רון ויזלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רון ויזלי
Ron Weasley
רופרט גרינט המגלם את דמותו של רון ויזלי בסרט החמישי
רופרט גרינט המגלם את דמותו של רון ויזלי בסרט החמישי
שם ספר הארי פוטר
שם סרט הארי פוטר
הופעה ראשונה הארי פוטר ואבן החכמים
הופעה אחרונה הארי פוטר ואוצרות המוות
יוצרים ג'יי קיי רולינג
גילום הדמות רופרט גרינט
דיבוב בשפה העברית דניאל מגון
מידע
תאריך לידה 1 במרץ 1980
מקום לידה דבון עריכת הנתון בוויקינתונים
גזע בן אדם
מין זכר
מקצוע שחקן קווידיץ', תלמיד, יזם, מכשף, הילאי
כוחות קסם בהארי פוטר עריכת הנתון בוויקינתונים
סגנון לחימה קסמים
אזרחות הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום מגורים המחילה עריכת הנתון בוויקינתונים
דמויות קשורות
משפחה

ארתור ויזלי (אב)
מולי ויזלי (אם)
ביל ויזלי (אח)
צ'ארלי ויזלי (אח)
פרסי ויזלי (אח)
ג'ורג' ויזלי (אח)
פרד ויזלי (אח)
ג'יני ויזלי (אחות)
הרמיוני גריינג'ר (אישה)
רוז ויזלי (בת)
הוגו ויזלי (בן)
אדון גריינג'ר (חותן)
גברת גריינג'ר (חותנת)
הארי פוטר (גיס) פלר דלאקור (גיסה)

אנג׳לינה ג׳ונסון (גיסה)
חברים הארי פוטר, הרמיוני גריינג'ר, ג'יני ויזלי, נוויל לונגבוטום ולונה לאבגוד.
אויבים לורד וולדמורט, אוכלי המוות ודראקו מאלפוי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רונאלד "רון" ביליוס ויזלי[1] (אנגלית: Ronald "Ron" Bilius Weasley;‏ נולד ב-1 במרץ 1980) הוא דמות בדיונית בספרי הארי פוטר מאת ג'יי קיי רולינג, ואחת הדמויות הראשיות בסדרה. הופעתו הראשונה היא בספר הראשון, שם הוא מתואר כחברם הטוב ביותר של הארי פוטר והרמיוני גריינג'ר. רון הוא בן למשפחת ויזלי, משפחה מרובת ילדים המתגוררת בבית המכונה "המחילה" שנמצא מחוץ לעיירה הבדיונית אוטרי סנט קצ'פול. הוא לומד עם הארי ועם הרמיוני בבית גריפינדור שבבית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות. כיוון שהוא חברו הטוב ביותר של הארי פוטר הוא נוטל חלק כמעט בכל ההתרחשויות המרכזיות שבסדרה.

בסרטים הוא מגולם על ידי השחקן הבריטי רופרט גרינט.

יצירת הדמות[עריכת קוד מקור | עריכה]

לפי רולינג דמותו של רון נוצרה "כבר ביום הראשון". לדבריה היא קיבלה את ההשראה לדמותו של רון מחבר טוב שלה בשם שון האריס (לו הקדישה את הספר השני בסדרה), אך אמרה כי היא "מעולם לא התכוונתי לתאר את שון באמצעות רון, אבל ברון כן יש משהו שדומה לשון"[2]. בדומה לקשר בין רולינג להאריס, כך גם רון נמצא לצידו של הארי פוטר כשזה זקוק לו. לדמותו של רון יש מאפיינים אחדים המתאימים לאופי של סיידקיק (Sidekick): הוא גורם לעיתים לאתנחתא קומית בעלילה, הוא נאמן לגיבור הראשי, ואין לו את מרבית הכישרונות שיש להארי, בעיקר בתחום יכולות הקסם.

חלק מתכונותיו של רון משמשות ניגוד להארי. בעוד שהארי הוא יתום ומחזיק ברשותו יותר כסף ממה שהוא זקוק לו, רון מגיע ממשפחה אוהבת אך ענייה; רוב רכושו הוא מיד שנייה. הארי מפורסם אך מעדיף להימנע מאור הזרקורים; רון, מנגד, מתואר לעיתים כמי שמקנא בהארי על פרסומו הרב. בנוסף, בניגוד לאחיו הוא לא שחקן קווידיץ' מצטיין, לא תלמיד מצטיין ולא הבת שלא נולדה למשפחתו מזה דורות רבים. כתוצאה מכל הנסיבות הללו רון מפגין חוסר ביטחון במקרים אחדים, ונסיונותיו להוכיח את עצמו הם אחד המניעים העיקריים לשינויים שעוברים עליו לאורך הסדרה.

בספרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הספר הראשון[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – הארי פוטר ואבן החכמים

רון מופיע לראשונה בספר ביחד עם משפחתו. הוא פוגש את הארי המחפש את הרציף להוגוורטס אקספרס, אך לא מזהה אותו. רון והארי חולקים את אותו התא ברכבת, ובכך מתחילה חברותם הטובה שנמשכת לאורך כל הסדרה. רון מביע את סקרנותו בנוגע לפרסומו הרב של הארי, שמנגד מתעניין מאוד בתולדותיו של רון כקוסם רגיל. בחלק זה של הספר הם פוגשים גם את נוויל לונגבוטום, הרמיוני גריינג'ר, וכן את דראקו מאלפוי וחבריו קראב וגויל. לאחר מכן מתמיין רון לבית גריפינדור בדומה לשאר בני משפחתו. רון והארי מסוכסכים עם הרמיוני בחלק הראשון של הספר, אך מתחברים עמה לאחר שהצילו אותה בשירותי הבנות, מפני טרול שחדר (למעשה, הוחדר בידי קווירל) לבית הספר בליל כל הקדושים. רון והארי לומדים את אותם המקצועות לאורך כל הסדרה, ובדרך כלל יש להם הישגים לימודיים דומים ובינוניים. הם חולקים הרבה הרפתקאות ביחד, ורון הוא האדם הראשון שהארי מספר לו על כך שראה את הוריו המתים בראי של ינפתא. כשרון מביט בראי הוא רואה את עצמו בתפקיד המדריך הראשי ובתפקיד קפטן קבוצת הקווידיץ' של גריפינדור, ובכך חושף כי משאלת לבו החזקה ביותר, המוצגת בראי, היא להיות בולט בהשוואה לאחיו.

רון ממלא תפקיד חשוב בניסיון להציל את אבן החכמים בסוף הספר. האסטרטגיה שבה נקט במהלך ההתמודדות מול לוח השחמט המכושף של המורה לשינויי צורה מינרווה מקגונגל מסייעת להארי ולהרמיוני להתקדם מעבר למכשול, בעוד הוא מוכן להקריב את הכלי שאותו הוא מגלם - הרץ - על מנת שהם יזכו בניצחון, ובסופו של דבר סופג מהמלכה היריבה מכה שגורמת לו להתעלף אבל מפנה את הדרך להארי לנצח במשחק. בסעודת סוף השנה מעניק לו אלבוס דמבלדור, מנהל הוגוורטס, חמישים נקודות עבור בית גריפינדור בגלל משחק השח שהוביל. הנקודות הללו סייעו לגריפינדור לזכות בגביע בתי התלמידים של הוגוורטס לראשונה מזה שבע שנים.

הספר השני[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – הארי פוטר וחדר הסודות

בקיץ שלאחר אירועי הספר הראשון מנסה רון ליצור קשר עם הארי, אך לא מצליח כיוון שגמדון הבית דובי סיכל זאת על מנת לגרום להארי לא לרצות לשוב להוגוורטס. רון מודאג מחוסר התגובה, ומחליט לצאת במכונית מעופפת ביחד עם אחיו פרד וג'ורג'. הם מביאים אותו לבית משפחת ויזלי ("המחילה"), ושם מרגיש הארי לראשונה שיש מישהו שאוהב אותו ודואג לו. בנקודה זו מתואר גם כיצד אחותו של רון, ג'יני, מתאהבת בהארי.

ביום תחילת הלימודים, רון והארי לא מצליחים להגיע לרציף של הרכבת להוגוורטס, ולפיכך הם מחליטים להטיס את המכונית שבה הגיעו לקינגס קרוס אל הוגוורטס. בסוף המסע שלהם המכונית קורסת, ובמהלך הניסיון להפעיל אותה מחדש שובר רון את שרביטו באופן חלקי. רון מקבל בעקבות כך "צרחן" המטיח בו נזיפות בקולה של אמו, והופך לדמות הראשונה בסדרה הסופגת עונש זה. במשך השנה שרביטו של רון גורם לנזקים אחרים, כגון פציעתו של המורה ללחשים פיליוס פליטיק וקללה הגורמת להקאת חשופיות, שאותה ניסה להטיל על דראקו מאלפוי וחזרה אליו בטעות.

בהמשך השנה נוטלים רון והארי שיקוי פולימיצי על מנת ללבוש את דמויותיהם של קראב וגויל מבית סלית'רין, על מנת שיוכלו לחקור את דראקו מאלפוי על סוגיית זהותו של זה שפתח את חדר הסודות ושחרר מתוכו מפלצת קטלנית. במהלך הניסיון לאתר את האדם הזה, המכונה "היורש של סלית'רין", רון שומע מהארי על כך שיש ברשותו יומן קסום שהיה שייך לתלמיד לשעבר בשם טום רידל. רון מספק את הרמז הראשון בדרך לפתרון התעלומה, ומספר להארי ולהרמיוני כי טום רידל קיבל בעבר פרס על "שירותים מיוחדים לבית הספר"; פרט שגילה במהלך עונש שבמסגרתו ניקה את המדליות של בית הספר.

