מנדלבאום בלש פרטי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מנדלבאום בלש פרטי
לוגו הסדרה
לוגו הסדרה
סוגה ילדים, קומדיית מצבים
יוצרים רובי דואניאס, יניב פולישוק
כותבים רובי דואניאס, יניב פולישוק, אלי דראי, יובל סגל, אסף אשתר, אריק זילברמן, ליאור פאוקר, אריק זלדין
בימוי רובי דואניאס
שחקנים יניב פולישוק
גאלה קוגן
ליאור פאוקר
אסף בן שמעון
שלום שמואלוב
ארץ מקור ישראלישראל ישראל
שפות עברית
מספר עונות 2
מספר פרקים 41
תוכנית מקור הפיג'מות
הפקה
מפיק טמירה ירדני, דודו ירדני, נאוה קולטון, עינת זילבר
מפיקים בפועל תמר זילבר
חברת הפקה טדי יזמות והפקות
עורכים רובי דואניאס, ליבי בן עמוס
אתר צילומים אולפני ברודקאסט, חולון
אורך פרק 23 דקות
שידור
רשת שידור ערוץ הילדים (עונה 1)
ערוץ לוגי (עונה 2)
בעבר: HOT (עונות 1–2)
FOMO
תקופת שידור מקורית 19 במאי 200915 בפברואר 2010
1 במרץ 2018 (שידורים חוזרים)
קישורים חיצוניים
דף התוכנית ב-IMDb

מנדלבאום בלש פרטי היא קומדיית מצבים בהפקת טדי יזמות והפקות, ששודרה בערוץ הילדים ובערוץ לוגי. סדרה זו היא ספין אוף של הסדרה המצליחה "הפיג'מות", ומתמקדת במעלליו של גרי מנדלבאום (יניב פולישוק) לאחר שהצטרף לצוות חקירות[1]. העונה הראשונה שודרה בערוץ הילדים בשנת 2009[2], והשנייה שודרה בערוץ לוגי ב־2010[3].

ב־30 במאי 2019 הסדרה ירדה משירות ה-VOD של HOT. הסדרה זמינה במלואה בפרטנר TV, סלקום tv, FreeTV ובביגי.

שיר הפתיח של הסדרה, "ממש כמו כולם", נכתב על ידי התסריטאי רובי דואניאס והולחן ועובד על ידי המוזיקאי טל ירדני. את השיר מבצעת השחקנית אפי בן ישראל, ואחד מהנגנים שהתלוו אליה הוא הסקסופוניסט פטר ורטהיימר. מיקס השיר עובד על ידי יובל סגל.

רקע[עריכת קוד מקור | עריכה]

הפרק "תעלומת הטמגוצ'י" ששודר בעונה החמישית של הסדרה הפיג'מות, ממנו נבע הרעיון ליצור את הסדרה. פרק זה עוסק במעלליו של גרי מנדלבאום, שההמבורגריה שבעלותו נסגרה בעקבות בעיות בריאות. גרי מחפש עבודה חלופית ומחליט להיות בלש פרטי לאחר שדנה ביקשה ממנו למצוא את הטמגוצ'י שלה שאבד. גרי, שלא יודע מה זה טמגוצ'י, מוצא אותו בטעות אבל לא מחזיר אותו לדנה, ולבסוף נותן אותו לפקיד במשרד הבריאות כדי לקבל את רישיון העסק שלו בחזרה.

תקציר העלילה[עריכת קוד מקור | עריכה]

גלית "גאלה" וולפסון, בתו של ניצב וולפסון, החליטה לפתוח משרד חקירות. היא מצרפת אליה את ידידה הוותיק, אסף לוין, צלם במקצועו ואת פאוקר שלוש, איש מחשבים שממנו שכרה את הבניין. פאוקר מתאהב בגאלה ועובד בשבילה בלי לקבל משכורת. לאחר שגאלה אינה זוכה באמון מסביבתה עקב מינה, גילה ויופייה, היא מחליטה לחפש אדם אשר יחשבו שהוא הבלש, ואולי כך המשרד יצליח יותר. היא מוצאת את גרי בלשכת התעסוקה, ומחליטה להעסיקו ליום אחד עד שהיא תתפרסם. לאחר שהם פותרים בהצלחה את תעלומת השרשרת הגנובה של עדי הימלבלוי, גאלה מבינה שגרי הוא לא מה שהיא חשבה. גאלה מנסה לפטר אותו מספר פעמים, אך היא לבסוף מחזירה אותו מכיוון שללא גרי אף אדם לא שוכר את שירותיהם. בפרק הראשון נאמר שמשרד החקירות נמצא ברחוב בייקר 22 ב' (פרפרזה לרחוב בייקר 221 ב' של שרלוק הולמס).

