רובונר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

רובונר היא תחרות הנערכת מדי שנה בין רובוטים בישראל. התחרות מבוססת על תחרות דומה בארצות הברית בשם: "Trinity college fire fighting home robot contest".

בתחרות יש מספר קטגוריות בהתאם לגיל של בוני הרובוט ולמוסד החינוך בו נבנה הרובוט.

מטרת התחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מטרת התחרות היא לבנות רובוט אוטומטי שנשלט אך ורק על ידי מחשב ותוכנה, שיכול למצוא את דרכו בתוך מבוך שמדמה בית, לעקוף מכשולים מסוגים שונים ולמצוא נר (מכאן גם בא השם רובונר) שמדמה מצב של שרפה בבית, לכבות אותו ולחזור לנקודת ההתחלה בזמן הקצר ביותר.

קטגוריות[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתי ספר תיכון: קטגוריה זו מיועדת לתלמידים בכיתות ט' עד י"ב בה המבוך קבוע וידוע מראש: [1] במבוך סטנדרטי לרמה זו, יש 4 חדרים, מיקום התחלה קבוע מראש, ומשטח משופע (שמדמה מדרגות). הניקוד לקטגוריה זו נקבע על ידי הזמן בו הרובוט משלים את כיבוי הנר. הניקוד יכול לגדול באחוז מסוים אם הרובוט מסוגל להתמודד עם משימות נוספות ביניהם התמודדות עם משטח משופע, יציאה לפי זיהוי אזעקה בתדר סטנדרטי לאזעקות, ומכשולים בתוך החדרים שיכולים להסתיר את הנר. כמו כן הניקוד יכול לקטון באחוז אם הרובוט נאלץ לפעול מחיבור באמצעות חוטים, נגיעה בקירות או בנר.

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הפרסים בתחרות הרובונר הישראלית בדרך כלל מאפשרים השתתפות במשלחת לתחרות בארצות הברית ומימון של הטיסה והשהייה. הפרסים בתחרות בארצות הברית בקטגוריית בתי ספר תיכונים היא 1000 דולר למקום הראשון 500 דולר למקום השני ו-250 דולר למקום השלישי. סכום הזכייה נוטה להשתנות ולגדול תלוי בספונסרים באותה שנה.

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.