Piaget SA

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: סגנון פרסומי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: סגנון פרסומי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

פיאג'ט
נתונים כלליים
מייסדים ג'ורג' אדוארד פיאג'ט (Georges Edouard Piaget )
תקופת הפעילות 1874–הווה (כ־150 שנה)
חברת אם רישמון עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום המטה ז'נבה עריכת הנתון בוויקינתונים
משרד ראשי ריצ'מונט
ענפי תעשייה מוצרי יוקרה, תכשיט, שעון יד, הורולוגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מוצרים עיקריים שעונים ותכשיטים
אנשי מפתח

ג'רלד וואלנטיין פיאג'ט (Gérald et Valentin Piaget)
Georges Edouard Piaget (מייסד)

Chabi Nouri (נשיא)
 
www.piaget.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פיאג'טגרמנית: Piaget) הוא מפעל שווייצרי לייצור שעונים ותכשיטים יוקרתיים אשר נוסד בשנת 1874 על ידי ג'ורג' פיאג'ט בכפר השווייצרי "גבעת הפיות" (La Côte aux Fées).

המפעל שייך לקבוצה השווייצרית ריצ'מונט אשר מתמחה בתעשיית מוצרי מותרות.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המקורות (1874 – 1942)[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1874, הקים ג'ורג' אדוארד פיאג'ט בית מלאכה בחווה המשפחתית,[דרושה הבהרה] הנמצאת בכפר הקטן "גבעת הפיות" (La Côte aux Fées) בצידו השווייצרי של הרי היורה. בתחילת דרכה של התעשייה, פיאג'ט יצרה שעוני כיס ומנגנוני שעונים ברמת דיוק רבה. בזכות הזמנות מאת פירמות בעלות שם, התפרסם פיאג'ט מעבר לגבולות הקנטון שלו.

בשנת 1911, טימוטי פיאג'ט, בנו של ג'ורג' פיאג'ט החל לנהל את המפעל המשפחתי, ומאז, תעשיית המפעל מייצרת בעיקר שעוני יד.[1]

רישום סימן מסחרי (1943–1955) ביוזמתם של ג'רלד וואלנטיין פיאג'ט, נכדיו של המייסד, הוגשה בקשה לרישום שם מסחרי בשנת 1943. מאז המפעל בכפר "גבעת הפיות" החל בייצור שעונים ותכשיטים פרי פיתוח עצמי. בשנת 1945 הוקם מפעל ייצור חדש, אף הוא ב- "גבעת הפיות", אשר עיקר יעודו לפתח חידושים בתחום השענות ומנגנונים שטוחים במיוחד.

המנגנון השטוח במיוחד ותעשיית התכשיטים (1956 – 1963)[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1957, השיק המפעל את דגם ה-Calibre 9P המבוסס על מנגנון מכני שטוח במיוחד (2 מ"מ עובי),[דרושה הבהרה] עם מתיחה ידנית. בהמשך, בשנת 1960, השענים של פיאג'ט פיתחו את הדגם Calibre 12P, המבוסס על מנגנון אוטומטי השטוח בעולם, עם עובי של 2.3 מ"מ, אשר נרשם באופן רשמי בספר השיאים של גינס. ברבות השנים גדל אוסף התכשיטים והשעונים של פיאג'ט. בנוסף לשעונים דמויי מטבע כסף, שעוני טבעת, שעוני סיכת נוי או שעוני חפתים, פיאג'ט ייצר את מערכות תכשיטים הראשונות שלו. בשנת 1957, הושק השעון לגבר דגם "אמפרדור", אשר הפך לדגם מוביל של הסמל המסחרי.

החברה פתחה מפעל נוסף בעיר ז'נבה המוקדש רק לייצור תכשיטים, ובהמשך בשנת 1959 נפתחה החנות הראשונה.

התנופה קדימה (1964 – 1987)[עריכת קוד מקור | עריכה]

תעשיית התכשיטים זכתה להכרה בינלאומית הודות לסלבריטאים כגון ז'קלין קנדי, השחקנית ג'ינה לולובריג'ידה והבמאי אנדי וורהול. בשנת 1964, פיאג'ט הציג את השעונים הראשונים המצוידים בלוח מאבן קשה: אבן התכלת lapis-lazuli, אבן הטורקיז, אבן השהם או גם "עין הנמר". בהמשך, פיאג'ט הפיץ את "שעון השרוול" אשר הפך לסמל לתעשיית שעוני היוקרה. בשנת 1976, דגם ה- Calibre 7P יצא לשוק, עם מנגנון קוורץ, והקטן ביותר בדורו. שעון ה-"פיאג'ט פולו", בעל סגנון אוונגרדי, יוצר בשנת 1979, והפך להיות דגם הדגל של הפירמה. להצלחה זכתה הקולקציה Dancer אשר הושקה בשנת 1986. תחת נשיאותו של איב פיאג'ט החל משנת 1980, חברת פיאג'ט ממשיכה לטפח את טעם היוצא דופן, והפירמה משליטה את הסטטוס שלה כ-"תכשיטן בשענות".

