פרל הארבור (סרט)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פרל הארבור
Pearl Harbor
מבוסס על המתקפה על פרל הארבור
בימוי מייקל ביי עריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי מייקל ביי, ג'רי ברוקהיימר עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט רנדל וולש
עריכה רוג'ר ברטון
כריס לבנזון
מארק גולדבלאט
סטיבן רוזנבלום
שחקנים ראשיים בן אפלק
ג'וש הארטנט
קייט בקינסייל
מוזיקה הנס צימר
סטיב ג'בלונסקי
צילום ג'ון שוורצמן עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה סרטי טאצ'סטון, סרטי ג'רי ברוקהיימר עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה Touchstone Pictures
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 21 במאי 2001
משך הקרנה 183 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט יפנית, אנגלית, צרפתית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט מלחמה, סרט רומנטי, סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב $151,000,000
הכנסות $449,220,945
הכנסות באתר מוג'ו pearlharbor
פרסים פרס אוסקר עריכת הנתון בוויקינתונים
האתר הרשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פרל הארבוראנגלית: Pearl Harbor) הוא סרט קולנוע אמריקאי מסוגת סרט מלחמה שיצא לאקרנים בשנת 2001 בבימויו של מייקל ביי ומביא את סיפורם של שני טייסי-קרב ואחות בחיל הרפואה האמריקני על רקע ההתקפה היפנית על הצי האמריקני בפרל הארבור שבאיי הוואי[1].

הסרט גרף 75 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון להקרנתו[2], וכ-450 מיליון דולר בסך הכול.

עלילה[עריכת קוד מקור | עריכה]

רייף מק'קולי ודני ווקר, חברי ילדות, מגשימים את חלומם להיות טייסי קרב בחיל האוויר האמריקני. רייף פוגש את אוולין ג'ונסון, אחות יפהפייה המשרתת בחיל הרפואה.

בזמן שהמלחמה באירופה מתנהלת, צבא ארצות הברית אינו מתערב ישירות בקרבות. רייף מתנדב להצטרף ל"טייסת הנשרים", טייסת של חיל-האוויר הבריטי המאוישת על ידי טייסים אמריקנים ומסייעת למלחמה בגרמניה. דני מוצב בבסיס חיל האוויר בפרל הארבור, ליד המפרץ בו שוכן צי האוקיינוס השקט של חיל-הים האמריקני. אוולין, חברתו של רייף, מוצבת אף היא בפרל הארבור בבית החולים הצבאי שממוקם ליד המפרץ.

למרות שארצות הברית עדיין ממשיכה במדיניותה הבדלנית כלפי מלחמת העולם השנייה, הנשיא פרנקלין דלאנו רוזוולט מתעקש לחולל מפנה ביחס הזה. לטענתו, היטלר לא יהסס להגיע לכל מקום, אפילו לארצות הברית, כך שלא ניתן להתעלם מאפשרות של מלחמה קרובה. ארצות הברית פותחת בסדרת סנקציות כלפי מדינות אימפריאליסטיות. בין היתר, היא מטילה אמברגו על משלוחי הנפט ליפן, על רקע כיבושיה של זו בסין ודרום מזרח אסיה.

מפקד הצי הקיסרי היפני, אדמירל איסורוקו יממוטו, מעריך שכדי שיפן תוכל להשלים את מתקפתה נגד סין, היא תזדקק לפרק זמן של לפחות שנה שבו הצי האמריקני החזק באוקיינוס השקט יהיה מנוטרל. לפיכך הוא מחליט לצאת למתקפה על פרל הארבור. התוכנית יוצאת לדרך תחת פיקודו של אחד ממפקדי הצי, קפטן מינורו גנדה.

באירופה, מטוסו של רייף הופל בקרב עם מטוסים גרמנים. אוולין ודני מתאבלים על מותו ומתאהבים. לאחר שהקשר ביניהם הופך ידוע, מופיע פתאום רייף, שניצל בהתרסקות מטוסו לתוך הים. הקשר בין רייף ודני מתערער בגלל תחושתו של רייף שידידו בגד בו.

בבוקר 7 בדצמבר 1941, לאחר הטעיות מכוונות של ממשלת יפן מול ארצות הברית, מתחילים היפנים את המתקפה על פרל הארבור. מטוסי הצי הקיסרי היפני תוקפים את ספינות המלחמה בפצצות ובטילי טורפדו, ומפציצים את בסיסי חיל האוויר באי. רייף ודני מצליחים לאתר בסיס קטן שעוד לא הופצץ, וממריאים ממנו כדי להילחם במטוסים היפנים התוקפים. בינתיים, המתקפה היפנית בנמל נמשכת במלוא עוזה, ואוניית הקרב "אריזונה" כבר טובעה. דני ורייף טסים לנמל ומפילים שם מטוסים רבים. כשההתקפה מסתיימת והם נוחתים, הם מגיעים לנמל כדי לסייע לכוחות ההצלה. בנמל הם צופים בזוועות והחורבן שהותירו אחריהם היפנים, ומזדעזעים עד עמקי נשמתם. גם אוולין עדה להתרחשויות, מתוקף תפקידה כאחות בביה"ח הצבאי אליו מובאים הפצועים וההרוגים.

לאחר המתקפה, בעוד ארצות הברית מלקקת את פצעיה, פונה הנשיא רוזוולט לקונגרס ומכריז מלחמה על יפן. קולונל ג'יימס (ג'ימי) דוליטל אוסף טייסים אמריקנים, ביניהם גם רייף ודני, למשימה מיוחדת – הפצצת טוקיו. לפני שהם יוצאים למשימה נודע לרייף שאוולין בהריון, ושדני אינו יודע על כך. רייף מפציר בדני שלא יצא למשימה (הוא לא אומר לו למה), אך דני מתעקש לצאת. לאחר אימונים מפרכים יוצאים הטייסים יחד עם מפקדם, דוליטל, לכיוון יפן. בעקבות תקרית בלתי צפויה נאלצים הטייסים להמריא מנושאות המטוסים שלהם כשהם במרחק רב מהמתוכנן. ההפצצה על טוקיו אמנם בוצעה, אך למטוסים לא היה מספיק דלק כדי להגיע לסין הידידותית. איכשהו המטוסים הצליחו להגיע לסין, אך הם נחתו באזור שורץ חיילים יפנים. בהיתקלות עם החיילים היפנים נפצע דני אנושות. רייף מנסה להחזיקו בחיים ומספר לו שהוא עומד להפוך לאב. דני לא שורד את הפציעה ומת בעוד רייף בוכה על גופתו.

בסוף הסרט, אוולין, רייף ודני (בנם של אוולין ודני) מבקרים בקברו של דני.

צוות שחקנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

משני[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביקורות

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]