בהמשך, לאחר שהרמיוני מותקפת על ידי המפלצת של סלית'רין ושוכבת מאובנת במרפאה, רון והארי הולכים באמצע הלילה לביתו של האגריד ושם הם מגלים שמשרד הקסמים לוקח את האגריד למעצר באזקבאן בשל חשד שהוא העומד מאחורי התקיפות בבית הספר. לפני שנלקח, רומז האגריד לשניים שעליהם לעקוב אחרי העכבישים. השניים אכן עושים זאת ועוקבים אחר העכבישים אל תוך היער האסור ומוצאים שם את הרעגוג, עכביש ענק וחבר ותיק של האגריד. השניים כמעט נטרפים למוות על ידי משפחתו הענפהשל הרעגוג השוכנת ביער, אך ניצלים לבסוף בזכות המכונית הקסומה של משפחת ויזלי. באמצעות שורת רמזים נוספים הם מגלים את הכניסה לחדר הסודות, ונכנסים לשם על מנת לחלץ את ג'יני החטופה. בשלב זה משתלט גילדרוי לוקהארט על שרביטו של רון ומנסה ליטול את הזיכרון מרון ומהארי, אך בשל שרביטו התקול של רון, הקסם נכשל, וקורסת תקרת המנהרה המובילה לחדר הסודות, ומפרידה בין רון ולוקהארט, לבין הארי, המחליט ללכת ולחלץ את ג'יני בזמן שרון חופר להם דרך מילוט, ומגלה שלוקהארט עצמו איבד את זיכרונו בגלל פעולתו התקולה של השרביט שלו. לאחר שהם יוצאים בחזרה מהמנהרה באמצעות סיועו של עוף החול "פוקס" הם זוכים כל אחד בפרס מיוחד על שירותים מיוחדים לבית הספר ובמאתיים נקודות לתחרות הבתים של הוגוורטס, המסייעים לבית גריפינדור לנצח גם השנה בגביע הבתים.

הספר השלישי והספר הרביעי[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערכים מורחבים – הארי פוטר והאסיר מאזקבאן, הארי פוטר וגביע האש
הפחד של רון מפני עכבישים (הסרט הרביעי)

רון נפגש עם הארי והרמיוני בקלחת הרותחת יום לפני תחילת הלימודים. ברכבת להוגוורטס הארי מספר לרון ולהרמיוני שסיריוס בלק רודף אחריו והשניים חוששים מאוד לשלומו של הארי. בשנת הלימודים הזו רון והארי נרשמים ביחד לשני מקצועות חדשים - טיפול בחיות פלא וגילוי עתידות. לאורך הספר סקאברס, העכברוש של רון, מוטרד על ידי קרוקשנקס, החתול שהרמיוני רוכשת בתחילת הספר. המאבק בין שני החיות הללו הוא מקור קבוע למתיחות בין רון להרמיוני לאורך רוב הספר, ובשלב מסוים הם אף מפסיקים לדבר זה עם זו. כעסו של רון על הרמיוני מתגבר לאחר שהיא גורמת לכך שמטאטא המירוץ שהארי קיבל לחג המולד יוחרם על ידי פרופסור מינרווה מקגונגל. רון משלים עם הרמיוני לאחר שהארי מקבל את המטאטא בחזרה, אך מיד לאחר מכן פורצת ביניהם מריבה נוספת כיוון שנדמה כי קרוקשנקס טרף למוות את סקאברס העכברוש. לקראת השליש האחרון של הספר רון והארי הולכים לארוחה בבקתתו של שומר הקרקעות רובאוס האגריד, הנוזף בהם על כך שהם לא מעריכים מספיק את הרמיוני. בקטע המתאר את הארוחה מסופר כיצד רון נאלם דום אך בהתחלה אך מתעקש להגן על עמדתו שהרמיוני היא האשמה בכל מה שאירע כיוון שלא התייחסה ברצינות לניסיונות של החתול שלה לטרוף את סקאברס. היחסים ביניהם חוזרים לסדרם לאחר שהרמיוני פורקת את המתח הרב שבו הייתה שרויה בעקבות עומס הלימודים וההוצאה להורג שנגזרה על ההיפוגריף בקביק, שנשפט על תקיפתו של דראקו מאלפוי בתחילת שנת הלימודים. רון מבטיח לסייע להרמיוני ובכך הם משלימים.

ביום ההוצאה להורג של בקביק רון הולך ביחד עם הארי והרמיוני לבקתה של האגריד, ובמהלך שהותו שם הוא מופתע מאוד כשהרמיוני מגלה את סקאברס בחיים. הם נאלצים לעזוב את הבקתה עם הגעתם של אלבוס דמבלדור ואנשי משרד הקסמים, ובדרך אל טירת הוגוורטס סקאברס נושך את רון באצבעו ונמלט ממנו. הם נתקלים בכלב שחור גדול, הגורר את רון אל תוך מנהרה הנמצאת מתחת לעץ הקסום "הערבה המפליקה", המובילה אל "הצריף המצווח" שבעיירת הקוסמים הוגסמיד. כשהארי והרמיוני מגיעים בעקבותיו לצריף הוא מנסה להזהיר אותם כי הכלב הוא בעצם סיריוס בלק, סנדקו של הארי הנאשם ברצח של אנשים רבים לאחר מפלתו של וולדמורט. בפרקים שלאחר מכן מתואר כיצד נחשף טבעו האמיתי של סיריוס, שניסה להציל את חייו של הארי ומעולם לא בגד בהוריו, וכן זהותו האמיתית של סקאברס שהיה בעצם אוכל מוות בשם פיטר פטיגרו. רון מקבל את חשיפת זהותו של סקאברס כעלבון אישי, ומגיב בזעזוע כשפטיגרו מבקש ממנו להציל את חייו.

