תמרה טראובמן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תמרה טראובמן
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1974 (בת 50 בערך)
צ'ילה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה האוניברסיטה העברית בירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
מעסיק הארץ עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה פרס פראט (2006) עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
www.tamara-jewelry.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

תמרה סנטוס טראובמן (נולדה ב-1974) היא עיתונאית ומעצבת תכשיטים. הייתה הכתבת לענייני השכלה גבוהה של עיתון "הארץ", כלת פרס פראט לתקשורת לנושאי סביבה מטעם מרכז השל בשנת 2006.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

תמרה טראובמן נולדה בסנטיאגו בירת צ'ילה, בעקבות עליית הדיקטטורה הצבאית בצ'ילה, ומשטר הטרור שהנהיג אוגוסטו פינושה עלתה עם אמה לישראל[1].

גדלה בקיבוץ מגידו בעמק יזרעאל, מתגוררת בתל אביב מאז היותה בת 16. עסקה בפעילות אקטיביסטית פוליטית. למדה מדעי החיים באוניברסיטה העברית ואחרי כן לימודי נשים ומגדר בתוכנית על שם ויקי שירן במכללת בית ברל. בראשית דרכה העיתונאית כתבה במקומון "מלאבס" של רשת שוקן וב"דבר ראשון".

טראובמן כתבה בעיתון "הארץ" משנת 1998 עד לשנת 2009. בתחילה כתבה בנושאי בריאות ומדע ומאז שנת 2004 היא הכתבת לענייני השכלה גבוהה של העיתון. במסגרת זאת כתבה הרבה על אי-שוויון ואפליית נשים, מזרחים וערבים במערכת ההשכלה הגבוהה. אחדות מכתבותיה התפרסמו בעיתון הגארדיאן וב-Center for Public Integrity.

ערכה סדרת תחקירים שחשפו את תנאי הגידול של בעלי החיים במשקים החקלאים והסבל הכרוך בתעשיית הבשר. בסדרת תחקירים בולטת נוספת, ביחד עם יולי חרומצ'נקו היא בחנה את מאחורי הקלעים של תעשיית המזון שאנו אוכלים, ממה הוא עשוי והפער העצום בין השיווק והדימויים שיוצרת התעשייה לבין האופן שבו מכינים את המזון בפועל ומה מכניסים אליו. במסגרת זאת הצביעו על חיבורים כלכליים, תעשייתיים ופוליטיים לתעשיית המזון ושילובה בגלובליזציה. סדרה זו זיכתה אותן בפרס פראט לשנת 2006[2].

לאחר פרישתה מעיתון הארץ החלה לעסוק בעיצוב תכשיטים[3].

בשנת 2017, הגישו יחד עם אמה לילי טראובמן ודניאל סילברמן עתירת חופש מידע לגילוי קשריה של מדינת ישראל עם משטר פינושה[4]. בעקבות העתירה נחשף הסחר בנשק של ישראל עם משטר פינושה בצ'ילה[5].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

תחקירים על תעשיית המזון

"חוות החיות", סדרת התחקירים על תנאי הגידול של בעלי החיים המשמשים את תעשיית הבשר השכלה גבוהה

מדע

על כלכלת צ'ילה

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]