברתית המקוונת Game Center. בנוסף, יש אפשרות להתחרות מול משתתף בסביבה הקרובה באמצעות השימוש בבלוטות'. המפות הזמינות במשחק הן של ירושלים, אלהמברה וסן דונטו.

Assassin's Creed: Recollection[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed Recollection" ("אמונת המתנקש: היזכרות") זהו משחק לוח בזמן אמת שפותח עבור מערכת iOS ויצא לאייפד בדצמבר 2011 ולאייפון ואייפוד טאץ' במרץ 2012. במשחק, השחקנים מתמודדים זה מול זה בקרבות פוליטיים בזמן אמת עם דמויות מהמשחקים הראשיים במעל ל-280 זיכרונות אפשריים. קמפיין המשחק לשחקן יחיד מיועד לספק מעל לעשר שעות משחק, וכולל 20 משימות החל מברצלונה ועד לקונסטנטינופול, עם עשר משימות אתגר נוספות כבונוס. המשחק כולל גם מצב עימות שבו השחקנים יכולים לאתגר את חבריהם ואנשים ברחבי העולם.

Assassin's Creed: Pirates[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed: Pirates" ("אמונת המתנקש: פיראטים") הוא משחק מובייל שיצא ל-iOS ולמכשירים תומכי אנדרואיד בדצמבר 2013, ופותח בידי חטיבת יוביסופט בפריז. המשחק עוקב אחר קפטן אלונזו בטילה - דמות שאינה של מתנקש או טמפלר - המפקד על ספינת מלחמה וצוות ונתקל בכוחות המתנקשים והטמפלרים. המשחקיות מתבססת על קרבות בזמן אמת בין ספינות. הכותר מכיל גרפיקת תלת-ממד וכולל מזג אוויר ורוחות אשר ישפיעו על התקדמות השחקן.

Assassin's Creed Memories[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed Memories" ("אמונת המתנקש: זכרונות") הוא משחק מובייל שיצא למכשירי iOS באוגוסט 2014. המשחק פותח בשיתוף שתי חברות המשחקים "PlayNext" ו-"Gree", והוא משלב בין איסוף קלפים וקרבות, מרדף אחר מטרות ואלמנטים אסטרטגיים. המשחק כולל אפשרות למשחק רב-משתתפים, כאשר בין האופציות הניתנות הן אפשרות להצטרף לגילדה ולהצטרף לתרחישי קרבות של 20 איש נגד 20. המשחק מציג מספר תקופות היסטוריות, ביניהם מסע הצלב השלישי, תור הזהב של הפיראטים, יפן הפיאודלית והאימפריה המונגולית.

Assassin's Creed Identity[עריכת קוד מקור | עריכה]

לוגו המשחק "Assassin's Creed: Identity".

"Assassin's Creed Identity" ("אמונת המתנקש: זהות") הוא משחק תפקידים ממוחשב שיצא בפברואר 2016 למכשירי iOS ואנדרואיד. זהו משחק המובייל הראשון בסדרה שמציג סביבה תלת-ממדית שניתן לחקור במלואה, והוא מתרחש במקביל למשחק "Assassin's Creed: Brotherhood". במשחק, השחקנים יכולים ליצור דמות מתנקש משלהם, ולהשלים משימות עבור האחווה באיטליה, בנוסף למפגש עם דמויות מהסדרה הראשית כמו אציו אודיטורה דה פירנצה וניקולו מקיאוולי.

Assassin's Creed Unity: Arno's Chronicles[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed Unity: Arno's Chronicles" ("אמונת המתנקש: אחדות - הכרוניקה של ארנו") הוא משחק מובייל בגלילה צדדית שיצא למכשירים הניידים של וואווי הונור ביוני 2017. יש לו את אותה משחקיות כמו במשחקי "Assassin's Creed Chronicles", וקו העלילה הראשי מתבסס באופן רופף על אירועי "Assassin's Creed Unity".

Assassin's Creed Rebellion[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed Rebellion" ("אמונת המתנקש: התמרדות") הוא משחק אסטרטגיה מז'אנר משחקי התפקידים שיצא בחינם למכשירי iOS ואנדרואיד בנובמבר 2018. המשחק מתרחש במהלך האינקוויזיציה הספרדית בסוף המאה ה-15, ועוקב אחר המתנקשים הספרדים שתחת פיקודו של אגילר דה נארחה כשהם מנסים להקים אחוות מתנקשים משלהם כדי להפיל את הטמפלרים הספרדים משלטונם. המשחק כולל דמויות רבות מזיכיון אססינס קריד, כמו גם 30 דמויות חדשות בלעדיות למשחק.