לאחר שהשלישייה חוזרת ביחד עם סיריוס בלק ורמוס לופין (שהצטרף אליהם בינתיים) מותקף רון על ידי פטיגרו, המצליח להימלט משוביו. רון מאבד את הכרתו, ולא נוטל חלק במסע בזמן של הארי והרמיוני שעשו זאת על מנת להציל את בלק (הנחשב בטעות למבוקש) וההיפוגריף בקביק. בפרק האחרון של הספר רון מקבל ינשוף במתנה מסיריוס, כפיצוי על כך שב"אשמת" סיריוס כבר אין לו עכברוש.

בספר הרביעי מוזמנים הארי והרמיוני לביתו של רון, על מנת להגיע משם אל גמר אליפות העולם בקווידיץ'. רון מרוצה לגלות כי בגמר ישחק ויקטור קרום הבולגרי, שהוא השחקן האהוד עליו. הוא מביע התרגשות רבה כאשר קרום, הלומד בבית הספר לקוסמים דורמשטרנג, מגיע להוגוורטס לקראת פתיחת טורניר הקוסמים המשולש הנערך בהוגוורטס לראשונה מזה מאות שנים. אולם, כאשר הארי נבחר באופן לא ידוע להשתתף בטורניר רון מתחיל לקנא בו, ובמשך זמן רב מסרב לדבר עמו כיוון שהוא מאמין כי הארי מעוניין בפרסום נוסף, ולדברי הרמיוני בגלל שפעם נוספת הוא נשאר מחוץ לאור הזרקורים אותו חולקים אחיו למשפחת ויזלי והארי. רון מתנצל בפני הארי לאחר המשימה הראשונה שבה הארי התמודד מול דרקונית בוגרת, כיוון שהבין כי הארי לא היה מעז ברצינות לנסות להתמודד על מקום בטורניר.

לקראת חג המולד מוכרז על קיומו של נשף מיוחד לכבוד הטורניר, ורון והארי נלחצים כיוון שאין להם בנות זוג לחלק של הריקודים. רון פונה להרמיוני בצורה חסרת טאקט, והיא דוחה אותו ומודיעה כי כבר הוזמנה לנשף עם מישהו אחר. ברגע האחרון מארגן לו הארי פגישה עם פדמה פאטיל מבית רייבנקלו, המסכימה ללכת עמו ועם הארי היוצא עם אחותה פרוואטי. רון מקנא כאשר הוא רואה כי הרמיוני מגיעה לנשף ביחד עם גיבורו קרום, ובשל כך פורצת ביניהם מריבה עזה תוך כדי הנשף ולאחריו, אז היא אומרת לו כי לו באמת רצה להזמין אותה לנשף היה עליו לעשות זאת כאופציה ראשונה ולא אחרונה. במקביל לקנאתו של רון בקרום הרמיוני מראה את קנאתה בפלר דלאקור (תלמידה ונציגת בית הספר בובאטון בטורניר), שרון מראה כלפיה סימני חיבה ברורים בגלל היותה ויליה חלקית.

במשימה השנייה של הטורניר נבחר רון להיות השבוי שהארי צריך לחלץ מתוך האגם של הוגוורטס, כיוון שהוא האדם שאליו הארי יתגעגע במידה הרבה ביותר. הארי מצליח לחלץ אותו, אך רון לועג לו על כך שלקח גם את אחותה של פלר דלאקור שנכשלה במשימה. הוא חוזר בו לאחר שאלבוס דמבלדור משבח את הארי בסיכום המשימה. לאחר המשימה הוא זוכה למעט פרסום כיוון שנמנה עם החטופים, ואף מגזים לעיתים כשתלמידים מעריצים מבקשים ממנו לספר כיצד הגיע לתחתית האגם.

רון והרמיוני ממשיכים לסייע להארי בהכנותיו למשימה השלישית והאחרונה בטורניר, כאשר תוך כדי ההכנות הם נאלצים להתמודד עם האירועים הלא ברורים הקשורים לעלייה בכוחו של וולדמורט. בסוף הספר מצליח רון להתגבר באופן חלקי על קנאתו בקרום, ומבקש ממנו חתימה לשביעות רצונה של הרמיוני.

