המירוץ למיליון (תוכנית טלוויזיה ישראלית)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
המירוץ למיליון
סוגה תוכנית מציאות
מנחים רז מאירמן (עונה 1)
רון שחר (עונות 2–8)
יהודה לוי (עונה 9)
זוכים שי וגיא (עונה 1)
בר ואינה (עונה 2)
טליה וקובי (עונה 3)
שני ושי (עונה 4)
רז ועמית (עונה 5)
אוולין וטוהר (עונה 6)
טיה ופיי (עונה 7)
יעל ויוסיאל (עונה 8)
פרסים בעונה 1: מיליון ש"ח ושני רכבים היברידיים לזוכים; חופשה באירופה למקום השני; חופשה בארץ למקום השלישי
בעונות 2–3: מיליון ש"ח לזוכים; שני קטנועים למקום השני; חופשה מחוץ לישראל למקום השלישי
בעונה 4: מיליון ש"ח וכן "חופשה אקזוטית" לזוכים; פרסים שטיבם לא נחשף בתוכנית למקום השני והשלישי
בעונה 5: מיליון ש"ח וכן "חופשה מפנקת" לזוכים; 15 אלף ש"ח ופרס נוסף שטיבו לא נחשף למקום השני; חופשה זוגית מחוץ לישראל למקום השלישי
בעונה 6: מיליון ש"ח וכן "חופשה אקזוטית" לזוכים; חופשה זוגית בישראל למקום השני; "חופשה מפנקת" למקום השלישי
בעונה 7: מיליון ש"ח לזוכים; פרסים שטיבם לא נחשף בתוכנית למקום השני והשלישי; פרס ל"זוג הספורטיבי ביותר" ופרס ל"זוג האהוב ביותר"
בעונה 8: מיליון ש"ח ו"חופשה מפנקת" לזוכים; פרס שטיבו לא נחשף בתוכנית למקום השני
ארץ מקור ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
שפות עברית
מספר עונות 8
מספר פרקים 259
הפקה
מפיקים בפועל איל אלקבץ ורוית ליאור-מנדל (עונות 1–4)
עידו ברון (עונות 5–8)
עורכים עורך ראשי: שחר מורד (עונות 1, 4–8)
עידו גרינברג (עונות 2–3)
אורך פרק 60–100 דקות
שידור
רשת שידור ערוץ 2 (רשת) (עונות 1–5)
רשת 13 (עונות 6–8)
קשת 12 (עונה 9 ואילך)
תקופת שידור מקורית 5 בפברואר 2009 – הווה
קישורים חיצוניים
דף התוכנית ב-IMDb

המירוץ למיליון[1] היא הגרסה הישראלית לתוכנית המציאות האמריקאית "The Amazing Race". התוכנית שודרה, החל מ-5 בפברואר 2009, בערוץ 2, על ידי הזכיינית "רשת". עם פיצול ערוץ 2, המשכה של התוכנית עבר להיות משודר ברשת 13. בנובמבר 2022 דווח כי "קשת 12" רכשה את הזכויות להפקת התוכנית וכי תחל בליהוק מתמודדים לעונה התשיעית.

בטקס פרסי האקדמיה הישראלית לטלוויזיה לשנת 2014 זכתה העונה הרביעית של התוכנית בפרס "תוכנית המציאות הטובה ביותר".

אופן המשחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתוכנית מתקיימת תחרות בין מספר צוותים, אשר עוברים במהלכה במדינות שונות מסביב לעולם. המתחרים שואפים להגיע ראשונים לסוף "קטע המירוץ" בכל תחנה במהלך התוכנית, כדי להימנע מאפשרות של הדחה. בכל קטע של המירוץ, על כל צמדי המתמודדים לבצע משימות מאתגרות שונות. אלה, דורשות מהם כישורים שונים כגון עבודת צוות, ריכוז, תעוזה, זריזות, יכולת שכנוע, כישרון דרמטי ולעיתים גם יכולת ניווט וידע כללי.

בכל קטע מרוץ מודח הצוות שהגיע אחרון. זאת, למעט מספר "קטעי מרוץ ללא הדחה", אשר אותם קבעה הפקת התוכנית מראש. הצוות המודח זוכה לעיתים בפרס כספי קטן, הניתן, בחלק מעונות התוכנית, ככרטיס "חישגד" לגירוד. גם הצוות המגיע ראשון לנקודת הסיום של כל קטע, זוכה ב"פרס מפנק", על עצם הובלתו. לבסוף נותרים שלושה צוותים במשחק והם העולים לשלב הגמר. בנקודה זאת, הצוות שמגיע ראשון לסוף קטע המירוץ זוכה בפרס הגדול, העומד על מיליון שקלים חדשים ובחלק מהעונות, כולל תוספת מעבר לפרס הכספי.

מאפייני התוכנית הישראלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מפת המדינות אליהן הגיעו מתמודדי התוכנית הישראלית
בכחול: מדינות אליהן הגיעו במהלך 3 עונות; בכחול בהיר: מדינות אליהן הגיעו במהלך 2 עונות; בכחול יותר בהיר: מדינות אליהן הגיעו במהלך עונה אחת; בתכלת: מדינות שמעליהן רק עברו בטיסה; באדום: מדינת ההזנקה, ישראל

בתוכנית מתחרים עשרה או שנים-עשר זוגות בעלי מאפיינים שונים, על פרס בסך מיליון שקלים חדשים. המרוץ מתבצע במדינות שונות ברחבי העולם. עלות הפקת התוכנית עומדת על יותר מחמישה מיליון ש"ח[2][3] וככזו, היא אחת מתוכניות הטלוויזיה היקרות ביותר שהופקו בישראל. התוכנית מתבססת על הפורמט האמריקאי, עם שינויים קלים.

מנחה העונה הראשונה של התוכנית היה רז מאירמן ובעונות 2–8, המנחה הוא רון שחר (שהיה נשוי למיה קרמר, שהתחרתה בעונתה הראשונה של התוכנית עם בן זוגה באותה עת[4]). את העונה התשיעית, שתשודר ב"קשת 12", ינחה יהודה לוי.

מפיקי התוכנית, בעונות 1–4 היו איל אלקבץ ורוית ליאור-מנדל (אשר הפיקו בין היתר, את העונה הראשונה של התוכנית "הישרדות") ובעונות 5–8, המפיק הראשי הוא עידו ברון. עורך העונה הראשונה, הרביעית, חמישית, שישית, שביעית והשמינית הוא שחר מורד. בעונות השנייה והשלישית, העורך היה עידו גרינברג.

שינויים מאופן המשחק המקורי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בגרסה הישראלית בוצעו מספר שינויים אשר מבדילים אותה מהגרסה המקורית האמריקאית:

  • התוכנית הוארכה מעבר ל-13 פרקים המסורתיים לעונה בגרסה האמריקאית. זאת כדי להביא לניצול מקסימלי של המדרוג הגבוה לו זוכה התוכנית[5] ולשידורה למשך תקופה ארוכה יותר[6]. כל קטע מרוץ שנמשך פרק אחד בגרסה האמריקאית המקורית, נמשך בין שניים לשלושה פרקים בגרסה הישראלית. זאת, פרט לקטע המירוץ הראשון וקטע המירוץ האחרון (הגמר), אשר מוצגים בדרך כלל בפרק בודד.
  • משימות ה"מעקף" (Detour) נקראות בגרסה הישראלית "צומת" ו"מעבר מהיר" (Fast Forward) נקראת "קיצור דרך".
  • בגרסה האמריקאית מציינים בתחילת כל קטע את התקציב שמקבלים המתמודדים להשלמתו. אם לזוג אזל הכסף באופן לא צפוי, גם עובדה זו זוכה לאזכור. בגרסה הישראלית, לעומת זאת, מלבד בעונה הראשונה, לא מצוין הסכום הכספי אותו קיבלו המתמודדים. עם זאת, בעונות בהן חברת אשראי הייתה בין נותנות החסות לתוכנית, בכל עת בה זוגות נדרשו לשלם במהלך המירוץ, הם הוצגו כשהם שולפים את כרטיס האשראי שניתן להם מהפקת התוכנית.
  • הפרסים שונו (פירוט בנפרד תחת כל עונה).
  • בשונה מהפורמט האמריקאי, גמר התוכנית הישראלית מצולם אחרי שידור רוב פרקי התוכנית והתקיים בחלק מהעונות מחוץ לישראל.

שינויים בעונה הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • רק בעונה הראשונה התחרו עשרה צוותים במקום 11 בגרסה האמריקאית.
  • הפרסים: מיליון שקלים חדשים ושני רכבים היברידיים לזוכים, חופשה באירופה למקום השני, חופשה בארץ למקום השלישי.
  • שלושת הזוגות שנותרו אחרונים במירוץ, תום וגיל, מיה ועמיחי וגיא ושי, וכן כל המודחים, טסו ב-30 במאי 2009, לצילום המשימה האחרונה של פרק גמר התוכנית ביעד סודי[7]. מאוחר יותר התברר יעד זה כניו זילנד, המדינה ממנה חזרו המשתתפים לארץ טרם צילום חלקו האחרון של פרק הגמר. בעונה השנייה הנושא לא נשמר בחשאי ולאחר שהחל השידור הטלוויזיוני של הפרקים, פורסם בתקשורת שהמתמודדים נסעו לסינגפור לצילומי שני פרקי הגמר.

שינויים בעונה השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • הפרסים: מיליון שקלים חדשים לזוכים, שני קטנועים למקום השני וחופשה בחו"ל לזוג במקום השלישי.
  • החל מהעונה השנייה של התוכנית, סימן ה"סיבוב פרסה" וסימן ה"עצור" הם בעלי משמעות השונה מזו שבפורמט המקורי. ברוב קטעי המירוץ, כל הזוגות נדרשים לבחור איזה צוות הם רוצים "לסובב" או לעצור. הצוות שקיבל את מירב הקולות באותו קטע מרוץ, נאלץ לבצע גם את משימת הצומת השנייה או לחכות זמן שנקבע מראש (בדרך-כלל 15–30 דקות), בהתאמה.
  • התווספו קטעי מרוץ ללא הדחה: ארבעה במספר. הצוות שהגיע אחרון קיבל עונש מסוים, כגון משימות "פס האטה", או עונש של המתנה טרם קבלתו לנקודת הסיום.
  • בחלק גדול מקטעי המירוץ נערכו משימות "דו-קרב" בין הצוותים. הצוותים התחרו ביניהם במשימה ראש בראש, שהמנצח בה המשיך הלאה במירוץ והמפסיד חיכה להגעתו של הצוות הבא לעריכת דו-קרב נוסף. הצוות שנשאר אחרון מבין כל הצוותים קיבל עיכוב של רבע שעה לפני שקיבל את הרמז הבא.

