מחלף אלוף שדה

מחלף אלוף שדה
תצלום אוויר של המחלף
תצלום אוויר של המחלף
תאריך הקמה יוני 1994
מיקום רמת גן
כבישים במחלף   כביש 4
דרך אלוף שדה ודרך שיבא
אתרים סמוכים המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא – תל השומר, הספארי ברמת גן
קואורדינטות 32°03′18″N 34°50′03″E / 32.055°N 34.83416667°E / 32.055; 34.83416667
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מחלף אלוף שדה הוא מחלף המחבר את כביש 4, דרך אלוף שדה ודרך שיבא. הוא נמצא במזרחה של רמת גן, כאשר ממערב לו השכונות שיכון הצנחנים ונוה יהושע וממזרח לו רמת אפעל וכפר אז"ר.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1965 הודיע שר התחבורה ישראל בר יהודה שבקרוב תותקן בצומת אלוף שדה תאורה ותתבצע ספירה של כמות הרכבים העוברים בצומת כדי לברר האם יש צורך בהתקנת רמזור בצומת. שר התחבורה טען שהסיבה היחידה לריבוי תאונות בצומת היא "אי שימת לב לחוקי התנועה מצד נהגים".[1] בסוף שנת 1966 הותקן בצומת רמזור חדיש, הראשון שהותקן בישראל, הלוקח בחשבון את עומסי התנועה.[2]

המחלף נפתח לתנועה ביוני 1994, ובדומה לדרך אלוף שדה המתחברת אליו, המחלף נקרא על שמו של אלוף יצחק שדה. המחלף נבנה כחלק מתוכנית רב-שנתית להפיכת חלקו העיקרי של כביש 4 לכביש שמתאפשרת בו נסיעה ללא רמזורים. המחלף מאפשר את כל שמונת כיווני המעבר האפשריים בין הדרכים הנפגשות בו. חלק ממעברים אלה מוכוונים על ידי רמזורים.

מבנה המחלף[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרכיב עיקרי במחלף הוא גשר המאפשר לדרך אלוף שדה ולדרך שיבא הנמצאת בהמשכה לעבור מעל לכביש 4, כך שהתנועה בכביש 4 תזרום ללא רמזורים.

סמוך למחלף נמצא מסוף אוטובוסים גדול, ובמקום אף נבנתה מערכת כבישים המאפשרת לאוטובוסים העוברים במחלף לרדת למסוף על מנת להעלות ולהוריד נוסעים, ולאחר מכן לחזור למחלף בלא להפריע לשאר כלי הרכב הנוסעים במחלף.

מחלף אלוף שדה מחובר למחלף בר-אילן הנמצא מעט צפונית לו: הנוסעים בכביש 4 מצפון לדרום וחפצים לפנות ימינה או שמאלה במחלף אלוף שדה, חייבים להיכנס כבר במחלף בר-אילן לנתיב מיוחד שיאפשר להם פנייה זו. גם מי שנוסעים בדרך אלוף שדה או בדרך שיבא, ופונים צפונה, ישתלבו בכביש 4 רק במחלף בר-אילן.

מסוף האוטובוסים לא נגיש להורדת נוסעים מרכב פרטי, ומשמש בעיקר כתחנה להחלפת קו אוטובוס.

תוכניות עתידיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרק זה עוסק במיזם עתידי
ייתכן שנכללים בפרק פרטים שהם בגדר הערכה, או כאלה שעשויים להשתנות עם התקדמות המיזם.
פרק זה עוסק במיזם עתידי
ייתכן שנכללים בפרק פרטים שהם בגדר הערכה, או כאלה שעשויים להשתנות עם התקדמות המיזם.

גשר זה יורחב במפלס העליון על מנת שיעבור בו הקו הסגול של הרכבת הקלה, בשנת 2027 לפי הצפי. יוקם גשר נפרד צפונית לקיים עבור הרכבת וביניהם יוקם גשר מעבר להולכי רגל.[3]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחלף אלוף שדה בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]


הקודם:
מחלף מסובים
מחלפים בכביש 4 הבא:
מחלף בר-אילן