משחקים לניידים שבוטלו/הופסקו[עריכת קוד מקור | עריכה]

לוגו המשחק "Assassin's Creed: Project Legacy".
  • "Assassin's Creed: Project Legacy" ("אמונת המתנקש: פרויקט מורשת") היה משחק דפדפן לשחקן יחיד מז'אנר משחקי התפקידים, שיצא באפליקציית פייסבוק ב-30 בספטמבר 2010 כקידום למשחק "Assassin's Creed: Brotherhood" ומקושר אליו. המשחק בעיקרו כולל ממשק של טקסט מקוון, אך גם מכיל כמה עיצובים גרפים ומספר קטעי קול ו-ווידאו. לפי עלילת המשחק, השחקנים הם נבדקים באבסטרגו שחיים את חייהם של אבותיהם המתנקשים של נבדקים אחרים. שלא כמו באמצעות האנימוס, השחקנים משתמשים בסורק נתונים.
בסך הכל, היו שלוש "חבילות זיכרון" למשחק. חבילת הזיכרון הראשונה נקראה "המלחמות האיטלקיות", והיא חולקה לארבעה פרקים. הפרק הראשון התרכז בברתולמאו ד'אלוויאנו בזמן קרב אניידלו. הפרק השני התרכז בפרנצ'סקו וצ'ליו במשימתו להרוג את ניקולו די פיטיליאנו (בן-דודו של ד'אלוויאנו). הפרק השלישי התרכז במריו אודיטורה ובהגנה על העיר מונטריג'וני. פרק רביעי התרכז בפרוטו קלדרון, מתנקש סמוי שהשגיח על לוקרציה בורג'ה, ובהמשך התאהב בה.
חבילת הזיכרון השנייה נקראה "רומא", והיא יצאה בנובמבר 2010. הפרק הראשון מתוכה התרחש בין השנים 1503-1497, ועוסק בקורטיזנה לשעבר ששמה פיורה קווזה ובמעורבותה בהקמת צבא עבור רודריגו בורג'ה ובגידתה בו. הפרק השני התרחש בשנת 1503, ועסק בג'ובאני בורג'ה, שנמלט ממשפחתו ובסופו של דבר הצטרף למסדר המתנקשים. פרק שלישי עסק בפרנצ'סקו וצ'ליו ובאימוניו להיות מתנקש בהדרכתו של אציו אודיטורה. פרק רביעי עסק שוב בג'ובאני בורג'ה, כעת מתנקש שהצטרף למסעו של הרנאן קורטס בדרכו לטנוצ'טיטלאן כדי להשיג ידו על פיסת עדן ואחת מגולגולות הקריסטל. ג'ובאני הביא את פיסת העדן לפאראצלסוס עבור מחקר, והדבר הוביל לגילוייה של הנוסחה לאבן החכמים.
חבילת הזיכרון השלישית נקראה "חגים", והפרק הראשון נקרא "רוחות העבר של חג המולד" ויצא בדצמבר 2010, כאשר משימות נוספות נועדו לצאת ב-2011. הפרק הראשון התרחש בזמנים ובמקומות שונים בהיסטוריה, כמו למשל הפסקת האש של חג המולד בעת מלחמת העולם הראשונה, האמת על ביגל 2, חזרתו של צ'ארלס השני לממלכת אנגליה, וזמן תכריכי טורינו. חבילת זיכרון רביעית תוכננה לצאת אך מעולם לא הושלמה, כמו גם ממשק משופר שלא יצא לפועל ונועד בתחילה לבחור חבילות זיכרון ובציוד בדרך קלה יותר.
  • "Assassin's Creed Utopia" ("אמונת המתנקש: אוטופיה") היה משחק מובייל שתוכנן לצאת למכשירי iOS ואנדרואיד, ועלילתו תוביל למשחק "Assassin's Creed III". תקופת הזמן של המשחק תוכננה להיות המאה ה-17, עם תחילתה של הקולוניזציה האירופית של אמריקה. סגנון המשחקיות נועד להקיף כ-150 שנות היסטוריה, כדי לעזור לשחקן ללמוד כיצד המתנקשים השפיעו על ההיסטוריה ועזרו לעצב את שלוש-עשרה המושבות המקוריות. המשחקיות נועדה לכלול בנייה של עיר קולוניאלית, והמתנקשים של הקולוניות השונות היו יכולים להביס את אויביהם בקרבות אפיים שמוקצבים בזמן. כמו כן, השחקנים היו יכולים לאתגר את כוחם בקרבות תלת-ממדיים לא-מסונכרנים.
  • "Assassin's Creed: Lost Legacy" ("אמונת המתנקש: מורשת אבודה") היה אמור להיות משחק מובייל עבור הקונסולה הניידת נינטנדו 3DS, כשהפרוטגוניסט הראשי הוא אציו אודיטורה בדרכו למסיאף לחקור אודות מקורותיו של מסדר המתנקשים. אולם, ביולי 2011 הוכרז על ביטולו ובמקומו יצא "Assassin's Creed: Revelations".