שינויים בעונה השלישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • בעונה השלישית של התוכנית נוסף "כרטיס גלגל הצלה". הכרטיס מאפשר לזוג שהגיע ראשון לחלק מנקודות הסיום היומיות בחירה בין הצלת הזוג שהגיע אחרון לאותה נקודה, לבין קבלת יתרון על הזוגות האחרים בהזנקה הבאה על ידי הזנקתו שעה אחת מוקדם יותר. עוד נוסף "סיבוב פרסה כפול" בו הזוג שנבחר על ידי יתר הזוגות לבצע משימה נוספת, ובכך להתעכב, התבקש לבחור בעצמו זוג נוסף עליו הוא מטיל את ביצוע המשימה השנייה באותו קטע.
  • היו שני קטעי מרוץ ללא הדחה בלבד: העונש בקטע הראשון היה להמשיך ללבוש את כל הבגדים החמים שלבש הצוות בפריז גם לאורך כל שהותו בקטע המירוץ הבא שבברזיל החמה; ובקטע המירוץ השני, הזוג שהגיע אחרון נאלץ להמתין חצי שעה טרם הזנקתו לקטע המירוץ הבא.
  • כמעט כל קטעי המירוץ נפרסו על פני שלושה פרקים, לעומת ממוצע של שני פרקים בעונות הקודמות.
  • לראשונה הוצג סוג חדש של משימה: "מסלול משותף". במשימה מסוג זה שני צוותים חוברים לביצוע משימה יחדיו. הצוות שהגיע ראשון לאתר בו מבוצעת המשימה רשאי לקבוע האם הוא מעוניין לחבור לזוג שהגיע מיד אחריו או להמתין לזוג אחר.

שינויים בעונה הרביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • בעונה הרביעית התחרו 14 זוגות על כרטיס העלייה למטוס, בשתי קבוצות שונות, כשבכל אחת שבעה זוגות. ששת הזוגות המנצחים שהגיעו לנקודת המפגש לקראת היציאה מישראל, נתקלו לראשונה בששת הזוגות שבקבוצה השנייה. כך, לראשונה הוקדשו שני פרקים למשימת העלייה הראשונה למטוס.
  • בעונה זו התקיים גם כן, כמו בעונה השלישית "מסלול משותף", אולם הפעם הזוג הראשון שהגיע למשימה היה חייב לחבור, לצורך ביצועה, לזוג שהגיע אחריו.
  • בעונה זו, בניגוד לעונות קודמות, קטע ההכרזה על הזוכים בגמר התקיים בישראל בעוד תוכנית הגמר עצמה צולמה בארגנטינה[8].

שינויים בעונה השישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • לאחר שבמירוץ נותרו ארבעה זוגות בלבד, נודע שכל הזוגות שהודחו עד אותו שלב, למעשה לא הוחזרו לישראל. במקום זה, רובם טסו ליוון, בה שהו עד לנקודת זמן בה חזרו כדי להתחרות על חזרה למירוץ, כך ששוב יהיו בו חמישה זוגות אשר יתחרו על הפרס הראשון. במהלך פרק ששודר ב-7 בפברואר 2018 הוצגו קורותיהם של הצוותים שהגיעו ליוון וכן של שני זוגות נוספים, אשר חזרו להתחרות על הכרטיס לחזרה למשחק מייד מהמקום בו הודחו.

שינויים בעונה השמינית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • בעונה זאת, בדומה לעונה הראשונה, יצאו הזוגות לקטע המירוץ הראשון היישר מהפיליפינים, ולא התחרו בקטע מרוץ בישראל.
  • בעונה זאת, לראשונה בתולדות התוכנית, לא הוענקו פרסים לזוגות שהיו הראשונים להגיע לנקודות הסיום השונות, ואף לא "פרסי ניחומים" לזוגות שהגיעו אחרונים והודחו באותן נקודות-סיום.
  • בעוד בעונות קודמות, ה"מסר מהבית" לזוגות שהגיעו לשלבים מתקדמים במירוץ היה קטע מצולם-מראש או שיחת וידאו עם המתמודדים, בעונה השמינית, הטיסה ההפקה לאקוודור נציג ממשפחות כל אחד מהמתמודדים שהגיעו לאותו שלב במירוץ. חמשת הזוגות שהגיעו לשלבים האחרונים במירוץ פגשו את בני משפחותיהם בג'ונגל על גדת האמזונאס.

העונה הראשונה (2009)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסלול המירוץ בעונה הראשונה

העונה הראשונה שודרה החל מה-5 בפברואר ועד ל-18 ביוני 2009, בימי חמישי (ובמשך תקופה, שודרה גם במוצאי שבת).

צוותי העונה הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר
שי כהנא וגיא אוסדון חברים ושותפים עסקיים המנצחים במרוץ
מיה קרמר ועמיחי גת בני זוג מקום שני
תום קילמן וגיל כסלו בת ואביה החורג מקום שלישי
מיכל ורן שביב נשואים עם שלושה ילדים הדחה שביעית
ענבל שלוי והדס פדרמן חברות בלונדיניות הדחה שישית
אליאנה תורג'מן ויעל אמבר חברות 18 שנה הדחה חמישית
חנה שחם ומרגלית קניג חברות קיבוץ בעמק הירדן פרשו מהמירוץ עקב מחלה של מרגלית - הדחה רביעית
אלן ביליג וענבל הראל בני זוג לשעבר הדחה שלישית
מאור גלאם ואשר דזנשוילי חברים ללימודים הדחה שנייה
לירן כוהנר וילנה ראלף מלכות יופי הדחה ראשונה

היעדים בעונה הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

העונה השנייה (2011–2012)[עריכת קוד מקור | עריכה]

העונה השנייה שודרה החל מה-25 באוקטובר 2011 ועד ל-11 בפברואר 2012. בתחילה היה זה בימים ראשון ושלישי ובינואר 2012, עת החליפו הזכייניות "רשת" ו"קשת" את ימי השידור, עברה התוכנית להיות משודרת בימים רביעי וחמישי.

רגע ההזנקה של אחד-עשר הצוותים באצטדיון טדי, ירושלים; מתוך פרק הבכורה של העונה השנייה

על-פי נתוני המדרוג, התוכנית בעונה השנייה זכתה לשיעורי צפייה גבוהים מאוד בקרב משקי הבית הנבדקים. רוב פרקי העונה זכו לרייטינג של למעלה מ-30 אחוזים, לעומת העונה הראשונה שאחוזי הצפייה בה היו נמוכים יותר. בהתאם לאותם נתונים, מספר הצופים בתוכנית הגמר של העונה נאמד ביותר ממיליון ו-400 אלף, כ-42 אחוזי רייטינג, מה שהגדיר אותה כגמר תוכנית המציאות הנצפה ביותר מיום תחילת מדידת הצפייה בישראל[9].

צוותי העונה השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר
בר בן וקיל ואינה ברודר חברות ילדות המנצחות במירוץ
אורן ואלון הראל אחים מקום שני
ענהאל ועקיבא שמואלי זוג דתי נשוי מקום שלישי
אדל בספלוב וטום קשתי בני זוג, מתעמלת אומנותית וכדורגלן הדחה שמינית
אסנת (אוסי) שפיר וכרמית זכאי חברות ממוצא תימני הדחה שביעית
מוטי להב ועידן פונדק חברים מילדות הדחה שישית
חן שילוני ואלון אפל נשואים טריים הדחה חמישית
שירה דהן ופיראס חליחל בני זוג, יהודייה ומוסלמי הדחה רביעית
ניצן אביטל ופיפי משה אופה ובתו של בעל המאפייה הדחה שלישית
מור וטל שחם מדריכת כושר ובתה הדחה שנייה
אלונה אופיר וגדי חייט חברים ללהקה הדחה ראשונה
מסלול המירוץ בעונה השנייה

היעדים בעונה השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

הרקע לשידורי העונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

באפריל 2009, במהלך שידור העונה הראשונה, החלו ב"רשת" ההכנות להפקת העונה השנייה של התוכנית. אחת האפשרויות שנשקלה הייתה הפקת גרסה מיוחדת בה ישתתפו ידוענים ישראלים במירוץ, בדומה לתוכנית "האח הגדול VIP". רעיון זה עלול היה לייקר באופן משמעותי את עלות ההפקה[10]. האפשרות נבדקה ביחד עם רשת הטלוויזיה CBS האמריקאית, המחזיקה בבעלות על הפורמט. לאחר מכן סוכם כי תצולמנה שתי עונות נוספות של התוכנית, כאשר אחת תכלול ידוענים והשנייה, ללא ידוענים[11].

בסוף דצמבר 2009, הודיעה הנהלת "רשת", כי בשל העלויות הגבוהות, בוטלה הפקתה של עונה נוספת של התוכנית. זאת אף על פי שכבר החלו ההכנות לצילומי העונה שנייה ואף השלישית של התוכנית[12].

ב-20 בספטמבר 2010 הודיעה "רשת" כי בכוונתה להפיק בכל זאת עונה נוספת של התוכנית, אך בעלות מצומצמת יותר[13]. במהלך חודש נובמבר 2010 פורסמו בעיתונות מודעות מטעם "רשת", הקוראות לציבור להירשם למיונים אשר עתידים להתקיים, לבחירת הזוגות שישתתפו בעונה השנייה. ב-11 בפברואר 2011 נודע כי רון שחר ינחה את העונה השנייה של המירוץ למיליון במקום רז מאירמן[14]. צילומי עונה זו החלו באפריל 2011, שידורה החל ב-25 באוקטובר 2011 והיא הסתיימה ב-11 בפברואר 2012.

ביקורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

"להב"ה", גוף המגדיר עצמו כ"ארגון למניעת התבוללות" קרא להחרים את התוכנית בשל העבודה כי אחד הזוגות בתחרות, פיראס ושירה, מורכב מבני זוג מוסלמי ויהודייה. הארגון טען שבכך יש עידוד התבוללות. "רשת" מסרה בתגובה כי "הם משקפים את האוכלוסייה בישראל על כל גווניה"[15].

