למטייל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף טיולי)
למטייל
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1982–הווה (כ־42 שנים)
מיקום המטה פתח תקווה עריכת הנתון בוויקינתונים
משרד ראשי היצירה 23, פתח תקווה
 
www.lametayel.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

למטייל היא רשת ביגוד וציוד ישראלית למטיילים ואתר הטיולים הגדול בישראל, העוסק גם במתן שירותים לטיולים ולפעילויות פנאי. הרשת מונה, נכון לשנת 2022, 26 סניפים ברחבי הארץ מהצפון ועד הדרום, ומפעילה סוכנות ביטוח נסיעות ומועדון חברים שבו למעלה מ-360,000 חברים. למטייל היא גם בעליו של אתר האינטרנט למטייל בחו"ל ולמטייל בישראל (לשעבר "טיולי") המספק מידע על מסלולים, אטרקציות והזמנת חופשות בארץ ובחו"ל.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

למטייל נוסדה בשנת 1979 על ידי יובל לימון, והייתה מהראשונים להתייחס לתופעת התרמילאות הישראלית, שהייתה בראשיתה. החנות הראשונה של הרשת הוקמה באזור כיכר מסריק בתל אביב, ובשנת 1982 היא הועברה לדיזנגוף סנטר בעיר. בתחילת הדרך עסקה למטייל גם ביצור מוצרים לתרמילאים אולם עד מהרה ויתרה על פעילות זו והתמקדה בתחום הקמעונאות.

בשנת 1987 הצטרף ערן נאור כשותף ומנכ"ל משותף להנהלת החברה. בשנת 1993 הוקמה החנות השנייה של הרשת בקניון לב המפרץ בחיפה, וארבע שנים מאוחר יותר נוספה חנות שלישית – בנחלת השבעה בירושלים.

בשנת 1999 הוקם אתר האינטרנט של החברה, ובין השנים 20002006 נפתחו תשע חנויות נוספות: ברעננה, ראשון לציון, ירושלים -תלפיות, חיפה-קניון חורב, רמת השרון, נתניה, באר שבע, צומת ביל"ו ובפתח תקווה.

בשנת 2007 הוקם מרכז שלג, חנות לציוד סקי וסנובורד, בפתח תקווה. בשנת 2008 נפתחו חנויות נוספות בראשון לציון מערב, מודיעין ובאשדוד, ובשנת 2010 נוספה החנות בנס ציונה.

בשנת 2011 הוקמה חנות למטייל בכפר סבא. כניסת "דקטלון" לשוק הישראלי והמכירות אונליין החלישו את הרשת ובתגובה מתכנן בעליה צעדי התייעלות כמו הקטנת גודל החנויות והגדלת מגוון המוצרים באתר המכירות.[1] צעד זה הגיע רגע לפי שהקורונה השביתה את רוב המשק למעל לשנה וכנראה היוותה את הגורם להצלחת רשת החנויות גם בתקופה זו. כיום הרשת נמצאת בצמיחה מחודשת ופתחה בשנת 2022 ארבעה סניפים חדשים (באר שבע, כפר סבא, רעננה, ראשון לציון) עם צפי לפתיחת סניפים נוספים בשנים הקרובות.

בשנת 2021 נפרץ והושבת, אתר למטייל על ידי קבוצת האקרים הנקראים "Sharp Boys".[2] צוות ה-IT של למטייל זיהה את המתרחש, הוריד את האתרים מן האוויר ובלם את שרשרת הנזק במהירות.

חנויות ציוד למטיילים[עריכת קוד מקור | עריכה]

סניף למטייל

חנויות למטייל מופעלות על ידי מטיילים אשר חזרו מטיולים ממושכים בחו"ל, ופונות לקהל המטיילים, התרמילאים וחובבי הטיולים ותרבות שעות הפנאי. הן מכילות ציוד טיולים ומחנאות, ספריות לקניה ועיון במדריכי טיולים ומפות, אופנת מטיילים, מחלקות לציוד סקי וספורט חורף ועוד

למטייל בתרבות הפופולרית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • בטור "מהנעשה בעירנו" של עלי מוהר שפורסם בעיתון העיר החל משנת 1984, ופורסם כקובץ בהוצאת עם עובד בשנת 1994, הוקדש טור בשם "בדרך לטואיצ'י (מדריך)" לחוויית הביקור בחנות למטייל בדיזנגוף סנטר. (עמודים 42–43)
  • בספרו "יונה ונער", מאיר שלו מתאר את השפעתה של הרצאת טיולים שהוא שומע בחנות למטייל בדיזנגוף סנטר.
  • בסדרת הטלוויזיה "עד החתונה", כאשר אייל, בן זוגה של איה מחליט לעזוב את תפקידו בצבא קבע ולצאת להודו, הדבר הראשון שהוא עושה הוא ללכת להרצאה בסניף למטייל בדיזנגוף סנטר. הפרק העשירי של העונה השנייה מסתיים בכך שאיה מחליטה להצטרף אליו, ומגיעה גם היא להרצאה.[3]
  • ב"מילון הסלנג השלם" של רוביק רוזנטל, מופיע אתר למטייל כמקור של ביטויי סלנג מעולם הטיולים ואחרים.[4]
  • בספרו "נוילנד" (2011), מציין אשכול נבו את הביקור בהרצאות למטייל כחלק מתהליך ההתבגרות שעובר דור הצעירים הישראלי, מייד עם שחרורו מצה"ל ולפי יציאתו לטיול של אחרי הצבא.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]