משחקים עתידיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כאשר סבסטיאן פואל מחברת יוביסופט נשאל בשנת 2009 לגבי עתיד הסדרה, הוא ציין שהם יוכלו לעשות עוד 35 משחקים כאלו.[5] בנובמבר 2011, החברה פרסמה משאל המבקש ממשתתפיו לציין איזה מקומות ותקופות זמן הם ירצו לראות במשחקים הבאים. מבין תקופות הזמן האפשריות היו סין מימי הביניים, התקופה הוויקטוריאנית, מצרים העתיקה, הקולוניזציה של ממלכת פורטוגל והאימפריה הספרדית באמריקה, המהפכה האמריקאית, המהפכה הרוסית, יפן הפיאודלית ורומא העתיקה. אלכס הצ'ינסון, המנהל הקריאייטיבי של המשחק "Assassin's Creed III" הציע שתקופות הזמן המבוקשות ביותר - מלחמת העולם השנייה, יפן הפיאודלית ומצרים העתיקה - הן התקופות הגרועות ביותר למשחק של אססינס קריד.[6] בנוסף, הוא ציין שגם הוא וגם הכותב קורי מיי פתוחים לרעיון למשחק עתידי שמתרחש בתקופת הראג' הבריטי, שכוללת את המדינות המודרניות של בנגלדש, פקיסטן, מיאנמר והודו. נעשה שימוש מאוחר יותר בתקופות של אנגליה הוויקטוריאנית, סין מימי הביניים, חלקים מהראג' הבריטי, המהפכה הרוסית ומצרים העתיקה במשחקים "Assassin's Creed Syndicate", ‏"Assassin's Creed III", ‏"Assassin's Creed Chronicles" ו-"Assassin's Creed Origins", בהתאמה, כאשר מלחמת העולם הראשונה אוזכרה כחלק מהמשחק "Syndicate", מלחמת העולם השנייה אוזכרה כאיסטר אג במשחק "Unity", ואילו חלקים מרומא העתיקה אוזכרו ב-"Origins". יפן הפיאודלית תהיה תקופת הזמן של המשחק העתידי, "Assassin's Creed: Codename Red".

Assassin's Creed Jade[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed Jade" ("אמונת המתנקש: ירקן") הוא משחק עתידי שמיועד למכשירים ניידים. המשחק יתרחש בתקופת סין העתיקה במהלך שושלת צ'ין של המאה ה-3 לפנה"ס, ויאפשר לשחקנים ליצור דמות משלהם. סגנון המשחקיות יהיה דומה לזה של המשחקים הראשיים בסדרה שיצאו לקונסולות ולמחשב האישי.[7]

המשחק הודלף לראשונה בספטמבר 2022 בשם-הקוד "פרויקט ירקן", כשלאחריו יצא קדימון ראשון באירוע סטרימינג בשידור חי "Ubisoft Forward" ונחשף שם המשחק כ-"Assassin's Creed: Codename Jade". ביוני 2023 הוכרזה גרסת בטא, ועל אלה שרוצים לשחק להירשם בין ה-3 ל-11 באוגוסט. בכנס החובבים "Gamescom 2023" שוחרר קדימון הסיפור שהציג את סגנון המשחקיות ונחשף שמו הרשמי כ-"Assassin's Creed Jade".[8]

Assassin's Creed Infinity[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעקבות פרשת הטרדות מיניות וחקירה מקיפה בנוגע להאשמות בחברת יוביסופט בשנים 2020–2021, מרבית מבכירי החברה עזבו את תפקידם ונוצר חיכוך בין החטיבות השונות של החברה. יוביסופט בחרה למזג את הפרויקטים שלה עם אלה של יוביסופט מונטריאול וקוויבק תחת גוף מנהלי אחד באפריל 2021, כאשר חטיבת קוויבק הפכה לאחראית על משחקי אססינס קריד. הדבר הוביל לשיתוף פעולה לפיתוחו של המשחק השאפתני ביותר עד כה בסדרה, כותר שירותי בלייב תחת שם-הקוד "Assassin's Creed Infinity".[9] אינפיניטי יהיה דומה בסגנונו לשירות פורטנייט ו-Grand Theft Auto Online בשירות שהוא מספק, ולא בהכרח כמשחק רשמי, וישמש כנקודת התחלה למשחקים עתידיים בסדרת אססינס קריד, כמו גם אמצעי להקל על פיתוחם של המשחקים בחטיבות יוביסופט השונות.[2][10]