העונה השלישית (2013)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מלון "גרנד הוטל" בטאייפי - נקודת הסיום האחרונה של המירוץ בעונה השלישית

עם סיום שידורה של תוכנית הגמר של העונה השנייה, הכריזה "רשת" על פתיחת ההרשמה להתמודדות בעונה השלישית של התוכנית. צילומי העונה השלישית החלו באמצע ינואר 2013[16].

שידורי העונה השלישית החלו ב-11 במאי 2013 והסתיימו ב-31 באוגוסט באותה שנה. על-פי נתוני המדרוג, גם עונה זו, כמו השנייה, זכתה לשיעורי צפייה גבוהים ובגמר התוכנית רשמה נתון של 39.1%[17].

צוותי העונה השלישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר
טליה גורודס וקובי וינצברג זוג נשוי המנצחים במרוץ
רומי וקורל גמר אחיות מקום שני
מעיין רפאלי ובת-אל מוסאי בנות דודות, משני הצדדים מקום שלישי
אלירן לוק ודוד גדג' חברים לעבודה בנמל אשדוד הדחה שמינית
דנה דהרי ודבי ברוך אמא ובת הדחה שביעית
אלירן אלנבוגן ואיציק מדהני חברים מילדות הדחה שישית
מור וליאור כהן זוג נשוי מאילת הדחה חמישית
יסמין נגורני ושימי אדרי בני זוג[18] הדחה רביעית
רונית שביט ולירן כהן חברים טובים הדחה שלישית
אנדריאה סימן-טוב ורוני זלצמן סבתא וסבא פרשו עקב פציעה ברגלו של רוני באחת המשימות - הדחה שנייה
יעל "יופטוט" טייטלבאום וחירות וייסנשטרן בנות אולפנה דתיות הדחה ראשונה
מסלול המירוץ בעונה השלישית

היעדים בעונה השלישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

העונה הרביעית (2014–2015)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסלול המירוץ בעונה הרביעית

עם סיום שידורה של תוכנית הגמר של העונה השלישית, הכריזה "רשת" על פתיחת ההרשמה להתמודדות בעונה הרביעית של התוכנית. הקדימון לעונה הרביעית שודר בראשית נובמבר 2014 ושידורי העונה נמשכו מ-22 בנובמבר 2014 עד ל-28 במרץ 2015.

זוהי העונה הראשונה בה הזוגות חולקו לשתי קבוצות והוזנקו משני מקומות שונים בישראל. לכל אחת מהקבוצות נודע על השנייה רק לאחר שתי ההדחות הראשונות. בנוסף, בשונה ממה שהיה נהוג בשלוש העונות שקדמו לזו, זהות המנצחים בתוכנית לא נחשפה בעת הגעתם לנקודת הסיום האחרונה של המירוץ. משהגיעו שני זוגות לנקודת הסיום הארבע-עשרה בלוחאן שבארגנטינה (הזוג השלישי בגמר החליט לוותר על המשימה ולפרוש), הם לא פגשו את המנחה, אולם נודע להם שעליהם לחזור לישראל, וששם תימסר ההודעה לגבי הזוג הזוכה. כך, חזרו הזוגות לישראל ונסעו משדה התעופה למגדל משה אביב. במרומי המגדל חיכו להם יתר משתתפי העונה ובמעמד המפגש, מסר המנחה לזוגות את מיקומם הסופי[8].

לפי נתוני המדרוג, עונה זאת נחשבת לנצפית ביותר בתוכנית. בפרק הפתיחה צפו 32.8% ממשקי הבית, ותוכנית הגמר רשמה נתון של 41.8% ושיא צפייה של 45.6% אחוזים. ממוצע העונה עמד על 33.6% רייטינג לתוכנית.

צוותי העונה הרביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

הפלנטריום ע"ש גלילאו גליליי ברובע פלרמו, בואנוס איירס - נקודת הסיום השלוש-עשרה של המירוץ
נקודת הסיום הארבע-עשרה, והאחרונה של המירוץ, הייתה במרכז "Estancia La República" שבלוחאן, ארגנטינה. עם זאת, כדי לגלות את סדר הגעתם לנקודת הסיום הסופית, היה על הזוכים לחזור לישראל. כך, ההכרזה על זהות הזוכים התקיימה על הגג של מגדל משה אביב ברמת גן.
קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר הופעות עתידיות
שני אלון ושי גבריאל[19] החבר הטוב ביותר של בעלה - בעלת צימר ולולן המנצחים במרוץ[8] עונה 8, עונת "אולסטארז".
אוריאל יקותיאל וטום באום[19] חברים - כוריאוגרף ועורך מוזיקלי ב-MTV מקום שני
יוכי אפוליאון ולינור פחימה[19] חברות - יוצאות בשאלה מקום שלישי
וובה לזרוביץ' ואלה אייבינדר בני זוג לשעבר - עולים חדשים הדחה אחת-עשרה עונה 8, עונת "אולסטארז".
ליאל וגל אלמוג זוג מאורס הדחה עשירית
מאירי שמש ודניאל טופז חברים - סטודנטים למנהל עסקים הדחה תשיעית
אלכסה דול ורז זלצרמן בני זוג - דוגמנית בינלאומית ויהלומן הדחה שמינית
שי ועדי אטון תאומים זהים הדחה שביעית
רוני ויעל דואני אחיות - זמרת ושחקנית הדחה שישית
יפה ובועז וקנין אמא ובן הדחה חמישית, עקב מחלה של בועז
לירון "טילטיל" אורפלי ושי מזרחי חברי ילדות - נהג מונית וחלפן כספים הדחה רביעית
אירית וסיני בהיר אמא ובת - מורות לחינוך גופני הדחה שלישית
ענבל "צוקי" נטיב והילה "חוטי" גורדון בנות דודות הדחה שנייה
פנינה וחן רוזנבלום אמא ובת - אשת עסקים ובתה הדחה ראשונה, עקב פציעתה של פנינה

היעדים בעונה הרביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

סדר הגעת הזוגות לנקודות הסיום בעונה הרביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 - נקודת הגמר
נקודת
סיום
זוג
עיר דוד אצטדיון המושבה,
פתח תקווה
סקרטבלוס
מטיאנה,
טביליסי
קתדרלת סמבה,
טביליסי
תחנת הרכבת
התחתית "סטאדיון",
סטוקהולם
האי סואומנלינה,
סמוך להלסינקי
(ללא הפסקה-
הזוגות רצו
ישירות לקטע
המירוץ השביעי)
מגדל אאולנקו,
סמוך להמנלינה
הגשר על
נהר התמזה שליד
הביג בן,
לונדון
(ללא הדחה)
בריכת האינסוף
של "וילה קאלטס",
קוסטה ריקה
בית הספר
"אדיפיסיו מטאליקו",
סן חוסה
נקודת התצפית
"מיראדור קילי קילי",
לה פאס
מלון
"אינקה אוטמה",
גדות אגם טיטיקקה
פלנטריום גלילאו גליליי,
בואנוס איירס
אסטנסיה לה רפובליקה,
לוחאן
שי ושני 2 7 5 6 5 6 4 4 5 5 4 2
1
טום ואוריאל 3 3 2 7 3 3 1 6 4 1 1 1
2
יוכי ולינור 4 4 6 5 9 7 6 5 1 2 3 3
3
וובה ואלה 1 9 7 9 8 8 7 7 6 4 2 4 הדחה אחת-עשרה
ליאל וגל 2 8 4 4 6 1 5 3 3 3 5 הדחה עשירית
מאירי ודניאל 5 1 3 1 1 2 3 1 2 6 הדחה תשיעית
אלכסה ורז 5 2 1 3 2 5 2 2 7 הדחה שמינית
שי ועדי 6 10 9 2 7 4 8 8 הדחה שביעית
רוני ויעל 4 6 10 8 4 9 הדחה שישית
יפה ובועז 1 5 8 10 הדחה חמישית
טילטיל ומזרחי 6 11 11 הדחה רביעית
אירית וסיני 3 12 הדחה שלישית
צוקי וחוטי 7 הדחה שנייה
פנינה וחן 7 הדחה ראשונה

העונה החמישית (2016)[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם סיום שידורה של תוכנית הגמר של העונה הרביעית, הכריזה "רשת" על פתיחת ההרשמה להתמודדות בעונה החמישית של התוכנית. צילומי עונה זאת החלו בשלהי אוקטובר 2015. שידורה החל ב-17 במאי 2016. עוד קודם לכן, ב-9 במאי, שודרה התוכנית "המירוץ למיליון: רגע לפני", בה הוצגו חלק מהזוגות המשתתפים בעונה החמישית. ימי השידור של "רשת" בהם שובצה התוכנית היו ראשון ושלישי. עקב משדרי טורניר הכדורגל "יורו 2016" בתקופת שידור עונה זאת, חלק מתוכניות "המירוץ למיליון" שודרו בימי שני.

בשלהי יולי 2016, בעיצומו של שידור העונה, הופצה ברשת הוואטסאפ הודעה ובה נחשף סדר ההדחה-לכאורה של הזוגות בתוכנית. מהפקת התוכנית נמסר, בתגובה לספוילר זה, כי זהות המנצחים לא ידועה עדיין, שכן צילומי תוכנית הגמר של העונה טרם נערכו, נכון לאותה עת[20]. תוכנית הגמר של העונה שודרה ב-26 בספטמבר, לאחר שחלקה האחרון, בו הוכרז על הזוכים, צולם מוקדם יותר באותו החודש. המשימה האחרונה של העונה התקיימה באוסטרליה, אולם משהגיעו שלושת הזוגות לקצהו של מבוך הדג'נד במלבורן ודרכו על שטיח נקודת הסיום, הם לא פגשו את המנחה ולא נמסר סדר הגעתם לנקודה. סדר זה נחשף בטקס הסיום, שהתקיים באותה נקודה ממנה הוזנקו הזוגות אל מחוץ לישראל בראשיתה של התוכנית, בפארק אריאל שרון.

לראשונה לאחר ארבע עונות של התוכנית, את העונה החמישית לא הפיקו אייל אלקבץ ורווית מנדל[21] עם חברת "אבוט המאירי תקשורת בע"מ"[22], כי אם עידו ברון.

בעונה זאת הגיעו הצוותים לראשונה למדינות שאליהן הגיע כבר המירוץ, בגרסתו הישראלית, בעונות קודמות. היה זה בעת ביצוע המשימות בווייטנאם ובאוסטרליה, אשר אליהן הגיעו גם משתתפי העונה הראשונה, אם כי לערים שונות.