בפרק האחרון של העונה הראשונה בשם "החפרפרת", חברי "הפיג'מות" (אילן רוזנפלד, קובי פרג' ועודד פז) מגיעים לקחת את גרי חזרה לסדרה "הפיג'מות" ומציקים לו עד שיסכים. בפרק הראשון של העונה השנייה, גרי חוזר למשרד לאחר שסיים את צילומי העונה השישית של "הפיג'מות". בפרק האחרון של העונה השנייה, גרי פוגש את בת דודתה מדרגה שנייה של גאלה, אשר באפן מפתיע קוראים לה שפרה, בדומה לאשתו של גרי. גרי מתאהב בשפרה, אולם הוא לא יודע שהכל היה תרמית של שפרה כדי שגרי יעבוד במשרד החקירות שלה ולא של גאלה, בטענה שהוא לקח 50% מהלקוחות שלה. קיימת שאלה לא פתורה שלא התקבלה עליה תשובה בסוף הסדרה: האם גרי יעבוד עם שפרה היפה או שיישאר לעבוד עם גאלה?

דמויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • גרשון "גרי" מנדלבאום (יניב פולישוק): לאחר שהסתיימה העונה החמישית של "הפיג'מות", גרי נמצא ללא עבודה. הוא קיבל את הצעתה של גאלה לעבוד במשרד החקירות, והפך לבלש פרטי מצליח, אך רק כלפי חוץ, מכיוון שלמעשה גאלה היא הבלשית האמיתית. הוא אוהב את העבודה הזאת אבל שונא את הסדרה ומקווה שזה ייגמר. הרבה אנשים בסדרה חושבים שהוא מוזר, טיפש וילדותי. הוא נוהג להגיד: "למה?" כשהוא מתוסכל, ו"ניניני", כשהוא מציק למישהו. הוא מתעב את אשתו שפרה, המוצגת ברוב הפרקים באור שלילי, ואת צמחוני, יריבו הוותיק מימי בית הספר היסודי הס בפתח תקווה, שאף מנסה להרוג אותו. הוא אוהב להוציא את תסכוליו מול המראה בחדר החקירות, אולם הוא לא יודע שמהצד השני יש חלון דרכו ניתן לראות כל מה שקורה בצד השני, וחברי המשרד מנצלים זאת לרעה. הוא לא מודע לכך מכיוון שהם אמרו שיש בחדר מטבחון, והוא נשבע לא להיכנס למטבחים לאחר "הפיג'מות". גרי הוא היחיד בסדרה ששובר את הקיר הרביעי ואת המראה בחדר החקירות, בעוד ששאר השחקנים לא מודעים להיותם חלק מסדרה.
  • גלית "גאלה" וולפסון (גאלה קוגן): בתו של ניצב וולפסון, שוטר במשטרת ישראל. עקב כך שהיא אישה צעירה ויפה, אף אחד לא נותן בה אמון. היא פונה אל גרי מנדלבאום, שיעזור לה במשרד החקירות וייצג אותו, מה שמתברר כהחלטה נבונה. למעשה, היא הבוס והמוח שפותר את התעלומות, וגרי הוא שזוכה בקרדיט ופרסום.
  • פאוקר שלוש (ליאור פאוקר): הבעלים של הבניין בו יושב משרד החקירות של גאלה. הוא תמיד במשרד ועוזר לצוות בפרטים טכניים, ואף ממציא לגרי גאדג'טים שונים (גרי נוהג לכנות אותם "שליפציקים"). המציא בצעירותו תוכנה אשר סיפקה לו כסף. מאוהב בגאלה ובפרקים אחדים רואים את היריבות בינו לבין אסף על מי שיהיה בחיר ליבה. הופיע באחד הפרקים בעונה השישית של "הפיג'מות". באחד הפרקים, הופיע תחת שמו האמיתי - ליאור פאוקר.
  • אסף לוין (אסף בן שמעון): צלם. מכין סרט תיעודי על גאלה ועל הפיכתה לחוקרת פרטית. בנוסף לכך, הוא גם הצלם של המשרד. הוא מאוהב בגאלה וידיד ותיק שלה, ורב עם פאוקר על מי שיזכה באהבתה.
  • אבא "ניצב" וולפסון (שלום שמואלוב): אבא של גאלה וזיו וניצב במשטרה. הוא לא מרוצה מהפיכתה של גאלה לחוקרת פרטית ותמיד טוען כי היא צריכה לעבוד במשהו אחר. נוהג לקרוא לגרי "דמיקולו". הוא שחצן שנוהג להציק לעוזרו כהן. בעקבות כך שגאלה שוכרת את גרי, הוא חושב שהיא העוזרת האישית של גרי, וגם מכך הוא לא מרוצה. כאשר הוא עוצר מישהו, הוא נוהג להגיד "עצור לא לזוז אתה מוקף. אתה עצור. כל מה שתגיד רק יעצבן אותי יותר".
  • כהן (אדר אשתר): העוזר של ניצב וולפסון, עובד במשטרת ישראל.
  • זיו וולפסון (יונתן פינק): בנו של ניצב וולפסון ואחיה הצעיר של גאלה, אשר נוטה להציק לכולם ולעצבן את כולם. רגיש מאוד למוצרי חלב.