מארק אלכסיס-קוטה מקוויבק ישמש כמפיק בפועל של מערכת אינפיניטי, ולדבריו המערכת תדמה את הזמנים המודרניים של משחקי אססינס קריד דרך האנימוס, בעוד המשחקים עצמם יתרחשו בתקופות ההיסטוריות השונות. ג'ונתן דומונט וקלינט הוקינג ישמשו כמנהלים קריאייטיבים, ויובילו את חטיבות קוויבק ומונטריאול, בהתאמה.

Assassin's Creed Codename Red[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed: Codename Red" (בתרגום חופשי: "אמונת המתנקש: שם-קוד אדום") הוכרז באירוע הסטרימינג בשידור חי "Ubisoft Forward" בספטמבר 2022 בתור המשחק הגדול הבא של אססינס קריד, שיתרחש בתקופת הזמן של יפן הפיאודלית. קוטה ציין שהמשחק יאפשר לשחקנים לחיות פנטזיה עוצמתית של שכירי חרב הידועים כשינובי. המשחק יפותח בידי חטיבת יוביסופט שבקוויבק ויהיה הראשון שישוחרר במערכת אינפיניטי החדשה.[3]

Assassin's Creed Codename Hexe[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed: Codename Hexe" (בתרגום חופשי: "אמונת המתנקש: שם-קוד כישוף") הוכרז אף הוא באירוע הסטרימינג שבספטמבר 2022 בתור הכותר השני הגדול הבא במערכת אינפיניטי, אחרי "Codename: Red". פיתוח המשחק עומד בראשותו של קלינט הוקינג מיוביסופט מונטריאול, וקוטה ציין שהמשחק הוא "משחק אססינס קריד שונה לגמרי". למרות שמעט מאוד נחשף בקדימון הראשוני למשחק, חברת החדשות בלומברג ציינה שהמשחק יתרחש במרכז אירופה במהלך המאה ה-16 בשיא פריחתה של האימפריה הרומית הקדושה, ויתמקד בציד מכשפות ובפחדים על-טבעיים אחרים.[11]

סדרת טלוויזיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בנובמבר 2016, חברות יוביסופט ונטפליקס הכריזו על כוונתן להפיק סדרה על משחקי אססינס קריד. ביולי 2017 נודע כי המפיק אדי שנקר הודיע שהוא יעמוד בראש הפקתה של הסדרה, שתהיה בפורמט של אנימה. הסדרה תכלול סיפור מקורי מאת שנקר ותחלוק את אותו יקום כמו סדרת המשחקים.

באוקטובר 2020 הוכרז כי מתוכננות להתחיל בשלב ההפקה גם סדרת לייב אקשן וגם סדרת אנימציה בנוסף לסדרת האנימה, עבור נטפליקס. סדרת הלייב אקשן תופק על ידי חטיבת הסרטים והסדרות של יוביסופט לשירות הסטרימינג, כשג'ייסון אלטמן ודניאל קרייניק ישמשו כמפיקים בפועל וג'ב סטוארט ישמש ככותב הראשי. בינואר 2023, המגזין המקוון "Collider" ציין שסטוארט כבר איננו מעורב בפרויקט.

מספר אלמנטים מסדרת משחקי אססינס קריד מופיעים בסדרת האנימציה משנת 2023 "קפטן לייזרהוק: רמיקס של דם הדרקון". אחד מהפרוטגוניסטים הראשיים, צפרדע השור דמוי האדם, מתואר כאחד שמשתייך למסדר המתנקשים, בעוד תאגיד הענק עדן האנטגוניסטי מתואר כצאצא של מסדר הטמפלרים.