מסלול המירוץ בעונה החמישית
"Melbourne Star" - גלגל הענק עליו בוצעה המשימה העיקרית בתוכנית הגמר של העונה החמישית

צוותי העונה החמישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר הופעות עתידיות
רז ועמית גל אבא ובן, מנהל קבוצת כדורסל ועורך דין המנצחים במירוץ[23]
לי חדד וטל אלקובי חברות טובות, מאמנת כושר ופרסומאית מקום שני
ג'וזי זירה ואלכס עמר חברים טובים, עולים חדשים מצרפת מקום שלישי
ציון אזולאי ואביב קורדובה כדורגלנים הדחה אחת-עשרה
יעל כרמון ויוסיאל נאמן בני דודים, כוריאוגרפית וסטודנט הדחה עשירית[24] עונה 8, עונת "אולסטארז".
אורי ובן שפלן אחים, מוזיקאי ובייביסיטר הדחה תשיעית[25]
קים ויס ושון כהן ידידים, סטודנטית ומתווך נדל"ן הדחה שמינית
מונדה קנצפולסקי ואדריאנו חאובל בני זוג, מנהלת בית ספר לגלישה ושחקן הדחה שביעית
נעמי אלפי וחן טולדנו אלפי גיסות, אשת עסקים ומתמחה במשפטים הדחה שישית
גלי ברגר ודניאל ברדוגו בני זוג, בזוגיות 9 שנים הדחה חמישית
ספיר אהרון ודור ששון הכירו באפליקציית היכרויות, יח"צנית וברמן הדחה רביעית
שירה בן אברהם ובר סומר חברות, ברמניות הדחה שלישית
לי מלכה ויוסי עבדו משוחררים טריים, מלצרית ומטפל ב-NLP הדחה שנייה
אבי קורן ואבי מנשרוב חברי ילדות הדחה ראשונה

היעדים בעונה החמישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

סדר הגעת הזוגות לנקודות הסיום בעונה החמישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 - נקודת הגמר
נקודת
סיום
זוג
אגמון
הסופרלנד
,
ראשון
לציון
פארק
אריאל שרון
הקולוסיאום,
רומא
טרסה
דל-פינצ'ו,
המשקיפה על
פיאצה
דל פופולו
,
רומא
מצודת
בראשוב,
בראשוב
הכנסייה
הלותרנית
,
ווינדהוק
(ללא הדחה)
תחנת
הרכבת
הישנה,
סווקופמונד
מזח
אסקווה
זאלו,
זנזיבר סיטי
מתחם
קבר
הומאיון
,
ניו
דלהי
הכפר
האולימפי

של
אולימפיאדת
סיאול
,
סיאול
(ללא הדחה)
מצודת
טהאנג
לונג
,
האנוי
מקדש
בפואן,
אנגקור
בניין
העירייה,
ג'ילונג
מבוך
הדג'נד,
מלבורן
רז ועמית 1 8 6 7 2 4 1 1 2 3 1 2
1[23]
לי וטל 4 1 7 8 4 8 5 5 3 4 3 1
2
ג'וזי ואלכס 6 6 5 3 1 1 3 3 6 2 4 3
3
ציון ואביב 2 3 4 4 9 2 6 4 1 5 2 4 הדחה אחת-עשרה
יעל ויוסיאל 2 9 9 2 5 7 7 2 4 1 5[24] הדחה עשירית
אורי ובן 3 10 8 9 7 6 2 6 5 6[25] הדחה תשיעית
קים ושון 5 4 2 5 6 5 4 7 הדחה שמינית
מונדה ואדריאנו 4 2 1 1 3 3 8 הדחה שביעית
נעמי וחן 3 5 10 6 8 9 הדחה שישית
גלי ודניאל 1 7 3 10 הדחה חמישית
ספיר ודור 5 11 11 הדחה רביעית
שירה ובר 6 12 הדחה שלישית
לי ויוסי 7 הדחה שנייה
אבי ואבי 7 הדחה ראשונה

לוח ההצבעה בעונה החמישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
סוג העיכוב סיבוב פרסה עצור סיבוב פרסה עצור סיבוב פרסה עצור
הזוג המעוכב דור וספיר דור וספיר & גלי ודניאל & נעמי וחן & ציון ואביב גלי ודניאל & יעל ויוסיאל לי וטל & ציון ואביב & יעל ויוסיאל לי וטל & ציון ואביב & יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל ג'וזי ואלכס & יעל ויוסיאל ג'וזי ואלכס
מספר הקולות 12\4 11\2 10\2 9\2 9\2 8\3 7\3 6\3 6\3 5\3
הזוג הצבעת הזוגות
רז ועמית לי וטל לי וטל לי וטל לי וטל לי וטל בן ואורי ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס
לי וטל דור וספיר נעמי וחן רז ועמית רז ועמית רז ועמית יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל
ג'וזי ואלכס ציון ואביב ציון ואביב ציון ואביב ציון ואביב ציון ואביב ציון ואביב יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל רז ועמית
ציון ואביב דור וספיר דור וספיר ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס נעמי וחן ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס
יעל ויוסיאל בן ואורי בן ואורי בן ואורי בן ואורי שון וקים בן ואורי ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס ג'וזי ואלכס
בן ואורי יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל ציון ואביב ציון ואביב ציון ואביב הדחה תשיעית
קים ושון דור וספיר דור וספיר יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל הדחה שמינית
מונדה ואדריאנו לי וטל גלי ודניאל גלי ודניאל לי וטל לי וטל לי וטל הדחה שביעית
נעמי וחן לי וטל גלי ודניאל גלי ודניאל ציון ואביב ציון ואביב הדחה שישית
גלי ודניאל נעמי וחן נעמי וחן נעמי וחן הדחה חמישית
ספיר ודור ציון ואביב ציון ואביב הדחה רביעית
שירה ובר דור וספיר הדחה שלישית
לי ויוסי הדחה שנייה
אבי ואבי הדחה ראשונה

העונה השישית (2017–2018)[עריכת קוד מקור | עריכה]

סרטונים הגנים הבוטניים ("קוסמו-ויטראל") בטולוקה - נקודת הסיום החמישית בעונה השישית (וידאו)
ככר קודרינסקאיה במוסקבה - נקודת הסיום השמינית בעונה השישית
מגדל בורנה, הנמצא כ-80 ק"מ מזרחית לבישקק - נקודת הסיום התשיעית בעונה השישית
כיכר אלא-טו בבישקק - נקודת הסיום העשירית (בשלב "גלגל ההצלה") של עונה השישית

לאחר שבסיומה של תוכנית הגמר של העונה החמישית הכריז רון שחר על פתיחת ההרשמה להתמודדות בעונה הבאה של התוכנית. הצילומים שלה החלו במאי 2017. ב-10 במאי שודרו בתוכנית "ערב טוב עם גיא פינס" קטעים, בהם נראים מתמודדי התוכנית בנמל התעופה בן-גוריון, בדרכם ליעד הראשון אליו נשלחו מחוץ לישראל. נמסר אז כי הטיסה שהם עלו עליה יצאה לארצות הברית ונחשפו שמותיהם של שניים מן המתמודדים, שמוכרים לרבים, בהיותם ידוענים עוד קודם להופעתם בתוכנית: הזמר רגב הוד יצא למירוץ עם אשתו הלן, כשמולו מתמודדות, בין היתר, מור סילבר וחברתה, מור סוויד. בהמשך, חודשים טרם תחילת שידור התוכנית, פורסמה ידיעה, שבדיעבד, התבררה כלא מדויקת, לפיה סילבר נאלצה לפרוש מהמירוץ ולחזור לישראל, עקב פציעתה של חברתה, מור סוויד, במהלך צילומי המשימות[26]. בפועל, מור סוויד אמנם נחבלה ברגליה, אולם הן סיימו את קטע המירוץ והודחו בהיותן אחרונות. עם זאת, התברר בהמשך העונה שמסספר זוגות נוספים שהודחו מהמירוץ (חוץ מהזוג שהודח בישראל), מור ומור לא הוחזרו לישראל, אלא טסו לשהות באי ביוון, ממנו היו אמורות לחזור לחלק מיוחד בעונה, בו התמודדו הזוגות המודחים על שיבה למשחק והצטרפות לארבעת הזוגות שנותרו במירוץ. במהלך הפעילות ביוון, התברר כי בשל מצב רגלה, סוויד לא תוכל להשתתף במשימות לטובת השיבה למירוץ וכך יצא שבשל הפציעה, מור ומור הודחו סופית מהמירוץ.

ב-21 באוקטובר 2017 החל שידורה של העונה השישית בערוץ 2, במסגרת רשת, כשבועיים טרם המעבר לערוץ 13[27]. התוכנית שודרה בערוץ "רשת 13" החל מ-1 בנובמבר, היום בו החלו השידורים בערוץ. ימי השידור בהם שובצה התוכנית היו רביעי ושבת. עם זאת, תוכניות בודדות שודרו בימי שני, כשבפעם הראשונה בה נעשתה ההחלפה בימים, היה זה עקב משדר כדורגל שתוכנן ליום רביעי ופעם נוספת, מתוך רצון למשוך קהל צופים לתוכנית חדשה שמשדר הבכורה שלה הוצמד לזה של "המירוץ למיליון".

להבדיל מהנוהג בעונות הקודמות, בעונה השישית לא נפתחו התוכניות בפתיח בו הוצגו כל הזוגות המשתתפים במירוץ. כל תוכנית החלה בקטע מעבר באורך שניות בודדות, בו הוצגה אנימציה של סמליל "המירוץ למיליון" בלבד.

בעונה השישית, התקיימה לראשונה משימת צלילה. הייתה זו פעילות שצולמה בהוואי, בה אחד מכל זוג מתמודדים נדרש לצלול, תוך שימוש במתקן מיוחד המאפשר לנשום מתחת לפני המים.

בעונה זאת, לראשונה בתולדות התחרות, לאחר שמונה הדחות נערך שלב "גלגל הצלה". במהלכו, כל זוג שהודח מהמירוץ (פרט לזוג שהודח בישראל) קיבל הזדמנות להתמודד על חזרה למשחק, לחמישייה האחרונה.