הארי פוטר ומסדר עוף החול[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – הארי פוטר ומסדר עוף החול

בתחילת הספר החמישי ממונה רון לתפקיד המדריך של בית גריפינדור, דבר הגורם הפתעה רבה לסובבים אותו. אחיו פרסי נטש את המשפחה, אך שולח לרון מכתב איחולים שבו הוא מייעץ לו לקטוע את קשרי החברות שלו עם הארי ולהתקרב אל דולורס אמברידג', המורה החדשה והמרושעת להתגוננות מפני כוחות האופל. בתגובה הוא קורע את המכתב בכעס רב, ומביע את כעסו הרב על אחיו.

רון מביע את תמיכתו המפורשת בהארי כאשר עמיתיהם לכיתה טוענים כי הארי משקר בנוגע לשובו של לורד וולדמורט, ולעיתים משתמש בסמכותו כמדריך על מנת להשתיקם. רון והרמיוני מציגים חזית אחידה בתמיכתם בהארי, למרות שהם ממשיכים להתווכח. רון מגבה את הרמיוני כשהיא מציעה להארי ללמד תלמידים התגוננות מעשית מפני כוחות האופל, לאור סירובה העיקש של אמברידג' לעשות זאת, והופך לאחד המייסדים של הקבוצה הנקראת "צבא דמבלדור". הוא מצטרף גם לקבוצת הקווידיץ' של גריפינדור, אך חוסר הביטחון והעצבנות שלו גורמים לכך שהוא יפגין יכולת ירודה באימונים ובשני המשחקים הרשמיים הראשונים של העונה, עד כדי כך שתלמידי בית סלית'רין ממציאים שיר גנאי עליו ועל משפחתו. אולם, במהלך המשחק האחרון הוא חוזר לעשתונותיו ומפגין יכולת גבוהה המסייעת לגריפינדור לנצח בהפרש גבוה ולזכות בגביע הבתים בקווידיץ'.

לאורך כל השנה טוען רון כי סוורוס סנייפ מנסה לפגוע בהארי באמצעות שיעורים שבהם הוא אמור ללמדו כיצד להגן על התודעה שלו מפני וולדמורט, אך בסוף הספר מבהיר אלבוס דמבלדור את טבעם האמיתי של השיעורים שהארי לקח, ומצדיק את רון באופן חלקי בכך שסנייפ לא היה האדם המתאים למשימה.

בשיאה של העלילה הוא נלחם באוכלי המוות לצידם של הארי, הרמיוני, ג'יני, נוויל לונגבוטום ולונה לאבגוד. הוא נפצע במהלך הקרב בגלל שילוב של קללה מטבע לא ידוע ופגיעה של מוחות מכושפים המנסים לחנוק אותו, אך לקראת סוף הספר מחלים באופן מלא. בדרך חזרה מהוגוורטס הוא כועס כשהוא מגלה כי אחותו ג'יני יוצאת עם חברו לשכבה דין תומאס, ורמז כי הוא היה מעדיף שהיא תצא עם הארי.

הארי פוטר והנסיך חצוי-הדם[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – הארי פוטר והנסיך חצוי-הדם
הארי רוכן מעל רון לאחר שתיית הרעל במשרד של סלגהורן (הסרט השישי)

בספר השישי זוכה רון לתשומת לבה של לבנדר בראון, הלומדת גם כן בבית גריפינדור. הארי, המקבל את סרט הקפטן של קבוצת הקווידיץ' של גריפינדור, בוחר להתיר לרון לשוב לקבוצה בתפקיד השומר, במקום קורמק מקלאגן שעבודת הצוות שלו לקויה. לאחר שיעור השיקויים הראשון, עם המורה החדש הוראס סלגהורן, רון הוא היחיד שתומך בהארי המנסה לחקור את ספר השיקויים שנפל לידיו בטעות.

רון זועם לאחר שגילה את אחותו ג'יני מתנשקת עם חברם לשכבה דין תומאס, ולאחר שהוא מגלה כי ככל הנראה הרמיוני התנשקה עם ויקטור קרום בספר הרביעי הוא חוזר להפגין את יכולתו הרעה בקווידיץ', ומתחיל להתנהג בגסות להרמיוני. הארי מעמיד פנים כי הוא נתן לו לשתות שיקוי מזל לפני המשחק הראשון של העונה כדי לתקן את המצב, אך התוכנית משתבשת ורון מפסיק לדבר עם הרמיוני ומתחיל במערכת יחסים עם לבנדר בראון. הם ממשיכים במריבה שלהם גם לאחר חופשת חג המולד, אך בתקופה זו ניכר כי רון כבר לא מעוניין בהמשך מערכת היחסים עם לבנדר.

בספר זה יש התמקדות במערכת היחסים שבין רון להארי ולהרמיוני, כאשר המתח הרומנטי עם הרמיוני הוא אחד מקווי המשנה המרכזיים של עלילת הספר. יתר על כן, ישנה עדות לעומק החברות בין רון להארי כאשר זה מודיע לרון כי ביצועיו הירודים בקווידיץ' עלולים לגרום לסילוקו מהקבוצה, מבלי שאף אחד מהשניים ייקח זאת באופן אישי.