סרטים באורך מלא[עריכת קוד מקור | עריכה]

סרט קולנוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – אמונת המתנקש (סרט)

סרט לייב אקשן באורך מלא, "אמונת המתנקש", מתרחש באותו היקום של משחקי הזיכיון, והוא יצא ב-21 בדצמבר 2016. שלב ההפקה של הסרט החל עוד באוקטובר 2011, כאשר סרטי סוני החלו במגעים אחרונים להפיק את הסרט יחד עם חטיבת הסרטים והסדרות של יוביסופט. ביולי 2012, השחקן מייקל פסבנדר הוכרז שיככב בסרט וגם ישמש כמפיק-שותף. באוגוסט 2015 נחשף כי תפקידו בסרט הוא של קלום לינץ', שאבי אבותיו אגילר דה נארחה הוא מתנקש מספרד של המאה ה-15. באוקטובר 2012, חברת יוביסופט הודיעה שהסרט לא יופק יותר בידי סרטי סוני, אלא עם חברת "New Regency" ויופץ בידי פוקס המאה ה-20. בינואר 2013, התסריטאי מייקל לסלי נשכר לכתוב את התסריט לסרט, עם שכתובים נוספים מאת סקוט פרנק, אדם קופר וביל קולג'. באפריל 2014 נבחר הבמאי אלכס קורזל לביים את הסרט. שלב הצילומים החל באוגוסט 2015 ונמשך עד לינואר 2016.

הסרט זכה לביקורות שליליות מצד המבקרים והניב הכנסות נמוכות שנעו בין 75 ל-100 מיליון דולרים - בכך הפך לאחד מהסרטים הנכשלים של השנה.

סרט לייב אקשן קצר[עריכת קוד מקור | עריכה]

Assassin's Creed: Lineage[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed: Lineage

"Assassin's Creed: Lineage" ("אמונת המתנקש: שושלת יוחסין") הוא סרט קצר בן 36 דקות שנועד לקדם את המשחק "Assassin's Creed II". הסרט יצא בשלושה חלקים ביוטיוב, והיה לצעדיה הראשונים של יוביסופט בתעשיית הסרטים. הסרט משמש כפריקוול למשחק השני וחוקר את חיי אביו של אציו אודיטורה דה פירנצה, ג'ובאני אודיטורה ואת הקריירה שלו כמתנקש באיטליה של המאה ה-15. בעקבות ההתנקשות המסתורית בדוכס מילאנו גלצו מריה ספורצה בשנת 1476, ג'ובאני יוצא לגלות מי האחראי לכך, ועד מהרה הוא מגלה תאוריית קשר סבוכה יותר שתוכננה בידי הטמפלרים והעומד בראשם, רודריגו בורג'ה.[12]

סרטי אנימציה קצרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

Assassin's Creed: Ascendance[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed: Ascendance" ("אמונת המתנקש: עליונות") הוא סרטון אנימציה קצר שנוצר בשיתוף של סטודיו UbiWorkshop ויוביסופט מונטריאול, שמגשר על הפערים שבין המשחק "Assassin's Creed II" ל-"Assassin's Creed: Brotherhood". הסרטון מתרחש בזמן אירועי "Brotherhood", ומראה את פגישתו של אציו עם אדם לבוש ברדס (שמתגלה בסוף הסרטון כלאונרדו דה וינצ'י) כדי לגלות מידע על צ'זארה בורג'ה. מרבית הסרטון סובב אחר סיפור הרקע של צ'זארה ועלייתו לכוח באיטליה, וקורותיו מסופרים בידי דה וינצ'י. הסרטון יצא בנובמבר 2010 עבור Xbox Live, PlayStation Store ו-iTunes Store.

Assassin's Creed: Embers[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Assassin's Creed: Embers" ("אמונת המתנקש: גחלת") הוא סרטון אנימציה בן 21 דקות שנכלל במהדורות האספנים והחותמת של "Assassin's Creed: Revelations". בהמשך, הוא יצא לחנות פלייסטיישן באפריל 2015. הסרטון משמש כאפילוג לסיפורו של אציו ומתאר את ימיו האחרונים אחרי שפרש מאחוות המתנקשים והקים משפחה. כאשר מתנקשת סינית מסתורית בשם שאו יון (שמופיעה גם ב-"Assassin's Creed Chronicles: China") מגיעה כדי לבקש את עזרתו ואת הכוונתו, על אציו להילחם כדי להגן על אהוביו בפעם האחרונה.