צוותי העונה השישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה/מקום בגמר מקום בשלב
"גלגל ההצלה"
הופעות עתידיות
אוולין אוונשטיין וטוהר חיימוביץ' נשואים עם שני ילדים[28] המנצחים במירוץ[29]
דניאל פרץ ואליהו שבתאי חברים - דוגמנים מקום שני[29]
הלן ורגב הוד נשואים עם שני ילדים מקום שלישי
(לאחר הדחה שמינית
וחזרה בשלב "גלגל ההצלה")[29]
1[30]
נטע ועומר ברזני אחים הדחה עשירית עונה 8, עונת "אולסטארז".
אן זיוי וירדן ויזל חברות הכי טובות הדחה תשיעית
עדי כרמלי ומיתר עסיס חברי ילדות הדחה שביעית 3 - הודחו סופית
מור סילבר ומור סוויד חברות - אמהות טריות הדחה שישית
יוסי מזרחי ואודי אביטן חברים - כבאי ומתנדב במשטרה הדחה חמישית 4 / 5 - הודחו סופית
אביבית מרשה והני יוסף פקחיות בעיריית חולון הדחה רביעית 6 - הודחו סופית
יונתן חפץ ונמרוד מאירי הפטל פסנתרנים הדחה שלישית 4 / 5 - הודחו סופית
ג'סיקה כהן ואסף גורפינקל אקסים הדחה שנייה 2 - הודחו סופית
נעה ומעיין מרטינוביץ' בנות דודות הדחה ראשונה

היעדים בעונה השישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסלול המירוץ בעונה השישית

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

לוח ההצבעה בעונה השישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 2 3 4 5 6 7 8 9
סוג העיכוב עצור סיבוב פרסה סיבוב פרסה עצור עצור עצור עצור עצור
הזוג המעוכב הלן ורגב הלן ורגב דניאל ואליהו הלן ורגב דניאל ואליהו
דניאל ואליהו דניאל ואליהו אן וירדן
מספר הקולות 6/11 5/10 3/9 2/8 3/7 2/6 2/6 2/5
הזוג הצבעת הזוגות
אוולין וטוהר ג'סיקה ואסף יוסי ואודי נטע ועומר דניאל ואליהו דניאל ואליהו דניאל ואליהו דניאל ואליהו דניאל ואליהו
דניאל ואליהו הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב אן וירדן
הלן ורגב אוולין וטוהר דניאל ואליהו הני ואביבית דניאל ואליהו דניאל ואליהו דניאל ואליהו דניאל ואליהו דניאל ואליהו
נטע ועומר הלן ורגב הלן ורגב מור ומור אוולין וטוהר אן וירדן אן וירדן אן וירדן אן וירדן
אן וירדן הלן ורגב יוסי ואודי יוסי ואודי יוסי ואודי נטע ועומר נטע ועומר נטע ועומר נטע ועומר
עדי ומיתר הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הדחה שביעית
מור ומור הני ואביבית יונתן ונמרוד נטע ועומר נטע ועומר דניאל ואליהו הדחה שישית
יוסי ואודי אן וירדן אן וירדן אן וירדן אן וירדן הדחה חמישית
הני ואביבית הלן ורגב הלן ורגב הלן ורגב הדחה רביעית
יונתן ונמרוד הלן ורגב הלן ורגב הדחה שלישית
ג'סיקה ואסף אוולין וטוהר הדחה שנייה
נעה ומעיין הדחה ראשונה

סדר הגעת הזוגות לנקודות הסיום בעונה השישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 - "גלגל הצלה" 11 12 13 - נקודת הגמר
נקודת
סיום
זוג
מקוה
ישראל
כיכר
טיימס
,
ניו יורק
חוף
וואי'אלה,
הונולולו
קיוסקו
מוריסקו,
מקסיקו סיטי
הגנים
הבוטניים,
טולוקה
פלאזה
דה טורוס,
קרטחנה
מועדון הגולף
טרייל,
מונטיגו ביי
(ללא הדחה)
בניין
קודרינסקאיה,
מוסקבה
מגדל
בורנה,
סמוך
לבישקק
בית הספר,
הכפר
ג'ול בולאק
בקירגיזסטן
כיכר
אלא-טו,
בישקק
מקדש
הריפונצ'אי,
לאמפון
מקדש
דוי קאם,
צ'יאנג מאי
תיאטרון המעלות
בהר הצופים,
האוניברסיטה
העברית
,
ירושלים
אוולין וטוהר 3 8 9 1 1 6 3 5 4
לא מתחרים
2 3
1[28][29]
דניאל ואליהו 11 1 1 4 7 4 2 2 2
לא מתחרים
1 1
2[29]
הלן ורגב 1 7 2 2 6 1 4 3 5 הדחה שמינית 1 1[30] 4 2
3[29]
נטע ועומר 10 4 6 3 3 5 6 1 1
לא מתחרים
3 4 הדחה עשירית
אן וירדן 4 9 5 5 5 2 5 4 3
לא מתחרות
5 הדחה תשיעית
עדי ומיתר 2 2 3 7 4 3 1 6 הדחה שביעית 2 3 הדחה סופית
מור ומור 6 5 7 8 2 7 הדחה שישית
יוסי ואודי 8 10 4 6 8 הדחה חמישית 4 4 / 5 הדחה סופית
הני ואביבית 7 6 8 9[32] הדחה רביעית[31] 6 הדחה סופית
יונתן ונמרוד 5 3 10 הדחה שלישית 5 4 / 5 הדחה סופית
ג'סיקה ואסף 9 11 הדחה שנייה 3 2 הדחה סופית
נעה ומעיין 12 הדחה ראשונה

העונה השביעית (2019)[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסיומה של תוכנית הגמר של העונה השישית, הכריז רון שחר, על פתיחת ההרשמה להתמודדות בעונה הבאה של התוכנית.

הגלריה הלאומית של דרום אפריקה, קייפטאון - נקודת הסיום השנייה, והראשונה מחוץ לישראל, בעונה השביעית
אחוזת סיינט אובין שבריבייר דה אנגילס, מאוריציוס - נקודת הסיום השישית בעונה השביעית

באוקטובר 2018 פורסם באתר "וואלה! NEWS"‏[33] כי צילומיה של העונה יחלו, ככל הנראה, בחודשים נובמבר-דצמבר אותה שנה ושייתכן כי בעונה זאת, מספר הפרקים יהיה מצומצם מזה שהיה נהוג עד אז. חודש לאחר מכן פורסם שכמתוכנן, ב-5 בנובמבר הזוגות עזבו את ישראל לטובת צילומי התוכנית[34]. באותם ימים פורסמו פרטיהם של חלק מהמתמודדים המשתתפים בצילומיה של אותה עונה: התאומות הדוגמניות נוי והדר קרקו[35][34], זוג תאומים שהשתתפו בתוכנית "אייל גולן קורא לך"[36], שתי דוגמניות שהן בנות להורים מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ומניגריה[34] וכן אמה של מתמודדת העונה השישית ירדן ויזל[37]. זאת הפעם הראשונה בתוכנית בה ישנו קשר משפחתי בין מתחרים מעונות שונות. עוד קודם לכן, יום טרם עזיבת הזוגות את ישראל, פורסם כי באותו הבוקר, כחלק מהתוכנית, צולמה משימה במשכן הכנסת[38].

שידורה של העונה החל ברשת 13 ב-15 ביולי 2019[39]. שישה ימים קודם לתוכנית הזנקת התחרות, שודרה תוכנית בה הוצגו 12 זוגות המתמודדים בעונה זאת. התוכנית שובצה במקור לשלושה ימי שידור. בתחילה היו אלה שני, רביעי ושבת, אולם אחר כך, היא עברה להיות משודרת בימי ראשון במקום בשני ובמועד אחד לפחות, לא שודרה ברביעי.

הפקת התוכנית שיתפה פעולה עם ערוץ זום. האחרון שידר תוכנית בשם "זום על המירוץ", בהנחיית דובדבני וקובץ', אשר עקבה אחר צילומי תוכניות העונה השביעית.

צוותי העונה השביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה[39] הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר
טיה גלילי ופיי דקיטה דוגמניות המנצחות במירוץ
אריאל וקארין קליינברג[40] נשואים טריים מקום שני
חביב ויצחק ממן תאומים מקום שלישי
איל דניאל וסידני "סיד" פיינר יוצאי 8200 הדחה תשיעית[41]
ניסים חי דוד ואוראל אלימלך אחים הדחה שמינית[42]
טלי רז בן ארי וגילי ויזל חברות הכי טובות הדחה שביעית
אביעד כץ ועדן אמסלם נשואים + 1 הדחה שישית[43]
מיכל קריץ ועומר נודלמן כוכבות אינסטגרם הדחה חמישית
רן גיר ובן לבייב חברים לעבודה הדחה רביעית
יהודית וזוהר אלקובי אמא ובת הדחה שלישית
כאמלה חסיאן ובהירה אבלאסי חברות ילדות[44] הדחה שנייה[44]
נוי והדר קרקו תאומות זהות הדחה ראשונה, עקב פציעתה של הדר

היעדים בעונה השביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסלול המירוץ בעונה השביעית

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

לוח ההצבעה בעונה השביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 2 3 4 5 6 7 8 9 10
סוג העיכוב עצור סיבוב פרסה עצור
הזוג המעוכב טיה ופיי רן ובן טיה ופיי אביעד ועדן איל וסיד חביב ויצחק
איל וסיד
אביעד ועדן איל וסיד
טלי וגילי
מספר הקולות 2/12 2/11 4/10 4/9 3/8 3/8 4/7 3/6 2/5
הזוג הצבעת הזוגות
טיה ופיי אביעד ועדן חביב ויצחק אריאל וקארין איל וסיד איל וסיד אביעד ועדן אביעד ועדן איל וסיד איל וסיד
אריאל וקארין טיה ופיי טיה ופיי טיה ופיי טיה ופיי טיה ופיי חביב ויצחק חביב ויצחק חביב ויצחק חביב ויצחק
חביב ויצחק טיה ופיי אביעד ועדן טיה ופיי טיה ופיי איל וסיד מיכל ועומר אביעד ועדן טיה ופיי אריאל וקארין
איל וסיד יהודית וזוהר רן ובן טיה ופיי טיה ופיי טיה ופיי טיה ופיי טלי וגילי טלי וגילי חביב ויצחק
ניסים ואוראל טלי וגילי יהודית וזוהר יהודית וזוהר אביעד ועדן אביעד ועדן אביעד ועדן אביעד ועדן איל וסיד איל וסיד
טלי וגילי כאמלה ובהירה כאמלה ובהירה יהודית וזוהר מיכל ועומר אביעד ועדן אביעד ועדן אביעד ועדן איל וסיד הדחה שביעית
אביעד ועדן נוי והדר ניסים ואוראל ניסים ואוראל טלי וגילי טיה ופיי ניסים ואוראל טלי וגילי הדחה שישית
מיכל ועומר רן ובן רן ובן יהודית וזוהר חביב ויצחק חביב ויצחק חביב ויצחק הדחה חמישית
רן ובן איל וסיד מיכל ועומר טיה ופיי טיה ופיי הדחה רביעית
יהודית וזוהר איל וסיד איל וסיד ניסים ואוראל הדחה שלישית
כאמלה ובהירה טלי וגילי טלי וגילי הדחה שנייה
נוי והדר אביעד ועדן הדחה ראשונה