ב-1 במרץ, יום הולדתו, בולע רון בטעות שיקוי אהבה שהיה מיועד להארי. לאחר שהוא מקבל שיקוי נגד מפרופסור סלגהורן הוא שותה בטעות יין שיכר מורעל שהיה מיועד לאלבוס דמבלדור. הארי מציל את חייו באמצעות אבן בזואר, המשמשת חומר נגד לרעל. הרמיוני המבוהלת מגיעה למרפאה שבה מאושפז רון, ושוכחת את המריבה ביניהם. בזמן שהארי, הרמיוני, ג'יני והתאומים פרד וג'ורג' יושבים ליד מיטתו, הם שומעים אותו ממלמל את שמה של הרמיוני מתוך שינה. לאחר מכן רון מעמיד פנים שהוא ישן בכל פעם שלבנדר מגיעה לביקור. לאחר שחרורו הוא מתפייס עם הרמיוני, וזמן קצר לאחר מכן הוא נפרד מלבנדר. רולינג אמרה בראיון כי היא "ממש נהנתה לכתוב את העסק הזה של רון/לבנדר, והסיבה שזה היה מהנה הייתה שעד לנקודה זו רון היה קצת לא בוגר בהשוואה לשניים האחרים, והוא היה צריך להפוך את עצמו לראוי עבור הרמיוני... הוא היה צריך לגדול מבחינה רגשית ועכשיו הוא עשה צעד גדול קדימה"[3].

רון לא תומך בתאוריה של הארי שדראקו מאלפוי הפך לאוכל מוות, אך משתכנע בסופו של דבר. לפני שהארי הולך עם דמבלדור לחפש את ההורקרוקס של וולדמורט הוא נותן לרון, הרמיוני וג'יני את יתרת שיקוי המזל שלו, אך הם לא מצליחים למנוע את חדירת אוכלי המוות והקרב פורץ למרגלות מגדל האסטרונומיה. סוורוס סנייפ הורג את דמבלדור במהלך הקרב, לאחר שמאלפוי לא היה מסוגל לעשות זאת. במהלך ההלוויה של דמבלדור רון מנחם את הרמיוני הבוכייה. הם מבטיחים לסייע להארי בהשלמת המשימה שדמבלדור הטיל עליו, גם אם משמעות הדבר היא עזיבת הוגוורטס.

הארי פוטר ואוצרות המוות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – הארי פוטר ואוצרות המוות

בתחילת הספר השביעי כועס רון על הארי לאחר שזה מנשק את ג'יני, ומספר כיצד היא הייתה עצובה לאחר שהארי נפרד ממנה בסוף הספר הקודם. על מנת להסיר את החשד שהוא נמצא עם הארי מחליט רון ביחד עם אביו ואחיו התאומים להלביש את הרול (סוג של מפלצת לא מזיקה) המשפחתי בפיג'מה ישנה שלו, ומשכן אותו בחדר שלו.

במהלך חתונתו של אחיו ביל עם פלר דלאקור הוא מזמין את הרמיוני לריקוד על מנת לגרום לוויקטור קרום לקנא, אך באמצע החתונה הם נמלטים עם הארי כיוון שאוכלי המוות השתלטו על משרד הקסמים והגיעו ל"מחילה" על מנת לחפש את הארי. בעקבות החשש לגורלה של משפחתו, רון מתוח בזמן שהם מסתתרים בבית משפחת בלק. כשהם מחליטים לפרוץ למשרד הקסמים, על מנת לחפש את אחד ההורקרוקסים אצל דולורס אמברידג', הוא משתמש בשיקוי פולימיצי על מנת ללבוש את צורתו של אחד מעובדי המשרד, ורק ברגע האחרון מצליח להימלט מהמשרד לאחר חשיפת חדירתם.

הארי מחליט כי מישהו חייב ללבוש את ההורקרוקס (התליון של סלזאר סלית'רין) בכל עת, בגלל החשש שמא הוא יאבד או ייגנב. רון מושפע מכך בצורה החזקה ביותר, ובסופו של דבר פורצת מריבה בינו לבין הארי והרמיוני, והוא מחליט לנטוש אותם וללכת להתחבא בבית של אחיו ביל. רון התחרט על מעשיו בסופו של דבר, אך במהלך ניסיונו לאתר את חבריו הוא נלכד על ידי חבורת פושעים, ורק לאחר שברח מהם הצליח לאתר את היער שבו התחבאו הארי והרמיוני. רון מציל את הארי שצלל לתוך אגם קפוא בניסיון לחלץ את חרבו של גודריק גריפינדור (שיכולה להשמיד את התליון), וחוזר לתוך האגם על מנת להוציא את החרב שיכולה להילקח רק בתנאי של גילוי אומץ לב. לאחר מכן הוא כמעט ומתפתה להאמין לדברי הלעג של שבריר נשמתו של וולדמורט השוכן בתוך התליון, על כך שהרמיוני אוהבת את הארי, אך לבסוף אוזר אומץ ומשמיד אותו עם החרב. על מנת לנחמו אומר לו הארי שהרמיוני היא כמו אחות עבורו.