הוצאות מודפסות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Assassin's Creed (הוצאות מודפסות)

ביקורות והשפעה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק ציון Metacritic
Assassin's Creed PS3: ‏81
X360: ‏81
PC: ‏79
Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles NDS: ‏58
Assassin's Creed: Bloodlines PSP: ‏63
Assassin's Creed II PS3: ‏91
X360: ‏90
PC: ‏86
Assassin's Creed II: Discovery NDS: ‏69
Assassin's Creed: Brotherhood PS3: ‏90
X360: ‏89
PC: ‏88
Assassin's Creed: Multiplayer Rearmed iOS: ‏60
Assassin's Creed: Revelations PS3: ‏80
X360: ‏80
PC: ‏80
Assassin's Creed: Recollection iOS: ‏75
Assassin's Creed III PS3: ‏85
X360: ‏84
PC: ‏80
WiiU: ‏85
Assassin's Creed III: Liberation PS3: ‏64
X360: ‏62
PC: ‏66
PSVita: ‏70
Assassin's Creed IV: Black Flag PS3: ‏88
PS4: ‏83
X360: ‏86
PC: ‏84
WiiU: ‏86
Assassin's Creed: Pirates iOS: ‏67
Assassin's Creed: Memories iOS: ‏48
Assassin's Creed Rogue PS3: ‏72
X360: ‏72
PC: ‏74
Assassin's Creed: Identity iOS: ‏69
Assassin's Creed Unity PS4: ‏70
XONE: ‏72
PC: ‏70
Assassin's Creed Syndicate PS4: ‏76
XONE: ‏78
PC: ‏74
Assassin's Creed Chronicles PSVita: ‏70
Assassin's Creed Origins PS4: ‏81
XONE: ‏85
PC: ‏84
Assassin's Creed Odyssey PS4: ‏83
XONE: ‏87
PC: ‏86
Assassin's Creed Valhalla PS4: ‏81
XONE: ‏82
XSX: ‏85
PC: ‏85
Assassin's Creed Mirage PS5: ‏76
XSXS: ‏78
PC: ‏77

סדרת משחקי Assassin's Creed קיבלה ביקורות חיוביות ברובה מהמבקרים, ומגזין Blast אף ציין שמדובר בסדרת משחקים שנבדלת מאחרים בקרב הדור השביעי של קונסולות המשחקים. הסדרה קיבלה תשבחות על העיצוב, הוויזואליות והנרטיב השאפתניים שלה, אך ביקורת נמתחה על בעיות טכניות ועל זמני ההוצאה השנתיים של כמעט כל כותרי המשחקים, כמו גם על שינוי המכניקה של הסדרה מהתגנבות למשחק תפקידים החל מהמשחק Assassin's Creed Origins.[13][14][15]

מגזין TechRadar ציין בביקורתו על הסדרה בכללותה, המדרגת כל אחד ואחד מהמשחקים שבה, כי "הטובים שבמשחקי 'Assassin's Creed' מציעים כמה מחוויות הפעולה ההיסטוריות שניתן לקבל ממשחק ווידאו. אולם הם מציעים יותר מכך - גיבור שאפשר לתמוך בו, אינטריגות רבות, חקירת מקומות אקזוטיים בעולם, תפאורות גרנדיוזיות וכמה מההתגנבויות או הקרבות הטובים ביותר".[16] מגזין GameRadar+ דירג אף הוא את המשחקים בסדרה, וציין בביקורת שלו כי "בין אם אתה אציו או אדוארד, משחקי 'Assassin's Creed' הטובים ביותר מציעים תערובת של התגנבות מספקת ועלילה מושכת... ממשחקי תפקידים ענקי יריעה לכותרים קטנים שעומדים בפני עצמם וניסיונות שממוקדים יותר בהתגנבות... הסדרה התפתחה באופן תמידי, ועם כותרים נוספים בדרך, היא תמשיך להתפתח בעתיד".[17]

מגזין GameSpot ציין בביקורת שלו כי "בשנים מאז תחילתו של הזיכיון ב-2007, קיבלנו מאגר עשיר של משחקים פנטסטיים שכל אחד מהם הצליח לחדד את נוסחת העולם הפתוח הקלאסית, בו בעת שדחף אותה לכיוונים חדשים ומלהיבים".[18] מגזין IGN ציין בביקורת שלו כי "מאז תחילת הזיכיון, הסדרה לקחה את השחקן לאיטליה בתקופת הרנסאנס האיטלקי, ליוון העתיקה ואל המהפכה האמריקאית... היא השתנתה באופן דרמטי, ממשחקי המשך שעמדו בצדק ההבטחה של המשחקים הקודמים להם להוצאות חדשות לגמרי שעוסקות בפיתוח הדמויות".[19]