סדר הגעת הזוגות לנקודות הסיום בעונה השביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 - נקודת הגמר
נקודת
סיום
זוג
מוזיאון
ארץ
ישראל
,
תל אביב-יפו
(ללא הדחה)
הגלריה
הלאומית
של
דרום
אפריקה,
קייפטאון
כיכר נובל
ברציף
ויקטוריה
ואלפרד
,
קייפטאון
הפארק
הלאומי
מוסי
אואה
טוניה
,
ליווינגסטון
"בית זמבזי",
על גדת
נהר זמבזי
בזימבבואה
אחוזת
סיינט
אובין,
ריבייר דה אנגילס
(ללא הדחה)
מקדש
גנגה
טלאו,
גראנד באסין
מקדש
הנומאן
דהוקה,
קטמנדו
פארק
אמידבה,
קטמנדו
סקיי
ברידג',
שאנגחאי
בית
הדואר
העתיק
,
מנילה
מוזיאון
ארץ ישראל
,
תל אביב-יפו
טיה ופיי 6 2 6 7 5 8 1 1 4 1 2 1
אריאל וקארין 7 5 5 4 4 4 4 6 3 2 1 2
חביב ויצחק 4 1 2 1 1 2 5 3 1 3 3 3
איל וסיד 1 4 1 3 2 7 7 2 2 4 4 הדחה תשיעית
ניסים ואוראל 12 6 7 6 8 5 6 4 5 5 הדחה שמינית
טלי וגילי 10 7 8 2 3 6 3 5 6 הדחה שביעית
אביעד ועדן 3 3 3 5 6 1 2 7 הדחה שישית[43]
מיכל ועומר 8 10 9 9 7 3 8 הדחה חמישית
רן ובן 9 9 4 8 9 הדחה רביעית
יהודית וזוהר 2 8 10 10 הדחה שלישית
כאמלה ובהירה 11 11 11 הדחה שנייה[44]
נוי והדר 5 12 הדחה ראשונה

מדרוג[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרק תאריך שידור מקוריישראלישראל אחוזי מדרוג מספר צופים מקור
1 15 ביולי 2019 19% 533,000 [48]
2 17 ביולי 2019 14.9% 441,000 [49]
3 20 ביולי 2019 14.9% 516,000 [50]
4 22 ביולי 2019 12.3% 382,000 [51]
5 24 ביולי 2019 12.4% 364,000 [52]
6 27 ביולי 2019 16% 508,000 [53]
7 31 ביולי 2019 13.4% 375,000 [54]
8 3 באוגוסט 2019 14% 388,000
9 4 באוגוסט 2019 14.3% 393,000
10 7 באוגוסט 2019 12.6% 353,000 [55]
11 14 באוגוסט 2019 11.1% 313,000
12 17 באוגוסט 2019 14.4% 457,000 [56]
13 21 באוגוסט 2019 11.5% 351,000 [57]
14 24 באוגוסט 2019 12.8% 397,000
15 31 באוגוסט 2019 15.6% 483,000 [58]
16 1 בספטמבר 2019 12.8% 371,000
17 4 בספטמבר 2019 12.9% 350,000
18 7 בספטמבר 2019 12.3% 382,000
19 8 בספטמבר 2019 12.4% 338,000
20 11 בספטמבר 2019 10.7% 316,000 [59]
21 15 בספטמבר 2019 12.4% 316,000
22 18 בספטמבר 2019 12.4% 345,000
23 22 בספטמבר 2019 16.6% 488,000 [60]

העונה השמינית ("עונת האולסטארס", 2020)[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנדרטת ריזל בפארק ריזל, מנילה - נקודת הסיום הראשונה בעונה השמינית

לפי ידיעה באתר "וואלה! NEWS" מאוקטובר 2018[33], "רשת" הייתה מעוניינת להפיק עונה שמינית לתוכנית. מתוך רצון לחסוך בעלויות כספיות, הוחלט שצילומי עונה זאת יחלו מיד עם תום צילומי העונה השביעית. במצב כזה, הזנקת העונה השמינית תתבצע מנקודה מחוץ לישראל (בדומה לעונה הראשונה)[33]. חודש לאחר מכן פורסם כי העונה השמינית עתידה להיות "עונת אולסטארס", כלומר כזו שישתתפו בה זוגות שהתמודדו כבר בתוכנית בשנים עברו, וכי היא עתידה להיות קצרה מהעונות הקודמות[37][61].

ב-29 באוגוסט 2020 החלה "רשת" לשדר קדימונים המבשרים על תחילה קרבה של שידור העונה. בקטעי הפרומו נחשפה רשמית זהותם של חלק מהמתמודדים בה. בסופו של דבר, בתוכנית הפתיחה של העונה, ששודרה ב-6 בספטמבר 2020[62], התגלה שלשישה זוגות שהשתתפו בעונות 4–6 של התוכנית, התווספו לתחרות שישה זוגות של מתמודדים שטרם השתתפו בה. תוכנית הגמר של עונה זאת שודרה שלושה חודשים לאחר תחילת שידוריה, ב-8 בדצמבר.

העונה התאפיינה בכך שלא שודרה במועדים קבועים. ימי השידור של פרקי העונה השתנו מדי שבוע - ככל הנראה בהתאם ללוח השידורים של הערוצים המתחרים, מתוך מטרה להשיג יתרון בנתוני המדרוג. באופן זה, בחלק מהשבועות שודרו תוכנית בודדת או שתיים, בעוד באחרים שודרו פרקים בימים רצופים.

בעונות שקדמו לשמינית, זכו המשתתפים שהגיעו לשלבים מתקדמים במירוץ ל"מסר מהבית". היה זה קטע וידאו עם בני משפחותיהם שצולם מראש, או שיחה איתם בזמן-אמת מן המקום בו היו באותה עת המתמודדים במירוץ. בעונה זאת, לראשונה בעונות המירוץ, הגיע לאקוודור נציג מכל אחת ממשפחות המשתתפים בחמשת הזוגות ששרדו אחרונים, שם פגשו בני המשפחות את המתמודדים בשטח, במהלך אחד מקטעי המירוץ.

לאחר שבשלהי ספטמבר 2020 שודרה התוכנית בה הודחו מהמירוץ[63], החלו וובה ואלה להגיש פינה ששודרה לאחר שידור כל אחד מהפרקים, בה עסקו באירועי הפרק החולף[63].

בעונה זאת, לראשונה במירוץ, שני זוגות (שי ושני, אורי ובן) הגיעו באותו הזמן לשטיח בנקודת הסיום. לאחר בירור עם הפקת המירוץ הבין-לאומית לגבי הנהלים במקרה כזה, התברר כי הזוג ששני חבריו דרכו ראשונים על השטיח הוא זה שיחשב כמי שהגיע ראשון. במקרה זה, הזוג שהגיע שני היה האחרון להגיע באותו מקטע ולפיכך, דינו היה להיות מודח וכך, אחרי בדיקת צילומי ההגעה לשטיח, התקבלה החלטה לפיה אורי ובן נותרו במשחק.

צוותי העונה השמינית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר
בעונה הנוכחית בעונה הראשונה בה הופיעו
יעל כרמון ויוסיאל נאמן בני דודים, משתתפי העונה החמישית בני דודים, כוריאוגרפית וסטודנט המנצחים במירוץ
אסף טטרו ונתנאל "נתא" מרן חברי ילדות מקום שני
נטע ועומר ברזני אחים, משתתפי העונה השישית אחים מקום שלישי
אורי ובן שפלן אחים, משתתפי העונה החמישית אחים, מוזיקאי ובייביסיטר הדחה תשיעית
שני אלון ושי גבריאל ידידים, זוכי העונה הרביעית, החבר הכי טוב של בעלה החבר הטוב ביותר של בעלה - בעלת צימר ולולן הדחה שמינית
אשריאל "אש" מור ואליס ז'אנו בני זוג הדחה שביעית
אביתר נגר וליאן וינמן זוג נשוי הדחה שישית
גילי וטלי אלגבי אחים הדחה חמישית
אן זיוי וירדן ויזל חברות, משתתפות העונה השישית חברות הכי טובות הדחה רביעית
וובה לזרוביץ' ואלה אייבינדר אקסים, משתתפי העונה הרביעית בני זוג לשעבר - עולים חדשים הדחה שלישית[63]
שירי ונגה סטנסקו תאומות זהות הדחה שנייה
רותי אבן אופיר ומיכל אזולאי בנות דודות הדחה ראשונה
מסלול המירוץ בעונה השמינית

היעדים בעונה השמינית[עריכת קוד מקור | עריכה]

המדינות והערים אליהן הגיעו הצוותים במהלך המירוץ:

לוח ההצבעה בעונה השמינית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע מרוץ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
סוג העיכוב עצור סיבוב פרסה עצור
הזוג המעוכב וובה ואלה אסף ונתא יעל ויוסיאל אסף ונתא יעל ויוסיאל אש ואליס אסף ונתא
אסף ונתא
מספר הקולות 3/12 4/11 4/10 4/9 4/8 3/8 2/7 2/6 3/5 3/5
הזוג הצבעת הזוגות
יעל ויוסיאל אורי ובן אורי ובן וובה ואלה אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא
אסף ונתא שי ושני וובה ואלה יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל
נטע ועומר רותי ומיכל אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אורי ובן אש ואליס אורי ובן אורי ובן
אורי ובן יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא נטע ועומר אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא
שני ושי שירי ונגה אש ואליס אש ואליס יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל אש ואליס אש ואליס אש ואליס אסף ונתא אסף ונתא
אש ואליס שי ושני וובה ואלה וובה ואלה שי ושני שי ושני שי ושני שי ושני שי ושני הדחה שביעית
אביתר וליאן אן וירדן אורי ובן יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל הדחה שישית
גילי וטלי וובה ואלה וובה ואלה אן וירדן יעל ויוסיאל יעל ויוסיאל עומר ונטע הדחה חמישית
אן וירדן אסף ונתא אביתר וליאן אסף ונתא גילי וטלי הדחה רביעית
וובה ואלה אסף ונתא אסף ונתא אסף ונתא הדחה שלישית
שירי ונגה וובה ואלה וובה ואלה הדחה שנייה
רותי ומיכל וובה ואלה הדחה ראשונה

