תוכנית בנו ארבל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

תוכנית בנו ארבל (לשעבר התוכנית לגילוי וקידום תלמידי בית ספר מצטיינים במתמטיקה) היא תוכנית באוניברסיטת תל אביב בהנהלת פרופ' יהודה שלום, המאפשרת לתלמידי בית ספר יסודי (נדיר מאוד), חטיבת הביניים והתיכון לשלב במהלך לימודיהם קורסים אקדמיים לתואר ראשון בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטה. התוכנית הוקמה בשנות ה-80 של המאה ה-20, ונוהלה במשך כעשרים וחמש שנה על ידי פרופ' בנו ארבל, עד לפטירתו בחודש אפריל 2013. בתוכנית לומדים היום כ-110 תלמידים.

תנאי קבלה[עריכת קוד מקור | עריכה]

התוכנית פתוחה לבני כל הגילאים. על מנת להתקבל לתוכנית, נדרש מעבר בהצלחה של מבחן קבלה (מבחן C) או מעבר של שני קורסים אקדמיים במתמטיקה (לרוב של האוניברסיטה הפתוחה) בממוצע של 85 וציון מינימלי של 75 בכל קורס. הידע הנדרש למבחן זה כולל הבנה מעמיקה של חומר החופף ברובו לבגרות במתמטיקה ברמה של 5 יחידות. עבור תלמידים מצטיינים במתמטיקה שעדיין לא למדו את החומר לבגרות ברמה של 5 יחידות פותחת התוכנית קורסי הכנה, המלמדים במהלך שני סמסטרים את החומר הדרוש על מנת להתחיל לימודי תואר ראשון במתמטיקה. על מנת להתקבל לקורס ההכנה הראשון על התלמיד לעבור מבחן מיון (מבחן A), הדורש יכולת חשיבה מתמטית מעמיקה וידע מתמטי ברמת בית-ספר יסודי וחטיבת הביניים.

לימודים באוניברסיטה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי הקבלה לתוכנית האקדמית, התלמידים לומדים כסטודנטים במעמד מיוחד. על מנת לעבור למעמד של סטודנט מן המניין ולהיות זכאי לתואר עליו להציג זכאות לתעודת בגרות ופטור מחובת לימודי אנגלית (באמצעות קבלת ציון מתאים בחלק של האנגלית בבחינה הפסיכומטרית או בבחינת אמי"ר, או סיום בהצלחה של קורס מתאים באנגלית באוניברסיטה). התלמידים בתוכנית יכולים לשלב בלימודיהם קורסים במגוון תחומים, כמו מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, כלכלה ופילוסופיה. תלמידים שמסיימים לפחות מחצית התואר עד סיום כיתה י"ב רשאים להגיש בקשה לצה"ל לדחות את גיוסם בשנה במסגרת תוכנית האקדמיזציה (ייתכנו גם חריגים שסיימו פחות מחצי מהתואר), ובמהלך שנה זו לסיים את לימודי התואר הראשון במתמטיקה.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא מתמטיקה ובנושא חינוך. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.