מגזין Screen Rant ציין בביקורתו, כי "בהתבסס על הנחה ייחודית, סדרת משחקי Assassin's Creed משלבת באופן מוצלח למדי בין סיפורת היסטורית לבין הרפתקאות-פעולה כדי ליצור מופע בידורי פאלפי. למרות שהזיכיון ראה עליות ומורדות, הוא המשיך לדחוף גבולות ולקחת את השחקנים למחוזות מרהיבים ושובי לב".[20] בדירוג המשחקים שלו, מגזין Den of Geek הוסיף על קודמיו וציין ש"יש מעט מכל דבר לכולם בסדרת המשחקים של Assassin's Creed. אף זיכיון לא שילב בצורה כה יעילה התגנבות ופעולה, תוך הוספת טוויסטים אקראיים בצורת קרבות ימיים וקרבות מולטיפלייר. וכל אותה עת בנבכי סיפור שמשתרע על פני עשרות אלפי שנים ותקופות זמן שונות".[21]

בביקורת נוספת המדרגת את משחקי הסדרה, מגזין Game Informer ציין כי "מאז הפצעתו, זיכיון Assassin's Creed היה נוף קבוע במגרש משחקי הווידאו. הוא קיבל הוצאות שנתיות ומהימנות למשך שנים - מקצב שהאט לאחרונה, אך ההיסטוריה הארוכה של הזיכיון לא השאירה כל חיסרון של משחקים מהם ניתן ליהנות".[22]

השפעה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מספר אלמנטים המופיעים בסדרת משחקי Assassin's Creed הוצגו בהמשך גם במשחקים אחרים של יוביסופט ושל חברות אחרות. גרסאות Microsoft Windows ו-MacOS של Team Fortress 2 כוללות תוספות קוסמטיות למרגל, וזאת במטרה לקדם את המשחק "Assassin's Creed: Revelations". בין תוספות אלו נכללו הלהב הנסתר והברדס אותו עוטה אציו במשחק. איש השק, דמות השחקן במשחק LittleBigPlanet ובהמשכו יכול לקבל סקין שדומה לתלבושת של אציו. במשחק הנסיך הפרסי (2008), תלבושתו של אלטאיר ניתנת להשגה על ידי קוד בהזמנה מוקדמת של המשחק. במשחק הנסיך הפרסי: החולות הנשכחים (2010) קיימת תלבושת שדומה לתלבושתו של אציו מהמשחק השני וניתנת לרכישה מתוך חשבון Uplay. המשחק Final Fantasy XIII-2 משנת 2011 כולל תלבושת שדומה לזו של אציו מהמשחק "Revelations" והיא מוצעת כתוכן להורדה אפציונלי. המשחק Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots משנת 2008 מציע תוספת קוסמטית לתלבושתו של אלטאיר, שניתנת להשגה עבור דמותו של סוליד סנייק, והיא תוכננה במקור כבדיחה של אחד באפריל של יוצר המשחק הידאו קוג'ימה. בהמשך, קוג'ימה החזיר טובה למפתחי Assassin's Creed והכליל את תלבושתו של ריידן במשחק Assassin's Creed: Brotherhood. זאת ועוד, במשחק Metal Gear Solid: Peace Walker משנת 2010, השחקן יכול לקפוץ לתוך ערימת חציר מגג הבניין, שמתוכה הוא יכול לארוב לאויבים ולהכניע אותם. מתלווה לפעולה זו קטע הקול של הנץ מתוך משחקי Assassin's Creed, בדיוק כמו באותם משחקים. בגרסת Wii של משחק הספורט Academy of Champions: Soccer של חברת יוביסופט, אלטאיר הוא דמות בה ניתן לשחק לצד דמויות אחרות של החברה. במשחק Soulcalibur V, אציו מופיע בתור לוחם שניתן לשחק בו, והוא מופיע גם על אריזת המשחק. ביולי 2022 נוספו גם דמויותיהם של אציו ושל אייבור כלוחמים שניתן לשחק בהם במשחק Brawlhalla.

המשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag" מציג את דמותו של אוליביה גרנו, מנהל חברת משחקי מחשב באבסטרגו אנטרטיינמנט, שעוזר ליוביסופט לפתח את משחקי Assassin's Creed בתוך היקום הבדיוני של המשחק. במהלך אירועי המשחק, גרנו מגיע לשיקגו, התפאורה הראשית במשחק Watch Dogs של יוביסופט משנת 2014. לסירוגין, גרנו הוא נושא של משימה צדדית, והוא ניצל בידי הפרוטגוניסט איידן פירס לפני שנחטף. בנוסף, נרמז שמעשה החטיפה נעשה בידי מסדר המתנקשים, ושתי דמויות נראות משחקות את "Assassin's Creed II". בחברת יוביסופט תיארו את התוספות הקטנות הללו כביצת פסחא, ולא הכחישו או אישרו המשכיות משולבת בין שני זיכיונות המשחקים. המשחק "Assassin's Creed Origins" מזכיר את החדשות בנוגע לתקרית עם גרנו בשיקגו, בנוסף לתמונה של איידן פירס כשהוא הורג את גרנו.