רון וחבריו נלכדים על ידי חבורת פושעים, ומובאים לאחוזת מאלפוי. בלטריקס לסטריינג', אוכלת מוות ידועה וקרובת משפחה של המאלפויים, מענה את הרמיוני בקללת הכאב "קרושיאטוס" לצורך השגת מידע. רון מגיב בפאניקה, ומסרב להקשיב לבקשתו של הארי להירגע. הם ניצלים על ידי גמדון הבית דובי, אך הוא עצמו נהרג מסכין שבלטריקס לסטריינג' זרקה לכיוונו. הם מגיעים לביתו של ביל ויזלי, ולאחר שקברו את דובי מתחילים לתכנן ביחד עם הגובלין גריפהוק שנמלט עמם את הפריצה לכספת של משפחת לסטריינג' בבנק הקוסמים גרינגוטס. רון מנסה לשדל את הרמיוני לרמות את גריפהוק, אך היא מתנגדת פעם אחר פעם. בסופו של דבר הם מצליחים לפרוץ לגרינגוטס, לגנוב את ההורקרוקס שהוחבא שם, ולהימלט על גבו של דרקון.

בסופו של דבר מגיעה השלישייה להוגוורטס, כיוון שהארי ראה חיזיון במוחו של וולדמורט על כך ששם מוחבא אחד ההורקרוקסים. כיוון שאיבדו את חרב גריפינדור לגריפהוק, רון מציע להרמיוני לקחת ניבים של הבסיליסק מחדר הסודות, ואף מצליח לדבר בלחשננית (שפת הנחשים) על מנת לפתוח את החדר, שם משמידה הרמיוני את הגביע של הלגה הפלפאף אותו גנבו מגרינגוטס. רון חושש לגורלם של גמדוני הבית של הוגוורטס, וכשהרמיוני שומעת זו היא שומטת את הניבים ומנשקת אותו לראשונה בסדרה. רון נוטל חלק בקרב על הוגוורטס, חוזה במותו של אחיו פרד, ומצטרף לנוויל על מנת לגבור על אוכל המוות פנריר גרייבק.

19 שנים לאחר הקרב רון נשוי להרמיוני ויש להם שני ילדים - רוז, אותה הם מלווים לקראת שנת הלימודים הראשונה שלה בהוגוורטס, ובן צעיר בשם הוגו. רון עובד ביחד עם הארי כהילאי עבור משרד הקסמים, וביחד עם הרמיוני הם סייעו לטהר את משרד הקסמים מהשחיתות שפשתה בו קודם לכן[4]. לפני שהחל לעבוד כהילאי הוא עבד ביחד עם ג'ורג' בחנות התעלולים שלו.

במחזה הארי פוטר והילד המקולל רון שב לעבוד בחנות התעלולים עם ג'ורג'.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מראה חיצוני[עריכת קוד מקור | עריכה]

רולינג מתארת את רון כ"גבוה, רזה וגמלוני, עם נמשים, כפות-ידיים וכפות-רגליים גדולות ואף ארוך". בדומה לשאר בני משפחתו גם לרון יש שיער ג'ינג'י, ועיניו כחולות. הוא אחד מהתלמידים הגבוהים בהוגוורטס, כולל חלק מאחיו הגדולים. למרות שבספרים מתוארים הנמשים שלו, לרופרט גרינט, המגלם את דמותו של רון בסרטים, אין נמשים.

אישיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

בראיון שנערך עמה תיארה רולינג את רון כאדם משעשע אך חסר רגישות ולא בוגר: "יש הרבה חוסר בגרות ברון, וזה המקום שממנו מגיע רוב ההומור"[5]. רולינג הסבירה על השינוי בדמותו של רון בספר האחרון כי "רון הוא הפחות בוגר מבין שלוש הדמויות הראשיות, אך בחלק השביעי הוא מתבגר. הוא מעולם לא היה עצמאי בצורה חזקה, אנשים רואים אותו בעיקר כחברו של הארי; אמו רצתה למעשה בת ובספר האחרון הוא נאלץ לבסוף להכיר בחולשותיו. לעומת זאת, רון עשה דברים אמיצים במהלך הסדרה: הוא הקריב את עצמו מספר פעמים, נתן חצי כריך לילד זר שהוא לא מכיר, ונתן לילד הזה אוכל ובית, למרות שאין לו הרבה לתת ולבזבז. זה בדיוק מה שהופך את רון לגבר"[6].

יכולות קסם[עריכת קוד מקור | עריכה]

רון קיבל את שרביטו הישן של אחיו צ'ארלי, ששערות חד קרן בוקעות מהקצה שלו. הוא עוטף את השרביט בסרט הדבקה מכושף לאחר שכמעט שבר אותו בתחילת הספר השני, אך השרביט מתפקד בצורה לא תקינה לאחר מכן. שרביטו החדש של רון, אותו הוא מקבל בתחילת הספר השלישי, עשוי מעץ ערבה, מכיל שערה של חד קרן כליבה קסומה, ואורכו הוא 14 אינץ' (36 סנטימטרים).