האיחוד (1988 – 2000)[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת מוצרי יוקרה "ונדום" (Vendôme) אשר הוסבה לחברת ריצ'מונט (Richemont), רכשה את המפעל פיאג'ט בשנת 1988. בשנות ה-90, הופקו קולקציות חדשות: פוססיון, טנאגרה, ליימלייט ומיס פרוטוקול הכוללים צמידים הניתנים להחלפה. בנוגע לשעונים, פיאג'ט יצאה עם הדגם אלטיפלנו (Altiplano) ובשנת 1999 המציאה מחדש את אחד הדגמים הקלסיים שלה – האמפרדור (Emperador). פריטי שענות יוקרתית ומורכבת מקובצים בקולקציה מוכללת אחת – "עניבה שחורה" (Black Tie).

מנגנון חדש (2001 – 2008)[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2001, מפעל חדש של "שענות יוקרה פיאג'ט" נחנך בכפר פלאן-לז-אוהט" (Plan-les-Ouates) סמוך לשערי העיר ז'נבה. המנגנונים ממשיכים להיות מיוצרים ב-"גבעת הפיות", המורשת ההיסטורית של המשפחה. המבנה החדש מקבץ בתוכו מעל 40 בעלי מקצוע בשענות ובצורפות. באותה שנה, פיאג'ט רעננה את דגם השעון "פולו" משנות ה-70 וכן השיקה את הקולקציה "השתקפויות הקסם" (Magic Reflections). החברה מפיצה מספר דגמים של מנגנונים מכניים, ובשנת 2002 המפעל פיאג'ט השיק את המנגנון הראשון המבוסס על סחרור, Calibre 600P, שהוא דגם מבוסס סחרור השטוח ביותר בעולם עם 3.5 מ"מ עובי. בשנת 2004 חגגה חברת פיאג'ט 130 שנים מאז היווסדה.

המיומנויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברת פיאג'ט מעצבת, מפתחת ומייצרת בתוככי המפעל שלה את המנגנונים המכנים שלה. המפעל קיים מאז שנת 1874, עם למעלה מ-40 מקצועות הפועלים יחדיו, החל מהעיצוב ועד המשלוח של שעון עם עיצוב מורכב או מערכת עדיים פרי תכשיטנות היוקרה.

מנגנון שטוח במיוחד[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברת פיאג'ט נכללת ברשימת חלוצי מנגנוני השעונים השטוחים במיוחד, תוך שהיא מציגה את המנגנונים דגם 9P המכני ודגם 12P האוטומטי, כל אחד מוכר בשנת 1957 ובשנת 1960 בהתאמה כדגם השטוח ביותר בקטגוריה שלו. בהמשך הם תרמו לפיתוחים המודרניים כגון דגמי ה-430P, ה-450P, וה- 438P עם עובי של 2.1 מ"מ בלבד. שימוש בחידושים אחרונים הללו נעשה בדגמי ה-"אלטיפלנו".

מנגנון הסחרור[עריכת קוד מקור | עריכה]

תהליך פיתוח מנגנון הסחרור נמשך מעל ל-3 שנים. אחד מתוצרי מחקר זה הוא הדגם Calibre 600P, המהווה את מנגנון הסחרור בעל הצורה השטוחה ביותר בעולם (3.5 מ"מ עובי). התיבה בה הוא נתון ייחודית במיוחד: היא מורכבת מ-42 חלקיקים זעירים, מהם 3 גשרונים מטיטניום, ומשקלה 0.2 גרם בסה"כ. מנגנון הסחרור הוא מהסוג המעופף - הוא מונח על ציר בודד – כולל טופר מסוג P, ומצב זה מוסיף על הקושי בהשגת שווי משקל. להשגת אמינות מרבית, עבודות הרכבת החלקים והזיווד אל תוך התיבה של כל שעון דגם 600P מבוצעות באופן בלעדי על ידי אותו רב-שען.

מנגנון הסחרור השלדי[עריכת קוד מקור | עריכה]

מנגנון הסחרור המעופף של פיאג'ט הטומן מורכבות סמלית, הוא הדגם בעל הצורה השטוחה ביותר בעולם (3.5 מ"מ עובי). בחלוקה ל-60 השנתות של השניות, תחריט קישוט של קרני שמש משולבים זה בזה (guilloché soleil) מקרין סביב החל ממרכז שלדת הסחרור. הדגם עשוי מזהב והוא משובץ אבני חן. עבודות הרכבת החלקים והזיווד של כל אחד ממנגנוני הסחרור השלדי, אשר זכו לרישום מספר פטנטים, מבוצעות באופן בלעדי על ידי אותו רב-שען.

