Fox Kids

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פוקס קידס
סמליל הערוץ "פוקס קידס"
פרטי הערוץ
מדינה ארצות הברית, ישראל
קטגוריה ילדים
תאריך השקה ישראל: 18 באפריל 2001
ארצות הברית: 8 בספטמבר 1990
תאריך סגירה ישראל: 6 במרץ 2005
ארצות הברית: 2002
בעלות Fox עד שנת 2002, חברת וולט דיסני משנת 2002.
שפה עברית ואנגלית
משרד ראשי החילזון 6, רמת-גן
שיטת שידור SDTV
www.foxkidstv.com

פוקס קידסאנגלית: Fox Kids) היה ערוץ טלוויזיה בבעלות חברת פוקס האמריקאית, שהוקם ב-8 בספטמבר 1990 ושידר תוכניות טלוויזיה לילדים. בשנת 2002 נרכש הערוץ על ידי חברת וולט דיסני והוחלף בהדרגה באוסטרליה, באירופה, בדרום אמריקה, ובישראל (ב-yes וב-HOT) בערוץ ג'טיקס שכלל בתוכו גם את ספריית התכנים של קודמו.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-8 בספטמבר 1990 הוקם בארצות הברית ערוץ חדש, כחלק מרשת פוקס, בשם "פוקס קידס", ששידר בימים שני עד שישי בשעות אחר הצהריים ובימי שבת בבוקר תוכניות, רובן מצוירות, המתאימות לילדים ולגיל הרך. מנהל הערוץ אז היה חיים סבן (מאז שאיחד את חברת הפקה שלו "Saban Entertainment" ב-1995) שהפיק גם סדרות טלוויזיה רבות ומצליחות בערוץ כולל את ה"פאוור ריינג'רס" ועוד. ב-2002 הערוץ נסגר עקב בעיות כספיות, רייטינג נמוך, ובעקבות פרישתו של סבן מהפקת סדרות טלוויזיה. סבן מכר את הערוץ כולל חברת הפקה שלו לחברת וולט דיסני בסכום של 1.7 מיליארד דולר. חברת דיסני מיתגה את הערוץ מחדש ושינתה את שמו ל"ג'טיקס". הפאוור ריינג'רס הייתה הסדרה היחידה מפוקס קידס שהמשיכה את שידוריה בערוץ ג'טיקס החדש.

בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערוץ "פוקס קידס" שודר בישראל החל מ-18 באפריל 2001 ועד שנת 2005.[1] בין הסדרות הזרות הבולטות ששודרו בו ניתן למנות את "אוליבר טוויסט", ״אונץ' פונץ'״, "איק החתול", "אנג'לה אנקונדה", "אקס-מן: סדרת האנימציה", "אקשן מן", "ארגאי", ״ג'ים בוטן״, "ג'ק הפיראט", ״דיאבוליק״, ״דני שובבני״, "דרקונימים", "האופנוברים ממאדים", "הדרדסים", "החיים עם לואי", "המעופפים הנועזים", ״וולטר מלון״, "חוש-חש הבלש", "חוש חש והחושחשים", "טוטלי ספייס", "טנקו הנסיכה הלוחמת", "כיתה 402", ״מגה בייביס״, "מחנה טופי", "מסע ללב העולם", "נזק", "ספיידרמן ללא גבולות״, "עולמו של בובי", "עכברונים קטנים בערבה", "פנדה ג'ין ג'ין", "שוטרים וגנבים" ו״תשאלו את ויקטור" שהן סדרות מצוירות; את הסדרות המצולמות "ליזי מקגוויר", "מקק ותולעת", "צמרמורת" ו-"פאוור ריינג'רס"; ואת סדרות האנימה: "אבירי ארץ המפלץ", "בוב השד מהבקבוק", "בת הים הקטנה", "דורימון", "דיג'ימון", "האקלברי פין", "החתולים הסמוראים", "המטארו", "הרובוטריקים", "מדבוט", "מקרון 1", "סופר פיג", "עוגי דוגי", "פיטר פן", ״פלינט בלש הזמן״, "רובוטריקים ארמדה" ו-"שינזו". חלקן של הסדרות כבר שודרו בעבר בארץ, בעיקר בטלוויזיה החינוכית ובערוץ 6, אך גם במסגרת שידורי הילדים והנוער של רשות השידור, שבשנות ה-90 קבלו את השם "זאפ".

כמו כן, היו תוכניות מקוריות בערוץ, כגון "גור ואוח", "פלא וחבריו", ״מטבחבחים״, "קומי קומי" (מצלמה נסתרת), "טלפנולי" (שעשועון) ו"בלאגן", ואופרות סבון לנוער ארגנטינאיות, כמו "המורדים" ו"פלוריסיינטה". רבים מהקדימונים לשידורי הערוץ קריין השחקן והקומיקאי גורי אלפי. באמצע שנת 2005 שונה שמו של הערוץ גם בארץ ל"ערוץ ג'טיקס" בעקבות הרכישה על ידי חברת וולט דיסני.[2]

בימים מיוחדים הערוץ הפיק מגוון תכנים מיוחדים.


ירח",

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Fox Kids בוויקישיתוף
  • פוקס קידס, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אביבה קרול, ‏פוקס-קידס בערוצי זהב, באתר גלובס, 17 בינואר 2001
  2. ^ אורנה יפת, ערוץ הילדים פוקס קידס משנה את שמו לג'טיקס, באתר ynet, 28 בפברואר 2005
ערך זה הוא קצרמר בנושא טלוויזיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.