שחקנים אורחים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שחקן תפקיד עונה מס' פרקים הערות
שמחה ברבירו מנהל חנות תכשיטים ראשונה 1 הופיע בפרק "אקשן".
עדי הימלבלוי ראשונה 1 הופיעה בפרק "אקשן".
קלים קמנקו ראשונה 1 עבריין, הופיע בפרק "אקשן"!
יורם יוספסברג שלישיית זורקין ראשונה 1 הופיע בפרק "גוטמן".
אבי פניני אברהם צלניק ראשונה 1 הופיע בפרק "סינמה בלש".
רובי דואניאס עצמו/סלבה הליצן ראשונה/שנייה 3 הופיע כמופיע בהופעות קמאו בפרק "סוהר", וכבמאי בפרק "סינמה בלש"

בנוסף הופיע בתור הליצן סלבה בפרק ''ספוטניק''.

חיים זנאתי ג'מאל פאשה הרביעי ראשונה 1 הופיע בפרק "הכול כתוב".
רון אהרונסון ראשונה 1 הופיע בפרק "הכול כתוב".
עודד פז ראשונה/שנייה 3 שחקן ראשי מ"הפיג'מות", הופיע בפרקים "חייב לזכור", "חפרפרות" ו"כל החיות מיטונפות".
דון לני גבאי טניה אוקשטיין (פרודיה על אניה בוקשטיין) ראשונה/שנייה 2 שחקנית טלוויזיה, הופיעה בפרקים "לוצי" ו"לרקוד".
ידידיה ויטל דן רנקר (פרודיה על רן דנקר) ראשונה 1 שחקן טלוויזיה, הופיע בפרק "לרקוד".
טל מוסרי ראשונה/שנייה 2 הופיע בפרקים "לרקוד" ו"לוטו".
ניר רון שמעון צמחוני ראשונה 1 דמות אורחת מ"הפיג'מות", הופיע בפרק "צמחוני נגד מנדלבאום שוב".
מירב פלדמן גברת אריקסון ראשונה 1 הופיעה בפרק "לא רוצה לזמביה".
תום אבני נועז סלע ראשונה 1 אהבתה הראשונה של גאלה, הופיע בפרק "המלון של פולטקין".
קובי פרג' ראשונה 1 שחקן ראשי מ"הפיג'מות", הופיע בפרק "חפרפרות".
אילן רוזנפלד ראשונה 1 שחקן ראשי מ"הפיג'מות", הופיע בפרק "חפרפרות".
חיים אוסדון דוד חיים שנייה 1 הופיע כ"דוד חיים" בפרק "כל החיות מיטונפות".
מוטי רז שנייה 1 הבמאי של דוד חיים, הופיע בפרק "כול החיות מיטונפות".
אלי קרן-אסף רוני מנדלבאום שנייה 1 בתו של גרי מהפיג'מות, הופיעה בפרק "קומדיה".
דני לשמן דוד הנח"ש שנייה 1 הופיע בפרק "ביער ביער".
אתי פולישוק שנייה 1 רקדנית, הופיעה בפרק "פולישוק פולישוק פולישוק".
ימית סול שנייה 1 שחקנית מ"הפיג'מות", הופיעה כפסיכולוגית בפרק "לוטו".
מיכל ינאי שנייה 1 שפרה, הופיעה בפרק "שפרה"

שידורי הסדרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

העונה הראשונה שודרה בערוץ הילדים (לאחר העונה החמישית של הפיג'מות) והעונה השנייה של הסדרה שודרה בערוץ לוגי. בעקבות כך, תסריט הסדרה כלל קטעים בהם הדמויות מספרות זו לזו על עובדות מדעיות או היסטוריות, על מנת לתת ערך מוסף לצופה, גם אם אין בכך צורך במובן העלילתי של הפרק.

עונה פרקים שידור מקורי ערוץ
1 25 4 במאי 2009 - 10 ביוני 2009 ערוץ הילדים
2 16 17 באוקטובר 2010 - 7 בנובמבר 2010 ערוץ לוגי

פרקי ספיישל[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרקי הספיישל ששודרו לאורך הסדרה הם הפרקים שבהם הופיעו דמויות מהפיג'מות, סדרת המקור של סדרה זו. פרקי הספיישל ששודרו לאורך הסדרה משתי עונותיה היו "חייב לזכור", "צמחוני נגד מנדלבאום שוב", "חפרפרות", "קומדיה", "לוטו" ו"כל החיות מיטונפות".

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]