במקרים אחדים לאורך הסדרה הפגין רון סימנים של יכולת טקטית, כפי שניכר מיכולותיו במשחק שח-קוסמים, המתנהל כמו שח רגיל אך עם כלים בעלי יכולת תנועה. כישוריו של רון לא מוצגים בהרחבה, אך בדומה לאחדים מחברי צבא דמבלדור הוא שורד מפגש אלים עם אוכלי מוות בוגרים בסוף הספר החמישי, ובסוף הספר השישי נרמז כי הוא הפגין יכולת גבוהה בקרב מול אוכלי המוות בזכות שיקוי המזל פליקס פליציס. בספר השביעי מאבד רון את שרביטו, אך לוקח את זה של אוכל המוות פיטר פטיגרו. לאחר מכן הוא מתחיל להפגין יכולת יותר גבוהה וידע רב יותר, ביחד עם התבגרות פתאומית לאחר ריב קשה עם הארי. למשך תקופה קצרה הוא אף מוביל את חבריו בחיפוש אחר ההורקרוקסים, במקום הארי.

רולינג אמרה בעבר כי צורת קסם הפטרונוס (סוג של לחש מגן) של רון היא כלב ג'ק ראסל טרייר, והגדירה זאת כ"בחירה ממש סנטימנטלית" כיוון שגם לה יש כלב מסוג זה[7].

עץ המשפחה[עריכת קוד מקור | עריכה]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
פיניאס ניגולס בלק
 
אורסולה פלינט
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ליסנדרה יאקסלי
 
ארקטורוס בלק
 
בלווינה בלק
 
סיגנוס בלק
 
פיניאס בלק
 
 
 
אדון פרואט
 
גברת פרואט
 
סיריוס בלק
 
הספר גאמפ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
צ'אריס בלק
 
קאלידורה בלק
 
ספטימוס ויזלי
 
סדרלה בלק
 
גברת פרואט
 
אדון פרואט
 
מיוריאל פרואט
 
 
 
 
ארקטורוס בלק
 
מלאניה מקמילן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אדון דלאקור
 
אפולין דלאקור
 
ביליוס ויזלי
 
ארתור ויזלי
 
מולי פרואט
 
גדעון פרואט
 
פביאן פרואט
 
איגנטיוס פרואט
 
לוקרציה בלק
 
אוריון בלק
 
וולבורגה בלק
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
גבריאלה דלאקור
 
 
צ'ארלי ויזלי
 
 
פרד ויזלי
 
ג'ורג' ויזלי
 
אנג'לינה ג'ונסון
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לילי אוונס
 
 
 
ג'יימס פוטר
 
 
סיריוס בלק
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פלר דלאקור
 
ביל ויזלי
 
פרסי ויזלי
 
אודרי ויזלי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אדון גריינג'ר
 
גברת גריינג'ר
 
ג'יני ויזלי
 
הארי פוטר
 
 
רגולוס בלק
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ויקטואר ויזלי
 
דומיניק ויזלי
 
לואי ויזלי
 
 
פרד ויזלי
 
רוקסן ויזלי
 
רון ויזלי
 
הרמיוני גריינג'ר
 
ג'יימס סיריוס פוטר
 
אלבוס סוורוס פוטר
 
לילי לונה פוטר
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מולי ויזלי
 
לוסי ויזלי
 
 
 
 
 
 
רוז ויזלי
 
הוגו ויזלי

בתרבות הפופולרית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרצ'נדייז של הארי פוטר המיועד למעריצים, קשיות שתייה שלו לצד חבריו רון ויזלי והרמיוני גריינג'ר ויריבו דראקו מאלפוי

דמותו של רון הופיעה פעמים אחדות בפרודיות על הארי פוטר. להלן דוגמאות אחדות:

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רון ויזלי בוויקישיתוף
  • מידע בוויקי הארי פוטר
  • מידע בלקסיקון הארי פוטר

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ בגרסה העברית של סדרת "הארי פוטר" נכתב שמו "וויזלי", אך תעתיק זה אינו תואם את עמדתה של האקדמיה ללשון העברית.
  2. ^ תמליל של ראיון טלוויזיוני עם רולינג ב-BBC‏, 28 בדצמבר 2001
  3. ^ ריאיון עם מליסה אנלי ואמרסון ספרץ מהאתרים מוגל-נט והקלחת הרותחת, 16 ביולי 2005
  4. ^ ריאיון עם רולינג לאחר יציאת הספר השביעי, 26 ביולי 2007
  5. ^ כתבה באתר Bloomberg.com
  6. ^ ריאיון עם רולינג לרגל יציאת המהדורה ההולנדית של הספר השביעי, 19 בנובמבר 2007
  7. ^ ריאיון עם רולינג, 16 ביולי 2005