כתוכן להורדה, חברת יוביסופט שיתפה פעולה עם חברת Square Enix כדי ליצור פסטיבל לזמן קצוב בסגנון Assassin's Creed במשחק Final Fantasy XV, שנמשך מ-31 באוגוסט 2017 ועד 31 בינואר 2018. התוכן להורדה כלל אלמנטים ממשחקי Assassin's Creed, קווסטים חדשים, מיני-משחקים וחפצים שונים בסגנון Assassin's Creed. בינואר 2020, חברת נינטנדו פרסמה תלבושת לוחם המתבססת על אלטאיר כתוכן להורדה עבור משחק המכות Super Smash Bros. Ultimate.

באוגוסט 2021, יוביסופט פרסמה עדכון חינמי למשחק Watch Dogs: Legion שכלל קרוסאובר שאינו קאנוני עם משחקי Assassin's Creed. העדכון הציג תוכן עלילתי, שבו ארגון DedSec עזר לדארסי קלארקסון, חברת מסדר המתנקשים וצאצאית של ג'ייקוב ואיווי פריי. דארסי מופיעה כדמות שניתן לשחק בה וסגנון המשחק שלה דומה לאלה של אחוות המתנקשים.

מכירות[עריכת קוד מקור | עריכה]

נכון לספטמבר 2019, סדרת המשחקים מכרה למעלה מ-140 מיליון עותקים, עם למעלה מ-95 מיליון שחקנים ברחבי העולם, דבר שהפך את זיכיון המשחקים הנמכר ביותר של חברת יוביסופט ולאחד מזיכיונות המשחקים הנמכרים ביותר של כל הזמנים.[23] נכון לספטמבר 2022, היקף המכירות הכולל של סדרת המשחקים הניב כ-200 מיליון דולרים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Assassin's Creed בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Infinity and beyond: The future of Assassin's Creed, James Batchelor, September 3rd 2022
  2. ^ 1 2 Assassin's Creed Infinity - everything we know so far, Gerald Lynch, December 21st 2023
  3. ^ 1 2 Assassin’s Creed new game Codename: Red finally delivers fans’ dreams, Ed Smith, September 10th 2022
  4. ^ Assassin's Creed Hexe: Everything we know about the new flagship AC game, Josh West, January 16th 2024
  5. ^ Ubi: We could do 35 Assassin's Creeds, Tom Bramwell, October 14th 2009
  6. ^ Ubisoft: WW2, Japan and Egypt would make dismal Assassin's Creed locations, Fred Dutton, April 4th 2012
  7. ^ Assassin's Creed Codename Jade takes the series to China for an open-world game on mobile, Dustin Bailey, September 10th 2022
  8. ^ Assassin's Creed Jade, קדימון רשמי מכנס "Gamescom" 2023
  9. ^ Ubisoft Plans Assassin’s Creed Live Online Game Service, Jason Schreier, July 7th 2021
  10. ^ An Update on Assassin’s Creed Infinity and the Future of the Assassin’s Creed Franchise, Nathalie Bouchard And Christophe Derennes, July 7th 2021
  11. ^ Ubisoft Set to Announce Several New Assassin’s Creed Games, Jason Schreier, September 6th 2022
  12. ^ Assassin's Creed: Lineage, Youtube
  13. ^ Assassin's Creed Has Forgotten Its Roots, Faiyaz Chowdhury, May 6th 2020
  14. ^ I Miss Assassin's Creed Being A Stealth Game, Bella Blondeau, October 16th 2020
  15. ^ Assassin’s Creed Odyssey is the series’ latest step in a different direction, for the better, Simone de Rochefort, September 10th 2018
  16. ^ Best Assassin’s Creed games in 2024 - every series entry ranked, Rob Dwiar
  17. ^ Best Assassin's Creed games, ranked, Louise Blain, March 20th 2024
  18. ^ Every Assassin's Creed Game, Reviewed, Eddie Makuch and Matt Espineli, July 16th 2021
  19. ^ The 10 Best Assassin's Creed Games, IGN, January 13th 2024
  20. ^ All The Assassin's Creed Games, Ranked Worst To Best, David Caballero, October 5th 2023
  21. ^ Every Assassin’s Creed Game Ranked Worst to Best, Chris Freiberg and Mathew Byrd, October 7th 2023
  22. ^ Ranking The Entire Assassin’s Creed Series, Game Informer, December 21st 2023
  23. ^ Ubisoft Facts and Figures, קובץ PDF, September 27th 2019