מנגנון עם תנועה הפוכה[עריכת קוד מקור | עריכה]

דגם השעון Calibre 560P מבוסס על מנגנון מכני עם מתיחה אוטומטית; הדגם עוצב, פותח ויוצר בתוך מפעל פיאג'ט, והוא מצויד במנגנון מורכב של תצוגת השניות תוך תנועה לאחור. המחוג נע מ-0 אל ה-30 על קשת המעגל החל מהמשעה 12:00 על מנת לחזור לנקודת ההתחלה שלה. העיצוב ארך 24 חודשים על מנת להגיע לשלמות אומנותית: ברקע - המדרונות המעגליים של ז'נבה, ליטוש הפלטינה, הענקת זווית ומתיחה לגשרונים ולבסוף ברגים בצבע מוכחל.

מנגנון תנועה אוטומטית[עריכת קוד מקור | עריכה]

דור חדש של מנגנונים מכניים עם מתיחה אוטומטית יצא לאור בשנת 2006. דגם השעון Calibre 560P הכולל תצוגה מרכזית של השעות, הדקות והשניות, וכן גם תאריכון, מצויד בשני תופי בריח המבטיחים טווח פעולה של 72 שעות. קליבר זה בעל 12 שורות, עם קוטר של 26.8 מ"מ, פועם בתדירות מסורתית של 21,600 פעימות בשעה (שווה-ערך ל-3.6 הרץ), ואילו הכוונון שלו מבוצע באמצעות מאזני תברוגת. גרסת הדגם 850P כוללת תצוגה של מחוג שניות קטן, וכן שעון אזור זמן שני על גבי שני לוחות משניים. מחוון יום / לילה מסונכרן על אזור הזמן המרכזי משלים את המידע המסופק.

טכניקת הזיגוג באמאיל[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברת פיאג'ט מנציחה את אומנות הצביעה המיניאטורית באמצעות טכניקה מסורתית. אומן הזיגוג באמאיל לוקח ליד גושי אמאיל לא מעובדים, מרסק ומנקה אותם עד לקבלת אבקה דקה מאוד, אותה הוא מערבב עם תמציות ושמנים בעלי כושר צימוד על מנת לקבל את כל פלטת הצבעים. האמאיל נמרח באמצעות מברשת בשכבות דקות בזו אחר זו, ובהמשך כל שכבה מזוגגת על ידי מעבר בתנור בטמפרטורה של 800° צלזיוס. כל חלק המצופה באמאיל מצריך קרוב ל-20 מעברים בתנור. רק אז מתקבל זיגוג וצבעי אמאיל עמידים לעד.

שיבוץ אבני חן וגמולוגיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברת פיאג'ט כוללת בתוכה גם את בית המלאכה לצורפות החשוב ביותר בז'נבה. כל אבני החן מסותתות, מותאמות ומשובצות בעבודת יד. כך גם לגבי בחירת היהלומים ואבני החן. היהלומים למשל נבחרים בהתאם לסטנדרטים של צבעים (D עד G) ושל טוהר (IF עד VVS). היהלומים מבוקרים בקפדנות יתרה בהתאם לנוהל פנימי המגדיר את הקריטריונים של הצבע, המידות, הטוהר ומידת הקרט. בית המלאכה פיאג'ט הוא חבר ב-"ועדה לנוהגי צורפות אחראית" (Council for Responsible Jewellery Practices ), וכן גם של "תהליך אישור על פי שיטת קימברליי" (Kimberley Process Certification Scheme), המבטיחים ללא עוררין את תקפות המקור של הפקת היהלומים.

קולקציות[עריכת קוד מקור | עריכה]

שענות - דגמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Black Tie
  • Altiplano
  • Upstream
  • Piaget Polo
  • Dancer
  • Possession
  • Miss Protocole
  • Limelight
  • Creative Collection

צורפות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Possession
  • Wedding
  • Hearts & Charms
  • Miss Protocole
  • Magic Gardens of Piaget
  • Limelight
  • Creative Collection

לפיאג'ט חנויות ב-84 מדינות ברחבי העולם.

אירועים – מתן חסות[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס לתעשיית הסרטים העצמאית (Spirit Awards)[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2008, חברת פיאג'ט נתנה חסות לארגון Spirit Awards, שהוא פסטיבל אמריקאי המוקדש לתעשיית הסרטים העצמאים. הטקס נערך ב-23 בפברואר 2008 בסנטה מוניקה שבקליפורניה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Piaget SA בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]