סדר הגעת הזוגות לנקודות הסיום בעונה השמינית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קטע המירוץ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 - נקודת הגמר
נקודת
סיום
זוג
אנדרטת
ריזל
בפארק
ריזל,
מנילה
אתר
הנופש
בי
גראנד,
האי בוהול
מוזאומפליין,
אמסטרדם
אמא
ארמניה
,
ירוואן
קצה
ה"קסקייד",
ירוואן
(ללא הדחה)
גבעת
לוסיה
הקדושה
,
סנטיאגו
דה צ'ילה
כיכר
סוטומאיור,
ולפראיסו
כיכר
דה סאן
פרנסיסקו,
קיטו
תחנת
הרכבת
צ'ימבאקלה,
קיטו
(ללא הדחה)
מוזיאון
הדייג
של סנטוס,
סאו פאולו
פארק
העצמאות,
סאו פאולו
תיאטרון
בית ליסין
,
תל אביב
יעל ויוסיאל 2 4 1 3 4 1 3 2 4 1 1 1
אסף ונתנאל 3 3 3 1 1 6 5 1 1 3 2 2
נטע ועומר 9 8 2 2 6 5 2 5 2 2 3 3
אורי ובן 10 9 5 5 5 3 4 4 5 4 4 הדחה תשיעית
שי ושני 5 2 4 7 8 2 1 3 3 5 הדחה שמינית
אשריאל ואליס 4 1 7 6 2 7 6 6 הדחה שביעית
אביתר וליאן 1 5 6 4 7 4 7 הדחה שישית
גילי וטלי 8 6 8 8 3 8 הדחה חמישית
אן וירדן 7 10 9 9 הדחה רביעית
וובה ואלה 11 7 10 הדחה שלישית
שירי ונגה 6 11 הדחה שנייה
רותי ומיכל 12 הדחה ראשונה

מדרוג[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרק תאריך שידור מקוריישראלישראל מדרוג צופים מקור
1 6 בספטמבר 2020 17.1% 469,000 [64]
2 9 בספטמבר 2020 15.2% 421,000 [65]
3 14 בספטמבר 2020 16.3% 471,000
4 15 בספטמבר 2020 17.2% 450,000
5 21 בספטמבר 2020 16% 487,000 [66]
6 23 בספטמבר 2020 12.4% 351,000 [67]
7 24 בספטמבר 2020 13.4% 383,000
8 27 בספטמבר 2020 15.2% 490,000
9 3 באוקטובר 2020 11.7% 257,000 [68]
10 6 באוקטובר 2020 13.2% 366,000
11 10 באוקטובר 2014 13.1% 392,000 [69]
12 13 באוקטובר 2020 10.2% 297,000 [70]
13 14 באוקטובר 2020 10.5% 340,000
14 17 באוקטובר 2020 13.9% 404,000 [71]
15 21 באוקטובר 2020 13.4% 372,000 [72]
16 24 באוקטובר 2020 13.7% 425,000
17 28 באוקטובר 2020 12.2% 348,000
18 31 באוקטובר 2020 14.7% 406,000 [73]
19 1 בנובמבר 2020 11.9% 338,000
20 4 בנובמבר 2020 12.7% 322,000 [74]
21 8 בנובמבר 2020 10.8% 317,000
22 11 בנובמבר 2020 13.9% 363,000 [75]
23 14 בנובמבר 2020 13% 348,000
24 21 בנובמבר 2020 11.4% 320,000
25 22 בנובמבר 2020 9.7% 269,000 [76]
26 28 בנובמבר 2020 11.7% 354,000
27 29 בנובמבר 2020 13.5% 389,000 [77]
28 1 בדצמבר 2020 12.2% 345,000
29 8 בדצמבר 2020 14.1% 437,000 [78]

עונה תשיעית (2024)[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שרון שחר, מנחה התוכנית, נטל חלק ב"הזמר במסכה", המשודרת ב"קשת"[79], הוא נשאל האם השתתפותו בתוכנית של חברה מתחרה פירושה כי לא תצולם עונה נוספת של התוכנית בהנחייתו. שחר הסביר כי לאור העובדה שמשבר הקורונה יוצר קשיים להפקת "המירוץ למיליון" בשל הגבלות שונות הקשורות למגפה במדינות שונות, צילומי העונה הבאה יתקיימו, ככל הנראה, רק לאחר הגעה לפתרון בנושאים אלה[79].

באוקטובר 2022, דווח כי "רשת" ויתרה על הפקת התוכנית למען שידור גרסה ישראלית לתוכנית המציאות "פקין אקספרס"[80]. חודש אחר כך, דווח כי "קשת 12" תפיק את העונה התשיעית, ושצילומי העונה יתקיימו ב-2023[81]. באותה עת החל תהליך הליהוק של המתמודדים[82]. בפברואר 2023, דווח כי רון שחר לא ימשיך להנחות את התכנית ב"קשת", ובמרץ 2023 דיווחים אלה אומתו והוכרז באופן רשמי כי יהודה לוי נבחר להנחות את התוכנית[83][84][85].

ב-14 ביוני 2023 הסתיימו צילומי העונה, אשר נמשכו כחודש[86]. כמו כן, באותו יום פורסם כי חלק ממשתתפי העונה הם יפתח רמון, בנו של האסטרונאוט הישראלי אילן רמון; ואף מלכת היופי שביט ויזל.

צוותי העונה התשיעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה הוצגו כ: הדחה / מקום בגמר
עמית חן ורותם רביבו חברות טרם החל שידור העונה
איציק ואסתי סוקולובסקי נשואים
גיא ועידן רוזן אב ובן
ספיר אביסרור וליאור דבח נשואים
יפתח רמון וסהר קורן חברים
לי אברהמי ואן אברהמי אחיות
מיכל מצוב ואלרום בן אברהם חברים ויוצרי תוכן

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מידע וכתבות:

ביקורות:

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ כללי הכתיב של האקדמיה ללשון העברית קובעים שהכתיב הוא "המרוץ למיליון", אך ערך זה מכבד את החלטתם של יוצרי התוכנית לכתוב את שמה "המירוץ למיליון".
  2. ^ ערן סויסה, מתחילים לרוץ: המירוץ למיליון תגיע למסך בשבוע הבא, באתר nrg‏, 27 בינואר 2009
  3. ^ יעל גאוני, ‏רשת תשקיע 400 אלף דולר בתוכנית הגמר של "המרוץ למיליון", באתר גלובס, 31 במאי 2009
  4. ^ בר זגה, רון שחר ומיה קרמר נפרדו, במדור "פנאי פלוס" באתר ynet‏, 18 באפריל 2019
  5. ^ יוני פרת, ‏"המירוץ למיליון" פותח חזית מול "הישרדות", באתר ‏מאקו‏, 1 במרץ 2009
  6. ^ לי-אור אברבך, אולי הפעם, מוסף "עסקים", מעריב, 30 בינואר 2009
  7. ^ ערן בר-און, צ'יקי צ'יקי צ'ק אין, באתר ynet, 31 במאי 2009
  8. ^ 1 2 3 חגית גינזבורג, המסע המותח של "המירוץ למיליון" כל הדרך לסוף, באתר הארץ, 29 במרץ 2015
  9. ^ דוד אברהם‏, רייטינג יומי: סוף המירוץ, באתר וואלה!‏, 12 בפברואר 2012
  10. ^ אמיר טייג, רשת שוקלת גרסת VIP של סדרת "המירוץ למיליון", באתר כלכליסט, 9 במאי 2009
  11. ^ יוני פרת, ‏מסתמן: המירוץ למיליון VIP, באתר ‏מאקו‏, 21 בספטמבר 2009
  12. ^ לי-אור אברבך, ‏רשת ביטלה את העונה השנייה של "המירוץ למיליון": "אין צידוק כלכלי", באתר גלובס, 20 בדצמבר 2009
  13. ^ לי-אור אברבך, ‏רשת מאשרת: תפיק עונה שנייה של "המירוץ למיליון", באתר גלובס, 20 בספטמבר 2010
  14. ^ ערן בר-און, רון שחר ינחה את "המירוץ למיליון", באתר ynet, 11 בפברואר 2011
  15. ^ יהושע בריינר‏, "המירוץ למיליון": "להחרים את התוכנית בגלל הזוג המעורב", באתר וואלה!‏, 1 בנובמבר 2011
  16. ^ מידע שנמסר בתוכנית "חדשות הבידור", בערוץ "HOT בידור ישראלי", 20 בינואר 2013. בתוכנית הוצגו תמונות בודדות מצילומי התוכנית במדריד.
  17. ^ קובי וטליה הם הזוכים בגמר המירוץ למיליון, באתר nana10‏, 31 באוגוסט 2013
  18. ^ בנקודת הסיום בריו דה ז'ניירו, לאחר שהודחו מהתחרות, הציע שימי ליסמין נישואין
  19. ^ 1 2 3 רן בוקר, המירוץ למיליון: "לא באנו בגלל הכסף", באתר ynet, 27 במרץ 2015
  20. ^ סרטונים נחשפו הזוכים של המירוץ למיליון, באתר nana10‏, 27 ביולי 2016
  21. ^ דניאל קמינסקי, החיים בריאלטי, באתר ynet, 26 בספטמבר 2016
  22. ^ מיה מנע‏, עושה לביתה: רשת מעבירה הפקות פנימה, המפיקים זועמים, והרשות תבדוק חריגה, באתר וואלה!‏, 1 בפברואר 2016
  23. ^ 1 2 עמית ורז הם הזוכים הגדולים ב"מירוץ למיליון", באתר nrg‏, 26 בספטמבר 2016
  24. ^ 1 2 סרטונים סמדר שילוני, "המירוץ למיליון": שלום, ותודה על הפיצוחים, באתר ynet, 14 בספטמבר 2016
  25. ^ 1 2 סרטונים סמדר שילוני, המירוץ למיליון: הדחה רגועה, באתר ynet, 7 בספטמבר 2016
  26. ^ ליהי עטר בכר‏, מור סילבר פרשה מהמירוץ למיליון בעקבות פציעה, באתר וואלה!‏, 7 ביוני 2017
  27. ^ אפרת מלטר, המירוץ למיליון: בדרך לפיצול עוצרים בתוכן שיווקי, באתר nrg‏, 22 באוקטובר 2017
  28. ^ 1 2 סרטונים רן בוקר, אוולין וטוהר זוכי "המירוץ למיליון": "לני איתנו שעה שעה", באתר ynet, 18 במרץ 2018
  29. ^ 1 2 3 4 5 6 סרטונים אמנון גולדמן‏, "זה היה המבחן שלנו": טוהר ואוולין חושפים את הקשיים, באתר וואלה!‏, 18 במרץ 2018
  30. ^ 1 2 3 מיתר שליידר פוטשניק‏, "המירוץ למיליון": מותשים, רעבים ומלוכלכים - גם למתמודדים כבר נמאס, באתר וואלה!‏, 22 בפברואר 2018
  31. ^ 1 2 מיתר שליידר פוטשניק‏, המירוץ למיליון: רגעי הפאניקה הגדולים דווקא לא היו ממשימת הג'וקים הדוחים, באתר וואלה!‏, 26 בנובמבר 2017
  32. ^ סרטונים סמדר שילוני, "המירוץ למיליון": לא צריך לקרוא ביאליק בשביל להיגעל מג'וקים, באתר ynet, 26 בנובמבר 2017
  33. ^ 1 2 3 שגיא בן נון‏, ב"רשת" מהדקים חגורה: יצלמו ברצף שתי עונות של "המירוץ למיליון", באתר וואלה!‏, 10 באוקטובר 2018
  34. ^ 1 2 3 ערן סויסה, למירוץ יצאנו: טיה ופיי בדרך למיליון, באתר ישראל היום, 6 בנובמבר 2018
  35. ^ ערן סויסה, רצות לקאמבק: נוי והדר חוזרות למסך, באתר ישראל היום, 18 באוקטובר 2018
  36. ^ ערן סויסה, מ"אייל גולן קורא לך" ל"המירוץ למיליון", באתר ישראל היום, 8 בנובמבר 2018
  37. ^ 1 2 ערן סויסה, המירוץ למיליון: הזינות חוזרות עם בונוס, באתר ישראל היום, 14 בנובמבר 2018
  38. ^ סרטונים טל שניידר וענת ביין-לובוביץ', ‏בשביל הרייטינג: הכנסת נסגרת חלקית לצילומי הריאליטי "המירוץ למיליון", באתר גלובס, 4 בנובמבר 2018
  39. ^ 1 2 קארין ארד‏, בפרדס ליד השוקת: "המירוץ למיליון" פתחה עונה עם מתמודדים כיפיים, הזויים ומשמימים, באתר וואלה!‏, 16 ביולי 2019
  40. ^ סרטונים זה הזוג הדתי בעונה החדשה של "המירוץ למיליון", באתר כיפה, 27 ביולי 2019
  41. ^ סרטונים סמדר שילוני, "המירוץ למיליון": רגע האמת הגיע, באתר ynet, 19 בספטמבר 2019
  42. ^ סרטונים סמדר שילוני, "המירוץ למיליון": אלוהים הוא מותג על, באתר ynet, 15 בספטמבר 2019
  43. ^ 1 2 3 קארין ארד‏, נקמה על ההשפלה: כשאביעד נהנה לתקוע את עדן בתוך ג'יפת הירקות, באתר וואלה!‏, 2 בספטמבר 2019
  44. ^ 1 2 3 רן בוקר, "אומרים לנו 'תגידו תודה שאתן לא בעזה'", באתר ynet, 28 ביולי 2019
  45. ^ 1 2 3 צביה בלום, היפים והמצחיקים, באתר ישראל היום, 16 ביולי 2019
  46. ^ סרטונים קרן מינביץ', ‏עינוי במסווה של לונה פארק, באתר ‏מאקו‏, 25 ביולי 2019
  47. ^ קארין ארד‏, המירוץ למיליון: כשעדן התישה לאביעד את הצורה וגרמה לנו לרחם עליו, באתר וואלה!‏, 1 באוגוסט 2019
  48. ^ השקה פושרת למרוץ למיליון - עם פייט שנתנה המתחזים, באתר bizportal.co.il
  49. ^ חם בפריים-טיים: מאסטר גברה ברייטינג, המרוץ במספר הצופים, באתר bizportal.co.il
  50. ^ 17.4% לחזרת נינג'ה ישראל; רייטינג גבוה לניצחון הענק בכדורסל, באתר bizportal.co.il
  51. ^ המרוץ למיליון מאבדת גובה: הרייטינג צנח ב-35% בתוך שבוע, באתר bizportal.co.il
  52. ^ בישלה פער גדול: מאסטר שף בורחת למרוץ למיליון, באתר bizportal.co.il
  53. ^ צמוד במוצ"ש בין נינג'ה ישראל למרוץ למיליון וגם במהדורות, באתר bizportal.co.il
  54. ^ מאסטר שף ממשיכה לשמור על פער מהמרוץ למיליון, באתר bizportal.co.il
  55. ^ מאסטר שף מגרדת את ה-20% - ובורחת למרוץ למיליון, באתר bizportal.co.il
  56. ^ רייטינג: נינג’ה והמירוץ ראש בראש, באתר scopt
  57. ^ ראש בראש בפריים טיים: מאסטר שף מול המירוץ למיליון, באתר scopt
  58. ^ המירוץ לנינג’ה: המירוץ למיליון ונינג’ה ישראל צמודות מתמיד, באתר scopt
  59. ^ רייטינג: מאסטר שף מובילה ב-9 נק’ על המירוץ למיליון, באתר scopt
  60. ^ [כמה צפו בגמר המירוץ למיליון? https://scopt.co.il/item/22062], scopt
  61. ^ ערן סויסה, "המירוץ למיליון": גם יעל ויוסיאל אולסטארז, באתר ישראל היום, 22 בנובמבר 2018
  62. ^ אנגלינה יוסים, רייטינג: האם פרק הפתיחה של המירוץ למיליון ALLSTARS לקח את הניצחון?, באתר אייס, 7 בספטמבר 2020
  63. ^ 1 2 3 דניאל שירין, מחאה ברשת נגד "המירוץ למיליון", באתר ישראל היום, 29 בספטמבר 2020
  64. ^ רגע האמת הגיע: כמה צפו אתמול בפרק הפתיחה של המירוץ למיליון?, באתר Scopt, ‏7 בספטמבר 2020
  65. ^ היחיד שהצליח: חיים אתגר מפתיע את כולם ונצמד ל"מירוץ למיליון", באתר Scopt, ‏10 בספטמבר 2020
  66. ^ האישה שגנבה 250 מיליון; כמה צפו בסרט הדוקו על אתי אלון?, באתר Scopt, ‏22 בספטמבר 2020
  67. ^ השקת "הזמר במסיכה" היא הנצפית ביותר מאז פיצול ערוץ 2, באתר Scopt, ‏24 בספטמבר 2020
  68. ^ המלחמה הגדולה על הצופים: נינג’ה ישראל או המירוץ למיליון?, באתר Scopt, ‏4 באוקטובר 2020
  69. ^ ניצחון מוחץ: נינג’ה ישראל מובילה ב-10 נק’ על המירוץ למיליון, באתר Scopt, ‏11 באוקטובר 2020
  70. ^ רייטינג: המירוץ למיליון מתרסקת מול הזמר במסכה, באתר אייס, 14 באוקטובר 2020
  71. ^ נינג’ה ישראל מול המירוץ למיליון: מי הובילה את הרייטינג במוצ״ש?, באתר Scopt, ‏18 באוקטובר 2020
  72. ^ ראש בראש: נינג’ה ישראל מול המירוץ למיליון, מי הובילה את הרייטינג בפריים טיים?, באתר Scopt, ‏21 באוקטובר 2020
  73. ^ נינג’ה ישראל: מתמודדת לחצה לראשונה על הבאזזר אך הרייטינג מסרב לעלות, באתר Scopt, ‏31 באוקטובר 2020
  74. ^ ביידן או טראמפ: משדרי הבוקר של קשת ורשת מזנקים ברייטינג, באתר Scopt, ‏4 באוקטובר 2020
  75. ^ רייטינג: "המירוץ למיליון" מתחזקת על חשבון אסי ורותם, באתר Scopt, ‏11 בנובמבר 2020
  76. ^ "המירוץ למיליון" מגיעה לתחתית; יורדת לראשונה לנתון חד ספרתי ברייטינג, באתר Scopt, ‏22 בנובמבר 2020
  77. ^ רייטינג: רשת 13 מתקרבת לקשת 12, אך זה עדיין לא מספיק לה, באתר אייס, ‏29 בנובמבר 2020
  78. ^ רייטינג: גם בגמר, המירוץ למיליון נאבקת על הניצחון, באתר אייס, ‏8 בדצמבר 2020
  79. ^ 1 2 נועה רחמים, ‏רון שחר מגלה: האם "הזמר במסכה" מסגיר את סיום דרכו ב'מירוץ למיליון'?, באתר מעריב אונליין, 19 באוקטובר 2021
  80. ^ המרוץ למיליון? זה הריאליטי החדש של רשת 13, באתר אייס, 18 באוקטובר 2022
  81. ^ המירוץ למיליון חוזרת למסך: קשת 12 במהלך מטורף, באתר אייס, 17 בנובמבר 2022
  82. ^ קיץ ברבנר, ‏"קשת" פותחת את ההרשמה ל"מירוץ למיליון" - ואלו תנאי הקבלה, באתר מעריב אונליין, 24 בנובמבר 2022
  83. ^ גיל משעלי, ‏זה סופי: יהודה לוי ינחה את "המירוץ למיליון", באתר ‏מאקו‏, 12 במרץ 2023
  84. ^ יהודה לוי בדרך לריאליטי: זה הג'וב הנוצץ שקיבל בקשת 12, באתר אייס, 12 במרץ 2023
  85. ^ קיץ ברבנר, ‏אחרי חודשים של שמועות ומגעים: יהודה לוי נבחר להגיש את "המירוץ למיליון", באתר מעריב אונליין, 12 במרץ 2023
  86. ^ יהודה לוי חוזר לארץ: צילומי המירוץ למיליון הסתיימו, מי מתמודד?, באתר אייס, 14 ביוני 2023


הקודם:
2013 - אקס פקטור ישראל
פרס האקדמיה הישראלית לטלוויזיה - תוכנית מציאות
2014 - המירוץ למיליון
הבא:
2015 - מאסטר שף
הקודם:
2015: הכל הולך
פרס נבחרי הילדים לתוכנית הבידור של השנה
2016: המירוץ למיליון
הבא:
2017: הישרדות